Κυρίες, κύριοι, καλημέρα. Η υπερ-ανάλυση, καμιά φορά, αποπροσανατολίζει. Διότι δίνει πολλά δέντρα για να σταθεί κανείς σ’ αυτά, να διαφωνήσει σε λεπτομέρειές και, έτσι, να χάσει το δάσος από διαφορετική γωνία κάθε φορά.

Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι και ο Παναθηναϊκός δεν εξαιρείται:

Η ευθύνη για το γεγονός ότι η φετινή ομάδα των «πρασίνων», αν και πολύ πιο ακριβή από την περσινή, έχει προς το παρόν μόνο ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΣ μεγάλες δυνατότητες (από τη μέση και μπροστά), αλλά στο γήπεδο δεν μοιάζει και πολύ πιο αποτελεσματική από ‘κείνην, ΔΕΝ μπορεί να αφορά τον Σαριέγκι, τον Χριστοδουλόπουλο, τον Κλέιτον, εμένα ή τον κόσμο.

Μπορεί να αφορά –και αφορά- κυρίως και βασικά όσους την συνέστησαν σε σώμα και, έκτοτε, την τρέχουν. Τελεία. Παύλα.

Ένα γκάλοπ μεταξύ δέκα 15χρονων πέρυσι, θα αρκούσε για να καταλήξει κάποιος εύκολα στο συμπέρασμα ότι η ομάδα του Πεσέιρο χρειαζόταν, για να μεταμορφωθεί δραματικά προς το καλύτερο, μόλις τέσσερις, άντε πέντε παίκτες μεγάλης αξίας (και, φυσικά, έναν «Πεσέιρο» ο οποίος δεν θα ήταν δέσμιος της νοσηρής νοοτροπίας που ένα συγκεκριμένο περιβάλλον είχε επιβάλλει ως «νόρμα» στην ομάδα –και, εν πολλοίς, πάρα πολλά «σταγονίδιά» του εξακολουθούν να την ταλαιπωρούν, ολοφάνερα ή υπογείως):

Έναν (οπωσδήποτε) ή (ακόμη καλύτερα) και δύο κεντρικούς αμυντικούς επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ

Έναν «Σπυρόπουλο» δεξιά.

Έναν δημιουργικό αμυντικό χαφ (ή έναν απλώς δημιουργικό χαφ μ’ έναν δεύτερο «Μάτος» δίπλα στον υπάρχοντα, για ένα 4-2-1-3 με αξιώσεις).

Έναν αποτελεσματικό φορ κρούσης (είτε για 4-4-2 είτε για το 4-2-3-1 που αγαπά ο Τεν Κάτε). Αυτά.

Και ως κερασάκι στην τούρτα δεν θα ήταν κακό να αποκτηθεί κι ένας σπουδαίος γκολκίπερ ή να γινόταν μια διαφορετική διαχείριση των υπαρχόντων, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Στη σημερινή κουβέντα, πάλι, κεντρικός αμυντικός επιπέδου ενδεκάδας για αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ (πόσο μάλλον δύο τέτοιοι αμυντικοί) ΔΕΝ αποκτήθηκε. «Σπυρόπουλος» δεξιά, ούτε. Ούτε δημιουργικό χαφ. Αποκτήθηκαν, αντ’ αυτών, έξι-εφτά χαφ που μέχρι στιγμής παρατάσσονται στο γήπεδο με διάφορους τρόπους και σε διάφορους ρόλους. Συνήθως με ανορθόδοξους τρόπους και σε ανορθόδοξους ρόλους.

Είναι πιθανόν –αλλά όχι σίγουρο- ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο Τεν Κάτε, βλέποντας το κενό στην άμυνά του, αναγκάζεται να κάνει αλχημείες μπροστά απ’ αυτήν, ώστε να την αφήνει όσο το δυνατόν λιγότερο εκτεθειμένη.

Όπως επίσης πιθανόν, αλλά όχι σίγουρο είναι ότι ο Ζιλμπέρτο παίζει αυτή τη στιγμή απλώς με την ελπίδα (βάσει εντίμου προτέρου παρελθόντος κιόλας…) να γίνει κάποια στιγμή και «τοίχος», εκτός από «αόρατος».

Όπως επίσης πιθανόν, αλλά όχι σίγουρο είναι ότι ο Τεν Κάτε θα είχε πολλά να πει για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν από την ομάδα οι εισηγήσεις του για μεταγραφές ή η αξιολόγησή του επί του υλικού που υπήρχε ή αποκτήθηκε. Αλλά όσο δεν τα λέει, υπογραμμίζει μεν τον επαγγελματισμό του, συντελεί ωστόσο εξίσου με κάθε άλλον αρμόδιο στη σύγχυση που αρχίζει και κυριεύει τον κόσμο και στις απορίες που τον βασανίζουν.

Για να θυμηθούμε και λίγο πιο παλιές εποχές, εννοώ, έχω τουλάχιστον τρεις φίλους που αν διαχειρίζονταν 23.000.000 ευρώ σε manager game για ανανεώσεις συμβολαίων και μεταγραφές του περσινού Παναθηναϊκού, από την

(ναι μεν σπουδαίας νοοτροπίας, εύψυχη, φιλότιμη, μαεστρικά παραταγμένη και άψογα καθοδηγημένη από τον πάγκο, αλλά καθόλου έμπειρη και όχι ίδιας δυναμικής)

Ανόρθωση, έτσι εύκολα δεν θα έχαναν ποτέ. Ακόμη αν ενίσχυαν ΚΑΙ την Ανόρθωση με μία-δύο μεταγραφές αξίας.

Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει με όνειρα και, στα χαρτιά, μεγάλες δυνατότητες. Και κανείς από τους –μέχρι στιγμής ΑΨΟΓΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ- οπαδούς του δεν χάνει τον ενθουσιασμό του, ακόμη κι από μια ήττα όπως η χθεσινή.

Αυτό που μπορεί να κάνει τον ενθουσιασμό να χαθεί (και δεν χρειάζεται να τονίσω τι είδους και έκτασης απώλεια θα είναι κάτι τέτοιο) είναι να επιχειρηθεί από οποιαδήποτε πλευρά «στρογγύλεμα» των όποιων ολοφάνερα τραχιών επιφανειών. Ο στρουθοκαμηλισμός είναι η εν δυνάμει βόμβα και όχι η αυτοκριτική. Και, ουαί κι αλίμονο μην διαπιστωθεί σε οποιαδήποτε στιγμή και κάτι άλλο, που, πράγματι θα τινάξει τα πάντα στον αέρα: ουαί κι αλίμονο μην διαπιστωθεί ότι υπάρχει κάποιος ή κάποιοι σ’ αυτό το νέο σχήμα πραγμάτων που δεν έχει συνειδητοποιήσει πραγματικά τι σημαίνει 3Χ60.000 στο ΟΑΚΑ στα πρώτα τρία επίσημα ματς του Παναθηναϊκού. Και, συνεπώς, για δικούς του λόγους, είτε δεν στενοχωριέται και πολύ για τη μέχρι στιγμής παρουσία της ομάδας είτε, πολύ χειρότερα, ενδεχομένως… επιχαίρει κιόλας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Τα λάθη είναι ανθρώπινα και ΚΑΜΙΑ καινούρια προσπάθεια δεν ξεκινά χωρίς τέτοια. Μόνο οι άφρονες μπορεί ποτέ να θεωρήσουν ότι είναι δυνατόν κάτι νέο να παρουσιαστεί αψεγάδιαστο από την αρχή. Όλη η ζωή είναι ένα τέτοιο, συχνά σκληρό και άγριο παιχνίδι μεταξύ διαπιστωμένων λαθών και εφαρμοσμένων λύσεων, πόσο μάλλον ένα μεγάλο πρότζεκτ όπως η δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας που είχε χάσει το δρόμο της. Άλλοτε οι λύσεις αποδεικνύονται σωστές και επαρκείς, άλλωστε λιγότερο σωστές και ανεπαρκείς. Το σημαντικό, όμως, είναι να ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ λύσεις –διότι αυτό σημαίνει ότι ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΙ τα λάθη. Κι επειδή οι ποδοσφαιρικές ομάδες δεν πουλάνε κονσέρβες ή αυτοκίνητα, αλλά «ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ», η διαπίστωση αυτή πρέπει να είναι ειλικρινής και να τοποθετείται ξεκάθαρα απέναντι στο κοινό. Που και κρίση έχει και κατανόηση και υπομονή. Κι αυτό που τον ξενερώνει δεν είναι η απουσία τελειότητας (μόνον ο… Τόκος την αγγίζει, άλλωστε, αυτήν), αλλά έστω και η υπόνοια της υποκριτικής στάσης απέναντί του: το να αισθανθεί ότι όσοι αποφασίζουν ΔΕΝ τον υπολογίζουν πραγματικά ως θεμελιώδη παράγοντα της όλης προσπάθειας, αλλά ως «κοπάδι» πειθήνιων και όχι ιδιαίτερα εύστροφων προβάτων, που δεν είναι ανάγκη να τα ξέρουν όλα ακριβώς επειδή… «δεν μπορούν να τα καταλάβουν».

Με άλλα λόγια: ο Παναθηναϊκός δεν χάνεται, ακόμη κι αν αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ ή και το ΟΥΕΦΑ ακόμη. Ούτε αν χάσει ακόμη και το φετινό πρωτάθλημα, χάνεται. Χάνεται μόνον εάν επιστρέψει σε λογικές ΑΡΝΗΣΗΣ της πραγματικότητας και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ απέναντι στις ανησυχίες του κόσμου του. Αν δεν το ξαναδούν αυτό το έργο οι οπαδοί του, μπορούν να δουν και πενήντα ακόμη λάθη μέχρι να βρεθεί –και να γίνει- το σωστό. Εάν το ξαναδούν, όμως, έχω την εντύπωση ότι πολύ σύντομα, ο παρατεταμένος μήνας του μέλιτος μέσα στον οποίο (παρά τις κατά καιρούς μικρές γκρίνιες για το ένα ή το άλλο ζήτημα) ζουν αυτή τη στιγμή ΟΛΟΙ στην ομάδα, θα δώσει τη θέση του σε μια διάθεση που θα διαμορφώνεται και μέσα από μια τελείως διαφορετική οπτική εκ μέρους του κοινού. Δεν θα είναι καλόβολη διάθεση, φοβούμαι. Διότι δεν θα είναι ευνοϊκή και η οπτική…

ΥΓ -επί του…πιεστηρίου: ακούω αυτή τη στιγμή τον κ. Νίκα στον Sentra 103,3 και έχω την εντύπωση ότι οι πιο πάνω σκέψεις αποτελούν και σκέψεις μεγάλου μέρους της νέας, “πολυμετοχικής” ιδιοκτησίας του Παναθηναϊκού. Είναι καλό αυτό. Πολύ καλό. Αρκεί να βγει και σε πράξεις και όχι μόνο σε εκφρασμένες απόψεις.

