Παρακολουθώ μ’ ένα μίγμα θλίψης και θυμηδίας την προσπάθεια να απαξιωθεί εκ των προτέρων -ακόμη και ως σύλληψη!- το ειρηνικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού την Κυριακή. Γνώμη μου είναι αυτή:
Ανάμεσα στις λίγες, σοβαρές φωνές που –ορθώς- επισημαίνουν τη μέγιστη σημασία του να είναι ΕΙΡΗΝΙΚΟ αυτό το συλλαλητήριο,
οι τσιριχτές φωνές που, απ’ την άλλη, αποπειρώνται να παρουσιάσουν την υπόθεση ως «ανώφελη γραφικότητα»,
έχουν, κατ’ αναλογίαν φυσικά, ίσως την ίδια θέση στην ιστορική πραγματικότητα με τις φωνές, που το 1992-94, αποκαλούσαν «ανώφελη γραφικότητα» τα, επίσης ειρηνικά, συλλαλητήρια για τη Μακεδονία
-κατ’ αντιπαράθεση με την… προεξοφλούμενη, «βέβαιη αποτελεσματικότητα» των όσων θα έπραττε για το ζήτημα η τότε κυβέρνηση και όσες θα την ακολουθούσαν. (Τρομάρα μας…)

Η Ιστορία, θέλω να πω, αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ουδείς δικαιούται να διεκδικήσει κατ’ αποκλειστικότητα το «σίγουρα ορθόν» των απόψεων και των πράξεών του. Και πως συχνότερα απ’ ότι σπανιότερα, το τι αντιλαμβάνεται ενστικτωδώς ο μέσος άνθρωπος ως «αναγκαίο» και τι ως «αχρείαστο», όχι μόνο δεν ταυτίζεται με τις ανάλογες κρίσεις της (κάθε είδους, μεταξύ τους και της τέταρτης) εξουσίας, αλλά ενίοτε είναι και πολύ πιο διορατικό και καίριο απ’ αυτές.

Με άλλα λόγια, στ’ αλήθεια, όσοι ήδη παρουσιάζουν την πρωτοβουλία για το κυριακάτικο συλλαλητήριο ως κάτι ανάλογο με τις διασκεδαστικές δημόσιες μεταμορφώσεις του Ψωμιάδη, νομίζουν ότι:
ΔΕΝ ξέρουν όσοι σκοπεύουν να πάρουν μέρος σ’ αυτό ότι δεν θα οδηγήσουν δα και σε… πανικόβλητη αποχώρηση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός της ιδιοκτήτριας οικογένειάς του;
ΔΕΝ ξέρουν ότι από τα, π.χ. δέκα κανάλια και τα δέκα ραδιόφωνα, ίσως και κανένα απολύτως δεν θα αναφερθεί εκτενώς (ίσως και καθόλου) ακόμη και στο ότι έγινε ένα συλλαλητήριο;
ΔΕΝ ξέρουν ότι αν οι, ας πούμε 5-10-20.000 δεν προλάβουν τους 50-100 που θα… «κυκλοφορούν ανάμεσά τους», τα ίδια δέκα κανάλια θα ξεσκιστούν να δείχνουν από το πρωί ως το βράδυ τα έστω πέντε, δέκα δευτερόλεπτα εικόνας μ’ ένα αυτοκίνητο που θα καίγεται ή με μια βιτρίνα που θα έχει σπάσει -αποδίδοντας εμμέσως τις ασχήμιες στο σύνολο όσων απλώς περπατούσαν ειρηνικά;
ΔΕΝ ξέρουν ότι με όρους πολιτικής ή επιχειρήσεων, ένα ειρηνικό συλλαλητήριο είναι «σπατάλη χρόνου»;

Εγώ λέω ότι το ξέρουν.

Το ξέρουν ότι όχι 9512 (έστω και ένας πάνω από τον μέσο όρο εισιτηρίων του φετινού Παναθηναϊκού δηλαδή), αλλά ακόμη και 95.120 να μαζευτούν, πρακτικό αποτέλεσμα δεν θα έχουν.
Το ξέρουν ότι τα κανάλια έχουν ήδη σταυρώσει τα δάχτυλά τους και παρακαλάνε στον θεό τους, τον Μαμμωνά, να γίνουν έστω και δύο λεπτών επεισόδια στο συλλαλητήριο, διότι έτσι θα μπορέσουν
(όπως κάνουν και με κάθε ειρηνικό συλλαλητήριο στο οποίο 100 «γνωστοί-άγνωστοι» τα κάνουν μαντάρα)
να παραμερίσουν την ουσία του και να υπέρ-προβάλουν μόνο τα όσα άσχημα, εκφοβιστικά (όσο και ερεθιστικά…) για τους «νοικοκυραίους», άσχετα με τα αίτια της διαμαρτυρίας, βίαια περιστατικά που προκάλεσαν μια χούφτα ηλίθιοι ή και εγκάθετοι.
Το ξέρουν ότι κανάλια και ραδιόφωνα δεν υπάρχουν βασικά για να εξυπηρετούν την… πολυφωνία και τη δημοκρατία, αλλά, βασικά, για να εισπράττουν χρήματα από τις διαφημίσεις (κρατικές και ιδιωτικών μεγάλων επιχειρήσεων) και, συνεπώς, το πρόγραμμά τους το διαμορφώνουν αναλόγως.
Το ξέρουν ότι για κάποιον που μπορεί να βγάλει 10.000.000 € σ’ ένα λεπτό πουλώντας μετοχές μιας εταιρείας ή πουλώντας την ψήφο του σε μια εταιρεία, είναι «σπατάλη χρόνου» το περπάτημα από το Πεδίον του Άρεως μέχρι το ΙΚΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
(για να μην πω το πολύ μέχρι τη… «Σόνια», όπου, ποιος ξέρει, μπορεί ήδη να βρουν μπροστά τους δεκαεφτά διμοιρίες ΜΑΤ και ίσως και καμιά ίλη τεθωρακισμένων…)
για κάτι τόσο «ανόητο» όπως η ομάδα τους.
Το ξέρουν, αλλά, παρά ταύτα, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

Και θα το κάνουν απλώς επειδή δεν βλέπουν τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο όπως οι… «ρεαλιστές» σχολιογράφοι, οι πολυάσχολοι «τεχνοκράτες», τα τρομολάγνα κανάλια, οι κονομημένοι γιάπηδες και οι ξεπουλημένοι πολιτικάντηδες.
Θα το κάνουν απλώς επειδή υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα άνθρωποι που ΝΙΩΘΟΥΝ πράγματα με την καρδιά τους και όχι μόνο άνθρωποι που ΑΠΟΤΙΜΟΥΝ πράγματα με την αριθμομηχανή τους ή σε μια κλίμακα “προσωπικού συμφέροντος-λιγότερο συμφέροντος”.
Θα το κάνουν επειδή δεν προσδοκούν στο «μπράβο» των ομιλουσών κεφαλών της τηλεόρασης, αλλά στο «μπράβο» στον καθρέφτη τους.
Θα το κάνουν επειδή δεν γίνονται όλα στη ζωή προκειμένου να έχουν «αποτέλεσμα». Γίνονται και μερικά επειδή «πρέπει» -έτσι αισθάνεσαι, καλώς ή κακώς- να τα κάνεις. Επειδή αν δεν τα κάνεις, θεωρείς ότι η Ιστορία θα σου επιφυλάξει τη σκληρότερη απ’ όλες τις μοίρες: τη σελίδα στην οποία καταγράφει όσους, σιωπηλοί, απλώς ξεπεράστηκαν από τα γεγονότα, τους (κυριολεκτικώς) ασήμαντους, δηλαδή.

Κι αν με ρωτάτε προσωπικά, θα είμαι ειλικρινής: στη λίστα μου με τα πράγματα για τα οποία θα άξιζε τον κόπο να γίνεται ΚΑΘΕ μέρα μια ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας, η αλλαγή ιδιοκτησίας μιας ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας θα ήταν στην τελευταία θέση.
Η καθημερινότητά μας ως πολιτών αυτού του ανεκδοτικού κράτους είναι τόσο σκληρή (και, εξαιτίας της τέλειας ανευθυνότητάς του, τόσο ΖΟΦΕΡΗ όταν προβληθεί στο μέλλον –ακόμη και το άμεσο), ώστε ΔΕΚΑΔΕΣ πράγματα θα είχα πιο πάνω σ’ αυτή τη λίστα:
Την παιδεία.
Την υγεία.
Τη διαφθορά σε ΚΑΘΕ επίπεδο της καθημερινής μας ζωής.
Την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Την ανισότητα στην κατανομή του πλούτου.
Την ανισότητα στις ευκαιρίες.
Την εγκληματικότητα.
Την ατιμωρησία.
Τον ελεεινό τρόπο με τον οποίο φερόμαστε σε όλους όσοι έχουν περισσότερη ανάγκη από την αγάπη και τη φροντίδα μας: ζώα, ηλικιωμένους ανθρώπους και συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες.
Την αντί-κοινωνική κρατική πολιτική.
Την ανελευθερία (ουσιαστικής) έκφρασης.
Τους δρόμους-θυσιαστήρια για εκατοντάδες ανθρώπους κάθε χρόνο.
Την υπονόμευση του οικονομικού μέλλοντος των επόμενων γενεών.
Την απαξίωση των ηρώων, των συμβόλων και της εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς στο σύνολό της.
Τον ενδοτισμό μας στους διεθνείς επικυρίαρχους.
Την καθημερινή προσβολή της αισθητικής μας από δεκάδες πράγματα.
Την καταναλωτική συνείδηση που ΔΕΝ έχουμε.
Το “επιβεβλημένο” σε όλους μας είδος “διασκέδασης”.
Ένα σωρό…

Καλώς ή κακώς, όμως, το τι συγκινεί και τι όχι τον καθένα σε βαθμό τέτοιο που να διαμαρτυρηθεί στους δρόμους γι’ αυτό, αντικείμενο έρευνας μπορεί να γίνει, αλλά αντικείμενο αφ’ υψηλού κριτικής απ’ όποιους είναι έξω απ’ το χορό, όχι.
Καλώς ή κακώς, τούτη τη στιγμή, το τι θα γίνει με τον Παναθηναϊκό μοιάζει να απασχολεί κάποιους ανθρώπους περισσότερο απ’ ότι τους απασχολεί, π.χ. η συνεχής ελάφρυνση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ενώ η έμμεση, τουλάχιστον, φορολόγηση των μισθωτών και των συνταξιούχων αυξάνεται αλματωδώς κάθε χρόνο.
Εφόσον γι’ αυτό παρουσιάζονται αποφασισμένοι να διαδηλώσουν ειρηνικά, λοιπόν, το να προ-απαξιώνεται η πρωτοβουλία τους δεν είναι απλώς «ελιτίστικο». Επί της ουσίας είναι και φασιστικό (άλλωστε, όλοι οι “φασισμοί” από κάποιου είδους “ελιτισμό” ξεκινούν).
Διότι μια τέτοια απαξίωση, αν και ο σκοπός που εξυπηρετεί είναι εμφανώς «μπανάλ», έστω και άθελά της, κατά βάθος δεν στρέφεται μόνον εναντίον της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, αλλά εναντίον και ΚΑΘΕ είδους «μη ρεαλιστικής» πρωτοβουλίας!
Μια γενική «συμβουλή», προς όλους μας, «να κάτσουμε στ’ αυγά μας και να ξοδεύουμε ‘’εποικοδομητικά’’ το χρόνο και την ενέργειά μας σε πράγματα ‘’που γίνονται’’ και όχι σε όσα ‘’δεν γίνονται’’», είναι αυτή η στάση απέναντι στο κυριακάτικο συλλαλητήριο.
Ένα κάλεσμα να είμαστε ΓΕΝΙΚΩΣ υπάκουοι, σεμνοί, «μετρίως μέτριοι και πάντα μετρημένοι», να έχουμε εμπιστοσύνη σε όσους ”ξέρουν καλύτερα” είναι ”αρμόδιοι” και ”ειδικοί” και «να μη λέμε μαλακίες, του τύπου ‘’ειρηνικό συλλαλητήριο’’, διότι τέτοιο πράγμα ούτε υπάρχει ούτε μπορεί να πετύχει τίποτε».
Όμως, τα είπαμε: ό,τι ορίζεται από το πλέγμα επιβολής απόψεων της εξουσίας ως «μη ρεαλιστικό» τώρα, αύριο μπορεί να είναι «παλιά νέα» ήδη. Κι ό,τι σήμερα ορίζεται ως «ρεαλιστικό», αύριο μπορεί να είναι σύντομο ανέκδοτο.
Κ απ’ την άλλη, η δύναμη της ειρηνικής αντίδρασης είναι επίτηδες υποτιμημένη στις υπερ-επικοινωνιακές μέρες μας. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι ακόμη και σε εποχές κατά τις οποίες πράγματι υπήρχε απόλυτα αποτελεσματικός τρόπος να μαθεύεται έως και τίποτε (ζιλ, νιτς, νάδα) απ’ όσα συνέβαιναν, ο Μαχάτμα Γκάντι γυρίζοντας στ’ ΑΛΗΘΕΙΑ και το άλλο μάγουλο για να φάει κι άλλο χαστούκι
(παρότι δεν ήταν, βέβαια, χριστιανός -άλλωστε, αν ξέρετε εσείς κανένα χριστιανό που άμα του ρίξεις χαστούκι δεν θα απαντήσει με κλωτσιά στ’ αχαμνά, γράψτε μου και μένα),
νίκησε μια ολόκληρη, παντοδύναμη και τελείως ανάλγητη αυτοκρατορία. Επειδή την ξάφνιασε. Την έπαιξε «εκτός έδρας». Σ’ ένα παιχνίδι που δεν ήξερε τους κανόνες του –ενώ ήταν «μανούλα» στο παιχνίδι της βίαιης αντιπαράθεσης.
Στη φράση «ενεργός, μη βίαια αντίσταση», που αποτέλεσε το δόγμα του Γκάντι, η σειρά των λέξεων δίνει και το μέτρο της ανησυχίας που προκαλούν στην (κάθε είδους) εξουσία:
το «ενεργός», το φοβάται πιο πολύ απ’ όλα. Διότι «ενεργός» σημαίνει συνήθως (αν και όχι πάντοτε, είναι η αλήθεια) και «σκεπτόμενος». Και όπου «σκεπτόμενος» δες και (πάντοτε) «αμφισβητίας». Και όπου «αμφισβητίας» δες το μόνο τέρας που τρομάζει (πάντοτε) το οποιοδήποτε «καθεστώς»…
Μετά φοβάται το «μη βίαια»
και μετά, κατά σειρά, το «αντίσταση».
Διότι στο «μη βίαια» ΔΕΝ μπορεί να αντιπαρατάξει παρά μόνο ό,τι ξέρει και μπορεί να αντιπαρατάσσει και σε κάθε άλλου είδους «αντίσταση». Τη βία! Που όμως, στο μυαλό των ανθρώπων (ειδικά όταν εντυπωθεί ως εικόνα), είναι πάντα πιο ΑΠΕΧΘΗΣ από τη μη βία ακόμη κι όταν (για να μην πω κυρίως όταν…) εκδηλώνεται «αρμοδίως», από φορείς εξουσίας, δηλαδή.

Για να κλείσουμε, λοιπόν:
Για κάποιους, ίσως μοιάζει «υπερβολικό» ή «αιτία… β΄ διαλογής» το να διοργανώνεται ειρηνικό συλλαλητήριο για ένα θέμα όπως η διαμαρτυρία απέναντι στη διαχείριση μιας ομάδας από τη διοίκησή της.
Όσοι όμως επιφυλάσσουν τέτοιους χαρακτηρισμούς, θα έπρεπε πρώτα να μας εξηγήσουν γιατί, κατά τη γνώμη τους αδιαφορεί ο κόσμος για τις «α΄ διαλογής» αιτίες τέτοιου είδους διαμαρτυριών και διεκδικήσεων.
Αν το κάνουν αυτό, μετά, αν μπορούν, ας δώσουν τα φώτα τους και σε όσους απαξιώνουν ΑΥΤΗ ΚΑΘΑΥΤΗ την
(καθόλα αξιοπρεπή και απολύτως θεμιτή, εφόσον παραμείνει ειρηνική)
μορφή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, απλώς και μόνο επειδή επιδιώκει έναν «μη ρεαλιστικό» στόχο –λες και υπήρξε ποτέ διεκδίκηση που να την έβρισκαν… απαραίτητη ακόμη και αυτοί απ’ τους οποίους διεκδικείται κάτι, ας πούμε.
Αν μπορέσουν, εννοώ, να βρουν έστω και την παραμικρή «φιλοσοφικού» ή «κοινωνιολογικού» επιπέδου σκοπιμότητα την οποία να εξυπηρετεί αυτή η πολεμική, θα βοηθήσουν πολύ. Είναι, βλέπετε, ειδικά οι πολεμικές που ασκούνται για «μπανάλ» λόγους όσες έχουν άμεση χρεία κάποιας «υψηλόφρονης» ψευδεπίφασης, αλλά όσοι τις ασκούν δυσκολεύονται με τέτοια πράγματα…

162 απαντήσεις στο “Ενοχλεί το “Συλλαλητήριο του ΠΑΟ” ή (γενικώς) το… “πάω συλλαλητήριο”;”
 1. Κατωποδης Γερασιμος έγραψε

  κ.Μαρκακη εισαι ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ , μονο αυτο….
  35 χρονων μ@$%$ας και με εκανες να βουρκωσω….σε ευχαριστω…θα ειμαι κι εγω εκει…

 2. χριστοφορος έγραψε

  αδερφε κερδισες εναν αναγνωστη .Σπαει κοκκαλα το αρθρο σου .

 3. nionios έγραψε

  Συμφωνώ και προσυπογράφω: ξέρουμε όλοι ότι “οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε” όπως λέει κι ο Ποιητής (μεθερμηνευόμενο για την περίπτωσή μας ότι δεν θα αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς).
  Το (μη) αποτέλεσμα όμως δεν πρέπει και να μας οδηγεί (γενικώς και για όλα τα πράγματα) στην απάθεια και την αφασία. Πραγματικά κοιτώντας τον καθρέπτη, πρέπει πάντα να μπορούμε να λέμε πως όταν χρειάστηκε είμασταν ΠΑΡΟΝΤΕΣ.
  (Όσο για τα Μ.Μ.Ε. πιστεύω πως όλοι πλέον γνωρίζουμε το ρόλο τους και γι αυτό πρέπει να τους αποδίδουμε τη σημασία που τους αναλογεί…).

 4. Κώστας έγραψε

  Θα είμαι κι εγώ εκεί μαζί με τα παιδιά μου.

 5. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ έγραψε

  Μένω άφωνη. Eίναι όλα όσα θα ήθελα να πω με την πιο σωστή διατύπωση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Μαρκάκη είσαι μεγάλος…

 6. Δημήτρης έγραψε

  Στέλιο είσαι ωραίος!
  Την Πέμπτε έχετε “Δίκαννο” στο “Όποιος Αντέξει”, αλλά ελπίζω την Παρασκευή να είσαι στο στούντιο με τον CEO. Το άρθρο του της Τρίτης ήταν ένα παράδειγμα της προσπάθειας να απαξιωθεί εκ των προτέρων -ακόμη και ως σύλληψη!- το ειρηνικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι οπαδοί της ομάδας την Κυριακή. Κρίμα! Από τα “δεν πουλάει, μην την ψάχνετε”, στα “θα γίνουν επεισόδια, μην μαζευτείτε”.
  Την Κυριακή να είμαστε όλοι εκεί!

 7. Τακης έγραψε

  Συμφωνώ, εκτός από την λίστα- κατάταξη των αναγκών, δική σου βέβαια και δε μου πέφτει λόγος. Δεν κατεβαίνουμε απλά για την ομάδα. Κατεβαίνουμε γιατί κάποιοι πήραν στα χέρια τους και δηλητηρίασαν έναν τρόπο διασκέδασης που είναι η ασχολία μας με την ομάδα. Και συγχρόνως προσπαθούν να μας διαπαιδαγωγήσουν ναμαστε υπάκουοι, φρόνιμοι και να αβανταρουμε τις μπίζνες τις δικές τους. Και δεν έχουμε και πολλούς άλλους τρόπους διασκέδασης. Και αυτό είναι το ίδιο σημαντικό με πολλα από τη λιστα σου, σε μερικα και ταυτοσημο. .

 8. ΦΩΝΤΑΣ έγραψε

  Κύριε Μαρκάκη,το θέμα είναι καθαρά ηθικό.Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση.Μπορεί ο Τζίγγερ να μην φύγει ή μπορεί και να το κάνει.Εγώ θα ξέρω οτι έκανα ο,τι μπορούσα για το καλό του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.Ελπίζω να μαζευτεί τόσος κόσμος όσο χρειάζεται για να καταλάβουν κάποιοι,πόσο πόνο και πόση πίκρα έχουμε,εμείς οι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ,για την κατάντια της Π.Α.Ε.ΟΛΟΙ,λοιπόν,την Κυριακή στο συλλαλητήριο για την θεραπεία της βαριά νοσούντας Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.Ευχαριστώ.

 9. Telis Papadopoulos έγραψε

  Πάρα πολύ ωραίο άρθρο.

 10. scarface έγραψε

  συλλαλητήρια για το άρθρο σου.

 11. mark έγραψε

  Aγαπητε Στελιο,

  Πραγματικα το αρθρο σου αγγιζει την φιλαθλοι ψυχη ενος παναθηναικου. πραγματικα μπραβο, μαγκας!!!
  Απλα να προσθεσω πως οι φιλησυχοι πολιτες αυτου του κοσμου δεν αλλαξαν τιποτα! Μονον οι “αλητες”,οι “επαναστατες”(που και που εδω προστειθεται και το “χωρις αιτια”),οι “ρομαντικοι”(και πολλοι αλλοι τετοιοι χαρακτηρισμοι που λεγονται) εχουν σηματοδοτησει αλλαγες….
  Τελος να επισημανω πως θα ειμαστε ολοι εκει την Κυριακη στις 16.00 για να δωσουμε ενα ΕΙΡΗΝΙΚΟ αλλα και ΒΡΟΝΤΕΡΟ παρων.

 12. magicrobot έγραψε

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κυριε Μαρκάκη!
  ειστε πραγματική ΟΑΣΗ..
  Μακαρι να σας ακολουθουσαν κ αλλοι δημοσιογραφοι κ να εγραφαν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κ οχι ‘αντικειμενικα’ ….

 13. neeman έγραψε

  Συγχαρητήρια για το άρθρο.

  Πιστεύω πάντως ότι πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί με τον κόσμο.
  Δε λέω,καλώς να κατέβουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν όσα θέλουν για την ομάδα τους οι φίλοι του Παναθηναϊκού.

  Όταν σκεφτεί κανείς όμως ότι κάποιοι από αυτούς δεν έχουν διεκδικήσει με την ίδια ένταση τίποτα άλλο, αντικειμενικά πιο σημαντικό για τη ζωή τους, τότε δεν γίνεται παρά να μην εκνευρίζεται με τον τρόπο που αυτοί ιεραρχούν τις προτεραιότητές τους.

  Το θέμα βέβαια είναι πώς κάνεις αυτόν τον κόσμο να συνειδητοποιήσει ότι όπως διεκδικεί μια καλύτερη ομάδα με μια διαδήλωση, έτσι αλλά και πιο δυναμικά πρέπει να διεκδικήσει μια αξιοπρεπέστερη ζωή και μια δικαιότερη κοινωνία.

  Σε αυτή την κατεύθυνση πάντως πιστεύω ότι συμβάλλουν σημαντικά, άρθρα όπως και το δικό σου.

 14. Clandestino έγραψε

  Μπράβο ρε Στέλιο! Μπράβο! Χορτάσαμε από τις πληρωμένες πένες! Ώρα να αρχίσουμε να επιλέγουμε να διαβάσουμε δημοσιογράφους όπως εσύ.

 15. Kωστας έγραψε

  Οπως σωστα ειπωθηκε το να μεινεις απραγος ειναι συνενοχη.
  Σε ολες τις εκφανσεις τις ζωης μας και οχι του Παναθηναικου μονο.

  Για χαρη οσων εχουμε νοιωσει για τον ΠΑΟ και για τα 100 χρονια θα ειμαι και εγω κατω…μαζι με αλλους πολλους και παρεα με τα μυαλα μου!!!

 16. Δήμος έγραψε

  Μαρκάκη σε διαβάζω καιρό και μπορώ να πω οτί έχεις μεγάλα @@. Μπράβο ρε μάγκα συνέχισε να γράφεις έτσι.

  ΚΥΡΙΑΚΗ 13/4, 16:00, ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
  ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΑΣ.
  ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ.

 17. Απλός φίλαθλος έγραψε

  Αγαπητέ κύριε Μαρκάκη, Στέλιο αν προτιμάς, είναι η δεύτερη φορά που γράφω σε άρθρο σου, η πρώτη ήταν για το πρόσφατο ντόπινγκ. Σε παρακολουθώ όμως τακτικά στο Όποιος Αντέξει και σε εκτιμώ ιδιαίτερα. Είμαι φίλος του Ολυμπιακού της παλιάς γενιάς - πρώτο παιχνίδι που πήγα με τον πατέρα μου το Ολυμπιακός Μίλαν 2-2, τέλη δεκαετίας 50. Έχω πολλές φορές πάει με φίλους Παναθηναϊκούς παλιά στο γήπεδο να δούμε Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό και πανηγύρισα μαζύ τους σε όλες τις νίκες που οδήγησαν στο Γουέμπλεϋ. Άλλες εποχές. Σήμερα ζω και εργάζομαι στις Βρυξέλλες. Η σημερινή κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και του ελληνικού αθλητισμού όπως προκύπτει και από την ιστορία ντόπινγκ, κυρίως θλίψη προκαλεί. Ο Παναθηναϊκός έχει μείνει πολλά χρόνια έξω από τα πρωταθλήματα και η διαμαρτυρία της Κυριακής είναι φυσικό εκεί να στοχεύει. Υποθέτω θα ζητηθούν περισσότερες επενδύσεις για την ενίσχυση της ομάδας και τρόπος συνεργασίας με την ΠΕΚ που δεν θα έχει νικητές και ηττημένους. Επίτρεψέ μου να ονειρευτώ την ημέρα που οι αληθινοί φίλαθλοι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού θα κάνουμε μαζύ συλλαλητήριο για να απαιτήσουμε άλλα πράγματα, για να διώξουμε τους άθλιους, είτε στις εξέδρες βρίσκονται είτε στις διοικήσεις, για να μπορούμε πάλι να πηγαίνουμε μαζύ και με τα παιδιά μας στο γήπεδο. Επιστρέφω του χρόνου στην Ελλάδα και είμαι έτοιμος να συμβάλω σε μια προσπάθεια να ξαναπάρει ο αθλητισμός τη θέση που του αξίζει. Πιστεύω ότι ο ρόλος των σοβαρών δημοσιογράφων μπορεί να είναι καθοριστικός.

 18. P.V. έγραψε

  Τους πήρες τα μυαλά κύριε Στέλιο.

 19. Stavros D. Georgiou έγραψε

  Μαρκακη εισαι ωραιος!

 20. Κωστης έγραψε

  To βιντακι που συνοδευει αυτο το καλεσμα εινα συγκλονιστικο…
  Το αρθρο ειναι πολυ δυνατο κ μπραβο κυριε Μαρκακη που βγαζετε με λεξεις αυτα που εμεις βγαζουμε με ονειρα!
  Υ.Γ μου εχει κατσει απο χτες στο λαιμο η ειδηση οτι δεν θα παρουμε τον Ιβανσιτς.Μα πρεπει να ειναι -για εμενα- ο πιο τεχνιτης μεσος του πρωταθληματος,αστερι πραγματικο για την ομαδα.Δαντελενιος κ λιγο πιο επιθετικος απο τον Τσιαρτα.Και ενω θελει να μεινει στην ομαδα θα τον δωσει γιατι θελει δυο εκατ.η Σαλτσμπουργκ κ προτιμαει να τα δωσει σε καποιον αλλο που δεν τον ξερουμε καν…(ενω του Ιβ ξερουμε την αξια του)
  Γιατι ειναι ο Τζιγκερ τοσο αυτοκαταστροφικος?Χανει κ τα λιγα δικια που εχει ετσι…Του δωσαν την ομαδα να διοικησει -λογικα σαν προθερμανση για μετα- κ τα παει χαλια.Που να του διναν κ το στολο οι Βαρδινογιανναιοι…

 21. markakis έγραψε

  @ όλους: thanx.
  @ Τάκης: γι’ αυτό ακριβώς λέω κι εγώ ότι “αφ’ υψηλού κριτική” απ’ όποιον είναι έξω απ’ το χορό δεν μπορεί να γίνει για το τι βγάζει τον κόσμο στους δρόμους και τι όχι.
  Αλλωστε το πνεύμα του ποστ (για να συμφωνήσω και με τον neeman) είναι αυτό: καλύτερα να αντιδράς (ειρηνικά) απέναντι σε οτιδήποτε σε ενοχλεί, παρά να αδιαφορείς ή, πολύ περισσότερο, να αντιδράς με τρόπο που, μέσω των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, ρίχνει νερό στο μύλο όποιου θέλεις να ενοχλήσεις -την ευκαιρία να σε αποκαλέσει “αλήτη” και να απαξιώσει έτσι τηνουσία της διαμαρτυρίας σου.
  Στα 43 μου πια, δέκα χρονών ήδη όταν έγινε η μεταπολίτευση, το έχω δει να συμβαίνει αυτό, γι’ αυτό το τονίζω: το έχω δει να δημιουργούνται (για μένα και να επιδοτούνται επίσης, άσχετα αν δεν μπορώ να το απδείξω) οι δράκες των “γνωστών-αγνώστων” που με τις ασχήμιες τους εξευτέλισαν αγώνες για ΠΟΛΥ σημαντικά πράγματα, πράγματα που τα πληρώνουμε σήμερα όλοι και θα τα πληρώνουν και οι επόμενες γενιές.
  Αν το καλοσκεφτείς, 100, 200 άνθρωποι έχουν καταφέρει, κατ’ αυτόν τον τρόπο και ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ διαδηλώνει, για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κι αν το κάνει, μπορεί και αποκαλείται σήμερα είτε “αλήτης, ενοχλητικός και αντικοινωνικός”, είτε απλώς… “γραφικός”, “μη είδηση”.
  Άρα, συμφωνώ μαζί σου mark: “νοικοκυραίοι και φρόνιμοι, δεν ζουν στον Ψηλορείτη, οι κουζουλοί την κάμανε αθάνατη την Κρήτη”. Όμως, αντιλαμβάνεσαι, ότι το ποιος είναι “κουζουλός” και ποιος “φρόνιμος” το ορίζει η εποχή και οι κρατούντες της. Και επειδή ακριβώς είναι η ΜΗ ΒΙΑ που δεν γίνεται ΠΟΤΕ να συκοφαντηθεί, επειδή ποτέ δεν μπορεί να αποκληθεί “αλήτης” όποιος διαμαρτύρεται μεν, αλλά το κάνει κόσμια, γι’ αυτό και λέω ότι μια τέτοιου είδους διαμαρτυρία είναι που ΦΟΒΙΖΕΙ περισσότερο απ’ όλα την (κάθε) εξουσία.

 22. Γιωργος67 έγραψε

  Συγχαρητηρια για αυτα που γραφετε,πρωτη φορα διαβαζω το μπλογκ,θα το διαβαζω τακτικοτερα απ΄οτι φαινεται..

 23. markakis έγραψε

  @ Απλός φίλαθλος: μακάρι να φτάσουμε να δούμε τέτοια στιγμή όπως αυτή που περιγράφεις. (Το λέω επειδή, έτσι, θα φτάσουμε τουλάχιστον… 200 -:))

 24. Δημήτρης Σταύρου έγραψε

  Συγχαρητήρια για τα άρθρα σας κ.Μαρκάκη. Ευτυχώς που υπάρχετε κι εσείς και ο κ.Μπαζίνας στο χώρο του αθλητικού τύπου και διαβάζουμε πέντε ωραία πράγματα.

  Κυρίως συμφωνώ με την κριτική σας στα κανάλια και σε αυτούς που πρεσβεύουν το “κάτσε στ’αυγά σου” οι οποίοι υπακούουν στα πιο σκοτεινά κέντρα του εγκεφάλου τους τα οποία τους υπαγορεύουν ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ τη διαφορετικότητα και την ελευθερία του ΑΛΛΟΥ.

  Συμφωνώ και με τη λίστα που δίνετε, εκτός από το σημείο με τον “ενδοτισμό στους διεθνείς επικυρίαρχους” το οποίο το βρίσκω λιγάκι υπερβολικό.

  Την Κυριακή θα είμαι εκεί…

 25. Antonis έγραψε

  ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!

  ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ..ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!!

  κυριακή 13/4 στις 16:00 όλοι στο Πεδίον του Άρεως στην ΕΙΡΗΝΙΚΗ συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάντια της αγαπημένης μας ομάδας, για τον ΠΑΟ μας. ΌΛΟΙ εκεί για να αλλάξουμε την ιστορία, όλοι εκεί για να καταλάβουν οι αποτυχημένοι υπεύθυνοι ότι ο λαός του ΠΑΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ. Στείλε το μήνυμα παντού. Ο ΠΑΟ ΣΟΥ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΓΝΟΕΙΣ. ΕΣΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΣΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΤΕΛΟΣ! ΚΥΡΙΑΚΗ 13/4 στις 16:00 όλοι στο Πεδίον του Άρεως. Ο ΠΑΟ ΣΟΥ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ!

 26. Θάνος έγραψε

  Το άρθρο σου με άγγιξε σαν προδωμένο από την διοίκηση Παναθηναϊκό, σαν μπερδεμένο (πρώην σίγουρο) αριστερό, σαν παλαιό διαδηλωτή, σαν πατέρα που ντρέπομαι για τον κόσμο που θα παραδώσει στα παιδιά του, σαν -έστω και αντιφρονούντα- παθητικό καταναλωτή μαζικής υποκουλτούρας (που μπορεί που και που για άλλοθι να αγοράζει και “εναλλακτικές” φόρμες της ίδιας αποχαύνωσης και ελέγχου στην πραγματικότητα), σαν κάποιον που προσπαθούσε περισσότερο κάποτε να διακρίνει και να ρουφήξει τις διαφορετικές και -στην ουσία- μόνες Αξίες που μας αποσιωπούν επιμελλημένα, πριν με παρασύρει η ρημάδα η καθημερινότητα … με χτύπησαν σαν μπουνιά τα λόγια σου.

  Ναι, θα κατέβω κι εγώ κάτω μαζί με τον μεγάλο μου γυιό (5 ετών), έτσι κι αλλιώς το είχα αποφασίσει και ας είναι ΜΟΝΟ για τον Παναθηναϊκό και ας κυνηγάμε χίμαιρες (αλλά θα πούμε ότι υπάρχουμε). Αλλά μετά τα λόγια σου, θα κατέβω και για όλες τις διαδηλώσεις που δεν έκανα, για τα πράγματα που πραγματικά με αφορούσαν και δεν έτρεξα, για τα όνειρα που άφησα, για ό,τι μπορούσα να διοργανώσω, συμμετέχω, καταγγείλω και δεν το έκανα. Για να ζητήσω συγνώμη από τον εαυτό μου και τα παιδιά μου. Για να δω αν μπορώ ακόμα να ξαναφορέσω το αμπέχωνο του διαδηλωτή.

  Να είσαι καλά.

 27. cardiol έγραψε

  Ισως να μην πετυχει η διαδηλωση..ισως να εχει λιγο κοσμο…ισως θα γινουν φασαριες….αλλα….ενα θα μεινει στην ιστορια……ο Τζιγκερ εφτασε με τις πραξεις του να ρεζιλεψει την οικογενεια Βαρδινογιαννη…..Ποιος θα το φανταζοταν, πχ.ο γιωργος ο καπετανιος .οταν αποχωρουσε απο την διοικηση οτι ο αντικαταστατης το θα φτασει την οικογενεια σε αυτο το εσχατο ρεζιλεμα….Αν εχει κοτσια..και κακαλα…ο τζιγκερ πρεπει να φυγει με την ουρα στα σκελια…Μας εφτασε στο σημειο..να παρακαλαμε να χασει ο παναθηναικος μπας και γινει κατι με την ομαδα…Τοσο ανικανο προεδρο δεν φανταζομουν οτι μπορει να ειχαμε..Μακαρι το συλλαλητηριο να ειναι η αρχη του τελους αν οχι για την οικογενεια Βαρδινογιαννη τουλαχιστον για τον τζιγκερ…..υστερογραφο…ζηλευω εσας απο αθηνα που θα πατε στην συγκενρτωση .κριμα να ειμαι παρον ( λογω υποχρεωσεων)

 28. Green Rebels 13 έγραψε

  Στέλιο πολλές φορές έχω διαφωνίσει μαζί σου αλλά δεν πότε δεν σκέφτηκα καν ότι τα γραφόμενά σου δεν είναι βγαλμένα από την φιλοσοφία σου σαν ανθρωπος πρώτα και ύστερα σαν δημοσιογράφος, συνέχισε να κάνεις κάτι που έλάχιστοι συναδελφοί σου κάνουν πλέον να γράφεις ΕΛΕΥΘΕΡΑ, και όπως ξέρεις πολύ καλά εμείς οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού δεν είμαστε ανεγκέφαλοι κάφροι όπως συμφέρει κάποιους να μας παρουσιάζουν έχουμε ελεύθρεη άποψη αλλά αναγνωρίζουμε την ακαιρεότητα ανθρώπων που σε πολλά πράγματα διαφωνούμε.
  100 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΛΕΦΤΕΡΙΑ

 29. SICKNESS έγραψε

  ΚΥΡΙΕ Μαρκάκη μαλλον καλύτερα Στέλιο, ενα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της Παναθηναικής καρδιάς μου.Έχουμε τρελαθεί τις τελευταίες μέρες για να μην πω μήνες ή χρόνια με αυτό το παραλήρημα προπαγάνδας γύρω από το άψυχο κορμί της ομάδας μας.Και εμεις εκεί …υπομονετικοί , σχεδών οκνηροί …να λέμε: δεν μπορει κατι θα αλλαξει…και παλι τα ιδια και τα ιδια…
  ο κόμπος εφτασε στο χτένι οπως λέει και ο λαός…η προπαγανδα πια έχει αντικτυπο μόνο σε αυτούς που την κάνουν πια..και σε κανεναν αλλο.
  Δενξέρω εαν την Κυριακη θα μαζευτει 5,10,20 100 χιλιάδες κόσμος.
  Ξερω όμως ότι όσοι έλθουν θα έχουν ένα χαμόγελο στα χείλη, χαμόγελο που το είχαν καλά κρυμμένο όλα αυτά τα χρόνια για αυτήν την μέρα.

  Ειναι μια μέρα χρέους για τον καθένα Παναθηναικό και για τις επόμενες γενιές.
  Και πάλι σε ευχαριστώ

 30. George2 έγραψε

  Εγώ δεν θα σου γράψω καλά λόγια γιατί μετά από τόσο καιρό που σε δαβάζω η φιλοφρόνηση μπορει να χάσει την αξία της και δεν το θέλω καθόλου.

  Ας ξεκινήσουμε τις διαμαρτυρίες μας κάνοντας το πιο εύκολο. Ξεκινώντας δηλ. την λίστα ανάποδα, απο τα λιγότερα σημαντικά και να φτάσουμε στον υπερτατο στόχο.

  Για αυτό λοιπόν ΚΑΙ εγώ θα είμαι εκεί την Κυριακή.

  Σε ευχαριστούμε Στέλιο…

 31. Κωστας έγραψε

  Σιγουρα υπαρχουν σημαντικοτερα πραγματα στη ζωη απο τις ομαδες. Αλλα σιγουροτερα μπορουμε να αφιερωσουμε και μερικες ωρες για να διαμαρτυρηθουμε για την καταντια της ομαδας μας.ΕΙΡΗΝΙΚΑ και ομορφα οπως αξιζει στην ιστορια του Παναθηναικου.
  Οτι και να γινει μετα την πορεια ,φυγει δεν φυγει, ειναι κατι που θα μεινει στην ιστορια.Θα λεμε στα παιδια μας οτι ειμουν και εγω εκει. Ειναι κατι που ισως αλλαξει την ροη των πραγματων και ειναι τουλαχιστων “χαζο” να εχεις την δυνατοτητα να παρεις μερος και να μην πας.
  Ειπα και πριν υπαρχουν σημαντικοτερα πραγματα στη ζωη αλλα ολα αρχιζουν απο κατι μικρο.Αν και για μενα κατι που απασχολει εκατομυρια κοσμου δεν μπορει να θεωρηθει ποτε μικρο…Για ενα παιδι που παει στο σχολειο και γυρναει κλαμμενο επειδη το κοροιδευουν οι φιλοι του το θεμα ειναι τεραστιο.Το δικο μου παιδι δεν θελω να ντρεπεται κυριοι…Πρεπει να ειναι περηφανο οπως ειμουν και εγω για την ομαδα του.

  Την Κυριακη θα ειμαι εκει.

 32. Κωνσταντίνος Τ. έγραψε

  Συνάδελφε, κ. Μαρκάκη,

  ωδή στο επάγγελμα του δημοσιογράφου τα γραπτά σου

  σ’ευχαριστώ πολύ

 33. valerossi13 έγραψε

  Συγχαρητηρια Μαρκάκη! Είσαι μια δημοσιογραφική όαση μέσα σε όλο αυτό το ρουφιανιλίκι κ το τσατσιλίκι που κυριαρχεί στην αθλητική δημοσιογραφία.
  Απλά respect κ συνέχισε έτσι, ο κόσμος ξέρει να εκτιμάει ανθρώπους που κάνουν σωστά τη δουλειά τους κ τα λένε έξω απ τα δόντια.

 34. Athineos έγραψε

  Συγχαρητήρια κύριε Μαρκάκη.Είστε στις καρδιές μας.

 35. Gas έγραψε

  Διαβαζω συχνα το blog σου διοτι δεν διαβαζω τα εντυπα λογω της κατευθυντηριας γραμμης που εχουν.Μετα λυπης μου διαπιστωσα απο τα γραφομενα των υπολοιπων οτι συνεργαζεσαι στην τηλεοραση με τον κο Μπραουδακη του οποιου το κειμενο διαβασα χθες στην goalday.gr ολως τυχαιως.Δεν μπορω να εξηγησω το σχολιο για κατι το οποιο δεν τον αφορα.Αρκετα με τους πληρωμενους δολοφονους συνειδησεων.Ολες οι αλλαγες στη ζωη μας ηρθαν μεσω συλλογικης προσπαθειας κ αγωνων.Βγειτε επιτελους απο το καβουκι σας κ ας ειναι η πρωτη φορα για τον Παναθηναικο μας.Κ μετα ποτε ξανα μεσα.Η ζωη ειναι εκει εξω κ οχι μεσα στο χαζοκουτι.Διεκδικειστε τη.MAKE LOVE NOT WORK

 36. Giannis έγραψε

  Wraio arthro genika alla aporriptw th mh-viaih antistash giati oute xristianos eimai oute pasifistis. Dexomaste kathimerina pollh via kai den ginetai na menoume apatheis kai eirhnikoi. Akoma kai mia eirhnikh diadhlwsh einai apo monh ths viaih praksh giati ta atoma pou thn apartizoun exoun sysswrefsei thymo kai aganakthsh gia kati pou den tous aresei kai epilegoun ton dromo gia na ekfrastoun. Kai oi mh viaies praktikes den eixan pote apotelesma. Dhladh kai pou efygan oi Aggloi apo thn India? Prwta eixan skotwsei olous tous Indous antifronountes kai meta ksanaphran th xwra sta xeria tous san kaloi kapitales. Kai h bia sth bia den einai “tyflh” via alla antivia.

  Kai kalo tha htan ontws na ginei syllalhthrio me opadous olwn twn omadwn giati einai perissotera afta pou mas enwnoun apo afta pou mas xwrizoun.

  Kalo to arthro pantws!

 37. ΓΙΑΝΝΗΣ έγραψε

  ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ.
  “Δυστυχώς” θα ενοχλήσει πολλούς. Επίσης, δυστυχώς για εμάς και εσένα, έχουμε μπλέξει με Παναθηναϊκόφρονες “δημοσιογράφους” στις (ορισμένες) γνωστές εφημερίδες.
  ΕΥΤΥΧΩΣ όμως που υπάρχει ο λαός του Παναθηναϊκού, ο οποίος ακόμα και με το υστέρημά του στηρίζει την ομάδα ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ.
  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ.

 38. Μάρκος έγραψε

  Προσοχή: για να υπάρξει ΝΙΚΗ, το συλλαλητήριο θα πρέπει να είναι ΕΙΡΗΝΙΚΟ. Σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν επεισόδια, γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό θέλουν κάποιοι. Αν ήταν δυνατόν να μην ακουστεί ούτε ένα υβριστικό σύνθημα, παρά μόνο το επετειακό, ακόμη καλύτερα. Μια βουβή διαμαρτυρία πολλές φορές “σπάει κόκκαλα”. Κι ελπίζω η Αστυνομία να μην κάνει πάλι το “καθήκον” της…και να επιτρέψει τη διαδήλωση…

 39. mickey έγραψε

  Παναθηναϊκοί καλή σας επιτυχία την κυριακή.
  Η διαδήλωση όμως γίνεται για να διαμαρτυρηθείτε για την πορεία της ομάδας σας ή για να διώξετε τον βαρδινογιάννη? Απ’ότι καταλαβαίνω κάνετε το πρώτο για να συμβεί το δεύτερο. Επειδή το βλέπω δύσκολο να φύγει αυτοθελώς ο βαρδινογιάννης είμαι πολύ περίεργος να δω μέχρι πού θα το φτάσετε.

 40. Dimitris Avd έγραψε

  Siga re paidia to arthro… pws kanete oloi etsi ;p (apo zhlia kai mono to lew ayto ;p)

  Sta sovara twra, den katalavainw thn sygrish twn syllathriwn gia to makedoniko me to sygekrimeno (orfano) syllalhthrio. H mallon den katalavainw thn sygrish twn
  epikritwn toy sygekrimenou syllatlhhriou me twn syllalhthriwn gia to makedoniko… To makedoniko einai ena politiko thema gia to opoio exoume oloi dikaiwma sto na exoume apopsh kai na thn ekfrazoume… Den nomizw oti edw einai o xwros, kai kyrios o xronos… alla as poume oti egw diafwnousa me ta syllalhthria exontas oloklhrwmenh apopsh gia to makedoniko. Se ti ayto me kanei sygrisimo me ton gotzo h ta ferefwna ths pae pao pou einai enantion kai katakrinoun to syllalhthrio tw nfilathlwn kai opadwn tou pao gia profanesi logous?…. Thewrw thn sygrish atyxestath… Se ola ta ypoloipa symfwnw…

 41. Γιάννης έγραψε

  Η προτεραιότητες είναι θέμα επιλογής και πάνω απ’ όλα βολέματος για πολλούς από εμάς, λίγοι από εμάς όπως φαίνεται -πολλοί απο εμάς θέλω να πιστεύω- ούτε βολεύονται, ούτε μένουν άπραγοι όταν βρίσκονται μπροστά στη σαπίλα οποιουδήποτε κοινωνικοπολιτικού ξεστρατήματος.

  Γι΄αυτό ας γίνουμε πολλοί και ακόμα περισσότεροι, όχι μόνο την Κυριακή αλλά και κάθε ‘Κυριακή’ για να ακουστεί η φωνή μας πιο δυνατά στ’ αυτιά αυτών που λιθοβολούν κάθε μέρα την σκέψη μας θεωρώντας μας άβουλα πλάσματα.

  Δυστυχώς γι’ αυτούς τα ‘άβουλα πλάσματα’ αποφεύγουν τις παγίδες τους με αποτέλεσμα όταν έρθει η στιγμή να γυρίσουν πίσω να δούνε γιατί οι παγίδες τους δεν ‘δόυλεψαν’ τότε θα είναι πολύ αργά, γιατί τα ‘άβουλα πλάσματα’ θα έχουνε ήδη φτάσει στον προορισμό τους…

 42. anarcholiberal έγραψε

  Κοιτα Στέλιο μου, αν δεν σκασουνε μυτη οι ΚΟΡΝΕΔΕΣ προκοπή δε βλέπω στην αντιπαλη ομαδα (εγω ειμαι γαυρος, βεβαιως)…Τωρα, όσον αφορά στα συλλαλητήρια και δη τα “ειρηνικα”, να μου επιτρέψεις να σου πω ότι αυτές οι δυο εννοιες ειναι αντιφατικές και αλληλοεξουδετερώνονται!!! Οι “συγκεντρώσεις” ειναι ειρηνικές, οχι τα συλλαλητήρια. Παντως εγω προτείνω στους δικούς μας φιλάθλους ένα αντι συλλαλητηριο, την ιδια ημεροχρονολογία εξω απο το γηπεδο Καραισκακη, με σκοπο ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ!!!! Τζιγγερ και ξερο ψωμί, ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!!!!!

 43. ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ έγραψε

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΕΛΙΟ..
  ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ…ΜΠΡΑΒΟ..
  ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ..ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!ΕΧΩ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟ-ΑΔΕΡΦΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΗΜΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΡΘΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΟ…ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΩΝΗ….
  ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ…..ΞΑΝΑΛΕΩ,ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ…ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΜΑΣΤΕ….
  ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ,ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΑΝ ΜΙΑ ΟΑΣΗ (EΣΤΩ,ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ)ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΤΟΥΡΕΣ ΜΑΣ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ…
  ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΠΑΟ: ΦΑΡΜΑΚΟ >>>> NA ΦΥΓΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ…
  ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΔΙΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ.
  ΑΠΛΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ…ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ…ΣΤΑ €….
  ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΑΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ..ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ..ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ…
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΕΛΙΟ!!
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ..

 44. Δημήτρης Ιωαννίδης έγραψε

  Συνεδιάζετε στο άρθρο σας τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό γύρω από αθλητισμό,ζωή..Δεν πίστευα ότι θα διάβαζα ένα τέτοιο άρθρο που μιλάει απευθείας στην καρδιά και στο μυαλό μου.
  Φωνές και απόψεις όπως η δική σας και του κυρίου Μ.Σαριδάκη πρέπει να διαβάζονται.