201 απαντήσεις στο “Ο στρουθοκαμηλισμός θα είναι η εν δυνάμει “βόμβα” και όχι η αυτοκριτική”
 1. Πολύβουος Παναπόλας έγραψε

  THE SCOTISH PATIENT ! !
  **********************

  Διήγημα ιστορικό , πρώτη παγκόσμια ανάγνωση.
  *******************************************

  “Τρομερό τροχαίο ατύχημα συνέβει τα ξημερώματα της 31ης Ιουλίου του 1996στο λιμάνι του Αιρμπρόουθ λίγα χιλιόμετρα έξω απο το Νταντί στον παραλιακό δρόμογια το Αμπερντίν της Σκωτίας.Ο νεαρός John Green έχοντας φύγει απο το σπίτι του στο Ντανφέρμλιν για Αμπερντίν μέσω Νταντί συγκρούστηκε με νταλικά λίγο έξω απο το λιμάνι του Αιρμπρόουθ”

  Αυτό έγραψαν οι Scotland Times την επομένη μέρα του τραγικού συμβάντος.
  Απο τότε η οικογένεια του άτυχου Green βλέπει το παιδί της σε κώμα.
  Μόνο η καρδια του κτυπάει , κάτι σαν τους οπαδούς των ομάδων θα λέγαμε.
  Ολα τα ζωτικά όργανα του John είναι σε καταστολή.
  Υποστηριζόμενα όμως απο σχετικές ιατρικές παρεμβολές για να μην αδρανοποιηθούν ανεπιστρεπτί.

  Εχουν παρελάσει μεγάλοι γιατροί απο το Ιατρικό κέντρο ανθρώπων σε κώμα του Εδιμβούργου , κανείς όμως δεν κατάφερε να δώσει ζωή στον John.

  Μόνο ο Δόκτωρ Εσραήλ Ασούμ , ο κουτσός γιατρός όπως τον φώναζαν κατάφερε να κουνήσει τα δάκτυλα του John.Σημάδι ότι ο John και θέλει και μπορεί.

  Σέρ Ιγκνάθιο Πουνιόθ , Γιακούμπ Τεσέιρο , Παρμεζάνο Μακεζάνι , γιατροί στο είδος τους καταπληκτικοί με τεράστια ονόματα σε Ισπανία , Πορτογαλία και Ιταλία , προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν τίποτα. Ισως το μυαλό του άτυχου John Green να μην τους αποδέχεται.

  Εχουν κάνει κι οι γονείς του όμως πολλά λάθη.Ειδικά με τον Αουγκούστο Τσούκο Τσούκο Μαγκαριάν.
  Οταν αυτόν τον μεγάλο Ουρουγουανό γιατρό που δεν άφησαν να ολοκληρώσειστον John ένα νέο μεγάλο πείραμα του. Δυό φορές τον έφεραν , δυό φορές τον έδιωξαν στη μέση του πειράματος.

  Τώρα έφεραν τον Ντόκτορ Χέν Τέν Πάτεν Απατεν.
  Τον Ολλανδό μέντορα της Ανάστασης όπως λέγεται.
  Με φανταστικές ανατροπές στην ζωή ανθρώπων σε κώμα.
  Οπως του Καταλανού πρωθυπουργού Μαρία Θουρία Μπάρθα.
  Και του Ρώσου μεγιστάνα Βρωμάν Αμασχάλοβιτς που ζεί μόνιμα στο Ανατολικό Λονδίνο απέναντι απο το Δυτικό Σφυρί , γνωστότερο ως Γουέστ Χάμ.

  Ομως αντί ο John να καλυτερεύει , έπαψε να κουνάει και τα μάτια του κάτι που έκανε όλα αυτά τα χρόνια.
  Εχει ένα βλέμα μόνιμα καρφωμένο σε έναν πάτο ! !
  Και ναταν της ξανθιάς ναζιάρας , εξώφθαλμα ΜΠΟΥΣΤΟζας νοσοκόμας έχει καλώς.
  Σε ένα πάτο ζωγραφισμένου βαρελιού σε κορνίζα απέναντι απο το κρεβάτι του εχει τα μάτια του ο John Green απο τη μέρα πουρθε ο Τέν Πάτεν.
  Εργο του μινιμαλιστή Σκωτσέζου ζωγράφου Jigg Father Cost Mac Vgenon.

  Οι συγγενείς του ασθενούς είναι σε έξαλη και οικτρή κατάσταση.
  Τίποτα για το παιδί τους δεν πάει καλά.
  Ακόμα κι ένας Γεωργιανοκύπριος στο διπλανό δωμάτιο που γεννήθηκε σε κώμα ονόματι Bασιλάκης Τίμιος Καίλας red hot clilli Ketsap ανένειψε !

  Ωσπου ένα Αυγουστιάτικο πρωινό του Οκτώβρη !! (όλα ακαταλαβίστικα σε αυτή την πολυμελή οικογένεια) στην πόρτα του μαυροφορεμένου εδώ και 12 χρόνια δωματίου ακούγεται ένας βλοσηρός ! αυστηρός ! και μεγαλοπρεπής κτύπος !

  Κάποιος είχε ειδοποιήσει ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ………..

  ΜΠΡΟΥΣΚΟ ΕΜΠΑΓΕΒΙΤΣ τον επονομαζόμενο και ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ !

  Και όλοι οι συγγενείς φώναξαν ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΜΕΝΟΙ με μιά φωνή ….