  100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ——ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

 45. νικος VGENOIS έγραψε

  BRAVISIMO GRANDE STELINI LOUIZI MARKAKI !
  =================================
  Aλλά θέλω να συμπληρώσω ΚΙΟΛΑΣ………… Δεν είμαι άρρωστος , ούτε στρατιωτάκι ακούνητο κάποιας διοίκησης που με κοροιδεύει.Δεν θα με πόναγε (θα με ένοιαζε βέβαια) αν ο Παναθηναικός έχανε ΠΟΛΛΑ πρωταθλήματα απο έναν άξιο και εξώφθαλμα μεγαλύτερο-καλύτερο αντίπαλο του.Που να επιβεβαίωνε βρε αδελφέ που και πού ΕΣΤΩ την ανωτερότητα του και στην Ευρώπη , εκεί που τελικά κρίνοντε όλοι.Αλλά για χάρη κάποιου ΤΖΙΓΓΕΡ ΚΑΙ ΜΟΝΟ , να με κοροιδεύει ομάδα με τα χειρότερα αποτελέσματα στην Ευρώπη και ουραγός “πρωταθλητής” των αναπτυσόμενων ποδοσφαιρικά χωρών (7-0 , 10 χρόνια εκτός έδρας ανυπαρξίας ακόμα και με Μόλντε-Χέρενφεν-Χάιφα κτλπ) ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΙ. Είναι κρίμα και άδικο ο ΔΥΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΕΥΡΩΠΗΣ και ΕΝΑΣ ΤΕΛΙΚΟΣ να είναι υποχείριο , όχι έστω κάποιας κωλόφαρδης ομάδας που της πάνε όλα 10 χρόνια τώρα αλλά κάποιου Κόκκαλη που βρήκε και τα κάνει.ΑΝ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΕΥΘΑΡΣΩΣ. ΝΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.
  ΥΓ. Θα αναρωτιέμαι ΜΙΑ ΖΩΗ γιατί πούλησε το Κυργιάκο στους άμπαλους τους Σκωτσέζους μέσα στο Γενάρη ενώ κτύπαγε πρωτάθλημα ;;;;; Ο Κυργιάκος ο (μόνος) τσαμπουκάς πουχε σφαλιαρίσει τον unfair Καστίγιο μέσα στο Καραισκάκη. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΟΜΗΜΕΝΗ-ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ-ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ;

 46. Αγγελική έγραψε

  Το συλλαλητήριο της Κυριακής έχει πολλούς “Συμβολισμούς”… καθώς αντανακλά την αντίδραση σε ότι δεν σε ικανοποιεί, σε ότι δεν σε σέβεται… κι ας μην το δούμε μόνο ως φίλαθλος, μπορεί κανείς να το δει ως πολίτης…, ως καταναλωτής…, κτλ.
  Ο Κόσμος βγαίνει να διαμαρτυρηθεί, να διεκδικήσει το όνειρό του, να αποβάλλει από πάνω του το βάρος μιας Οικογένειας που βλέπει την ομάδα σαν “μαγαζί” της.
  Όπως δηλαδή, βλέπουν άλλες πολιτικές Οικογένεις την χώρα σαν δικό τους μαγαζί… ψέμματα;
  Αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟ εύχομαι να μην συμβεί σε καμία άλλη ομάδα ποτέ και πουθενά. Θα είμαι εκεί, με μία μαύρη σημαία.

 47. aaa έγραψε

  Τζιγγερ και ξερό ψωμί - Γκοτζίλα ζεις εσυ μας οδηγείς . Oλα σε τούτη τη ζωή είναι πολύ unfair και αυτοί που μας δουλεύουνε είναι ολίγον λερ..

 48. gio έγραψε

  ΣΤΕΛΙΟ ΜΠΡΑΒΟ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΙΑΣ ΠΙΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ….
  ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ!

 49. redderevil έγραψε

  (και εγω κε Μαρκακη δεν θα γραψω κατι περι του αρθρου σας, γιατι νομιζω οτι πρεπει να λειπουν οι κολακειες)

  εχω μια ομως βασικη ενσταση, οχι στο νοημα αυτων που γραφετε (συμφωνουμε)
  “…. Το ξέρουν ότι κανάλια και ραδιόφωνα δεν υπάρχουν βασικά για να εξυπηρετούν την… πολυφωνία και τη δημοκρατία, αλλά, βασικά, για να εισπράττουν χρήματα από τις διαφημίσεις (κρατικές και ιδιωτικών μεγάλων επιχειρήσεων) και, συνεπώς, το πρόγραμμά τους το διαμορφώνουν αναλόγως….”,
  αλλα γιατι νομιζω οτι ΛΕΙΠΕΙ μια ακομα επισημανση σε αυτο που γραφετε

  και θελω να πιστευω οτι δεν εγινε επιτηδες (γιατι χρονια τωρα που διαβαζω εφημεριδες, βλεπω τηλεοοραση και ακουω ραδιοφωνο, ΚΑΝΕΙΣ απο την -επιτρεψτε μου με καλη ή κακη εννοια- συντεχνια σας ΔΕΝ εχει αναφερθει ποτε, ή ποιει τη νησσα κατ’εξακολουθηση)

  και εξηγουμαι: “τα καναλια και τα ραδιοφωνα” στα οποια αναφερεστε, περα απο τα χρηματικα οφελη που εχουν απο τις διαφημισεις, και τα βλεπουν ως προτεραιοτητες εχουν και μετοχους και ιδιοκτητες

  Συσχετιστε λοιπον τη ταυτοτητα αυτων με τα μεγαλυτερων μμε και δειτε το τροπο με τον οποιο θα αποδοθουν ή θα αποσιωποιηθουν τα γεγονοτα της διαδηλωσης της Κυριακης

  και επειδη ΔΕΝ πεσαμε απο τον Αρη σε τουτη τη χωρα, γνωριζουμε ΟΛΟΙ σε ποια εκδοτο-επιχειρηματικα χερια ανηκει ενα πολυ μεγαλο μερος των μμε ειτε εμμεσως ειτε απ’ευθειας

  αλλωστε, δεν εκανε 180μοιρες στροφη το lifestyle δελτιο ειδησεων του σταρ, οταν επι δυο εβδομαδες και για δεκαπεντε ολοκληρα λεπτα, επαιζε πρωτη ειδηση (”ειδηση”) τη πολιτικη ειδηση για την εισοδο “ξενου επενδυτη στον ΟΤΕ” με “δουρειο ιππο μεγαλοεπιχειρηματια”, αντι για το ξεσαλωμα του Παρι με τη Παρις που μας εχει συνηθισει….

  να στε καλα (και πραγματικα το λεω αν και Ολυμπιακος, καλο και δυναμικο συλλαλητηριο τη Κυριακη)

 50. kafkias έγραψε

  στελιο εισαι γιγαντας,θα παω στη συγκεντρωση οχι μονο για το χαλι της ομαδας αλλα και για τον χαρακτηρα του τζιγκερ που συνεχιζει να δειχνει την αλαζονεια του με τη συμπεριφορα του.δεν υπολογιζει κανεναν,αν ηταν δυνατον θα εβαζε την ομαδα να παιζει στον κηπο του σπιτιου του και να την βλεπει απο το μπαλκονι του,ετσι θεωρει τον παναθηναικο.αυτο το πραγμα θα αλλαξει ομως,εφτασε η ωρα!!!

 51. chris_boss έγραψε

  κ.Μαρκάκη, από όσο ξέρω στο παρελθόν είχατε γράψει ένα άρθρο για τον Αθανασόπουλο αλλά δεν μπορώ να το βρω (πιθανότατα να είχε δημοσιοποιηθεί σε άλλο σάιτ). Θα μπορούσατε να μου το στείλετε με κάποιο τρόπο;

  Ευχαριστώ

 52. markakis έγραψε

  @ redder: γιατί, το πάρσιμο του Πάρι με την Πάρις, με ατάκες από ταινίες του Τζέιμς Πάρις και βίντεο ό,τι πάρεις (τζάμπα) από το ίντερνετ δεν είναι μαχόμενη δημοσιογραφία; -:)
  Τέλος πάντων, το ζήτημα της διαπλοκής μίντια και κυβέρνησης (διότι εν τέλει εκεί καταλήγει) είναι μεγάλο. Έχει σχέση και με αυτό για το οποίο μιλάμε, αλλά μόνο αμυδρή. Στη βάση του προβλήματος είναι αυτό που αναφέρω. Για παράδειγμα, δεν μπαίνεις σε σκέψεις ως προς το γιατί το περί ου (σόρυ: Πάρι ου) κανάλι δεν δίστασε να παρουσιάσει τον Βγενόπουλο ως… εκποιητή του ΟΤΕ, αλλά ΠΟΤΕ δεν έχει κάνει το ίδιο με τον, θεωρητικά, μεγαλύτερο αντίπαλο των ιδιοκτητών του;
  @ Gas: δεν έχεις δίκιο για τον Μπράου. Αυτό που έγραψε ήταν ότι η φρασεολογία της πρόσκλησης για το συλλαλητήριο δεν παραπέμπει συνειρμικά σε “ειρηνικό”. Το έγραψε λίγες ώρες αφότου το SMS είχε αρχίσει να διαδίδεται και λογικό είναι να μην είχε πλήρη εικόνα για το πώς ακριβώς διαμορφωνόταν η κατάσταση. Άλλωστε, για να μην τρελαθούμε, είναι ποτέ δυνατόν -γενικώς μιλώντας- να είναι ο Μπράου “αντί-” σε… οτιδήποτε “αντί-”; Δεν γίνεται αυτό!
  @ anarcholiberal: όλοι όσοι έχουν χιούμορ ίδια ομάδα είναι, κατά βάθος. Κατά τα λοιπά, κι εσύ δεν έχεις δίκιο: συλλαλητήριο (όπως και διαδήλωση) σημαίνει κυριολεκτικά ενώνω φωνή -και μάλιστα, όχι πάντοτε φωνή διαμαρτυρίας, αλλά ενίοτε και συμπαράστασης. Άρα, μπορεί κάλλιστα να είναι ειρηνικό, χωρίς πράξεις βίας.
  ΟΛΟΥΣ: Βρίστε, ρε και κανένας, να βρω τα ίσα μου! :)

 53. MITSOS13 έγραψε

  oreos re markaki!kala ta les!diafono mono stis apopseis sou gia tin enopli,drastiki epanastasi,”eti tin leme emeis”se orismenes periptoseis,alla den einai epi tou thematos!!an grapseis argotera ena tetoio artho tha eithela na po kapoia pragmata!pisteuo tha se endiaferoun giati xero oti sou aresei i alitheia k gia na ginei auto prepei na akoustoun k oi dio pleyres!!!eimai kego enas apo tous diogmenous,anepithimitous,anipotaktous,organomenous pou tolmisame na amfisvitisoume kai na poume tin gnomi mas ston “autokratora” tzigger!!diladi…POULA TIN PAE!!!!thelo na po se olous oti to sulalitirio tha einai EIRHNIKO!!xeroume oloi polu kala oti tha girisei enantion mas se alli periptosi,me tin voitheia fisika k ton m.m.eximerosis opos poly sosta eipes k esy!min fovithei kaneis na erthei,prepei na eimaste oloi ekei giati to ofeiloume ston panathinaiko mas!!xeroume eidi oti mporei na mas prokalesoun ta somata katastolis alla afti tin fora na eisaste sigouri oti den tha tous kanoume tin xari!!den xero an tha kataferoume na tous dioxoume telika alla i elpida pethenei panta teleytaia!!alloste…”o kosmos den kardizete me proseuxes”!!

 54. Dimitris Avd έγραψε

  analamvanw egw to vrisimo ergolavia eyxaristws ;p

  MARKAKH YPALLHLAKE TOU BGENOPOULOU XEROUME OLOI TI PRESVEVEIS TA TELEYTAIA XRONIA… OTAN PRIN APO DEKA XRONIA OMWS PARAKALAGES KAI EGLYFES EKEI POY FTYNEIS TWRA HTANE KALA… KAI OPOIOS KATALAVE KATALAVE… EXEI O KAIROS GYRISMATA OMWS KAI OTAN H ARMADA TOU TZIGGER THA TA SARWNEI OLA STO BOTANIKO ESY THA KLAIGESAI POU EMEINES AP EKSW KAI DEN SOU EDWSE PROSKLHSH O TZIGGER … markaki ####ki tou kokkalh tsiraki

  p.s: den mou apanthses gia to makedoniko me snobareis ;p

 55. ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ έγραψε

  ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ….Π Α Ι Δ Ε Ι Α!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ..ΣΕ ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΗ ΧΩΡΑ ΖΟΥΜΕ…ΣΕ ΟΛΑ!!!!!
  ΕΓΩ ΣΤΕΛΙΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: Μ΄ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ…ΑΡΑΓΕ,ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΄ΒΡΙΣΙΜΟ΄ΑΠΟ ΠΙΟ ΄ΠΑΝΩ΄???KAI OXI AΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ?….?
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..

 56. Γιάννης έγραψε

  Μια απάντηση… τελικά το θέμα είναι Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ή ο βγενόπουλος και ο τζιγκερ? Δεν πάνε αυτοί για κανα τσάι εμείς θα είμαστε αλλού.

 57. markakis έγραψε

  @ chris_boss: δεν έχω γράψει ποτέ κάτι προσωπικά για τον αξιότιμο κ. Χρήστο Αθανασόπουλο. Δεν τον ήξερα, άλλωστε, ούτε κι η παρουσία ή τα πεπραγμένα του μου δημιούργησαν καμία ιδιαίτερη ανάγκη να αναζητήσω τίποτε λεπτομέρειες για τη σταδιοδρομία του, στην επικοινωνία ή αλλού.
  Το μόνο που έχω γράψει σχετικώς ήταν η (μακροσκελής ακόμη και για μένα!) ανοιχτή απάντησή μου προς κάθε κατεύθυνση (ΠΑΕ, Αθανασόπουλο, τσατσοπύλη.γρ, “επικοινωνιακό τιμ” της ομάδας, κ.λπ.) όταν αποφασίστηκε να… εγκαινιαστεί η κατάπτυστη στήλη Media Watch στο site του Παναθηναϊκού μ’ εμένα! Με φωτογραφία μου κιόλας (!) και για γελοία αφορμή: λογοπαίγνια του Freddou -και συμπλήρωμα από μένα- για τον Μουνιόθ, που είχα ποστάρει στο παλιό μου μπλογκ, των 100 επισκέψεων την ημέρα. (Κι αυτό ενώ την προηγούμενη τα είχε δημοσιεύσει ο “Στεφανος Χάρης” στην τελευταία σελίδα της Sportday, των 200.000 αναγνωστών την ημέρα!!!)
  Το έχω κλείσει όμως πια το μπλογκ εκείνο, μήνες τώρα. Έχω κλείσει και όλο αυτό το κεφάλαιο. Όχι μόνο επειδή δεν έχει νόημα να ασχολείται κανείς με τα όσα κατεβάζει μια “διεύθυνση επικοινωνίας” σε μια ομάδα που, επικοινωνιακώς, μοιάζει να πάσχει από βαρύ αυτισμό. Αλλά κυρίως επειδή το ποιος απλά έκανε χιουμοριστικά λογοπαίγνια με τον Μουνιόθ για μια μέρα και ποιος, επι μήνες, στ’ αλήθεια τον κορόϊδευε, στ’ αλήθεια του έσκαβε το λάκο, στ’ αλήθεια τον απαξίωνε επαγγελματικά και στ’ αλήθεια τον υποτιμούσε, φάνηκε στην πορεία και κολαούζο δεν θέλει…
  @ Dim Avd: Αααααχ, ανάσανα, επιτέλους!

 58. markakis έγραψε

  @ ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Φυσικά και φοβάμαι. Επαγγελματικά, άλλωστε, δεν το έχω πληρώσει ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις (μόνο) φορές, το γεγονός ότι απαιτώ να ΣΥΜΦΩΝΩ με όσα υπογράφω. Όμως, Γιώργο, όσοι επιλέγουν αυτό το επάγγελμα εκτίθενται στα μάτια όχι μόνο του “κοινού”, αλλά και των δικών τους ανθρώπων. Το βλέμμα αυτών των τελευταίων είναι αυτό που με κάνει να ξεπερνώ το φόβο μου. Αν διαπιστώσεις ότι ένας αληθινός φίλος σου σε κοιτάζει αμήχανα επειδή δεν σε αναγνωρίζει πια, εννοώ, πάει να πει ότι τα έχεις κάνει σκατά στη ζωή σου, όσα λεφτά κι αν βγάζεις, όσο “σπουδαίος” κι αν είσαι. Δεν θα το άντεχα κάτι τέτοιο και γι’ αυτό κάνω ό,τι μπορώ για να μη μου τύχει. Βοηθάει, βέβαια και το ότι δεν έχω παιδιά -διότι, όπως έχω πει και σ’ έναν άλλο φίλο, πιστεύω ότι ελάχιστα πράγματα ΔΕΝ θα έκανε κάποιος μπροστά στο ενδεχόμενο να πεινάσουν τα παιδιά του…

 59. thanos έγραψε

  Ο ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ,ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ,ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΤΖΙΓΚΕΡ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ μικρο ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ?
  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ,ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΟΝΕΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο . ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΓΗΠΕΔΟ.ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΕΙΟ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΕΤΟΣ. Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΩΣΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ PLAY OFFS.ΑΣ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΜΕ,ΑΣ ΧΑΣΟΥΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ,ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΤΖΙΓΚΕΡ,ΑΣ ΧΑΛΑΛΗΣΟΥΜΕ ΚΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΗ.Σ΄’ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ.
  Υ.Γ.1 ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΣΗΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ.
  Υ.Γ.2 ΜΑΡΚΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ…

 60. Dimitris Avd έγραψε

  Twra pou aneferes freddos k

 61. Dimitris Avd έγραψε

  deleteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kata lathos postara!!! sorry stelio exeis 500 post exeis ki emena pou kanw malakies me to pliktrologio!!! sorryyyyyyyyy

 62. markakis έγραψε

  @ thanos: δεν συμφωνώ μαζί σου. Οι παίκτες (και, για μένα ΚΑΙ ο προπονητής), καθώς και όλοι όσοι έχουν υποστεί τα μύρια όσα (από face control έως… πιστοποιητικό φρονημάτων!) για να μπορούν να μπαίνουν εφέτος στο γήπεδο, έχουν κάθε δικαίωμα οι μεν να δώσουν τον αγώνα τους όπως μπορούν και οι δε να τον παρακολουθήσουν χωρίς να φοβούνται ότι απειλούνται από ομοϊδεάτες τους. Ό,τι περιγράφεις είναι τιμωρία… αυτού καθαυτού που λες ότι θέλεις να υπερασπιστείς: της ομάδας, όχι της διοίκησής της, που έτσι κι αλλιώς ούτε υπολόγιζε προφανώς ούτε του χρόνου θα υπολογίζει σε τίποτε λεφτά από εισιτήρια στο γήπεδο ή από το Τσάμπιονς Λιγκ ή, ή, ή.
  Κι έπειτα, τι πιστεύεις εσύ; Ότι το να γίνουν επεισόδια ΜΕΣΑ ή ΓΥΡΩ από το γήπεδο, βοηθάει το σκοπό του συλλαλητηρίου ή τον διαβρώνει; Εγω λέω ότι τον διαβρώνει και γι’ αυτό μάλιστα ΚΑΘΟΛΟΥ δεν θα εκπλαγώ αν δω την Κυριακή επεισόδια ΜΕΣΑ στο γήπεδο (όχι από τις μακρόστενες κερκίδες, αν με εννοείς τι εννοώ). Θα είναι τόσο εύκολο μετά για τις σεμνύνουσες ομιλούσες κεφαλές της τηλεόρασης να μιλήσουν ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ για “χούλιγκανς-αληταράδες”, ώστε, δεν μπορεί. Κάποιος θα μπει στον πειρασμό να το προκαλέσει, φοβάμαι…
  Για να αφήσουμε τις θεωρίες συνωμοσίας, όμως, γνώμη μου είναι αυτή: 5-10-20-30.000 άνθρωποι ΕΞΩ από ένα γήπεδο που απλώς φωνάζουν συνθήματα για μια ομάδα που είναι ΜΕΣΑ στο γήπεδο, χωρίς να καταστρέφουν ούτε έναν σκουπιδοτενεκέ, είναι ένα μήνυμα που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει και, ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ.

 63. chris έγραψε

  μπραβο στελιο μας κερδισες

  ΠΡΟΤΑΣΗ…να στειλουμε ΟΛΟΙ αυτο το αρθρο στους παντες,με ολους τους τροπους,για να καταλαβουν την αξια του ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ…(οπως καταλαβα κ γω)

  ελπιζω να δω τοσο κοσμο οσο δεν φανταζομαι και μπροσταριδες ολοι την γενια που διοχτηκε στα μεσα του 80 απο την ομαδα μας…

 64. ΚΩΣΤΑΣ έγραψε

  Κύριε Μαρκάκη,
  Το σημερινό άρθρο ήταν για μένα η απάντηση στην ερώτηση αν υπάρχουν ακόμα δημοσιογράφοι με δική τους και όχι κατευθυνόμενη άποψη. Νοστάλγησα το παλιό , καλό sportime

 65. Yiannhs P έγραψε

  Stelio eisai apla APEXTOS!!!!! Se eyxaristoume re file… eisai mia oash sth gh twn vothrolimanwn.

 66. Gas έγραψε

  Χαιρομαι που απαντησες στο post μου.ακουγα τον Μπραου οταν ημουν πιο μικρος κ δεν αντιλεγω οτι ειχε μια αντι θεωρηση των πραγματων κ των λεγομενων στον ελληνικο αθλητισμο.προσπαθουσε μερικες φορες να νικησει τους αηττητους(αφου συνεργαζεστε θα ξερεις τι εννοω).παρ ολα αυτα το χθεσινο του αρθρο εδειξε οτι εχει αποκτησει μια σκουριασμενη δουλικη ωχαδερφιστικη αποψη πανω στην διεκδικηση των προνομιων η των δικαιωματων.κ οταν την διαβαζουν χιλιαδες ατομα δημιουργει ατμοσφαιρα εντυπωσεις κ διαμορφωνει συνειδησεις μικροτερων σε ηλικια ατομων.προφανως ειναι φιλος σου κ δεν μπορεις να πεις κατι παραπανω.παντως χαιρομαι που δεν του εχεις μοιασει παροτι ειστε ομοιοι ηλικιακα.κ ας ειναι ο Παναθηναικος μας μονο η αρχη.MAKE LOVE NOT WORK.

 67. νικος VGENOIS έγραψε

  Ξαναρωτάω ΣΑΜΒΟΥΑΡ …. Ποιά λογική , ηλιθιότητα , σκοπιμότητα , βλακεία , εξυπνάδα , μπουγάδα , μαγκιά , αλαζωνεία ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ η πώληση του τσαμπουκά Κυργιάκου , μέσα Γενάρη , ενώ κτύπαγες πρωτάθλημα στους fragkophooun Σκωτσέζους ; ; ; Μιά λεπτομέρεια που όποιος την απαντήσει , απαντάει συγχρόνως στην ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΖΙΓΓΕΡ ! Γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι απο μόνος του ΠΟΛΕΜΟΣ , ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ , ΣΚΟΤΩΜΟΙ , ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ! ! ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΚΕ ΣΤΕΛΙΟ , ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 68. chris έγραψε

  ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΤΖΙΓΓΕΡ,ΤΖΙΓΓΕΡ,ΤΖΙΓΓΕΡ,ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ ΑΛΛΑ ΟΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΓΕΝΙΚΩΣ…
  το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟ
  ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ,ΟΤΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΒΙΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΑΣ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ

 69. Καημός έγραψε

  Δεν έχω καμιά αντίρρηση με τα όσα γράφονται εδώ και από εσένα Στέλιο και από τους περισσότερους. Θα ήθελα μόνο να ρωτήσω με ποιο τρόπο είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι ο Τζίγγερ και ο κάθε Τζίγγερ ( βάλε Ντέμης , Κόκκαλης κτλ) δεν πονάει όταν χάνει η ομάδα και δεν προσπαθεί για το καλύτερο. Και κάτι ακόμα. Πως είναι σίγουροι ότι ο Βγενόπουλος ή οι Γιαννακόπουλοι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα; Από ποια παραδείγματα; Ποια ομάδα είχαν και την φέραν στην κορυφή έναντι ποιου αντιπάλου;
  Και μήπως η δουλειά του προέδρου-ιδιοκτήτη δεν είναι παρά να εγκρίνει το μπάτζετ και τις γενικές κατευθύνσεις και να επιλέγει τα πρόσωπα; Γιατί εδώ ζούμε τη Δευτέρα Παρουσία στο πρόσωπο του Μεσσία Παυλάρα και της ΠΕΚ
  (χώστε μεν,απαντήστε δε!)

 70. Ρένος έγραψε

  Φίλε Στέλιο ειλικρινά σε συγχαίρω για το γεγονός ότι έχεις το θάρρος να πεις τα αυτονόητα (όλα αυτα που ολόκληρος μηχανισμός προπαγάνδας προσπαθεί να θάψει). Ο κόσμος του Παναθηναικού ευτυχώς (όχι για όλους), έχει ξυπνήσει. Τπτ μα τπτ δεν μας σταματά !!
  ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!

 71. old boy έγραψε

  Εύγε.