  Μην κάθεσαι στην πόρτα ΜΠΡΟΥΣΚΟ , ΕΜΠΑ(ΓΕΒΙΤΣ) ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ


  Στέλιο κάνε την δέουσα εισαγωγή του διηγήματος.
  Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα , ομάδες και πράγματα
  είναι εντελώς συμπτωματική.
  Το αντίθετο δηλαδή απο τίς δυάρες απο ΑΕΚ , ΙΝΤΕΡ και την
  τριάρα απο Ανόρθωση ! !

 2. Mixalis G. έγραψε

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ.

  ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

  M.G.

 3. iraklis έγραψε

  ellas europi panathinaikos—aman pia me auto to paramithi re dimosiografoi

 4. ένας έγραψε

  Μπράβο Στελιο για το άρθρο. Σπουδαία στιγμή για εμάς. Σε όλες τις μεγάλες ομάδες ο οπαδός γνωρίζει τι γίνεται. Και συμμερίζεται ή όχι. Κάτι τρέχει στον ΠΑΟ και γρήγορα θα εμφανιστεί πριν αλέκτωρ λαλήσει… (πολλά κοκκόρια λαλούνε αλλά δεν έχει λαλήσει ο αλέκτωρ) Γιατί ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και βλέπουμε πολλές “ακαταλαβίστικες” αναλύσεις. Παίχτες που τυγχάνουν ασύλου και τα ρέστα. Πολύ “άγκα ούγκα” που είπες κι εσύ. Η διοίκηση πρέπει να πει τι κάνουμε και τι περιμένουμε φέτος για να μην τα “υποθέτουμε” εμείς και τρελαινόμαστε με τα σενάρια.

  Ο φίλος ο κύπριος καλά μας τα είπε στο προηγούμενο θέμα. Μπράβο του. Ξέρεις που έχουμε φτάσει; Αν πω ότι ο Ροντριγκο δεν παίζει για να μην φτάσει τα γκολ και πάρει το έξτρα πριμ θα με πιστέψει το 80% των Παναθηναϊκών οπαδών. Και αυτό είναι κατάντημα.

  Μπάγιεβιτς: τη “μάχη” να μην έθει την έκανα μια φορά τον Ιούνιο. Τώρα θα πω: ό,τι θέλει το πόπολο. Δικαιούται άλλωστε… Ο ΠΑΟ δεν θα χαθεί όπως λες κι εσύ αλλά το πρόβλημα είναι πιο βαθύ όπως σκιαγραφεί και ο Πολύβουος. Το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι περιμένουμε την εισήγηση Τεν τα Χριστούγεννα (μετά το εξάμηνο) και αν δεν λέει στα καλομαθημένα μας παιδάκια ότι πλείστοι όσοι σχέση με το τόπι έχουν εξ αγχιστείας … αντε μην μακρυγορώ.

 5. ΒΟΛΕΥΤΗΣ (JR) έγραψε

  Απίθανος ο Στέλιος με άρθρο καταπέλτη που θα εξηγήσω που διαφωνώ και τρομερός ο Πολύβουος όπως πάντα.
  Πράγματι είναι νέα η προσπάθεια και ναι πρέπει να αφουγκραστούν στον πολυμετοχικό την ανησυχία του κόσμου.
  Να πω όμως κάτι ρε Στέλιο και σε σένα και στους αγαπημένους θαμώνες σου.
  Δηλαδή τι άλλο θα πρέπει να κάνει αυτή η νέα προσπάθεια , πόσο πάτο πρέπει να πιάσει όπως λέει κι ο Πόλυς για να συνεχίζουμε να της δίνουμε άφεση ;
  Να είναι ένα μάτσο χάλια ρε Στέλιο δεν λέω , αλλά ρε Τεν Κάτε , ούτε μιά ευκαιρία σε μάτς με την Ανόρθωση του Κατσαβάκη και του Παναγή ρε παιδιά ; Χωρίς να θέλω να μειώσω τα παιδιά που χρησιμοποιώ το όνομα τους ως περίπου άγνωστο στο ευρύ κοινό.
  Ούτε μιά φάση με την ΑΕΚ, στο δεύτερο με τον ΑΡΗ απόντες και τώρα με τους Κύπριους πάλι τα ίδια.
  Να χάσω χίλιες φορές ΣΤΕΛΙΟ , αρκεί να δώ φώς στο βάθος του τούνελ. Και δυστυχώς το μόνο που βλέπω είναι ΒΑΘΟΣ στο ΒΑΘΟΣ του τούνελ. Μια χαρά τα είπε ο Πόλυς. Ασθενής σε κώμα είμαστε. Και το μόνο που κουνιέται πάνω μας είναι ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΕΘΑΜΕΝΑΤΖΗ ΠΟΥ ΓΕΛΑΕΙ στα μάτια μας !! Οσο μακάβριο κι αν ακούγεται. ΚΑΜΜΙΑ ευκαιρία σε δύο μάτς δεν έχω δεί ποτέ τον Παναθηναικό να κάνει. Μπορεί νάμαι πολύ μικρός βέβαια , μόλις πάτησα τα 33 !

 6. κοκκινοςκοσκοφιτσας έγραψε

  Για χτες στο μπαμ μπαμ μην κουραζουμε κιολας:

  - 2 Center back επειγοντος! Η αμυνα θυμιζε τις ωραιες βραδιες του θρυλου που τρωγαμε 3ρες απο χωρια οπως τα λεγανε αντιστοιχου βεληνεκους με την ανορθωση στον ευρωπαικο χαρτη… “Εκει που εισαι ημουνα” λοιπον….

  - Ο Μπεκιαη δεν χρειαστηκε να επεμβει σοβαρα ουτε μια φορα!