 72. buzz έγραψε

  Για το συλλαλητήριο (Μαρκάκης)…

  «Μια γενική «συμβουλή», προς όλους μας, «να κάτσουμε στ’ αυγά μας και να ξοδεύουμε ‘’εποικοδομητικά’’ το χρόνο και την ενέργειά μας σε …

 73. dimitrisavd έγραψε

  @kahmos,

  Tha sou apanthsw opws ta vlepw egw ki as mhn eimai pao (ftou ftou)

  Den nomizw na isxyrizetai kaneis apo tous psyxraimous, pou apoteloun kai thn pleiopshfia, pws o tzigger den stenaxwrietai h pws den thelei h omada tou na paei brosta…

  Ayto pou lene, einai pws o anthrwpos einai anikanos na dioikhsei ton pao kai pws exei apotyxei patagwdws… An koitakseis tous arithmous den exoun adiko… Tha mou peis den metrane mono oi titloi… E sta ypoloipa exei apotyxei akoma perissotero… Des tous tomeis enan enan: oi palaimaxoi aisthanontai diwgmenoi kai elaxistoi exoune sxesh meton syllogo, oi en energeia prwhn paiktes tou pao otan fevgoune apo thn omada kanoune dhlwseis apo pikramenes mexri kakiasmenes gia thn dioikhsh, enw antimetopizontai apo thn aythn ws “kakomathimenoi” “loosers”, “prodotes melh”, “anagwgoi” klp … O kosmos? e, h adeia lewforos twn 15.000 ta leei ola …. Perilhptika to ergo tzigger: titloi 0, syspeirwsh me kosmo paiktes kai palaimaxous 0, sxeseis me organwmenous 0

  Oso gia tous allous den nomizw pali kaneis na einai sigouros pos tha petyxoune, ayto pou lene einai pws pio xamhla den borei na paei o pao opote as dokimasoune alloi. Einai gnwsto oti oi sygekrimenoi exoun oikonomikh anesh(gia na mhn pw evrostia) opote den yparxei kai o kindinos tou riskou, na fygei kai na rthei kanas pswmiadhs… Epishs sou thymizw oti oi giannakopouloi exoun apodeiksei empraktws oti kai kseroun na dioikoun kai kseroun na kerdizoune titlous kai den fovountai na ependysoun… Se allo athlima men alla me megalo tziro de…

 74. Anasto έγραψε

  Εγώ θα επιμείνω να συμφωνώ με όσους έλεγαν για τον κύριο Μαρκάκη ότι θα έπρεπε να γράφει στο Derby. Άντε ρε παιδιά πείτε τα να μην τα λέω μόνος μου. Άλλωστε η σύμπνοια και η υποτέλεια του απέναντι στη διοίκηση του ΠΑΟ ήταν έκδηλη μέχρι χθες, δεν ήταν; Ή μήπως διαβάζαμε ότι μας ερχόταν και όχι ότι έγραφε ο άλλος;

  ΟΚ γίνομαι κακίστρης αλλά το πόσο με εκνευρίζει να χαρακτηρίζεται και να καταδικάζεται κάποιος, μόνο επειδή δε μας αρέσουν αυτά που γράφει δε λέγεται. Και είμαι σίγουρος ότι όταν γραφτεί πάλι αύριο κάτι με ψυχρή πένα και με μόνο γνώμονα την άποψη (του όποιου) γράφοντα με θάρρος και χωρίς περιστροφές, πάλι θα αρχίσει ο καθένας μας να βγάζει τη χολή του. Οπότε μην τρελαίνεσαι Στέλιο, θα έρθουν και τα βρισίδια που προσδοκείς και πολύ σύντομα. Φτάνει να παραμείνεις στην πνευματική κοσμάρα σου που σε αναγκάζει να γράφεις αυτά που βλέπεις και πιστεύεις. Για να το ξεκαθαρίσω, αυτά τα λέω τώρα που δεν παίρνουν τη μορφή υπεράσπισης κανενός (που πιθανά και να μην τη γουστάρει). Απλά κάτι τέτοιες ώρες τα θυμάμαι και συγχύζομαι.

  Δε θα μπορούσα να διαφωνήσω μαζί σου για το άρθρο σου. Δε σου λέω μπράβο γιατί είναι κατάντια πια να λέμε μπράβο σε όποιον λέει τα αυτονόητα. Απλά πρέπει να τρώνε χοντρή πόρτα όποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη και την αισθητική μας. Αυτό όμως που πρέπει να θίξω είναι ότι όποιος διαβάσει αυτά που λες, όσο τσαντίλης και να είναι, θα σκεφτεί δεύτερη φορά πριν κάνει τη χαζομάρα να μετατρέψει το συλλαλητήριο σε αρένα και show για αιμοδιψείς των ειδήσεων “των δημοσιογράφων των καναλιών τους”. Και αυτό το κόβω ιδιαίτερα χρήσιμο και αν είναι και επιτηδευμένο, ακόμα καλύτερα.

  @ Scarface:Αν και παλιό, καλό και ιδιαίτερα επίκαιρο. Παρεμπιπτόντως, το είδα το blog σου και αν και προδίδει τη εκνευριστικά χαρακτηριστική βαζελοφροσύνη σου, είναι καλό.

  Αλλά με εκνευρίζει.

  Αλλά μπράβο σου

  Αλλά καλύτερα να ήσουν γαύρος.

  Αλλά δεν πειράζει.

  Και κάτι άλλο. Το βιντεάκι για την Κυριακή, το είδα χθες (νομίζω στο sport24) αλλά σήμερα έψαχνα 1 ώρα και δεν το έβρισκα. Το βρήκα κατόπιν προτροπής των βάζελων του γραφείου οι οποίοι το βρήκαν ιδιαίτερα συγκινητικό. Όποιος θέλει να το δει μπορεί να πάει youtube και να «ψάξει» Panathinaiki diadilosi. Το link είναι αυτό http://www.youtube.com/watch?v=1K1RsGxavb8

  Κι ας δαγκώνομαι λέγοντας το… άντε και καλό συλλαλητήριο.

 75. Χρηστος έγραψε

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΙΛΕ ΣΤΕΛΙΟ. ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ.Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ..ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΓΩΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΛΟΓΟ.ΜΟΝΟ ΟΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ..ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΥΑΛΑ ΤΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΟΘΗΛΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ..ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ??? ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ..ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ..ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ..
  ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΕΡΔΙΖΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ…Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ(ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ) ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΗΡΙΟ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΛΛΟ..ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 76. Kostas έγραψε

  Κ. Μαρκάκη,
  Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σας, καθώς πιστεύω ότι εκφράζει την πλειοψηφία των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, που είναι κατά μεγάλη πλειοψηφία άτομα με αυ-ξημένη κριτική ικανότητα. Από πλευράς μου, θα προσπαθήσω να κάνω μια αποτίμη-ση της μέχρι σήμερα κατάστασης την τελευταία 10ετία, που δυστυχώς έχει δημιουρ-γήσει ψυχολογικά προβλήματα (κατάθλιψη) σε πολλούς από εμάς, ενώ σε πολλούς εκδηλώνονται και έντονα αισθήματα οργής.

  Κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή, διαπιστώνω ότι το σημαντικότερο αποτέλε-σμα της αλλαγής ηγεσίας στην ΠΑΕ (Γιώργος σε Γιάννη) ήταν η κυριαρχία της δήθεν «τεχνοκρατικής» - στην ουσία «αυτοκρατορικής» - άποψης του κ. Τζίγγερ. Το φιλό-τιμο του Καπετάνιου και η υπερηφάνεια του θεωρούνται φτηνοί συναισθηματισμοί και εφαρμόζονται με απαράδεκτο τρόπο οι αρχές του μάνατζμεντ, στο οποίο μάλλον δεν πρέπει να είχε καλό βαθμό ο νεόκοπος πρόεδρος. Τα παραδείγματα Παύλου – Θανάση (μεγάλων επιχειρηματιών) που πολλές φορές γελοιοποιούνται γιατί είναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΕΤΣΙ θεωρούνται ακραία και παράδειγμα προς α-ποφυγή. Προέχει η ψυχρή Λογική, το Κέρδος κ.λ.π. Ο κύριος αντίπαλος αναθαρρεί και πλέον σε άδειο γήπεδο, χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να μας στραπατσάρει. Μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του νέου προέδρου μας είναι:
  • «Δίνω λίγα λεφτά και με «καλό μάνατζμεντ» (όπως στο PS3) παίρνω τα ίδια και καλύτερα αποτελέσματα από τον θείο μου και τα μπράβο από τον πατέρα μου για την εξυπνάδα μου και την οικονομία χρημάτων του Ομίλου». Κυριότερα α-ποτελέσματα: χάνω την οποιαδήποτε δυνατότητα άμυνας στο παρασκήνιο (όπου κυ-ριαρχούσε ο θείος μου), κάνω μάγκα τον κόκκινο αντίπαλο και μοναδικό ιδιοκτήτη της παράγκας, απαξιώνω την ομάδα στην Ευρώπη, δεν απολογούμαι σε ΚΑΝΕΝΑ (βλέπε ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΠΑΟ) γιατί ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, δεν ζητώ από ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΚΡΑΝΑ, είμαι ο Πάπας (πάντα φταίνε οι άλ-λοι!!!!!!!!!), θεωρώ ότι για την Ριζούπολη φταίνε οι παίκτες-κότες (όχι εγώ που δεν πήρα την ομάδα να φύγω με το πρώτο τούβλο, αλήθεια ο Παύλος θα άφηνε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο????????????).
  • «Είμαι της άποψης ότι το «μοναστήρι να είναι καλά» και διώχνω παίκτες-σημαίες που πόναγαν την ομάδα αλλά ήθελαν και την οικονομική τους επιβράβευση και όχι συμβόλαια 50.000 ευρώ που δεν δίνουν ούτε στην Αλβανία [βλ. Σειταρίδης, Μπασινάς, Κυργιάκος, Γκέκας, Καραγκούνης, Νικοπολίδης (όσο και να τον σιχαίνο-μαι τώρα με τον έφηβο στη μπλούζα)]». Κυριότερα αποτελέσματα: Χάνω τους Τζόρ-τζεβιτς – Γιαννακόπουλο από τον «Πρόεδρο» γιατί δεν μπαίνω σε πλειστηριασμό (και παίρνω τον Βύντρα), απαξιώνω την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας τα τελευταία 20 χρόνια (90% της Εθνικής Ομάδας που πήρε το Ευρωπαϊκό) και μετά βουλώνω τις τρύπες με άμπαλους παίκτες συνήθως σε –ιτς (βλέπε Σέριτς και ατέλειωτη λίστα ά-μπαλων του κάτω ραφιού). Όταν τα πράγματα σκουρύνουν (βλ. λαϊκή κατακραυγή, με φτύνουν και νομίζω ότι ψιχαλίζει) κάνω 1-2 μεταγραφές εντυπωσιασμού [έτσι χω-ρίς πρόγραμμα και στρατηγική, βλ. Σαλπιγγίδης που τον παίρνει για σέντερ-φορ να παίρνει κεφαλιές από τους 2μετρους σεντερ-μπακ όλης της Superleague (πράγματι για γέλια), Σπυρόπουλος κ.λ.π.].
  • Βάζω «τεχνοκράτες»-μαριονέτες στην Διοίκηση (βλ. Φιλιππίδης, Μή-τσου) που μπορεί να είναι Παναθηναϊκοί αλλά δεν είναι γέννημα-θρέμμα της Ομάδας και προπαντός δεν έχουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, κότσια, μαγκιά έναντι των ΦΙΛΑΘΛΩΝ και προπαντός των αντιπάλων. Που είναι ο ΔΟΜΑΖΟΣ, ο ΒΑΖΕΧΑ, ο ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, ο ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ???????? Μας κάνουν μόνο οι κολλητοί μας, χω-ρίς αντίλογο και υψηλό δείκτη αποδοχής (ή «προσκυνημένοι-γλύφτες») που μας αναγνωρίζουν το αλάθητο (βλ. Λιβαθηνός). Αν δεν βρω κατάλληλους Έλληνες «τε-χνοκράτες», φέρνω παντελώς άγνωστους –ιτς (Βέλιτς) για να μου φτιάξουν ομάδα με προοπτική 20ετίας. Αντίθετα, ο αντίπαλος έχει τον Θεοδωρίδη και για πολλά χρόνια στο παρασκήνιο τον Λούβαρη. Στα αποδυτήρια γίνεται της μουρλής (βλ. Γκονζάλες) και την τάξη επιβάλει όχι ο προπονητής Πεσέιρο (έτσι θα γινόταν και επί Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό, βλέπε Ίβιτς και άλλες βεντέτες), αλλά ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ηθικού ανα-στήματος κ. Βέλιτς (αν τολμούσε ο Γκονζάλες θα τα έκανε αυτά στον Μπάγεβιτς ή στον Δομάζο και δεν θα έτρωγε μάπες).
  • Διαλύω κάθε σημασία της λέξεως «Επικοινωνία» και ΔΕΝ αντιμετωπίζω τους ΠΕΛΑΤΕΣ-ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ, με τον κανόνα που ισχύει τα τελευταία 200 χρόνια σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο: «Ο ΠΕΛΑΤΗΣ (ΦΙΛΑΘΛΟΣ) ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ». Ακόμα και αν ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ, λες την περίφημη κουβέντα (που δεν με εκφράζει σήμερα) «Αυτούς τους ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ έχουμε και δεν τους ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ». Όσο για τα ακραία στοιχεία που διώχνουν τους υγιείς φιλάθλους [τελευταία καραμέλα Τζίγγερ και «επικοινωνιακού επιτελείου» (αμάν το μάτι μου)], εφαρμόζεις πολιτική Παύλου-Θανάση (δεν είναι κακό το copy-paste) και έχεις 15.000 διαρκείας (βλ. Γιασικεβίτσιους).

  Νομίζω ότι φτάνει η πίκρα που έβγαλα, ίσως και αυτό να είναι μια λύτρωση για τα νεύρα κάθε Κυριακή βράδυ τα τελευταία 10 χρόνια. Παρόλο που είμαι 47 χρονών (γέννημα- θρέμμα της Πανόρμου και της Λεωφόρου), σκέφτομαι να μην ξανασχολη-θώ με την ΠΑΕ, αλλά μόνο με την ΚΑΕ, που ότι και να γίνει (βλ. ήττες από ΑΕΚ, αποκλεισμός από Final Four) με έχει παρηγορήσει στις ώρες απογοήτευσης που με κέρασε αφειδώς ο κ. Τζίγγερ. Βέβαια, το αίμα νερό δεν γίνεται και νομίζω ότι το πρόβλημα ΠΑΕ ΠΑΟ θα με απασχολεί και τα επόμενα 10 χρόνια, όσο δεν κυριαρχεί η ΛΟΓΙΚΗ στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

  Ποια είναι η ΛΟΓΙΚΗ????
  • Κύριε Τζίγγερ προσπάθησες, αλλά ΑΠΕΤΥΧΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΕΓΚΑΙΡΑ. Δεν λέω ότι πρέπει απαραίτητα να φύγεις (και χάσει η οικογένεια την λαϊκή στήριξη στα επιχει-ρηματικά και άλλα σχέδια της – αυτό και αν φαντάζει ανέκδοτο σήμερα). Πιστεύω ότι το μοντέλο διοίκησης σου και τα επόμενα 10 χρόνια τα ίδια αποτελέσματα θα α-ποφέρει. Δηλαδή πιθανόν ένα νταμπλ και πάρα μα πάρα πολλή στεναχώρια στους άμοιρους φιλάθλους του Τριφυλλιού (3-1 από Ξάνθη και 4-1 από το παράρτημα πιο συχνά, ανά διετία είναι καλά. Από τον Γάβρο, το 4-1 θα είναι ετήσιο για να γίνεται έτσι ανέξοδα και ένα τεστ κοπώσεως στη καρδιά των φιλάθλων που είναι στα -ήντα).
  • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ. Κατανοώ ότι θεωρείς - και πράγματι έτσι λέει η στυγνή πραγματικότητα - την ΠΑΕ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ, όπως είναι τα πλοία σου, τα διυλιστήρια κ.λ.π. Όμως, η ΙΔΕΑ «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» θα συμφωνήσεις ότι δεν είναι μαγαζί κανενός.
  • ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, είτε αφιλοκερδώς είτε με κάποιο όφελος, αντίστοιχο με την προσφορά τους. Γιατί η παραχώρηση του 10% των μετοχών με καταβολή αντίστοιχου οικονομικού ανταλλάγματος και η παραχώ-ρηση του μάνατζμεντ της ΠΑΕ για 5 χρόνια να είναι απαραίτητα ΚΑΚΟ???? Ίσα-ίσα θα δουν και οι άλλοι (Παύλος – Βγενόπουλος) «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος» με αντί-παλο τον «πΡΟΕΔΡΟ» και το κατεστημένο του δύσμοιρου Ελληνικού Ποδοσφαίρου (βλ. Γκαγκάτσης). Αν πετύχουν θα έχει κερδίσει η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και Εσύ για την γενναιόδωρη πράξη σου. Αν αποτύχουν (φευ), δεν πρόκειται να έχεις αντιπολίτευση (βλ. ΠΕΚ) για τα επόμενα 100 χρόνια (στα 200στα γενέθλια θα είναι Πρόεδρος ο γιος σου που πιθανόν θα έχει μάθει από τα δικά σου παθήματα). Το σχέδιο για να είναι δίκαιο μπορεί να προβλέπει και την σε ανταπόδο-ση μεταβίβαση του 10% των μετοχών της ΚΑΕ ή της ΜΑΡΦΙΝ (προς ΘΕΟΥ ΟΧΙ το μάνατζμεντ).
  Ένας απογοητευμένος Παναθηναϊκός, που δεν θα πάει μάλλον στο συλλαλητήριο, παρόλο που η καρδιά του λέει ΝΑΙ, γιατί δεν θέλει να δει το βράδυ στα «αντικειμενι-κά» ΜΜΕ τις ζημιές που προξένησαν σε αθώους φτωχούς πολίτες, οι «γνωστοί-άγνωστοι» των Εξαρχείων και κάθε «καθοδηγούμενων» Εξαρχείων (και κατά συλλο-γική ευθύνη, όλοι οι ειρηνικώς διαδηλούντες φίλαθλοι του ΠΑΟ).

 77. Καημός έγραψε

  @ dimitrisavd
  Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να λέει ότι ο Παναθηναϊκός διανύει μέρες δόξας και επιτυχιών. Αλλά επίσης δεν νομίζω να έχει κάποιος διαμαρτυρηθεί με τέτοιο τρόπο για τους Γιαννακόπουλους όταν ας πούμε στο μπάσκετ ο Κόκκαλης και ο Ιωαννίδης με κάτι Νακιτς, Τάρλατς και Μπακατσιάδες έπαιρναν τις κούπες. Ή όταν γίνονται γραφικοί με το να μπαίνουν στα γήπεδα και να κατσαδιάζουν του διαιτητές. Ή με τις δηλώσεις τους που μόνο μοντέρνο αθλητικό μάνατζμεντ δεν θυμίζουν.

  Θέλω ο Τζίγγερ να διορθώσει τα λάθη του γιατί είναι μεγάλα και πολλά.
  Θέλω ο κόσμος να διαμαρτυρηθεί, να απέχει από το γήπεδο, να φωνάξει ακόμα και να κράξει. Το δικαιούται.
  Δεν μπορώ όμως να πιστέψω ότι το συλλαλητήριο δεν είναι υποκινούμενο ή έστω ότι κάποιοι δεν τρίβουν με ικανοποίηση τα χέρια τους.
  Δεν μπορώ επίσης να συμφωνήσω με την εμμονή στην αλλαγή ιδιοκτησίας. Δεν πουλάει. Το αποφάσισε. Κάνει κινήσεις που δείχνουν ότι θα παραμείνει σταθερός στην αποφασή του. Προσπαθεί να μεγαλώσει εμπορικά το “μαγαζί”.
  Γιατί λοιπόν όλη αυτή η αγάπη του κόσμου για την ομάδα και η εκδήλωση διαμαρτυρίας να στραφεί σε κάτι τόσο αδιέξοδο;

 78. ΧΑΡΗΣ έγραψε

  ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ. ΤΑ ΛΕΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ.

 79. markakis έγραψε

  @ Καημός: μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα όπως το αντιλαμβάνονται όσοι προτίθεται να το εκδηλώσουν (συν-λαλήσουν). Οι Γιαννακόπουλοι γίνονται γραφικοί και καταδικαστέοι κατά καιρούς, αλλά στο “δικαστήριο” της κοινής γνώμης διατηρούν πάντοτε το ελαφρυντικό του “εγκλήματος πάθους, εν βρασμώ ψυχής”. Δεν ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ τους έξαλλους, ΓΙΝΟΝΤΑΙ έξαλλοι όταν βλέπουν την ομάδα τους να χάνει. Και δεν το κάνουν επειδή προσπαθούν να την έχουν πρώτη με τα ψέμματα, αλλά επειδή πονούν, νιάζονται και ΞΟΔΕΥΟΥΝ γι’ αυτήνν τρελά λεφτά. Όσο για το μάνατζμέντ τους, είναι τόσο γοητευτικά απλοϊκό όπως και τα “εγκλήματά” τους: ακριβώς επειδή αυτό που τους τρελαίνει δεν είναι να τους πεί ΚΑΝΕΙΣ αποτυχημένους, αλλά να τους πει “μη παναθηναϊκούς”, το πάλεψαν, ξόδεψαν ΔΕΚΑ φορές τα λεφτά που ξόδεψε ο “αιώνιος” (κι ας έπαιρνε, τότε, τα πρωταθλήματα) και σήμερα απολαμβάνουν της επιτυχίας τους, έχοντας ΞΕΓΡΑΨΕΙ τα όσα “σπατάλησαν” κάποτε αδίκως.
  Απ΄την άλλη, το ζήτημα με τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό δεν τίθεται σε βάση χρηματική, στο πόσα μπορεί ή προτίθεται να ξοδέψει η ιδιοκτησία του, αλλά σε ζήτημα διαχειριστικό: στο τι μπορεί ή δεν μπορεί να πετύχει ακολουθώντας τις παρωπιδικές και, όπως λες, “σταθερές” ό,τι κι αν συμβαίνει, λογικές της, ΌΣΑ χρήματα κι αν ξοδέψει εντέλει. Δεν τίθεται ως ζήτημα του “να διορθώσει κάποιος τα λάθη του”, αλλά ως ζήτημα του αν έχει ΚΑΝ αντιληφθεί ότι είναι ΔΙΚΑ του τα λάθη και όχι όλων όσοι αποτελούν τους συνεργάτες του (μιας και ο ίδιος, ως προς το ζήτημα του ποδοσφαίρου τουλάχιστον, έπεσε ξαφνικά στα βαθιά χωρίς να έχει πρότερη ειδική γνώση του αντικεμένου).
  Δεν είναι, λοιπόν, “υποκινούμενο” το συλλαλητήριο. Είναι, απλώς… κινούμενο, όπως ένα ποτήρι νερό που δέχθηκε μια σταγόνα (για την ακρίβεια, έναν ωκεανό…) παραπάνω απ’ όσο χώραγε. Και, πολύ περισσότερο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ” τρόπος διαμαρτυρίας. Είναι, αντίθετα, ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ θεμιτός και αξιοπρεπής τρόπος διαμαρτυρίας που να διατηρεί έστω και ΑΜΥΔΡΕΣ πιθανότητες επιτυχίας! Διότι, για παράδειγμα, ως προς την κατασκευή του είναι μεν 100% safe bet το νέο γήπεδο, αλλά ΜΟΝΟΝ εάν υπάρχει η προοπτική να πατάει κανείς σ’ αυτό. Εάν όλα δείχνουν ότι περισσότεροι θα είναι ΕΞΩ απ’ αυτό και θα διαμαρτύρονται και μόνον οι… 163 θα είναι μέσα και θα χειροκροτούν ό,τι κι αν γίνει, δεν είναι καθόλου safe bet. Είναι τελείως unsafe, ό,τι κι αν συνεπάγεται κάτι τέτοιο…

 80. Vassilis έγραψε

  Stelio prwta na pw oti apo thn Agglia pou vriskomai dinw eyxes gia ena eirhinko kai dynamiko syllalhthrio k eyxomai epishs mia allagh sthn idiokthsia ths PAE k as mhn paroume prwta8lhma gia alla 10 xronia.
  Opws poly swsta grafeis, syllalhthria 8a eprepe na ginontai ka8e mera gia toso pio shmantikes a3ies kai dikaiwmata s ayto to kratidio me to kokkino fwtaki ape3w opou h tsatsa anapolei tis endo3es epoxes ths arxaiothtas, otan ekei douleyan call girl polyteleias kai oxi prezwmena poutanakia pou klevoun gia na broun th dosh tous (syggnwmh gia th soureallistikh metafora, alla etsi mou vgainei).
  Makari omws na eixan ginei kai syllalhthria otan o Syrigos epefte katw maxairwmenos, otan o Filopoulos exane th zwh tou k otan vlepame Kapetanious na travane opla. Alla, opws esy kai oi perissoteroi synadelfoi sou gnwrizete, oi Ellhnes ths Elladas den zoun se dhmokratia alla se ena kratos opou kapoies alh8eies den 8a ma8eytoun POTE para mono otan o vasilias (kai oi diadoxoi toy) exoun pleon pe8anei. Alh8eia, pws einai re Stelio gia sas tous a8lhtikografous na gnwrizete toses vrwmies gia paragkes kai sthsimata EU epipedou (beo beo eisai edw), gia ekfovismous kai dh8en “partoyzes” me dwro mia ekdromh sth Drama, gia emporous oplwn “agapoules” kai..kai..kai.. alla na mn boreite na ta grapsete? 8a mou peis, mazi m emas to idio isxyei kai gia tous politikoys syntaktes. Alla an egw ftiaxnomai me ta dika sou ar8ra pou mia fora sto toso afhneis mia mikrh xaramada apo opou afhneis n akoustei enas mikros psi8yros-yponooumeno k opoios katalave, katalave, den borw na mh skeftw oti gia spor oneireyosouna na grafeis k sy k oi alloi re file kai mono to 10% ths alh8eias sas epitrepetAI na grafete (k egw to idio 8a ekana gia na mhn xreiastei na koitaw pisw mou ka8e fora pou phgaina na bw st ama3i mou - bas k me vrei kanas lostos).
  Oson afora filous Olympiakous ena 8a pw : sthn Agglia, exontas gnwrisei 2 sportcasters (oi opoioi ar8rografoun se megales efhmerides), o Olympiakos 3ewreitai (k oi parakatw agglikes ekfraseis para8etointai copy-paste apo e-mail me aytous tous dyo gnwstous xarin gnhsiothtas) proion “of a corrupted league” kai an kai anagnwrizetai oti k o Panathinaikos twn 90’s htan paromoio proion, tou anagnwrizetai “a quality of play which did not undermine the level of the competition, in this case Champions League. Sto epixeirhma filwn Olympiakwn “koita ti kaname fetos omws” eixan na poun ta e3hs: “…naturally, following an uninterrupted presence of many years in the Champions League, the steady flow of revenue that resulted from this presence would have to lead to some extraordinary results at some point”. Toutestin, kapoia stigmh prepei na refareis gia ta konta 100 ekatommyria euro pou exeis parei ola ayta xronia apo tous omilous. Epishs, prosfato ar8ro stous Times (pou enoxlhse arketo kosmo sthn Ellada) zhtaei CL 2 taxythtwn meta k apo ton peripato ths Chelsea enantion tou Olympiakou. Opoios nomizei oti to ar8ro ayto grafthke apla giati to 3-0 htan megalo skor, mallon gelietai.
  3erw oti to post einai:a) megalo, b) 90% asxeto me to shmerino 8ema kai fysika den perimenw na dhmosieytei. Apla 8a sou pw oti ta ar8ra sou einai para poly shmantika giati asxolountai me A3IES file mou, kai oxi peristasiaka apotelesmata. Na sai kala.

 81. Dimitris Avd έγραψε

  To symperasma sou gia ton olympiako den mas les omws file vassili… Den ependyei? den exei ghpedo? proponhthrio? Den anevhke skalia ta teleytaia xronia
  ? Onoma den exoun oi sportcasters? Den amfisvhtw to corrupted league alla o olympiakos den gennithike sta 90’s oute gigantwthike tote…

 82. JIM έγραψε

  Συνχαρητηρια!Θα ηθελα να σου πω οτι εμεις που θα κατεβουμε δεν εχουμε οφελη οικονομικα απο τον παναθηναικο παρα μονο συναισθηματικα.Τωρα τι συμβαινει και μαζευεται τοσος κοσμος στο συλλαλητηριο β’ διαλογης και δεν υπαρχει τετοια κινητοποιηση για συλλαλητηρια α’διαλογης?Νομιζω ειναι δυο οι λογοι
  1.Στα συλλ.α διαλογης τα οφελη για εναν διαδηλωτη ειναι κυριως για τις βασικες του αναγκες.(χρηματα,υγεια κ.τ.λ.)Μπορει ολοι να διαφωνουν με καποιον νομο που θελουν να περασουν αλλα οι πιο πολυ κατεβαινουν.Ο μονος οικονομικα χαμενος ειναι ο λαος ενω εδω μονο ο Βαρδινογιαννης γιατι αν φυγει θα αναλαβει αλλος επιχειρηματιας αναλογου βεληνηκους
  2.Ο κοσμος κουραζεται απο τον φαυλο κυκλο συλληλητηρια-επεισοδια-πλυση εγκεφαλου μμε κ σε συνδιασμο με την καθημερινη ρουτινα (η ασθενεια του μελλοντος θα ειναι η καταθλιψη) μια ποδοσφαιρικη ομαδα του προσφερει περισσοτερα πραγματα απο οτι λογικα επρεπε σε μια υγιης κοινωνια

 83. Πολύβουος Παναπόλας έγραψε

  Στο συλλαλό θα πάω.
  Γουστάρω τη βουή και τό μπάμ.
  Θάμαι ήσυχο μωρό,γιατί το ξύλο και τα εκτρό τα κάνουν οι απελπισμένοι.
  Κι εγώ είμαι Πανάθας και Ευρωπαίος.
  Στο μπάσκετ Καραευρωπαίος , στο ποδόσφαιρο απλά Ευρώ….
  Χαλάλι του Τζίγγερ που μέχει last , είναι κονόμας , άρα και και άρωστα αμφά κατέ.
  Δεν τα βάζω μαζί του , είναι τελειωμέ κατιμέ.
  Κάνω με τον Βγενό το ΝΕΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ , συγχωνέ με γκούστα σό και τον αφή , στο νέο γήπεδο μαζί με τη Σωσώ! Γκέ γκέ ;
  Φύγε ρε…..αλλά αν κάτσεις , you must walk alone…men.
  Green peace ADELFIA of over the world.

 84. ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ έγραψε

  ΣΤΕΛΙΟ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΞΑΝΑΕΙΠΑ ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ 4 ΦΙΛΟΥΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ..ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΙΤΟΥΝ Κ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΩ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ..
  ΕΤΣΙ ΚΟΙΤΟΥΝΕ Κ ΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ…ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Κ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΡΥΛΕΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝΕ..ΤΙΜΗ ΣΟΥ Κ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ..
  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΤΕΛΙΟ Κ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΙΕΡΗ…ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΞΕΧΝΑΝΕ Κ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝΕ ΚΙΟΛΑΣ.ΓΙ’ ΑΥΤΟ Κ ΟΛΑ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΑΝΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ..
  ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ Κ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟ…
  ΝΑ ‘ΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!

 85. Πολύβουος Παναπόλας έγραψε

  YΓ Εκτακτο ανακοί.
  =============
  Οι γιαλαντζί Ευρώ , περάσαν φάιναλ…for πανηγύρια… και στο μπά και στο πό…λο.
  Οι Ρώσοι και η γιούγκ ή-ντουσαν (στον ΠΑΟ) πιότερο χαβαλέ.
  Mr Kokkali give us the championsip-koutohort again….γιατί το Euro-SHIP tou thriloy παντου ματαξανάγινε TITANIKOS.
  I hope…Xanthi dont again γίνεις….Xanthi agapimeni kokini panagia !!!
  ELLAS EVROPI PANATINAIKOS

 86. Καημός έγραψε

  @Μαρκάκης.
  Επέτρεψε μου από τα γραφόμενα σου και από το σχόλιό σου να συμπεράνω ότι η γνώμη σου για το τι θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό είναι η πώληση του στους αδελφούς Γιαννακόπουλου.
  Και ότι μάλλον θεωρείς την ΠΕΚ, λαγό των Γιαννακόπουλων αφού δεν κάνεις καθόλου λόγο για την δική τους εμπειρία ή όρεξη (ή χρόνο) για να προσφέρουν στην ομάδα.
  Επίσης πιστεύεις ότι με κινήσεις σαν το επερχόμενο συλλαλητήριο θα καμφθεί ο Τζίγγερ και θα πουλήσει. Θα ξεφύγει δηλαδή από το μοτίβο διοίκησης των επιχειρήσεων της οικογένειας Βαρδινογιάννη που φημίζονται για την επιμονή τους στην επίτευξη των στόχων τους και για την ξεροκεφαλιά τους ιδιαίτερα όταν κάτι δεν τους βγαίνει όπως θα ήθελαν.
  Και ότι από τον πρώτο χρόνο της Νέας Διοίκησης θα έρθουν τα αποτελέσματα που όλοι περιμένουμε. Δεν θα χρειαστούν χρόνο (χρόνια) προσαρμογής, δεν θα υπάρξουν άλλες τεσσάρες, και ο Παναθηναϊκός θα πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη.
  Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
  Και να εκφράσω ένα κομμάτι του κόσμου του Παναθηναϊκού που θέλει να διαμαρτυρηθεί εντονότατα και με οργή για τα λάθη του Τζίγγερ και των στελεχών της ομάδας μας.
  Αλλά που δεν πιστεύει ότι πρέπει να αναλάβουν τον Παναθηναϊκό οι Γιαννακόπουλοι.
  Που δεν περιμένει στη γωνία ένα λάθος του Βύντρα ή του Μόρις (100% safe to bet) για να βρίσει τον Τζίγγερ. Που δεν έχει την υπομονή και τη θέληση να βοηθήσει την ομάδα και από το 65′ καλεί τον θεό Παύλο να πάρει την ΠΑΕ.
  Που δεν είναι “Ανεξάρτητος” για να ανεβάζει πανό με τον ραλίστα και να μην ασχολείται με τα εντός γηπέδου αλλά με τα εκτός. Ούτε μπουκάρει στο ημίχρονο για να αγκαλιαστεί με τα αδέρφια τους της 13. Είναι εξαρτημένος και δεν αντέχει άνθρωποι που λένε ότι υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό να βγαίνουν στα ραδιόφωνα και στο ιντερνετ και να βρίζουν μέλη του χειρότερα από τον Τάκη τον Τσουκαλά.
  Που όσες φορές θέλησε να πάει γήπεδο, πήγε. Και δεν είχε πρόβλημα. Παρά μονάχα με τις τιμές. Και ούτε ξέρω κανέναν που να είχε. Εκτός κι αν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα.
  Που δεν περιμένει μια ήττα για να βγάλει ένα ακόμα ειρωνικό πρωτοσέλιδο και να κάνει μιά ακόμα δήλωση της παρουσίας της.
  Που δεν θέλει να συμμετάσχει σε ένα συλλαλητήριο με όλους αυτούς.
  Αυτούς που υποτίθεται πάνε παντού για να βοηθήσουν αλλά έχουν κάνει τη Λεωφόρο “θέατρο” για τους φιλοξενούμενους. Θέατρου παραλόγου. Και θέατρο σκιών.
  Μακάρι να γίνονταν ένα συλλαλητήριο για τα παράπονά μας.
  Και όχι ένα συλλαλητήριο για να εκβιάσουμε μια αλλαγή ηγεσίας που δεν θα γίνει.
  Σε λίγη ώρα και σε λίγα μέτρα από το συλλαλητήριο μια διαλυμένη ομάδα θα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της (έστω και αν είναι μόνη της υπεύθυνη για την αυτοκαταστροφή της) και να παίξει ένα δύσκολο αγώνα.
  Ας περίμεναν λίγο οι “Παναθηναϊκάρες”. Υπάρχουν ακόμα (και σ’ ένα χαμένο πρωτάθλημα) μάχες να κερδιθούν.
  Αν και πολύ φοβάμαι ότι γι αυτούς η μόνη μάχη που έχει αξία είναι αυτή των “πράσινων καρδιών”…

 87. Πολύβουος Παναπόλας έγραψε

  @καημός….
  - Ολα καλά κι όλα ωραία , εσύ’σουν μ’άλονε παρέα……
  - Κάθε λιμάνι και καημός , κάθε καημός και δάκρυ , πουλήσαμ’όλη την ομάς και χύσαμε ‘να δάκρυ…..
  - Μάτια μου μεγάλα , μάτια μελαγχολικά , πήρα μια ομάδα και την έκανα εσχατιά..
  - Φύγε , σε ικετευω φύγε , τα δυό μου χείλη θα ματώσω , να μη φωνάξ’οξω απ’οδώ να μη φωνάξω …φ υ γ ε ε ε ε ε ……
  - Πωλείτε όπως είν’επιπλωμένο (Κυργιάκος όπως σερβάν , Σειταρίδης όπως κομοδίνο , Γκέκας όπως κουρελού κτλπ κτλπ) με χιλιάδες ΕΥΡΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ φορτωμένο……
  - Τέρμα τα καλά παιδιά , τέρμα τα παραμύθια , Ευρώπη πήρες μάτια μου κι έγινε μια….ρεβύθια….

 88. Καημός έγραψε

  @Πολύβουος
  -Εμένα με ένοιαζε ποιοι φοράνε τη φανέλα και όχι ποιοι κάθονται στα επίσημα και στη θέση του προέδρου
  -Πριν δυο βδομάδες που ήταν η ομάδα πρώτη (και όχι εσχατιά) δεν έφταιγε ο Τζίγγερ
  -Γκέκας (καραφλοχετά τον ανεβάζατε όσο έπαιζε), Γιούρκας (πρώτοι εσείς είπατε το who is Γιούρκας που θα παίξει και δεξί μπακ στην Πανάθα), Κυργιάκος (τόσο αλάνι που παρακαλάει να πιάσει λιμάνι).
  Αυτά είναι τα παιχτάκια από Καλλιθέες, Παραρτήματα και Γιάννενα που έφερνε ο καβούριας και τώρα σας εντυπωσιάζουν
  -Τώρα η ΠΕΚ δεν θέλετε να πουλήσει όλη την ομάς; Δεν θέλετε να φύγουν οι looser και να έρθουν οι γεννημένοι νικητές; Δεν ξέρετε τι θέλετε!
  -Όσο για το ποιος ήταν με άλλονε παρέα ρωτήστε την “πράσινη καρδιά” σας να πει. Αλλά μήπως και στο μπάσκετ που είναι η προεδράρα πατάτε; Αυτές οι χιλιάδες του περήφανου πράσινου λαού δεν γεμίζουν ούτε κτελ στο μπασκετικό ΟΑΚΑ
  -Αποφασίστε κάποτε αν σας φταίνε:
  1. Ο πρόεδρος, ο σοφέρ, ο άχρηστος
  2.Οι τσάτσοι του και οι βλάκες που πηγαίνουν γήπεδο και του δίνουν τα λεφτά τους να τα φάει (άσε δε που υποστηρίζουν και την ομάδα)
  3. Ο Βέλιτς ο άμπαλος που δεν βρίσκει παίχτες
  4. Ο Πεσέιρο που, το ξέρατε δα κι αυτό, κάνει μια καρδάρα γάλα και τη χύνει πριν το φινάλε το πρωταθλήματος
  4. Οι παίχτες σαπάκια που νοιάζονται μόνο για την κονόμα.

  Αν έστω και ένα από αυτά δεν σας φταίει (ή δεν το έχετε πει κατα καιρούς) παραμείνετε Παναθηναϊκοί και πηγαίνετε στο συλλαλητήριο .
  Αν όμως σας φταίνε όλα (που σας φταίνε) υπάρχουν δύο πολλοί εύκολες λύσεις
  1. Αλλάξτε ομάδα και πηγαίνετε στους παραδείσους που ζηλεύετε
  2. Μην ασχολείστε με το άθλημα. Έτσι κι αλλιώς μπάλα δεν βλέπετε. Μόνο ευκαιρίες να διαμαρτυρηθείτε για τα προσωπικά σας αδιέξοδα (υποσυνείδητα, εκτονωτικά και άστοχα!)

 89. Ανδρεας έγραψε

  Καημος, στειλε κανα βιογραφικο στην Derby, ποτε δεν ξερεις.

  Στελιο συγχαρητηριακαι παλι για το αρθρο, ομολογω πως περιμενα την τοποθετηση σου! Ελπιζω να σε δουμε προς Πεδιο μερια την Κυριακη ;)

 90. Πολύβουος Παναπόλας έγραψε

  @καημός
  - Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία , εγώ κρατάω την ουσία κι ονειρεύομαι , θυμάμαι την Πανάθα μου πρίν δέκα χρόνια και με τον Τζίγγερ πιά δεν μπερδεύομαι !
  - Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα , μας τα ξανάπανε καημέ , μα πέσμας άλλα.

  1. Ομάδα αλλάζουν όσοι αρέσκοντε να είναι δευτερότριτοι , ΠΟΤΕ ΕΓΩ-ΕΜΕΙΣ.

  2. Αδιέξοδα έχουν όσοι πουλήσαν τον Κυργιάκο καταμεσής του Γενάρη και όσοι τους υποστηρίζουν κι ενώ πηγαίναμε για πρωτάθλημα , γιατί σφαλιάρισε τον Καστίγιο μέσα στο τηγάνι μπροστά σε 33000 ερυθρόλευκους οπαδούς.Ηταν πολύ τσαμπουκάς για τον ουραγο Παναθηναικό των ονείρων των δικών τους , τον αμετροεπή παικτικά Παναθηναικό του δικού μας εφιάλτη.

  3. Οι Παναθηναικοί δεν μετριώντε με το Ψ Ε Μ Α με της καρδιάς το πύρωμα μετριώντε και με ΑΙΜΑ.

  ΥΓ. Αν μπορέσεις να απαντήσεις στον εαυτό σου γιατί πχ ο Σαραβάκος δεν είναι στη θέση του Μήτσου πχ που ξέρει δυό καντάρια μπάλα βρε αδελφέ , θαχεις κάνει το πρώτο βήμα στην αυτοκάθαρση των ιδεών σου.Αν μάλιστα απαντήσεις γιατί η ομαδα πάντα παράμενε γυμνή ΔΙΟΙΚΙΤΙΚΑ-ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ στις μεγάλες προκλήσεις ΠΑΝΤΟΥ , απέναντι στην λαίλαπα Κόκκαλη , τότε θάχεις κάνει αλλο ένα βήμα πρός την κάθαρση των μάταιων αυτοπροσδιορισμών σου.
  Ο σκοπός είναι να αναρωτηθείς αν το θέλεις πραγματικά , γιατί είσαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και αν το θέλεις …… δεν σε φοβάμαι θα τα καταφέρεις.
  ΄
  - Δύο τρία βήματα καημέ , απέχει η χαρά σου ψάξε και βρες την στεναγμέ και πάρτα όλα δικά σου !

 91. Aetos-21 έγραψε

  Ena akoma poly wraio ar8ro! Na eisai kala Stelio! Diavasa prwth fora ar8ro sou to kalokairi, gia mh-a8lhtiko 8ema (gia enan adikoxameno piloto mas) kai apo tote se diavazw taktika, dioti exeis grh penna kai sovarh epixeirmatologia, se anti8esh me thn pliopshfia twn dhmosiografwn pou grafei a8lia…

  Ena erwthma 8a h8ela na 8esw… (den eimai Pana8hnaikos kai den kserw leptomereies)… stous filous tou Pana8hnaikou. Aytos o Vgenopoulos exei kinhtra pou sxetizontai me thn agaph gia thn omada sas h apla xrhsimopoiei ton Pana8hnaiko gia dikh tou provolh?

  Den amfisvhtw thn agaph twn aplwn fila8lwn pou 8a pane sto sylallhthrio… apla ayth h istoria Vgenopoulou, mou 8umizei ayto pou leei o 8umosofos laos mas “opou akous polla kerasia krata kai mikro kala8i”… 8a htan poly endiaferon na akoustoun kapoies apopseis filwn tou PAO sxetika.

  Kalhsperes se olous tous filous kai Stelio synexise na grafeis panta sto idio epipedo!

 92. Vassilis έγραψε

  @Dimitris Avd: File mou, ta dika sou sxolia m ekanan k egrapsa gia ton Olympiako. Ta onomata twn sportcasters pote den 8a ta edina mias k milame gia e-mail ara proswpikh epikoinwnia k allo pou den 8a 8elan na fane 1 kilo hate-mail. An kaneis pisteyei oti den ta eipan etsi, kanena provlhma. Symfwnw m ayta pou les, profanws k o Olympiakos den gigantw8hke sta 90s k malista o Olympiakos exei apodwsei k gamw tis bales polles periodous ta teleytaia xronia. Egrapsa o,to egrapsa gia na pw oti sthn Ellada OLOI 8a eprepe na katevainoun gia syllalhthria gia diaforous logous. K oi gayroi (m ayto to dhmagwgo-monarxh pou exoun gia proedro pou exei fer8ei skarta se tosous), k oi vazeloi (m ayton ton kollhmeno monarxh) oi aektzhdes (me ta apisteyta aisxh ths 21 enantia se Bajevic k Demi - ayton pou monos tou ediw3e ton Al Capone apo thn omada). Alla vlepeis einai oloi poly apasxolhmenoi na porwnontai k na plakwnontai meta3y tous wste na tous ftanoun mizera prwta8lhmata k “o,ti arpa3ei o kwlos mas” apo Eyrwph. Ta leei o Markakis k oloi bravo tou leme alla ola ta 3exname gia thn koupa ths Superleague. Eleos re sy!

 93. giorgos έγραψε

  bravo kurie markakh…eilikrina bravo … na kserete oti o kosmos tou panathinaikou exei kai apopsh kai mnhmh…bravo

 94. ένας έγραψε

  Μου αρέσει που ο κόσμος του ΠΑΟ απλά … περπατάει. Χαίρομαι για τον κόσμο της ομάδας μου. Δεν χρειάζονται ούτε φασαρίες ούτε φωνασκίες. Τι άλλο να πούμε; Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

  Ωραίο το άρθρο και ωραιότερη η ανταπόκριση σε αυτό. Με τέτοιο κόσμο ο ΠΑΟ ούτε έχει ούτε θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

 95. anuparktos έγραψε

  @kahmos

  sto prwto sas post kata8esate oti den exete adirrhsh me osa egrapse o filtatos markakis k oi upoloipoi summetexodes epi tu 8ematos k sto telos mas protrepete (emas tous “adifronoudes”) lol nallaksoume omada..telika einai stravos o gialos h strava armenizoume?…diafwtiste mas,if it is not too much trouble….

  @senior Markakis
  xwris dia8esh gia koplimenta,mias k anhkete se mia syntexnia pou exei xasei pro pollou to elafrudiko tou “proterou edimou viou”,if u know what i mean…

  parakolou8w kairo thn ar8rografia sas k tis ekpobes sas k auto pu sas xarakthrizei nomizw einai h sunepeia logou,graptou h proforikou, k tou attitude sas genika mesa sto xwro(mias k 8ewrhste anagnwrisimos dhmosiografos)…katagrafete to profanes k den apofeygete na to sxoliasete kiolas(spanios sunduasmos autos) aneksarthta an kapoios sumfwnei h diafwnei mazi sas(opws h afedia mu,p.x. arketes fores)…

  gia na ey8ymhsoume k ligo,eiste kati san to lazopoulo ths a8lhtikhs dhmosiografias(xwris vevaia to laikismo pu ekpebei k ta mind games pou paizei k ton ka8istoun genikotera adipa8htiko k mallon upo8etw k xwris to mis8o tou lol :P:P),polu perissotero malista otan asxoleiste me 8emata ths agaphmenhs mas omadas….

  sorry gia to makroskeles keimeno,keep up the good work….

  p.s. na upo8esw oti h kardia epi8umei na parasteite thn kuriakh alla to mualo 8umizei thn politically correct stash gia enan dhmosiografo?

  emeis padws 8amaste ekei…….

 96. Dimitris Avd έγραψε

  @ vassilis

  file mou, poia dika mou sxolia se ekanan na grapseis gia olympiako? Egw gia panathinaiko milisa edw pera, malista pairnontas ta kommatia tou kosmou pou katebainei na diadhlwsei… opote den pianw ti les…. koita pio panw…

  anyway, profanws kai exoun oloi provlhmata alla oxi kai na katevainoume kathe treis kai ligo gia syllalhthrio, diafwnw…

  Oso gia ta mails, afou den dhmosiopoieis einai san mhn eipes tipota. Ki egw sou lew oti kserw enan gallo dhmosiografo pou lei oti o panathinaikos einai omada ths plakas, agorazei paixnidia kai o proedros tou partouzwnetai sth glyfada, to xw kai se email alla den lew poios einai alla pistepste me… eisai sovaros re file?

 97. Δημήτρης έγραψε

  Μπράβο για το άρθρο σου Στέλιο! Λες μερικές δυσάρεστες αλλά σοβαρές αλήθειες για κοινή γνώμη-ΜΜΕ-χειραγώγηση-παραπληροφόρηση.

  Υ.Γ. προς Καημό: Θες να διορθώσει ο Τζίγγερ τα λάθη του αλλά δε μας λες πώς θα γίνει αυτό. Ταυτόχρονα απαξιώνεις το συλλαλητήριο ως άχρηστο. Μα καλά, δε διάβασες τον Μαρκάκη; Το συλλαλητήριο δε γίνεται επειδή είναι χρήσιμο. Και πώς ξέρεις ότι όσοι γράφουν εδώ κορόιδευαν τους Κυριάκο, Γκέκα, κ.λ.π.; Όσο για το ότι αμφισβητείς τους Γιαννακόπουλους, έχεις παρακολουθήσει καθόλου μπάσκετ την τελευταία δεκαπενταετία; Πού ζεις; Επειδή κανείς δεν είναι τόσο αφελής, μάλλον είσαι Τζιγγεροκινούμενος και το παίζεις ενδιαφερόμενος φίλαθλος. Περαστικά σου και καλή προαγωγή.