  - Και κατι που ελεγα στον γενικο διευθυντη του σεντρα( Μπραουδακης Ευανκελος) χτες πριν τον αγωνα, δεν εχω δει πολλες ομαδες πιο δουλεμενες απο την Ανο… Δεν χασανε ποτε την ηρεμια τους, παιζανε κλειστα πισω αλλα οχι βρωμικα και χωρις αχρηστα φαουλ και αλλα πολλα… Κετσπαγια, καλωσηρθες στον Θρυλο μας :-)

  @ Στελιος

  Ειναι η δευτερη φορα αν θυμαμαι καλα, που μιλας για σταγονιδια και γενικως για απομειναρια της παλιας νοσηρης(επιεικης προσδιορισμος) καταστασης… Δεν μιλας τυχαια, κατι θες να πεις. Πεστο πιο συγκεκριμενα ομως ρε Στελιο γιατι ετσι καταλαβαινουν μονο οι ιδιοι ποιον και τι εννοεις και αντε 2-3 σαν εσενα που ξερουν την οικογενεια του παο οπως εσυ… Εκτος αν ειναι μυνημα προς αυτους οποτε οκ. Φανταζομαστε βεβαια τι εννοεις αλλα καντο πιο λιανα… μην ξεχνας οτι διαβαζουμε κι εμεις οι λιμανισιοι εδω που δεν εχουμε και πολυ μυαλο ;p

 7. ο Δέκα έγραψε

  Ο Σινκλέρ, καθηγητής γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμινγκχαμ, υποστήριζε ότι, αντίθετα με ό,τι νομίζουμε, η γλώσσα δεν αποτελείται από μεμονωμένες λέξεις τις οποίες συνδυάζουμε ελεύθερα, αλλά από λεκτικές ομάδες τις οποίες χρησιμοποιούμε περισσότερο ή λιγότερο παγιωμένες, “παγωμένες ως έχουν”. Ακραίο παράδειγμα είναι οι παροιμίες και τα γνωμικά, όπου οι λέξεις είναι δεδομένες (λ.χ. κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι, όπου αυτό που κυλά είναι αποκλειστικά “τέντζερης” και όχι “κατσαρόλα”, “μαρμίτα”, “τσουκάλι” ή ό,τι άλλο) και λιγότερο ακραίο παράδειγμα οι συντοπισμοί: περιπτώσεις όπου ένα ρήμα ή ουσιαστικό έχει περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστεί σε μια φράση με συγκεκριμένο θέμα. Ρήματα όπως το “δήλωσε”, “απάντησε”, “σχολίασε” είναι πολύ πιθανόν να ακολουθούν τις λέξεις “ο κυβερνητικός εκπρόσωπος…” (ακριβώς γιατί, λογικά, αυτή είναι η δουλειά του, και όχι να “τραγουδάει”, “χορεύει”, “αστειεύεται” με τους δημοσιογράφους).

  Ακραία και στείρα μορφή των συντοπισμών είναι αυτό που στην καθημερινότητα ονομάζουμε “ξύλινη γλώσσα”: φράσεις που επαναλαμβάνονται, σχεδόν αυτούσιες, σε συγκεκριμένες καταστάσεις, έχοντας πολλές φορές ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα. Παραδείγματα τρανά (για να ερχόμαστε σιγά-σιγά στο προκείμενο) οι δηλώσεις των παικτών μετά από αγώνες: “αξίζαμε κάτι καλύτερο”, “κοιτάμε την επόμενη μέρα”, “εφαρμόσαμε τις εντολές του προπονητή”, “είμαστε μια οικογένεια” κτλ.

  Αν ήμουν καλύτερος στην εισαγωγή links, θα παρέθετα μερικά που έχω πρόχειρα από εκείνη την περίφημη πρώτη συνέντευξη Τεν Κάτε, όπου έλεγε πως η ομάδα είναι πλέον δική του και για ό,τι καλό ή κακό υπεύθυνος είναι αυτός. Θυμάμαι πόσο εντύπωση είχε κάνει το ότι ο Ολλανδός δεν είχε ζητήσει πίστωση χρόνου. Τώρα, δημοσιογράφοι και μέτοχοι (Βγενόπουλος, λ.χ.) λένε ότι δεν μπορεί να κριθεί ο Τεν Κάτε και η ομάδα από φέτος, πως πρέπει να δοθεί χρόνος, πως τίποτε δε στρώνει με τη μία, και ούτω καθεξής.

  Θαρρώ πως όλα αυτά (οι αρχικές δηλώσεις και οι μεταγενέστερες) εντάσσονται στην τιμημένη παράδοση της ξύλινης γλώσσας. Πράγματα που λέγονται απλά για να λεχθούν, επειδή το επιβάλει το νοηματικό περιβάλλον της κουβέντας. Αντί για εκείνες τις “καρμπόν” αναλύσεις για το “άλλο ύφος” του Τεν Κάτε, ίσως θα ήταν χρησιμότερο να αναλογίζονταν οι επαγγελματίες εκφραστές της κοινής γνώμης πώς γίνεται ένας άνθρωπος που δεν είχε συμπληρώσει ούτε εβδομάδα στην ομάδα να πετάει ελαφρά τη καρδία τέτοιες απόλυτες δηλώσεις ανάληψης ευθύνης και να λέει πως σκοπός του είναι να παίξει “γοητευτικό ποδόσφαιρο” (attractive football, το επίθετο “sexy” του το είναι φάει ο Γκούλιτ). Και καλά, αυτός μπορεί να θέλει, το υλικό της ομάδας το ρώτησε; Το είχε δει, για να ξέρει αν αυτοί οι παίκτες μπορούν;

  Ας περάσουμε λοιπόν στην “καυτή πατάτα”, το υλικό, τη διαχείρισή του και την ακόμη πιο ζεματιστή πατάτα, το ποιος ΕΠΙΛΕΓΕΙ αυτό το υλικό. Έχουμε περάσει εδώ και καιρό, σε Ελλάδα και εξωτερικό, στο μοντέλο του “τεχνικού διευθυντή” και του “προπονητή”. Ο δεύτερος υποτίθεται ότι εντοπίζει τις ανάγκες που έχει η ομάδα, περνάει μια λίστα με θέσεις (ίσως και συγκεκριμένα ονόματα) στον τεχνικό διευθυντή και ανάλογα με την τσέπη του συλλόγου αυτός κάνει τα κουμάντα του.

  Δε θα μπω στην κουβέντα ποιος είναι ο Αντωνίου και αν κάνει για τη θέση. Απλά θα επισημάνω ότι το δίπολο αυτό έχει περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, και όχι μόνο στην Ελλάδα (ρωτήστε το Χουάντε Ράμος να σας πει…) Έτσι, είναι δυσκολότερος ο εντοπισμός του προβλήματος. Ο Κλέιτον, λ.χ., αποκτήθηκε προ Τεν Κάτε, οπότε δεν τίθεται καν ζήτημα απόκτησης παίκτη σε θέση που πονούσε η ομάδα. Ήθελε ένας μέτοχος να κάνει “δώρο” έναν παίκτη, τον έκανε. Παραδείγματα ανάλογα, πολλά. Ας συντομεύω, όμως.

  Και φτάνουμε στο παρόν, όπου ελλείψεις υπάρχουν, δεδομένες, παίκτες που αγοράστηκαν με τεράστια ποσά γυαλίζουν τον πάγκο και οι αλχημείες που γίνονται για να “βγει” το “γοητευτικό ποδόσφαιρο” που ευαγγελιζόταν ο Ολλανδός, αν δεν προκαλούσαν προβληματισμό, θα χάριζαν άφθονο γέλιο.

  Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο Ολλανδός. Ας πρόσεχε, όμως, να μην εκτεθεί, δίνοντας υποσχέσεις για γοητευτικό ποδόσφαιρο ή, τουλάχιστον, ας έλεγε πότε υπολογίζει πως θα μπορέσει να το παρουσιάσει. Γιατί αυτό το τσίρκο που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα, πολλά πράγματα μπορεί να είναι, αλλά ομάδα δεν είναι. Και μπορεί με τους τεχνικούς διευθυντές και τους πολυμετοχικούς να έχουμε περισσότερα άτομα να θεωρούμε υπεύθυνους, αλλά στην τελική, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς περνώντας από το site του BBC, στο Χουάντε Ράμος φώναζε ο κόσμος στο ματς με την Πόρτσμουθ, “δεν ξέρεις τι σου γίνεται”. Ο Τεν Κάτε ήρθε στην Ελλάδα ως δεύτερος προπονητής Μπαρτσελόνα και Τσέλσι, όπου όμως (υποτίθεται ότι) αυτός ήταν ο ιθύνων νους. Μέχρι στιγμής, στη βάση των προσδοκιών που υπήρχαν και του κόστους, διεκδικεί από τον αόρατο (τοίχο) Ζιλμπέρτο τον τίτλο της χειρότερης μεταγραφής του Παναθηναϊκού.

 8. MIXALIS έγραψε

  Ο παναθηναικος πηγε χτες στη κυπρο εχοντας επισημα παιχνιδια στα ποδια του, οντας υποψιασμενος για τη δυναμικοτητα του αντιπαλου (μετα τον αποκλεισμο του Ολυμπιακου και το Χ στη Βρέμη), με πληρη συνθεση κλπ κλπ…Και “Δε θα χαθει ο κοσμος αν αποκλειστει απο τη συνεχεια ή ακομα και απο το ΟΥΕΦΑ” ;;;
  Η μεγαλυτερη πλακα χτες ειναι οτι η Ανορθωση σε σχεση με το παιχνιδι με τον γαυρο εκανε και φασεις βγηκε και μπροστα αντι για το “ολοι πισω απο τη μπαλα” στα προκριματικα.

  Αν ο Ολυμπιακος ηταν χθες στη θεση του παναθηναικου, σημερα θα ειχε “πεσει η κυβερνηση”, ο Βαλβερδε (συμφωνα με εσας τους δημοσιογραφους) θα επρεπε να εχει ηδη κλεισει τα εισητηρια της επιστροφης, ολοι θα ελεγαν για το μεγαλυτερο ρεζιλικι της ιστοριας του Ελληνικου ποδοσφαιρου και αλλα τετοια ομορφα (οπως αυτα που διαβαζαμε τον Αυγουστο για καναπεδες ρομπες ρεζιλια κλπ).

  Ειναι πασιφανης η “γραμμη” απο ολα τα “αντικειμενικα” μεσα, η καθε αποτυχια ή κακη εμφανιση του Ολυμπιακου να πιστωνεται στον προπονητη που δεν ειδε δεν εκανε δεν ερανε, ενω αντιστοιχες των αλλων ελληνικων ομαδων απλα να ειναι θεμα τυχης και υπομονης και δεν συνεβη και κατι τραγικο.. Μπραβο στον κυριο πρεσβη και κριμα που ειχε παλι απεργια χθες η ΕΣΗΕΑ και δεν απολαυσαμε τα σημερινα πρωτοσελιδα του τυπου.