 98. ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ έγραψε

  Το άρθρο σας κ. Μαρκάκη είναι πραγματικά συγκινητικό. Δεν έχω φήμη κόλακα-τουναντίον-άλλωστε δεν τρέφω καμία εκτίμηση στο συνάφι σας. Είναι γνωστό πως η πλειονότητα των δημοσιογράφων ανήκει στο payroll ΠΑΕ και διάφορων κέντρων εξουσίας. Υπάρχει ένα σκηνικό που έχει στηθεί και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Μέχρι και η τελευταία-ασήμαντη-λεπτομέρεια έχει φροντιστεί, ώστε να δομείτε μια εικονική πραγματικότητα ανάλογα με το πρίσμα που εξυπηρετεί τον καθένα. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο με 15 αθλητικές εφημερίδες. Τό ένα αυτούσιο γεγονός αποκτά 15 διαφορετικές εκδοχές, 15 διαφορετικές ερμηνείες. Η είδηση είτε αλλοιώνεται, είτε αποκρύπτεται, είτε παραφράζεται, είτε σχολιάζεται υποκειμενικά μεν-δολίως δε- ώστε να αποκτήσει την απόχρωση που θέλουν κάποιοι. Γι’αυτό και χαιρετίζω το άρθρο σας. Νοιώθω πως εκφράζει το σύνολο των φιλάθλων του Παναθηναϊκού αλλά και εν γένει τους Έλληνες πολίτες που ανήμποροι, οκνηροί, αηδιασμένοι, χωρίς όραμα και ελπίδα, παρακολοθούν καθημερινά την απόλυτη παρακμή σε κάθε πεδίο της καθημερινότητάς τους (πολιτικό, κοινωνικό, αθλητικό κτλ). Αυτό το συλλαλητήριο αντιπροσωπεύει, πέραν της έκδηλης αγανάκτησης του Παναθηναϊκού κόσμου, την αφύπνιση και κινητοποίηση των πολιτών-έστω των πολιτών Παναθηναϊκών φρονημάτων. Σαφέστατα και υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα για τα οποία θα έπρεπε να διαμαρτυρηθούμε, να διαδηλώσουμε, να εναντιωθούμε και να επιδιώξουμε αλλαγές. Δεν παύει όμως να είναι μια αρχή. Από την πλήρη αναισθησία και απάθεια, είναι μια αχτίδα φωτός.
  Τώρα όσο για το ποδοσφαιρική διάσταση του θέματος, το χρωστάμε στον πατέρα μας, στις παιδικές μας αναμνήσεις, στα Κυριακάτικα μεσημέρια που γέμιζαν την ζωή μας, στα παιδιά που έχασαν την ζωή τους για την ιδέα που λέγεται Παναθηναϊκός. Άλλωστε δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Τουλάχιστον δεν θα μείνουμε απαθείς. Θα έχουμε προσπαθήσει. Όσο αφελές, ρομαντικό ή βλακώδες να ακούγεται, πονάμε για την κατάντια του Παναθηναϊκού. Για μας ο Παναθηναϊκός ως εταιρεία δεν υφίσταται. Όταν ο πατέρας μου με πήγε για πρώτη φορά στην Λεωφόρο και μου αγόρασε το πρώτο μου κασκόλ, δεν μου μίλησε για ισολογισμούς και κέρδη. Δεν μου μίλησε για εταιρείες εκμετάλλευσης ταλέντων, σαν αυτή που σκέφτεται να κάνει ο ακατανομαστος. Δεν μου μίλησε για πενταετή πλάνα. Για να είμαι ακριβής δεν μου είπε απολύτως τίποτα. Το ένοιωσα, με πλημμύρισε. Στην θέα του τριφυλλιού, στο άκουσμα του ύμνου δακρύζω. Και δεν είμαι πιτσιρικάς, δεν είμαι κάφρος, ούτε κατέβηκα από τον Πλούτωνα. Δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο με τον ακατανόμαστο. Το παιδί ουδέποτε ασχολείτο με το ποδόσφαιρο και για όσους γνωρίζουν, δεν είναι -και δεν ήταν ποτέ- Παναθηναϊκός. Απλά βρέθηκε σε αυτή την θέση, βρέθηκε να κάνει αυτή την δουλειά. Όπως πολλοί από εμάς που κάνουμε άλλη δουλειά από αυτήν που θα θέλαμε και την οποία προσπαθούμε να διεκπεραιώσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο, παρότι δεν μας εμπνέει. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τον κύριο. Δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Εκπέμπουμε σε άλλο μήκος κύματος. Η δε κοινωνική θέση που κληρονόμησε, του έχει προσδώσει μια έμφυτη αλαζονεία που εκ πεποιθήσεως μας αηδιάζει. Το να απαριθμήσω τα λάθη του είναι άσκοπο αλλά και απείρως χρονοβόρο. Είναι ο πλέον αποτυχημένος αθλητικός παράγοντας σε παγκόσμια κλίμακα. Η δε αποτυχία του δεν περιορίζεται στα αποτελέσματα, αλλά στο να αλλοιώσει τον γενετικό κώδικα αυτής της ομάδας και να την μετετρέψει σε ένα ανυπόληπτο μπακάλικο. Ένας σύλλογος με την δυναμική του Παναθηναϊκού έχει φτάσει στο σημείο το 2008, στα 100 χρόνια του Συλλόγου, να μην έχει τίτλους, υποστηρικτές, προπονητικές εγκαταστάσεις και γήπεδο (ελπίζω κ. Μαρκάκη να μην ακούσω κανένα ανέκδοτο για Παιανία, γιατί και οι πέτρες γνωρίζουν πως δεν ανήκει στον σύλλογο αλλά στην οικογένεια). Πλήρης απαξίωση, πλήρης μηδενισμός…διάλυση πέραν και της πλέον νοσηρής φαντασίας του πιο ανηλεούς εχθρού. Ε λοιπόν δεν πάει άλλο. Δεν αντέχουμε περαιτέρω, απηυδήσαμε. Αν έχει ελάχιστη αξιοπρέπεια ας αποχωρήσει. Άλλωστε κανείς δεν τον θέλει, κανείς δεν τον εμπιστεύεται, κανείς δεν τον πιστεύει πια. Ούτε οι μεταγραφές, ούτε οι εξαγγελίες, ούτε τα πρωταθλήματα, ούτε τίποτα μπορούν να το αλλάξουν αυτό. Μας προκαλεί οργή και αηδία. Ο κύριος έχει τελειώσει για μας. Είναι δε ώρα να μετρηθούμε. Να δούμε αν είμαστε διακόσια άτομα που έλεγε ο κ. Αθανασόπουλος. Αν είμαστε εγκάθετοι, υποκινούμενοι και ότι άλλη ακατάσχετη παπαρολογία έχουμε ακούσει προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αίσχη του κυρίου. Δεν πάει άλλο. Δεν έχουμε άλλη υπομονή, ανοχή και διάθεση. Εμείς μεγαλώσαμε με αυτήν την ομάδα, μας συντρόφευε στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Στα νιάτα μας ταξιδέψαμε, πληρώσαμε από το υστέρημά μας, παλέψαμε, χτυπηθήκαμε, κλάψαμε-τώρα πλέον με μαύρο δάκρυ- για αυτήν την ομάδα. Σαφώς λοιπόν…
  ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ.

 99. gralistas έγραψε

  ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΟ:ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΝΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΕΙΝΩ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ.ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΣΟ ‘ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ’ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ ΠΟΤΕ…..ΚΑΙ ΕΣΥ.
  ΘΑ ΕΡΘΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΜΕ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΒΛΑΚΑ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ.
  Υ.Γ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΙΔΙΑ ,ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.

 100. kourkouti έγραψε

  Εκατό εκατό, κατοστάρα εκατό…

 101. Yofst έγραψε

  Αναφερομαι σ αυτους που τους φαινεται χαζο το συλλαλητηριο και το αντιπαραθετουν με αλλα συλλαλητηρια για πιο σημαντικα θεματα:

  Δηλαδη ρε παιδια τοσα απογευματα που χουν χασει οι φιλαθλοι για να πανε να δουν την ομαδα τους, τοσα σταδια που γεμισαν με 60.000 κοσμο τοσα λεφτα που φυγαν σε εισητηρια και φανελες, δεν τα σχολιασατε και δεν τα αντιπαραθεσατε με αλλος κοινωνικους αγωνες και δεν ηταν ασκοπη σπαταλη χρονου και χρηματος,

  το συλλαλητηριο σας πειραξε?

  Ετσι γουσταρουμε και θα παμε να φωναξουμε αυτο που μας πνιγει και

  πειτε μας ηλιθιους πειτε μας προβατα πειτε μας γραφικους (τα λεγε καποτε ο μηλιωκας) πειτε μας και μ@λ@κες

 102. Απλός φίλαθλος έγραψε

  Δυο λόγια μόνο θα γράψω πάλι αφού σαν Ολυμπιακός δεν μου πέφτει και πολύς λόγος. Θα συμφωνήσω με το Vassilis και το έγραψα παραπάνω ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αθλητισμό που θα ήθελαν τη δράση των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων - όχι απαραίτητα συλλαλητήριο αλλά κάποιες κοινές προσπάθειες που θα εξυγιάνουν επιτέλους αυτή τη θλιβερή κατάσταση. Για το παναθηναϊκό συλλαλητήριο, ενώ βλέπω την αιτία και το γενικό ζητούμενο, δεν είμαι σίγουρος ότι βλέπω τα συγκεκριμένα αιτήματα. Να φύγει ο Τζίγγερ; Να κάνει άλλες επενδύσεις; Να χρησιμοποιήσει τους βετεράνους; Να συμφιλιωθεί με τους οργανωμένους; Προσωπικά πιστεύω ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να βρεθεί τρόπος συνεργασίας Βγενόπουλου με Τζίγγερ χωρίς να φαίνεται κανείς χαμένος και δεν ξέρω αν η ως τώρα αποτυχία αυτής της προοπτικής οφείλεται στον εγωϊσμό του Τζίγγερ ή και σε άλλους λόγους και φόβους.

 103. George έγραψε

  Πολυ ωραίο άρθρο βάλασαμο στην ψυχή μας . Εινα σημαντικό να βλέπεις οτι δεν είσαι μόνος και γραφικός οταν λές οτι η Γή κινείται. Μπραβο Στέλιο!!!

 104. MITSOS13 έγραψε

  re kahme mas douleyeis?
  mas les..
  “Εμένα με ένοιαζε ποιοι φοράνε τη φανέλα και όχι ποιοι κάθονται στα επίσημα και στη θέση του προέδρου”dil aytoi pou forane tin fanela sou aresoun?eisai eyxaristimenos me ayto pou vlepeis kathe kyriaki?k an nai den se niazei poios dioiki tin omada sou?den se niazei an aytos pou kanei koumanto einai ikanos k agapaei ton panathinaiko?eimaste i moni omada pou den exei se vasikes theseis palemaxous k anthropous pou apodedigmena agapane ton PAO!anthropoi pou exoun doxasei tin fanela me elaxista oikonomika ofeli den parnane pleon oute ap’exo apo tin leoforo etsi opos tous antimetopizei i pae!ayto den sou leei kati?
  “Πριν δυο βδομάδες που ήταν η ομάδα πρώτη (και όχι εσχατιά) δεν έφταιγε ο Τζίγγερ”k tote ta idia legame,k persi ta idia legame,k propersi!!dil esy pou evlepes proto ton PAO k adeia tin leoforo den anarotiosoun giati?giati meta apo tosa xronia apotixias k apanotis fapas oloi ligo poly xerame ti tha ginei sto telos!k min mou pis oti oloi einai ypokinoumenoi giati tha gelasei olo to blog!apla o kosmos tou PAO den einai xazos giana ton douleuei o kathe tzigger me 1 protathlima ana 10etia k kinisisei tipou spyropoulou!exoun matia k krisi!!tora meta tin nea 4ara eftase o kompos sto xteni!toso periergo sou fenete?
  “Τώρα η ΠΕΚ δεν θέλετε να πουλήσει όλη την ομάς; Δεν θέλετε να φύγουν οι looser και να έρθουν οι γεννημένοι νικητές; Δεν ξέρετε τι θέλετε!”xeroume poly kala ti theloume.prota na figei o anikanos o tzigger k meta osoi den kanoun gia tin omada!!k ena paidaki na rotiseis tha sou pei poioi den kanoun!!k esy xeris min kaneis tin papia!!
  “Όσο για το ποιος ήταν με άλλονε παρέα ρωτήστε την “πράσινη καρδιά” σας να πει. Αλλά μήπως και στο μπάσκετ που είναι η προεδράρα πατάτε; Αυτές οι χιλιάδες του περήφανου πράσινου λαού δεν γεμίζουν ούτε κτελ στο μπασκετικό ΟΑΚΑ”edo gelame!edo fenete poso vamenos vazelos eisai i den eisai!tha eprepe na xereis oti sto athlima gia to opoio ollos o laos tou PAO k oxi mono einai pragmatika perifanos exoume ton megalitero meso oro eisitirion se oli tin europi!!k kathe toso mas afieronoun tis nikes tous zots k pextes gia tin stirixi pou exoun apo emas!!alla mallon ta afentika sou den se afinoun na asxolitheis me to athlima!!
  xeroume poly kala pios mas fteei!!!aytos poy opos eipes k esy pote tou den eixe asxolithi stin zoi tou me mi mixanokinita athlimata prin ginei proedros tou megaliterou sulogou!!giati apla aytos epilegi tous apo kato tou!!k otan aytoi apotinxanoun pernoun k proagoges!!
  an kapoios prepei na allaxei omada einai kapioi san esena pou vlepoun kapoious na mikrenoun, na siriknonoun ton PANATHINAIKO MAS k aytoi na tous stirizoun!an eisai ikanopioimenos me ayton ton PAO tha mporouses kalista na eisai ergotelis,ofi,iraklis,den leo panionios,aris giati toulaxiston aytoi pazoun mpala k tha se xalage kati tetoio…
  ki kati teleytaio rota ena gayro na sou pei ti gnomi tou gia tzigger k pek-gianakopoulous!!!oi arrostoi k tralamenoi tha parakalane ne meinei o tzigger gia panta….
  k oi aytoi pou theloun ena antagonistiko protathlima k na vlapoun ligi mpalitsa pek !!exo pollos filous k gnostou gayrous k akouo ti sizitane!!!mono apo ayto pare k katalava…melos tis palefa…..!!!!
  thelete den thelete o laos tou pao xipnise k einai etoimos na parei tin katastasi sta xeria tou!!!giati den paei allo!!!
  PAO THRISKEIA OLOI ENNOMENOI THA GRAPSOUME ISTORIA!!!!

 105. ένας έγραψε

  Άντε κι εγώ προς καημό (μην το πάρεις προσωπικά!) και Μαρκάκη:

  Ο αντίλογος υπερ Τζίγγερ είναι όπως τον είπε ο καημός στο 1ο ποστ. Η απάντηση είναι όπως τη λεει ο Μαρκάκης. Με ένα μόνο διαφωνώ με τον Μαρκάκη: ότι παρουσιάζει το συλλαλητήριο ως πράγμα περιορισμένης δυνατότητας να επιτύχει την πώληση της ΠΑΕ. Κατά τη γνώμη μου το συλλαλητήριο είναι πράγμα μεγάλης σπουδαιότητας και αποτελεσματικότητας και προσωπικά θεωρώ ότι δεν έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό. Είναι ένα από τα τελευταία χαρτιά. Έσχατη λύση. Και η ΠΕΚ δεν το ήθελε όπως θα θυμάστε με την μη-ανακοίνωση της πρώτης συνέντευξής της. Το πώς θα το παρουσιάσουν τα μίντια δεν με νοιάζει και πολύ.

  Πολλά θα μπορούσαμε να λέμε στο θέμα αυτό (επανέρχομαι στον καημό). Φίλε καημέ, όμως, το θέμα είναι ότι οι ΠΑΕ δεν είναι εταιρείες όπως τις ξέρουμε. Έχουν τους stakeholders. Αλλιώς όλα θα ήταν τόσο απλά όσο τα λες. Δεν θα σου απαντούσα αν δεν έλεγες πηγαίνετε σε άλλη ομάδα. Αυτό ισχύει στις καφετέριες. Δεν σ’ αρέσει; πήγαινε δίπλα. Εμείς όμως δεν φεύγουμε από το μαγαζί και λέμε απλά ν’ αλλάξει η μουσική από λαϊκό σε ροκ. Δεν είπαμε ακόμη σκληρό ροκ… Μη μας λέτε ότι θα αλλάξετε την γκαρσόνα. Εμείς τη μουσική θέλουμε. Άσε λοιπόν το ποιός θάρθει κλπ. Κι εγώ θα ήθελα ο Τζίγγερ να αλλάξει την εικόνα κλπ. Και η ΠΕΚ αυτό του είπε. Το θέμα είναι: μπορεί ή νομίζει ότι μπορεί; Αν πιστεύεις το δεύτερο καλύτερα να ακούσει τι του λένε και οι άλλοι - οι απέξω.

 106. Dimitris Avd έγραψε

  Markakh roufiane gia tolma na kateveis peiraia tha fas kerato sto gonato paliopousta yppallhle tou bgeno kai twn kontwn…

  (ergolavia apla gia na isorropisw to klima ligo re magkes ;ppp)

  Kserei kaneis apo psyxologia gatwn? giati exw thema me enan gato mou

 107. Angelos έγραψε

  @ markakis

  Δεν σε ειχα παρακολουθησει ποτε Κυριε Μαρκακη και τολμω να πω οτι οτι με αγγιξε το αρθρο σας.. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ..

  @kahmos

  Αγαπητε φιλε θα ηθελα να σου πω οτι εχουμε πολλα κοινα σε σχεση με το πως βλεπουμε την ομαδα μας.. Ομως θα ηθελα α θιξω μερικα θεματακια..

  Η ομαδα νοσει και αυτο ειναι εμφανες.. Εδω και πολλα χρονια υπαρχει μια συνεχιζομενη απαξιωση της ομαδας μας.. Δυστυχως εκτος των αντιπαλων υπαρχει και η εσωτερικη απαξιωση, απο την πλευρα των φιλαθλων τα τελευταια χρονια και απο τη δοιηκηση εδω και αρκετα χρονια..

  Οι φιλαθλοι κατα τη γνωμη μου εχουν μεγαλυτερο δικιο, αν και δεν θα επρεπε αυτη η απαξιωση να μεταφραζεται σε επιθεσεις στους παικτες.. Αυτοι το μονο που μπορουν να κατηγορηθουν ειναι για απαθεια..

  Η δοιηκηση απο την αλλη εχει κανει τεραστια λαθη ιδιαιτερα τα τελευταια χρονια.. Βλεπω μια δοιηκηση η οποια δεν μπορει να δωσει ενα οραμα στον κοσμο.. Προσωπικα πιστευω οτι ο Τζιγκερ δεν εχει ιδεα απο ποδοσφαιρο και δεν μπορει να παρει μια αποφαση με ποδοσφαρικα κριτηρια.. Δεν ειναι ομως αυτο το θεμα και δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο ο ιδιοκτητης να ξερει μπαλα.. Το μεγαλυτερο λαθος του ειναι οτι δεν βλεπει οτι τοσα χρονια αλλαζει παικτες… τιποτα, αλλαζει προπονητες… τιποτα
  Δεν εχει την ικανοτητα να διαλεξει συνεργατες.. βεβαια εδω φταιει και το οτι δεν ξερει απο μπαλα.. Ας μου πει καποιος αν υπαρχει μια οποιαδηποτε ομαδα στον κοσμο που θα εκανε τεχν. διευθυντη τον μεταφραστη ενος προπονητη που η ιδια δοιηκηση εχει απολυσει ως αποτυχημενο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Και να τον πιστευεις αυτο τον ανθρωπο μονο και μονο για λογους αξιοπρεπειας δεν τον παιρνεις…

  Τεραστια λαθη στον επικοινωνιακο τομεα και μια συνεχης κοντρα με τον κοσμο… Αποτελεσμα: Ενω εχεις 2.000.000 δυνητικους πελατες να καταφερνεις να μαζεψεις στο 15.000 θεσεων μαγαζι σου, μολις 9.000 και απο αυτους οι μισοι να γκρινιαζουν.. Εδω φιλε μου κατι δεν παει καλα.. στους παικτες, στον προπονητη, μαλλον ομως και στον μαγαζατορα..

  Δεν νομιζω οτι υπαρχει κανεις που να πιστευει οτι ξαφνικα θα αναλαβει η ΠΕΚ και θα παρουμε 30 Πρωταθληματα στη σειρα με τον Ronaldinho της καθε εποχης..

  Αυτο που πιστευω ειναι οτι ο Παναθηναικος χρειαζεται ανθρωπους αποδεκτους απο τον κοσμο με ποδοσφαιρικες γνωσεις που θα μπορουν να παρουν και την οποια πιστωση χρονου θα χρειαστει..

  Δεν μπορει στα εκατο χρονια της ομαδας μας να παρουσιαζουμε αυτη την εικονα και αυτο που προσπαθουν να μας περασουν να ειναι οτι αν δεν παμε στο καινουριο γηπεδο ειναι δυσκολο να γινουν μεγαλες επενδυσεις… Μαλλον αξιζουμε κατι καλυτερο αυτη τη χρονια..

  Ειναι πολλα πραγματικα που μπορει καποιος να πει.. Κατα την αποψη μου ο Τζιγκερ πρεπει να καταλαβει αμεσα οτι η βοηθεια δεν ειναι απαραιτητα ενδειξη αδυναμιας, μπορει και να ειναι ενδειξη φιλοδοξιας… Δεν ειναι απαραιτητο να πουλησεις… ΑΣΕ ανθρωπους που πονανε την ομαδα, ανθρωπους που δεν βλεπουν τον Παναθηναικο ως μια ευκαιρια να φτιαχτουν, να βοηθησουν…

  Δεν μπορει παντα να υπαρχουν μονο ανθρωποι που μεσω του Παναθηναικου να θελουν να φτιαξουν το ονομα τους… Πρεπει να υπαρχουν και ανθρωποι σε σημαντικα ποστα που μεσω του Παναθηναικου να παιζουν το ονομα τους..

  Ειναι παρα πολλα ακομα που θα μπορουσα να γραψω…

  Anyway… Ελπιζω να συμφωνουμε..

 108. Anasto έγραψε

  Μπράβο ρε συ Yofst. Συμφωνώ πάλι μαζί σου. Κυρίως για την τελευταία λέξη του σχολίου σου….

  Οκ μη βαράτε, πλάκα κάνω. Να ένα επιχείρημα που δεν είχα σκεφτεί αλλά είναι τρομερά εύστοχο. ΟΚ ναι… Είναι ένα κάρο σημαντικότερα πράγματα για τα οποία αξίζει περισσότερο να αγωνιστείς. Όμως δεν το κάνεις. Επιλέγεις να ξοδεύεις (εγώ το κάνω τουλάχιστον) δεκάδες ώρες για την ομάδα σου, παρακολουθώντας, πηγαίνοντας γήπεδο, διαβάζοντας, γράφοντας, συζητώντας…

  Όταν θεωρείς ότι αυτή η κύρια δευτερεύουσα απασχόληση σου, των εκατοντάδων ωρών το χρόνο, υπονομέυεται από κάποιους, δεν πρέπει να σε κάνουν να νιώθεις άσχημα που θα το φωνάξεις μαζί με όσους άλλους τραβάνε τα ίδια με σένα.

  Α ρε Yofst… Είπε ένα παλικάρι πιο πάνω ότι θα γούσταρε να έπινε καφέ με τον Μαρκάκη. Εγώ θα γούσταρα να βρισκόμουν με πολλά “παιδιά” (με παιχνίδι καταπιανόμαστε εδώ οπότε παιδιαρίζουμε, με την καλή έννοια) που συζητάμε εδώ μέσα. Και μιλάω για εσένα, τον LongJohnSilver, το DimitriAvd, τον Scarface και ένα σωρό άλλους. Πιο πολύ βέβαια, θα ήθελα να είχα άλλες 16 ώρες τη μέρα για να μου φτάνουν για κάτι τέτοιο αλλά αυτό είναι ένας άλλος μεγάλος καημός, μου φαίνεται όχι μόνο δικός μου.

 109. g.mark έγραψε

  το να παω την κυριακη στο γηπεδο σημαινει πως αντιτηθομαι στο συλλαλητηριο? :$

 110. Dimitris Avd έγραψε

  Egw tha protimousa na pinw enan kafe thn vdomada me thn farmaki kai oxi me ton markaki? peirazei? ;p

 111. markakis έγραψε

  @ Dim: τα λόγια σου φαρμάκι -;) Τι έχει ο γάτος;

 112. xara έγραψε

  Δημήτρη, ο γατος σου αποκλείεται να είναι πιο ψυχάκιας απο τον δικό μου, θα χαρώ να βοηθήσω!
  @ Μαρκάκη θέλω εγώ να πιω καφέ μαζί σου….Πειράζει?????