  Αντε παλι στο football manager τωρα για να βγαλουμε καμμια ενδεκαδα και να κανουμε κριτικη στον Βαλβερδε..

 9. ΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε

  ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!

  ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΩΝΑΖΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ, 2 ΣΤΟΠΕΡ,ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ,ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ,ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΜΕΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ!!!ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ;ΝΑ ΠΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΖΗΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΠΕΡ,ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΦ!!!!!!!

  ΕΡΩΤΗΣΗ 2.ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ;ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΛ.ΚΥΡΙΑΚΗ;ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΕΚΕΙ, ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!!!!

  ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ;ΜΑΖΕΨΕ 6-7 ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΩ ,ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΑΚΡΑ (ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΡΑΙΟΥΣ )ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ !!!!

  ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΧΑΦ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟΝ ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΡΚΑΡΕΙ ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΩΤΣΑΕΙ!!!ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ ΠΑΝΤΑ ΝΤΕΛΙΚΑΤΟΣ ΗΤΑΝΕ!!!!!ΚΑΙ ΕΡΤΩΤΩ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΕΚΕΙ;ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Ο ΚΑΡΝΤΟΣΟ ΠΧ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΜΕΝΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΙΜΑΡ,ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΙΠΕΙ;Ε ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΙΟΥ;

  ΣΤΟΠΕΡ ΠΗΡΑΜΕ;ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ Ο ΚΥΡΓΙΑΚΟς Ε;ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΩΡΑ ΤΡΕΙΑΡΕΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΣΑ!!!ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΗΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ!!!ΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΑΝ 4 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΓΙΟΜΕΣ!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΑ ΛΑΘΗ!!!!!

  Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΕΛΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
  1.ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ
  2.ΔΥΟ ΣΤΟΠΕΡ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΥΡΓΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ
  3.ΕΝΑ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡ ΠΑΙΧΤΑΡΑ
  4.ΔΥΟ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΧΑΦ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΡΚΑΡΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ
  5.ΤΟΝ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ
  ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΥΚΑΒΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

  ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

  ΕΛΕΟΣ!!!!ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ;ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ Κ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ;Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΤΩΝΙΟΥ Η ΒΕΛΙΤΣ Η Χ Ψ ΚΑΙ Ω!!!ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΑ Η ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΑΝΡΙ Η ΤΟΝ ΦΑΝ ΝΤΕΡ ΦΑΡ ΚΛΠ!!!!

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ!!!!!!!!

 10. kourkouti έγραψε

  H απορία μου γενικότερα είναι γιατί έγιναν αυτές οι “χορηγίες” στον ΠΑΟΚ αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ για παίκτες (ο ένας “”"στόπερ ταλέντο 26 ετών”"” και ο άλλος ταλέντο αλλά 7ο ή 8ο χαφ κατά έναν αντικειμενικό προπονητή) που δεν έχουν να προσφέρουν κάτι αυτή τη στιγμή και ο ένας πιθανότατα ΠΟΤΕ.

  Από την άλλη στο ματσάκι δεν κατάλαβα πώς ο ΠΑΟ έπαιζε με σέντρες έχοντας κυνηγό τον Σαλπιγγίδη του 1.70 και εξτρέμ δύο παίκτες που απλά δεν ξέρουν να βγάζουν σέντρες, ενώ στον πάγκο είχε Ίβανσιτς, Νίνη. Τα κόρνερ του Κλέιτον ήταν χειρότερα από του Καραγκούνη απέναντι σε μια ομάδα που έχει ψηλά κορμιά.

  Ο Αντωνίου είναι ο ερασιτέχνης της υπόθεσης; Μήπως η διοίκηση ή ο Τεν Κάτε;

 11. argy έγραψε

  Τελικά το νόημα είναι: ” Υπομονή, μιά νέα αρχή”. Και αν κάποια ”νέα αρχή” κάποτε στο απότερο μέλλον φέρει και το ποθητό αποτέλεσμα? Εμείς τι θα κάνουμε τότε? Πως θα αντέξουμε τόση ”επιτυχία”? Μήπως αυτό θα είναι η καταστροφή μας?

 12. thanos έγραψε

  ΚΥΡΙΕ ΜΑΡΚΑΚΗ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ,ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΟΝΟ ΕΝΣΤΑΣΗ.ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΤΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΛΑΘΗ.ΜΑΖΙ ΣΑΣ,ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ.Η ΜΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗ 2(ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΟΣ) ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ,ΕΝΩ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΨΑΧΝΑΜΕ,ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ?ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟΠΕΜΦΘΗΚΕ Ο ΜΕΤΡΙΟΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΜΟΡΡΙΣ ΠΡΙΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ? ΤΟ ΟΤΙ ΔΩΘΗΚΑΝ 4,5 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΣΥΝ ΜΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ ΓΙΑ 2 ΠΑΙΧΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ,ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ,ΕΝΩ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟ 1 ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 200 ΚΑΙ 300 ΧΙΛ.ΧΑΛΑΓΑΜΕ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΕΣ ΙΚΑΝΟΤΑΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΖΙΒΕ ΚΙ Ο ΠΕΓΕΡΑΝΟ,ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΛΑΘΗ? ΤΟ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΕΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΠ’ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ,ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΤΗ,ΠΑΙΧΤΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ,ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΕΣΕΙΡΟ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΕΝΤΟΙ,ΤΟ ΜΑΝΟΥΤΣΟ,ΤΟ ΣΙΜΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΣΤΙΓΚΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΛΑΘΟΣ? ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΔΕΙΩΧΤΗΚΕ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΛΑΘΟΣ? ΤΟ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΟΣΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ(ΒΥΝΤΡΑ)ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΩΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΛΑΘΟΣ? ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 4 2 3 1 ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΑΚΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΚΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΥΣΤΕΡΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ,ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ 4 4 2 ΚΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΟΛΟΔΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΛΑΘΑΚΙ?
  ΝΟΜΙΖΩ Κ.ΜΑΡΚΑΚΗ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕ ΑΠΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΦΕΥΓΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ.ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ…

 13. κοκκινοςκοσκοφιτσας έγραψε

  stellara to post mou enekrine na diavasei o laos tis terasties apopseis mou!!! afou egrithikan post pou anevhkan meta to diko mou!!!