 113. Dimitris Avd έγραψε

  Loipon, evropaikh ratsa, koinws keramydogatos ;p 3-4 xronwn. Kyrile gati, mpainobgainei sto spiti ola komple. Poly filikos me tous anthrwpous akoma ki an ton pathseis kata lathos den apantaei. Alla me tous allous gatous to xei parakanei… Kathe vdomada sxedon ton trexw gia eneseis kai antibioseis giati mou gyrnaei me katestramena podia, h diogwmena san anthrwpino bratso apo dagonies kai to ena ayto tou tou exei meinei miso apo dagkwnies epishs…

 114. Dimitris Avd έγραψε

  AYTI TOU OXI AYTO TOU! hahahahahaha oraio lathos ;p

 115. markakis έγραψε

  @ Dim: λύση, δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλη για το πρόβλημά σου από την απομάκρυνση της… δίδυμης ρίζας όλων των κακών -φαντάζεσαι τι εννοώ. Επειδή όμως σε αντιλαμβάνομαι -και μόνο η σκέψη να κόψεις τ’ αρ@#$α ενός αρσενικού σε κάνει να πεις, “δεν πειράζει, ας πεθάνει νεώτερος, αλλά με τ’ αρ@#$α του στη θέση τους”, μοναδική άλλη λύση είναι η… υπομονή. Μπόλικο μπεταντίν στο σπίτι, καμιά αλοιφή με αντιβιοτικό και ο θεός των γατιών, βοηθός. Α, και ελπίζω να ΜΗΝ του έχεις κανενός είδους κολάρο (ούτε αντιπαρασιτικό) στο λαιμό. Μόνο ψέκασμα κάθε τόσο, αλλά στο λαιμό τίποτε -τον βουτάνε οι άλλοι γάτοι από ‘κει και του αλλάζουν τον αδόξαστο. Το έχω κάνει το λάθος και μου έχει γυρίσει μέσα σε δέκα μέρες με τέσσερις τρύπες σε διαφορετικά σημεία…
  @ xara: τα λόγια σας μέλι -και συγχαρητήρια για το γούστο σας…

 116. ένας έγραψε

  Άγγελε καλώς. Μια ερώτηση έχω μόνο: πες ότι είμε καλός και γνώστης του ποδοσφαίρου και βάζελος κλπ. κλπ. Γιατί να πάω να δουλέψω στον ΠΑΟ όπως έχει τώρα; Ας απαντηθεί αυτό, και όλα τα άλλα είναι δεύτερα. Εσύ θα πήγαινες αν είχες όλα αυτά που περιγράφεις σαν ιδανικά; Και αν ναι γιατί;

 117. Dimitris Avd έγραψε

  @xara, ean eisai thylikon me to onoma Χαρα, mazi mou na pas gia kafe kai ase ton markakh ton teleiwmeno geronta ;p Thes na rtheis na tou valeis ligo betadine? ;pp

  @markakis: Ennoeitai pws den prokeitai pote na ton kanw castrato… Nai den tou exw kollaro, antiparasitiko tou bazw kati stagones kathe 6 mhnes kai einai komple . Piga na tou valw mia fora betadine egw o idios kai akousthke s olh thn geitonia
  par oti ton eixa akinhtopoihsei apo ton laimo ;p Ekei fovithika oti tha me faei… Enw o giatros otan tou fwnazei o gatos kai tou kanei ton agrio otan tou paspatevei ta kastramena podia gelaei… Kouragio ki aytoi oi kthniatroi… A, exw ki enan allon sto eksoxiko entelws psyxakia, kataspro kai gi ayto ton exw onomasei lualua ;p, o opoios kanei enedres se anthrwpous! oute ekei yparxei lysh e ?

 118. markakis έγραψε

  Dim: έλεος. ΚΑΙ τη Χαρά ΚΑΙ τη Φαρμάκη; Καταλαβαίνω γιατί δεν θέλεις… κανένα καστράτο πλάσμα, πουθενά.
  Το άλλο που λες πάλι, θέλει (επίσης…) μια τεχνική: αν μαζέψεις όλο το δέρμα στο σβέρκο του γατιού, παραλύει σχεδόν εντελώς -από ‘κει τα κουβαλάει και η μάνα τους- οπότε μπορείς, με προσοχή εννοείται, να τον ταλαιπωρήσεις αρκετά.
  Ο δικός μας, σε κάποια φάση, χρειαζόταν αντιδιαρροϊκή πάστα δυό φορές την ημέρα, μισό κιλό μπεταντίν για τις περίπου δέκα πληγές σ’ όλο του το σώμα, κολλύριο για τα μάτια του και σιρόπι αντιβίωση… Και πάλι θα τα τίναζε αν ένας άγιος (υπερ)άνθρωπος-μποντιμπιλντεράς φίλος μου, δεν μου έδινε ένα πρωτεϊνούχο συμπλήρωμα που το διέλυες στο γάλα και ήταν σα να έτρωγε… δέκα κονσέρβες με τη μία, ο κακομοίρης…
  Τες πα, για τον ΛούαΛούα λύση δεν βρίσκω. Υπομονή κι εκεί. Οπως και οι… συμπαίκτες του, κάποια στιγμή θα κουραστεί τόσο πολύ που δεν θα μπορεί να πάρει τα πόδια του, αν με εννοείς τι εννοώ… (χι, χι…)

 119. xara έγραψε

  Μα Δημήτρη είναι γνωστό τοις πάσι πως ο γέρος ΚΟΤΟΣ έχει το ζουμί….
  Όσο για τον γάτο σου , θα έλεγα και εγώ ακριβώς τα ίδια με τον Μαρκάκη, με μια διαφορά …Θα ήμουν πιο πιεστική στο θέμα της στείρωσης. Ετσι και αλλιώς μόνο μπελάδες και προβλήματα δημιουργούν αυτά τα περιττά “αντικείμενα” ανάμεσα στα πόδια τους. Αν είσαι αμετάπιστος θα πρότεινα επίσης να δοκιμάσεις ένα (προσοχή μόνο ένα για γάτο) καλμιβέτ. Αφησε να περάσει μισή ώρα και μετά τον έχεις του χεριού σου. Βέβαια αν το δοκιμάσεις μετά να το χρησιμοποιείς με σύνεση για να μην το κάνεις το γατί drag maniac!

 120. Dimitris Avd έγραψε

  Loipon tha kanw ena fair trade, sou afhnw farmakh… poly plastiko, den leei… Epishs apo thn stigmh pou les gia ton gato “dikos mas” ypodhlwnei oti eisai komple gi ayto na afhseis thn xara hsyxh ;p

  Kala re toso poly ton eixane tsakisei ton diko sou? Agelh tou thn epese? Ti travane oi erhmoi gia tis gynaikes… Proteinouxo symplhrwma? me tis skopo? na dynamwsei? den borouse na faei? h ton proetoimazeis gia pekino ? ;p

 121. Angelos έγραψε

  Μονος μου να σηκωθω μια μερα και να παω σε μια επιχειρηση που ειναι προβληματικη, σαφως και δεν θα το εκανα..

  Ο Παναθηναικος ειναι μια ιδιαιτερη περιπτωση.. Δεν εχει προβλημα οικονομικης λειτουργιας, κατι που ειναι παρα πολυ βασικο σε μια επιχειρηση και οποιος εχει σχεση με επιχειρησεις μπορει να το καταλαβει..

  Αυτο απο μονο του σου δινει τα εχεγγυα για να προχωρησεις αρχικα.. Αν πιστευα και με πιστευαν οτι μπορω να προσφερω τοτε θα διαλεγα ανθρωπους σαν κι εμενα ετσι ωστε μαζι να μπορεσουμε να κανουμε κατι..

 122. Απλός φίλαθλος έγραψε

  Μήπως ο Βγενόπουλος έχει τίποτε τέλειες λύσεις και για τους γάτους σας, εκτός απο την ομάδα σας;

 123. Απλός φίλαθλος έγραψε

  Αν και για τις γάτες θα έχει μάλλον κανένα καλό φαρμακάκι ο Γιαννακόπουλος

 124. markakis έγραψε

  @ Dim: ναι, τον είχανε τσακίσει, διότι τον έβρισκαν τελείως αποδυναμωμένο από τα υπόλοιπα που είχε (τα βρογχικά και τη διάρροια). Το πρωτεϊνούχο ήταν φοβερή λύση διότι τα γατιά χρειάζονται πρακτικώς μόνο πρωτείνη, αλλά αυτός ο μαμάκας, έτσι όπως είχε γίνει -και σόρυ τώρα- τα 9/10 απ’ όσα έτρωγε τα έβγαζε κατευθείαν. Το 1/10 που απέμενε από το πρωτεϊνούχο, όμως, ήταν επαρκής πρωτεϊνη για να ξαναπάρει τα πάνω του κι από ενάμιση κιλό που είχε απομείνει να ξαναείναι σήμερα ο κομψός ποιητής-εραστής της γειτονιάς…
  @ Απλός φίλαθλος: ο γάτος ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ. Ούτε με συλλαλητήριο!

 125. Yofst έγραψε

  Κοιτα να δεις ρε Στελιο εσενα σου λεει να πατε για καφε η Χαρα κι εμενα ο Αναστο, μ εριξες μου φαινεται…

  Κουφαλα κοινωνιααααα (ο τζιγγερ φταιει και γι αυτο, μη νομιζετε εκει στο media watch οτι δεν το χω καταλαβει)

 126. dimitrisavd έγραψε

  @ aplos filathlos e oxi kai omada MAS … egw parakalaw na meinei o tzigger an me ennoeis na synexisw na kerdaw, pou lei kai o alefas, ta protathlimata seri ;p

  @xara Ayta einai paroimies pou bgalane gerontes gia na xoune lene, h kalyterh hlikia gia ton antra einai ta 25 kai olos tyxaios toso eimai. Oso gia to castration ayta pou les einai sketh vlasfhmia!!! Den exeis dikaiwma na tou kaneis tetoio xouneri, An prostheseis kiolas pws ama tou ta kopseis ginetai tempelhs, xontros, stamataei na kynhgaei, swstos amerikanos dhladh… Ti allo
  thes gia na mhn to kaneis? Bebaia se dikaiologw pou to vlepeis pio xalara giati den exeis noiwsei ti shmainei na pazeis mpala, na eisai toixos sto faoul kai o malakas pou nomizei oti einai tsiartas na sthn stelnei ekei pera akrivws ;p

  Kai h allh lysh pou proteineis den mou aresei gamwto… Eimai kata ths xhmeias se anthrwpous kai zwa… ektos an yparxei kana xapi marijuanas ekei den exw problem ;p

 127. Anasto έγραψε

  Τελικά το γατί δε γλιτώνει μου φαίνεται. Ή drag queen θα γίνει ή drug addict.

  Δεν τον κόβω να ξαναδεί χαρά στα σκέλια του…

 128. dimitrisavd έγραψε

  xaxaxaaxaxaxaxa oreos anasto ;p

  Opws lei kai o markakis, as fygei neoteros alla na xei xarei thn zwh, na xw plhrwsei kana trixiliaro se kthniatrous para ston kanape 25 kila kai yfos vlaka opws einai oi kastratoi ;p

  Anasto, an akouses nikolako to prwi eipe pws etsi opws ginontai oi proponhseis den pernaei o osfp apo xanthi…Etsi ki alliws omws sth katastash pou eimaste ean den ginei xeirourgeio sthn toympa, an den yparksei “mploko” ekei den to pairnoume to protathlimataki…,

 129. νικος VGENOIS έγραψε

  Ρε Μαρκάκια , Dim και xara ( από το citroen το xara βγαίνει ;)
  ================
  Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο γάτος αυνανίζεται !
  Πες του ρε CITROEN XARA PICASO τι σαμπουάν να βάλει στο γάτο να τελειώνουμε.
  Πες του ρεσυ Στέλιο μετά το λούσιμο να του βάλει του γάτου μαλακτική ή bril cream ;
  Ξέρω και κάτι οίκους ανοχής για γάτους ρε Dim , τι λές τον ξεπετάμε να μην τσακώνεται για τα κεραμιδογκομενάκια και σουρχεται σούρ-γελος ;
  Α ! κι όταν βγείτε και οι τρείς (πάνω απο δύο , πρόκληση και σύσταση συμωρίας) να πιείτε στ’όνομα μου καφέ……καθότι vgenois !!!
  Α ρε κατακαυμένε Παναθηναικέ , με δάκτυλο του Κόκκαλη έγινε το ΣΥΛΛΑΛΟ , γατοσυγκέντρωση !

 130. chris έγραψε

  τελικα καταντησε το blog κτηνιατρικες συμβουλες για γατους:P

  για σκυλους δεν εχετε τιποτα???:P

 131. Καημός έγραψε

  @Πολύβουος (ο στιχουργός)
  1. Τα χαιρετίσματα στην εξουσία να μεταφέρετε εκείνοι που ασχολήστε πιο προσωπικά μαζί της, σας “καλολογεί” και σας παινεύει και σας έχει στα ώπα-ώπα και “χορτάτους”
  2. Από όλα τα ποδοσφαιρικά που παρέθεσα μπόρεσες να βρεις δυό κουβέντες μόνο για τον Κυργιάκο και αυτές όχι για τη μπάλα που παίζει αλλά για τη “μαγκιά” που πουλάει. Άλλωστε γι αυτό τον ζητάνε και οι “μάγκες” στο τηγάνι.
  3. Ο Σαραβάκος είναι σημαία της ομάδας και μην τον μειώνετε μπλέκοντάς τον σε παιχνίδια εξουσίας. Το αν κάποιοι παλαίμαχοι θα μπορούσαν να είναι σε διοικητικές θέσεις είναι κάτι που θέλει συζήτηση κατά περίπτωση. Αν έχουν κάτι να προσφέρουν πολύ ευχαρίστως. Το να μπουν μόνο και μόνο γιατί είναι παλαίμαχοι όχι ευχαριστω
  4. Δεν έχω κανένα λόγο να αναρωτηθώ γιατί είμαι Παναθηναϊκός. Γεννήθηκα Παναθηναϊκός και αυτό δεν αλλάζει. Αν εσύ αναρωτιέσαι, τότε φίλε καλύτερα για σένα να μην είσαι!

  @Ανδρέας
  Δεν συνηθίζω να πληρώνομαι για να λέω την άποψη μου για την ομάδα που αγαπάω. Συγγνώμη που χαλάω την πιάτσα

  @anuparktos
  Ισχύει αυτό που πρότεινα και στον Πολύβουο, αν αναρωτιέσαι αν πρέπει να αλλάξεις ομάδα, άλλαξε γρήγορα. Προλαβαίνεις να πανηγυρίσεις και νταμπλ.

  @Δημήτρης
  1.Παρακολουθώ μπάσκετ περισσότερο από 15 χρόνια δυστυχώς για σένα και θυμάμαι και τα καλά και τα κακά. Αν εσύ τα δύσκολα τα διαγράφεις και δεν καταλογίζεις ευθύνες σε κανένα για κάποιες παλιότερες γερές μπασκετικές σφαλιάρες, δικαιωμά σου
  2.Όσο για το αν είμαι Τζιγγεροκινούμενος φοβάμαι ότι δε διάβασες αρκετά προσεκτικά όλα αυτά που γράφω για τα τραγικά του λάθη. Απλά δεν πιστεύω ότι θα θέλει να φύγει. Και λέω ότι τουλάχιστον αφού θα μείνει να βελτιωθεί.
  Νομίζω τέλος ότι υπερεκτιμάς τις δυνατότητες του σωφέρ(!). Αυτός δεν ασχολείται που τον βρίζει όλο το γήπεδο θα νιαστεί για μερικά σχόλια σε ένα μπλογκ;

  @MITSOS 13
  Νομίζω ότι το άγχος σας να φύγει ο Τζίγγερ δεν σας αφήνει να διαβάσετε πριν απαντήσετε.
  1.Φυσικά και είμαι απογοητευμένος από τα χάλια της ομάδας. Και φυσικά θεωρώ ότι τεράστιο μέρος της ευθύνης έχει ο Τζίγγερ. Και βέβαια πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν θα έπρεπε να φοράνε τη φανέλα της ομάδας. Αλλά επειδή ακριβώς φοράνε τη φανέλα της ομάδας δε τους προπυλακίζω. Δεν τους απαξιώνω και δε τους γελοιοποιώ. Ούτε και όταν τους πουλήσω κράζω γιατί ο σωφέρ διέλυσε την υπερομάδα της Ριζόπουλης! Τέτοιος φαρισσαϊσμός!
  2.Μας έχετε ζαλίσει με τους παλαίμαχους. Αυτό είναι δηλαδή που σας πικραίνει από την ομάδα; Ποιοί είναι αυτοί οι παλαίμαχοι που δεν αξιοποιούνται; Ο Βασίλης ο Κωνσταντίνου; Ο Δημήτρης ο Σαραβάκος; Και ποιοι άλλοι; Και πόσο έχουν αποδείξει από άλλα πόστα που έχουν αναλάβει (εξωγηπεδικά εννοώ, γιατί εντός του γηπέδου ήταν γίγαντες και σημαίες του Παναθηναϊκού) ότι μπορούν να προσφέρουν;
  3. Για το μπάσκετ είμαι πολύ υπερήφανος όσο και εσύ, εκτός αν διεκδικείς και εκεί την υπερηφάνια μόνος σου. Ξέρεις όμως καλά ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού όπως και των περισσοτέρων ομάδων στην Ελλάδα κινητοποιείται κυρίως από το ποδόσφαιρό. Και ότι στο μπάσκετ πάντα πάει σε έκτακτες περιπτώσεις. Όσο για το μέσο όρο των εισητηρίων μπορείς να βγάλεις μια φωτοτυπία τα στατιστικά και να τα βάλεις μπροστά στο πρόσωπό σου για να μη βλέπεις τις συνήθως άδειες κερκίδες του ΟΑΚΑ
  4. Θα σου πρότεινα να συγκεντρώσεις κάπου όλες αυτές τις προτάσεις που συλλέγεις από τα μικρά παιδιά και τους γαύρους και να τις καταθέσεις (μαζί με καμία δικιά σου, αν έχεις) για τη βελτίωση του συλλόγου

  @Αngelos αν και δε συμφωνώ σε όλα όσα λες προσυπογράφω την ψύχραιμη και κριτική ματιά που αντιμετωπίζεις το πρόβλημα. Αυτό που λέω είναι ότι έχουν γίνει τραγικά λάθη εδώ και χρόνια, ας τα δούμε, ας δούμε ποιοι φταίνε και ας τους πιέσουμε να τα διορθώσουν. Αλλιώς είναι σαν να παρακαλάς να σου κάτσει μια γκόμενα που τα έχει με άλλον και δε σε θέλει. Γίνεσαι φοβάμαι γραφικός

  @ένας, συμφωνώ φίλε και νομίζω ότι ακόμα και η λανθασμένη (στον τρόπο) πίεση που ασκείται λόγω ΠΕΚ θα ωφελήσει τον Παναθηναϊκό. Νομίζω όμως και εγώ ότι το συλλαλητήριο είναι πολύ πολύ τραβηγμένο μέσο πίεσης. Και κυρίως είναι σαν να τραβάς το χαλί κάτω από τα πόδια ενώ ακόμα ο αγώνας παίζεται. Εκτός και για κάποιους παρότι για ακόμα μια χρονιά χάθηκε ο τίτλος, το Τσάμπιονς Λίγκ δεν έχει καμία σημασία.

  Ξέρω ότι έχω ενοχλήσει. Χαλάω τη λίστα συμμετοχής στο συλλαλητήριο. Εγώ θα πάω κατευθείαν στο γήπεδο. Ελπίζω να έρθουν και όλοι όσοι θα συν-λαλλουν. Για να βοηθήσουν την ομάδα.

 132. markakis έγραψε

  @ chris: για σκυλιά κι αν έχουμε! Μολόγα το. Τι πρόβλημα υπάρχει;

 133. chris έγραψε

  @markakis:τιποτα το σπουδαιο,απλα εχω μια λυκαινα (διασταρωση με χασκι)1 ετους και δεν ειναι καθολου αγρια παρολο που την δενω,μερικες φορες τις δινω και ωμο κρεας αλλα τιποτα γμτ…οχι τιποτα αλλο αλλα εχω εναν γαυρο και αντι να τον φαει τον παλιοπ….η αυτη τον γλειφει…:ρ

 134. markakis έγραψε

  @ chris: να υποθέσω ότι στο… συλλαλητήριο, δηλαδή, ούτε το σκέφτεται να πάρει μέρος, ε;

 135. ένας έγραψε

  Για Άγγελο και καημό: οκ δεν υπάρχει θέμα, όλοι παρόμοιες ανησυχίες έχουμε απλά εγώ ίσως είμαι λίγο πιο απελπισμένος και δεν πιστεύω ότι θα γίνει το θαύμα από μόνο του. Θα δούμε πάντως από τις εξελίξεις…

 136. Anasto έγραψε

  Καλά άσε μας Dimitriavd εμάς έχουμε τα δικά μας χάλια. Ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του και ότι και να είπε ο Νικολακό δεν το λαμβάνω σοβαρά υπ’ όψη. Μπορεί να έχει δίκιο ο άνθρωπος αλλά δεν ξέρω πια ποιον να πιστέψω από τα τόσα που ακούω.

  Για το ματς της Ξάνθης μην είσαι σίγουρος. Ένα ματς είναι και δε θα παίξουμε και με την Τσέλσι. Πάντως όπως και να έχει, για πολλούς λόγους προσωπικά φέτος, από ένα σημείο και μετά ομολογώ ότι ξενέρωσα.

 137. ένας έγραψε

  και για τουα άλλους με τους καφέδες: είπαμε ότι ο ΠΑΟ έχει γίνει καφενείο αλλά μην το παρακάνετε!

 138. dimitrisavd έγραψε

  @vgenois, o kafes einai Viennois(Vienne h polh) kai ouxi vgenois ;p

  @markakis, ase ton ypogeio polemo ekmetaleyomenos to oti boreis na diagrafeis posts kai mhn mplokareis ta post ths xaras pou apodexetai tis prosklhseis mou, den yparxei periptwsh na mhn ekkremei tetoio post ths…

 139. chris έγραψε

  @markakis:μπα,που τετοια τυχη.θεωρω πιθανοτερο να μου φυγει και να μου παει στην 7 να μου διαδηλωση(καμινια με 7 μονο 1 χλμ γμτ)παρα την δω μαζι μου…δυστυχια ασε…

 140. ΣΑΒΒΑΣ έγραψε

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ
  ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΖΙΓΚΕΡ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗΤΟΣ
  ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΙΛΟΙ
  ΤΟΥ ΚΟΥΝΑΝ ΜΑΝΤΙΛΙ
  ΦΥΓΕ ΛΕΝΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ.
  ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ
  ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΝΑ ΣΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΕ ΜΙΚΡΕ
  ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ
  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΛΛΟΤΙΝΕ.

 141. Πολύβουος Παναπόλας έγραψε

  @καημός

  Η περίπτωση σου καημέ-νε μου είναι ανίατη.
  Ουσιαστική απάντηση καμμία.
  Εισαι 12 χρόνια παρα ένα όχι έξω απο τίτλους , είναι κάτι που συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.Αλλά κάτω απο τον Κόκκαλη τον Ευρωκαναπε (Ο οσφπ δεν παίζει κι αυτός κρικατούρα του είναι).
  Στα πόσα χρόνια είσαι ευχαριστημένος να σηκώσεις κεφάλι , σε ότι μα ότι σου έχει πάρει με μαγκιά και τσαμπουκά έναντι του δικού σου του Τζίγγερ ;
  Για δες στο διπλανό άθλημα που τα βρήκε σκούρα και βισματωσε τους Αγγελόπουλους ν καρπαζώνοντε ;

  - Oι Παναθηναικοί δεν μετριώντε με κοροιδία και με ψέμα με της καρδιάς το πύρωμα μετριώντε και με αίμα

 142. anuparktos έγραψε

  @kahmos

  “1. Αλλάξτε ομάδα και πηγαίνετε στους παραδείσους που ζηλεύετε”…diko sas post,sto No 88….no further comments….

  p.s.oso gia tous “paradeisous” pou lete,den xreiazete na pate makria,peraste kamia volta apo to kleisto tu oaka h ton tafo tou indou gia na parete mia geush…vevaia ekei suxnazoun “grafikoi” k “upokinoumenoi”,opote an sas dun isws sas kakoxarakthrisoun k sas diwksoun apo to ghpedo k esas….. skefteite to padws….

 143. nionios έγραψε

  Πάντως, εάν παρακολούθησε κάποιος ειδήσεις στο STAR εχθές, ας πει τη γνώμη του. Κατά τη δική μου, κάτω από τους κακόγουστους αστεϊσμούς τους διακρίνεται το στρίμωγμα που αισθάνονται πλέον και ο πανικός που τους έχει καταλάβει…
  Χοντραίνει η δουλειά…

 144. nothingness έγραψε

  Στέλιο (και προς όλους) καλημέρα. Θα ήθελα να σχολιάσω την άποψη πως το ποιός είναι φρόνιμος και ποιός κουζουλός το κρίνουν οι καιροί και οι ανάγκες τους. Σύμφωνοι. Αλλά το ίδιο ισχύει και για το ποιά συμπεριφορά είναι κόσμια και ποιά απλά παθητική. Θέλω να φαντάζομαι οτι όλοι όσοι δεν γέρνουμε δογματικά προς τον έναν ή άλλο τρόπο θεώρησης τον πραγμάτων αναγνωρίζουμε πως άλλης αντιμετώπισης πρέπει να τυγχάνει μιας υποθετική κρατική απόφαση ας πούμε για για την μείωση του διαλείματος στα σχολεία απο τα 10 λεπτά στα 9.5 και εντελώς άλλης ας πούμε μια πάλι υποθετική κρατική απόφαση για ποινικοποίηση, ας πούμε, της κατοχής ανατρεπτικών αναγνωσμάτων. Υποθετικά και τραβηγμένα τα παραδείγματα αλλά κατανοείς ελπίζω την υπερβολή σαν μέσο εν προκειμένω.

  Την έκταση και τον ένταση του τρόπου της αντιμετώπισης ίσως την ορίζει διαφορετικά ο καθένας, σύμφωνοι. Αλλά όπως απορεί κανείς πως είναι δυνατόν να γίνονται καταστροφές σε κάθε διαδηλωση που γίνεται σε αυτόν τον τόπο εδώ και 20 χρόνια, έτσι ακριβώς κάποιος άλλος αναρωτιέται πως γίνεται μια μερίδα του πληθυσμου να είναι υπέρ της ειρηνικής διαδήλωσης παντού και πάντα. Ποιά διαφορά έχει η μια στάση απο την άλλη; Για μένα καμμία.

  Αν δεχτώ το επιχείρημα πως η ειρηνική στάση είναι η μόνη που δεν μπορεί να συκοφαντηθεί, θα πρέπει κι εσύ να δεχτείς οτι ο κόσμος που επιλέγει να κατέβει στους δρόμους και να διαδηλώσει την αγανάκτηση του δεν μπορεί να είναι εσαεί δέσμιος των επαγγελματιών τηλεθεατών και της ανάγκης τους να απαλύνουν τις ενοχές που συνοδεύουν την απάθεια τους.

 145. νικος VGENOIS έγραψε

  @DIM

  Το vgenois είναι απο το Βγενόπουλος dear dim.

  Οχι γιατί τρελαίνομαι με την πάρτι του , αν δεν τον δώ να μη σκύβει κεφάλι πουθενά και να μην με κοροιδεύει , δεν πιστεύω τίποτα.

  Απλά επιτέλους υπάρχει ΕΛΠΙΣ σε αυτό TO ΑΧΑΛΙΝΩΤΟ “Αποφασίζουμε και διατάσουμε” και σε όποιον αρέσει.

  Αποφασίζουμε και διατάζουμε ερήμην ΟΛΩΝ , να είμαστε η δουλοπαρικοία και η δουλοπαραλία κάποιου κου ΧΟ ΧΟ !

  Εμείς οι Ευρωπαίοι Παναθηναικοί , λίγο φιλότιμο ζητάμε τίποτε άλλο.

  Να χάνουμε το πρωτάθλημα δεν λέω , αλλά απο ομάδες βρε αδελφέ που το πολεμάνε και έξω χωρίς να μας ξευτιλίζουν , λέγοντας μας κατάμουτρα….
  “εμείς στην Ευρώπη είμαστε νούλες , αλλά στην Ελλάδα θα προσκυνάτε αυτές τις νούλες κύριοι του ενός Ευρωπαικού τελικού και των δύο ημιτελικών” γιατί….
  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 146. Angelos έγραψε

  @kahmos

  μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι ολα αυτα τα χρονια ολα τριγυρω αλλαζουνε κι ολα τα ιδια μενουν…

  Περιμενε εσυ να κερδισει το λοττο ο Τζιγκερ παιζοντας το φθηνοτερο δελτιο κι ασε καποιους γραφικους να “παρακαλανε”…

  Εκτος του οτι η συγκεκριμενη γκομενα μην εισαι πολυ σιγουρος οτι δεν με/μας θελει… Σε λιγο που θα καταλαβει οτι ο γκομενος της ειναι ξενερωμενος και δε τη θελει θα αναγκαστει να αλλαξει..

 147. mark έγραψε

  @kahmos

  Eilikrina den kserw an thes to kalo tou Panathinaikou… exoume fetos ta ekatosta genethlia ths omadas k to podosfairiko tmhma ta giortazei summetexontas sto kupelo UEFA sto opoio apokleietai apo th fash twn 32, menei eksw apo to kupelo me ton pio tapeinwtiko tropo k otan einai kairos na dwsei dunata paixnidia sto prwtathlhma p tha krinoun ton titlo trwei 4ares k 3ares. to thema einai bebaia pws den einai etsi mono to 100sto etos ths istorias ths omadas,alla k ta perasmena 10… Oso paei o panathinaikos mikrainei. sunexws 3os k 3os… Kaleisai na pareis thesh,giati mia omada anhkei ston kosmo ths,k oso k an s fainetai grafiko,esu eisai “upallhlakos” gt kathe kuriakh,an k blepeis mapa mpala pas k plhrwneis!

  Apla o tzigker DEN MPOREI! k den einai kako auto. to idio eipe k panoutsos… den einai kako na mhn mporeis na kaneis kati…k eidika otan einai upothesh pou afora ekatommuria anthrwpous, prepei na matheis na paramerizeis tous egwismous. na les paw paso…oute egw mporw gia idiokthths pae,k den einai kako auto…

  Egw kserw sigoura pws to problhma t panathinaikou lunetai an luthei to dioikitiko… auth th stigmh uparxei etoimh lush se auto to thema k malista polu dunamikh… Eides h fener ti ekane molis epese xrhma? k as einai k sto tourkiko prwtathlhma…

  k mias k milises gia mesous orous eishtiriwn k istories,na s pw loipon,k an thes koita k ta tefteria s, oti o panathinaikos prin 15 xronia eixe 40000 kosmo se kathe paixnidi. k twra exei 6000. Katafere loipon o tzigker na diwksei 34000 anthrwpous apo to ghpedo. k milaw gia anthrwpous akoma k 50 xronwn p phgainan sto ghpedo 40 xronia…anti loipon na feugoume emeis kairos epitelous na fugei autos!

  Loipon,gia na teleiwnei auth h istoria. o panathinaikos nosei. k malista asxhma… esu eisai apo autous p menoun sthn apatheia. se kathe tetoia stigmh uparxoun k tetoioi,eutuxws omws uparxoun k alloi p exoun ksupnhsei…

 148. Καημός έγραψε

  @mark
  αν η απάθεια είναι να είμαι μέσα στο γήπεδο και να υποστηρίζω την ομάδα μου (στις χαρές και τις λύπες μαζί) και όχι σε πανηγυράκια στο Πεδίο του Άρεως τότε θα επιμείνω
  ο Τζίγγερ έχει κάνει πολλά και σοβαρά λάθη. Και ένα ακόμα δεν πουλάει. Αλλά αυτό δε διορθώνεται με λαοσυνάξεις. Δεν είναι βουλευτής ο Τζίγγερ. Ιδιοκτήτης εταιρείας είναι.
  Ζω για τη στιγμή που θα πουλήσει ο σωφέρ και θα αναλάβει ο Παυλάρας. Για να σας ξαναδώ στο γήπεδο να φωναξετε υπέρ της ομάδας σας. Μέχρι τότε όμως στην ομάδα απομένουμε οι λίγοι που μείναμε μέσα. Οι λίγοι, “υπάλληλοι”, “τσάτσοι του Τζίγγερ” και “ανίατες περιπτώσεις “(ευχαριστώ Πολύβουε, είναι τιμή αυτός ο τίτλος από εσένα) που προσπαθούν να κάνουν τη λεωφόρο να μοιάζει έδρα.
  Εσείς είστε τα ποσοστά που φύγατε. Μπράβο ρε, ωραία βοηθήσατε.

  Και την Κυριακή που η ομάδα παίζει με τον Άρη μην ασχολείστε.
  Εσείς κόψτε βόλτες στην Λεωφόρο. Ή μπείτε και σπάστε τα.
  Εμείς θα είμαστε μέσα. Στις χαρές και στις πίκρες μαζί…Μοναχά ΠΑΟ εσύ.

 149. Dimitris Avd έγραψε

  @ Vgenois

  Poly wraio logopaignio loipon file kai sorry pou sto epeksa eksypnos, den to xa piasei katholou leme… Gia ta ypoloipa pou les den exw na sou pw kati ektos tou oti se katalavainw apolyta…

 150. Dimitris Avd έγραψε

  Athanath ellhnikh arthografia… To parakatw apospasma den einai apo forum organwmenwn, oute apo syzhthsh kafeneiou… Einai apo efhmerida!!!!!

  Αλήθεια, τι σας λέει κι αυτή η ιστορία με την κόντρα του ΕΣΚΑΝ και της ομάδας του Δημοσίου, η οποία “εξαφανίστηκε” και ως εκ τούτου, απέφυγε τον έλεγχο αντιντόπινγκ, στο οποίο υπεβλήθησαν οι έτεροι “Καπαδόκες”, (ΠΑΟ - ΑΕΚ), στο προγραμματισμένο ραντεβού; Χάλασε το fax ισχυρίζονται (!). Όπως είχε χαλάσει και η μοτοσικλέτα στην αλήστου μνήμης υπόθεση Κεντέρη - Θάνου; Θα γίνει έρευνα για να αποδειχθεί η αλήθεια - όποια κι αν είναι - ή θα μείνει αναπάντητο κι αυτό το ερωτηματικό;

  Parathreite oti kanei ton agrio kai entexna mperdevei ton olympiako me mia entelws asxeth ypothesh, alla den tolmaei na grapsei to onoma olympiakos h pae olympiakos oute sto arthro oute ston titlo…. Otan o axtarmas kai h kakohtheia ginontai ethniko spor…

 151. Anasto έγραψε

  Δεν παίρνω φυσικά θέση για το αν πρέπει να είσαι “μέσα” ή έξω” από το γήπεδο του ΠΑΟ σε αυτές τις πίκρες που τραβάει τώρα.

  Απλά σαν ένα παιχνίδι λογικής και για την καλύτερη κατανόηση του θέματος, θα ήθελα μια εξήγηση στα εξής ερωτήματα.

  1) Για ποιο λόγο το ποσοστό αυτών που είναι απ’ έξω είναι τόσο συντριπτικό; Ποιος φταίει γι αυτό, όλοι αυτοί ή το φταίξιμο είναι κάποιων άλλων;

  2) Είναι αυτοί που δεν πάνε γήπεδο από απογοήτευση και αντίδραση στη διοίκηση του ΠΑΟ κατακριτέοι ενώ οι “μέσα” καλύτεροι Παναθηναϊκοί;

  3) Όταν σου κάτι φταίει και σε τρώει και ξέρεις τον υπαίτιο για την κατάσταση, πρέπει να το δεχτείς μοιρολατρικά ή να αντιδράσεις και να διαμαρτυρηθείς γι αυτό;

  4) Αν δεν υπάρξει κανενός είδους πίεση σε μία (κατ’ εμέ) αποδεδειγμένα ανίκανη και ανάλγητη διοίκηση ομάδας, περιμένεις να αλλάξει κάτι οποτεδήποτε;

  5) Ποια είναι η μορφή δράσης που προτείνουν όσοι πάνε να χειροκροτήσουν τον ΠΑΟ και αντιτίθενται στο συλλαλητήριο;

  Όλα αυτά για μένα ζητούν απαντήσεις. Εκτός αν το χειροκρότημα και η μούγκα στη στρούγκα που καταλαβαίνω ότι έστω από ελάχιστους προτείνεται, είναι αυτό που βοηθάει την ομάδα σας και αντιπροσωπεύει το κοινό αίσθημα των Παναθηναϊκών, οπότε μάλλον όντας εκτός του κλίματος της ομάδας σας, οι απορίες μου είναι άστοχες.

  Τα λέω αυτά χωρίς καμιά εμπάθεια αλλά μάλλον ο καημός κάνει κάποιους να καυτηριάζουν, να χλευάζουν και να αντιδρούν χωρίς λόγο, για κινήσεις ανθρώπων που έχουν τον ίδιο καημό με αυτούς.

  Όσοι πάτε στο συλλαλητήριο αλλά και όσοι πάτε στο γήπεδο, παρακαλώ να θυμάστε ένα πράγμα. Δεν έχετε να χωρίσετε μεταξύ σας ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο οι υπάλληλοι και εξαρτημένοι από τον Βαρδηνογιάννη και τον Βγενόπουλο ίσως έχουν να χωρίσουν κάτι αλλά αυτό δε σας αφορά. Κόσμιοι και αυτοπροσδιορισμένοι ως “Ευρωπαίοι” (όσο και αν διαφωνώ με τέτοιου είδους διανοήματα, αυτή η αυθυποβολή λειτουργεί συχνά θετικά) έχετε ελπίδες να αποφύγετε τα καφριλίκια αλλά μια και μιλάμε για μία συναισθηματικά φορτισμένη ιστορία, καλό είναι να τα έχετε αυτά υπ’ όψιν.

  DimitriAvd δεν είναι η μόνη τέτοιου είδους αναφορά και σίγουρα όχι η πιο ύπουλη. Για όσους είναι στοιχειωδώς ενήμεροι και σκεπτόμενοι, τέτοιες στοχευμένες και κακοήθεις αναφορές, είναι κατάπτυστες. Όμως δεν ξέρω πόσοι είναι αυτοί και ως εκ τούτου, πόσο επηρεάζεται η κοινή γνώμη αλλά και κατά πόσο οι κακόβουλοι παίρνουν βραχυπρόθεσμα αυτό που τους αξίζει.

  Δεν πειράζει και δεν ασχολούμαι με αυτούς. Αν δω όμως τον Μαρκάκη πχ να τα κάνει αυτά (και δε με πείσει ότι τα πιστεύει) γιατί πρέπει να φάνε τα παιδιά του, θα στενοχωρηθώ που δε θα τον ξαναδιαβάσω.

  ΥΓ: Στέλιο μη με ακούς, κάνε παιδιά εσύ κι ας είναι μανίκι. Είναι μανίκι, είναι τρέλα, είναι κούραση, πάνω απ’ όλα τεράστια ευθύνη αλλά κοίτα μια χαρακτηριστικά εύστοχη στιχομυθία από το lost in translation:

  Bob: It gets a whole lot more complicated when you have kids.
  Charlotte: It’s scary.
  Bob: The most terrifying day of your life is the day the first one is born. Charlotte: Nobody ever tells you that.
  Bob: Your life, as you know it… is gone. Never to return. But they learn how to walk, and they learn how to talk… and you want to be with them. And they turn out to be the most delightful people you will ever meet in your life (προφανώς εξ’ ορισμού λέω εγώ).
  Charlotte: That’s nice.

  Άντε πάω στα παιδιά μου…

 152. Dimitris Avd έγραψε

  Einai ap otis xeiroteres giati milame gia katharh prospatheia sykofantias peri doping. Kai gia na ta leme ola, enypografo einai exallou einai tou dhmhtrh mpouza apo metrosport me titlo: Ο Βασιλακόπουλος, το ΕΣΚΑΝ κι ο Θρύλος, opws vlepeis ston titlo frontise pali na mhn balei olympiakos alla thrylos… Kanoume ton magka, ton agrio, laspologoume, dhmiourgoume lathos entypwseis en gnosei mas alla den
  exoume ta @@@@@ na grapsoume olympiakos… Aparadektos o nomos peri typou alla tetoies praktikes orismenwn san ki ayton ( fysika anasto yparxoun ki alloi apo pollous xwrous kai fasmata) einai pou kanoun ton nomo aparaithto… As frontisoun oi idioi oi dhmosiografoi na tous apomononwnoun tetoious “synadelfous” estw kanontas tous anoixta kritikh kai oxi kalyptontas tous syntexniaka otan milame gia tetoies karampinates praktikes… To “synadelfos” se eisagwgika giati den thewrw pws kanei to idio epaggelma me enan markakh as poume h enan diamantopoulo…

 153. apos έγραψε

  Ενδιαφέρον άρθρο. Φοβάμαι όμως ότι αν ο ΠΑΟ ήταν πρώτος στη βαθμολογία σε αυτό το πρωτάθλημα-παρωδία που έχουμε, δεν θα γινόταν συλλαλητήριο.

 154. Πολύβουος Παναπόλας έγραψε

  Φθάσαμε να κάνουμε συλλαλό , για το αυτονόητο.
  Να παίρνει το πρωτάθλημα δηλ ο καλύτερος με Ευρωπαικό ISO , που θα έχει αφεντικό αν μη τι άλλο όχι κάποιον που το παίζει παναπόλας και κος καθαρά χέρια μόνο όταν τον χρειάζεται η ομάδα στα δύσκολα , τσαμπουκάς στους ποδοσφαιριστές και σε μας ΚΑΙ με λαδωμένο ρουλεμάν στη μέση όταν μυριστεί τον ΧοΧό και τον γιό του από μακριά.
  ΓΙΑ ΟΝΟΜA ΘΕΟΥ ΜΕ Α Κ Ο Υ Ε Ι ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΡΟΘΕΛ ;

 155. mark έγραψε

  @kahmos

  Re file,to na pas sto ghpedo breksei xionisei einai san na parakoloutheis thleorash enw deixnei sunexeia sapounoperes k kitrines ekpompes! wrimothta dld den uparxei?! o,ti s serviroun to trws?! to oti den paizei h omada mpala ta teleutaia xronia k oti egw epilegw na lusw to problhma enw esu apla to apodexesai pathitika de s leei kati??? an thes na sumparastekesai sthn omada stis lupes,opws twra,prepei na exeis thn wrimothta k to tharos na ksereis pws na to kaneis! nomizeis oti panathinaikos einai o tsiolhs k o byntra?! autoi erxontai k parerxontai! o panathinaikos xreiazetai thn stiriksh gia na apalaxthei apo mia turania! dld thes na blepeis thn omada na suriknwnetai? giati auto ginetai…tosa xronia deuteroi k tritoi. e eleos dld! ftanei pia! k katalabe epitelous oti o pao DEN EINAI APLA MIA ETAIRIA! kopste auth thn karamela kapoioi! oi metoxes t pao,ta paxula sumbolaia me diafhmisthkes etairies,h lush sto ghpediko kai o,ti allo exoun aksia oxi giati exei aksia h PAE PAO,alla giati apo pisw briskontai 2.000.000 k pleon anthrwpoi,emeis h filathloi tou panathinaikou! O PAO DEN EINAI “MAGAZAKI” KANENOS!

 156. Κώστας Νικολοχρήστος έγραψε

  Ετοιμάσου και εσύ για εισαγγελέα, μαζί με τους φίλους σου τους Νίκες και τους Μπόμηδες. Εσύ και άλλοι 2.000.000…Πρέπει εκτός από παίκτες, να δανειστεί και φυλακές ο Τζίγγερ για να μας χωρέσει όλους. Δεν μου λες ρε Στελάν. Να σε ρωτήσω κάτι, και δεν θέλω να γίνω υπερβολικός. Γιατί εμένα το όλο σκηνικό μου θυμίζει χούντα; Εχει γεμίσει η Αθήνα με αφίσες, πανό κτλ. Το ίδιο συμβαίνει και στην επαρχία. Στην Πάτρα δε, μου λέει πως έχει τόσες αφίσες σαν να γίνεται εκεί! Και ερωτώ: έχεις δει εσύ πουθενά στα ΜΜΕ (πλην Πράσινης, Πράσιννου Τύπου και Γκολ) τίποτα για την ΕΙΡΗΝΙΚΗ διαδήλωση; Ε; Και από πότε η ΕΛ.ΑΣ έχει σαν έργο να ξεκολλάει αφίσες και πανό; Αλλά μάλλον είναι όλα τυχαία και εγώ πονηρός. Αλλά είπαμε ποιος φταίει, τώρα και για την πορεία: Εσύ, ο Σαριδάκης, ο Βασιλαράς, οι γκρινγουέμπ, ο φορέας κτλ κτλ. Ο Δομάζος δε με τον Λουκανίδη πρέπει να είναι οι Γιωτόπολοι για όλα τα κακά του “τριφυλλιού”
  …ΜΠΑϊ…ΠΑΩ ΠΕΔΙΟ!!!!

 157. los13 έγραψε

  μαρκακη μπραβο!!!

 158. ικαρος έγραψε

  ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.
  ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΜΑΓΚΕΣ.
  Η ΙΚΑΡΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

 159. νικολακης έγραψε

  α)το συλλαλητηριο ξεπερασε καθε προηγουμενο
  β)τα τσατσοκαναλα ειδατε ολοι σας τι δειξανε (εκτος απο μια μικρη αναφορα απο τον SKAI )
  γ)εμενα ενα πραγμα με πειραζει(σαν σχολιο σε ολους τους παραπανω που αντιπαρατιθενται με διαφορα επιχειρηματα) Δεν ειναι ακρως ενοχλητικο για την μεγαλυτερη ομαδα της Ευρωπης (εγω ετσι τη θεωρω-γουστο μου καπελλο μου)
  να εχει την μικροτερη παραγωγη νεων οπαδων απο ολες τις υπολοιπες? να ρωτας τα παιδακια στα σχολεια και στις πλατειες τι ομαδα εσαι και να σου απαντουν οτιδηποτε αλλο εκτος απο ΠΑΝΑΘΑ, εκτος λιγων εξαιρεσεων και αυτοι να ψιλοντρεπονται κιολας?
  Δηλ. αν δεν υπηρχαν οι σωστοι γονεις που ειναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ αυτη η συρικνωση ως που θα εφτανε?
  Ας αναρωτηθει ο καθενας ποιος ειναι υπευθυνος για ολα αυτα και ας πραξει οτι
  του λεει η συνειδηση του
  Οσο για μας τους μεγαλυτερους τελικα εχουμε παραπανω αντοχες απο οσο νομιζαμε μετα απο τοσα χρονια πικρας.
  Δεν απογοητευομαι μονο Ε Λ Π Ι Ζ Ω

 160. vassilis vlachokyriakos έγραψε

  Είμαι από αυτούς τους Παναθηναικούς που δεν πήγαν στο συλλαλητήριο καθώς δεν το θεώρησα > να συμμετάσχω. Αυτό όχι σαν μομφή προς τις προθέσεις και τους συμμετέχοντες αλλά καθώς πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθώ από τον Τζίγγερ και την μυστήρια > του σε ότι έχει να κάνει με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι όσο δεν αλλάζει το μυαλό του ιδιοκτήτη της ομάδας θα πρέπει το γήπεδο να μένει άδειο!!! Ας κάθονται στις εξέδρες μόνο οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι φίλοι της οικογενείας. Οι υπόλοιποι από τον καναπέ, καλύτερα και ποιο άνετα. Όταν αρνείσαι την ιστορία σου και την φύση της ομάδας σου, όταν ξεχνάς το παρελθόν σου είναι αναπόφευκτο να είσαι συνεχώς μέσα στο βούρκο των λαθών σου. Ελπίζω να μην δημιουργηθεί η νέα Ριζούπολη φέτος. Είμαστε ένα βήμα πριν και θα είναι κρίμα να καεί άλλη μια γενιά αξιόμαχων ποδοσφαιριστών μόνο και μόνο επειδή ο ιδιοκτήτης της ομάδας μας δενβγάζει τις παροπίδες που του φόρεσαν και δεν σταματά να πίνει το > που τον ποτιζουν!

  Υ.Γ. Αν κάποιοι θέλουν να απαξιώσεουν άλλη μία γενιά ελλήνων ποδοσφαιριστών οι οποίοι > και ήρθαν στον Παναθηναικό, τουλάχιστον ας μην βρουν στήριξη από τον κόσμο του Παναθηναικού. Έγινε μία φορα και ακόμα κλαίμε για όσους έφυγαν και ψάχνουμε να βρούμε αυτούς που θα γεμίσουν ταπαπούτσια τους!

 161. rory έγραψε

  …κυριε Μαρκακη θελω κι εγω να πω οτι ειχα πολλα χρονια να διαβασω ενα τετοιο αρθρο……ειδικα εμεις οι φιλαθλοι του ΠΑΟ εχουμε μπουχτησει να διαβαζουμε πληρωμενους κουκουλοφορους ,εεε..συγνωμη , πληρωμενους κονδυλοφορους……
  …..αυτη η ομερτα που επιβληθηκε απο τα καναλια για το γεγονος που στιγματισε την επικαιροτητα του σαββατοκυριακου με εκανε να αηδιασω…..θυμισε χουντικες πρακτοριστικες τακτικες παρελθοντος….τοσο πολυ υποτιμουν τον κοσμο ? Η μηπως νομιζουν οτι δεν ξερουμε αγγλικα για να διαβαζουμε τα αντιστοιχα ρεπορταζ του Guardian ?
  Αυτο που δεν θα ξεχασω ποτε απο το χτεσινο συλλαλητηριο ηταν η στιγμη που εβλεπα 17-18 χρονων παιδια να τραγουδανε τα ονοματα των Σουρπη-Λουκανιδη….
  Εγω πιστευω οτι τα πραγματα ειναι δυσκολα για την οικογενεια Βαρδηνογιαννη…….ο κοσμος τους εχει αντιπαθησει τοσο πολυ που για να κανουν τo come back πρεπει να σπρωξουν 50 εκ Ευρω , πραγμα απιθανο……ηταν ιστορικο λαθος της οικογενειας που δεν αφησαν τον Βγενοπουλος και τους Γιαννακοπουλους να συμμετασχουν στην Διοικηση….
  Και παλι συγχαρητηρια για τ αρθρο σας…

 162. vassilis vlachokyriakos έγραψε

  Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ενάντια στα συλλαλητήρια και πόσο μάλλον σε αυτό. Απλά εγώ πιστεύω ότι θα έκανα πολύ μεγαλύτερο “κακό” σε μια “ηλίθια διοίκηση” με το να μην είμαι εκεί και να τους παρακολουθώ. Δεν θέλω ρε παιδί μου να πηγαίνω στο γήπεδο τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης το παίζει τρελός και δεν βλέπει αυτό που βλέπουν και τα τσιμέντα!!! Χάρηκα που το συλλαλητήριο είχε τόσο κόσμο ο οποίος πήγε ήσυχα να εκφράσει την αντίθεση του σε μια αρρωστημένη κατάσταση. Απλά εγώ δεν πήγα. Χωρίς κακία, χωρίς να θέλω να κατακρίνω κάποιον! Αυτή είναι απλά η η άποψή μου.

Αφήστε το σχόλιο σας

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word