 14. Μάρκος έγραψε

  Αγαπητέ Στέλιε,
  Δεν θα αναφέρω πολλά, μιας και τα είπες όλα σχεδόν. Μια ένσταση μόνο. Δεν νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει καν Σπυρόπουλο από τα αριστερά. Μέτρια παιχνίδια έχει κάνει ως τώρα. Είμαστε υπερβολικοί θεοποιώντας τον Σπυρόπουλο, που εγώ είμαι φαν του από την προηγούμενη φορά που ήταν να έρθει στην ομάδα. Αλλά πήρχε κάποιος “Σπυρόπουλος” δεξιός για να έρθει;
  Το μεγάλο ζήτημα είναι η διαχείρηση των παικτών και το ποιος κάνει τις μεταγραφές. Ποιός πέρσι πούλησε τον Τσίγκα πάνω που είχε αρχίσει να γίνεται σούπερ, ποιος δίνει ελαφρά τη καρδία τον Δάρλα στον ΠΑΟΚ, απορρώ και πάλι. και ποιος εξακολουθεί να παίζει το περσινό παιχνίδι με τον Νίνη. Ειδικά αυτό, έχουμε φτάσει πια να λέμε “έλεος”!!! Φαντάζεται κανείς όταν το 1984 ο Σαραβάκος πήγαινε σε νεαρή ηλικία στον Παναθηναϊκό, να είχε την ίδια αντιμετώπιση που έχει ο Νίνης πέρσι και φέτος; Τρέμω στην σκέψη και μόνο…

 15. stamatis έγραψε

  οραιο το αρ8ρο, δν λεο. οραια ολα τα αρθρα του sport 24. ομως ΕΛΕΟΣ πια. καταντατε βαρετοι ολοι σας. δημοσιογραφοι και αναγνωστες. εχω σιχαθει να διοαβαζω την γνωμη του καθε τυχαιου που μπαινει στο ιντερνετ και γραφει οτι βλακεια θελει.”η ομαδα χρειαζετ;αι 1 επιθτικο κ 1 αμυντικο”, “το μονο που χρειαζεται ειναι 2 επιτελικα χαφ” κλπ. ΦΤΑΝΕΙ. οποιος εχει α*****α ας αναλαβει προπονητης και τεχνικος δευθυντης. σταματηστε να γραφετε αυτες τις γελειοτητες και καντε υπομονη να κρινετε μια ομαδα στο τελος. εχω βαρεθει να διαβαζω την μια βδομαδα ποσο ομαδαρα ειναι ο παναθηναικος και την επομενη οτι δν εχει καμια ελπιδα. σαν φιλος φανατικος της ομαδας, στεναχωριεμαι αλλα πλεον κλεινω τα αυτια μου στον καθε ξερολα και κανω υπομονη. αφου θελετε ευρωπαικο ποδοσφαιρο γινετε λιγακι ευρωπαιοι κ εσεις οι δημοσιογραφοι.

  Υ.Γ δν εχω τιποτα προσοπικα με κανενα δημοσιογραφο απο το sport 24 ομως ολες αυτες οι ατελειωτες συζητησεις μετα απο καθε ηττα ελληνικης ομαδας καταντουν βαρετες και ανουσιες

 16. Μάρκος έγραψε

  Πολύβουος Παναπόλας, πάνω που ετοιμαζόμουν να σε συγχαρώ για το ψυχαγωγικό σου κείμενο, έφτασα στο τέλος που αναφέρεσαι στον ακατανόμαστο 65ρη “προπονητή”, και μια αναγούλα με σταμάτησε. Ευτυχώς που ο πολυμετοχικός δεν συγκινείται από βάτραχους…

 17. vasilis-7- έγραψε

  MIA ERWTHSH:

  AYTH H PAIXTOURA O GLIBERTO SILVA EINAI ALLOS APO TON KANONIKO???

  PAEI VOULIAKSE KAI TO PSAROKAIKO TOY PATERA!!!

  GILBERTO SILVA O NEOS FLAVIO!!!!!!!!!!!

  XAXAXA…TRITODEYTEROI!!!!!!!

 18. filathlos έγραψε

  Επειδή όταν ο Ολυμπιακός έχασε από την Ανόρθωση όλοι μιλάγατε για κάζο,ενώ τώρα μιλάτε για μια πολύ καλή ομάδα που το έδειξε και με την Βέρντερ,δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν…
  1)Εξυπηρετείτε την ΠΑΕ ΠΑΟ για αυτό η “τιποτένια” ομάδα έγινε ξαφνικά “ομαδάρα”
  2)Είστε τόσο άσχετοι με την μπάλα που δεν μπορέσατε να διακρίνετε την δυναμική της Κυπριακής ομάδας από το πρώτο παιχνίδι…

  Και στις δύο περιπτώσεις εκτίθεστε…

  Υ.Γ.Παρακαλώ να δημοσιευτεί…

 19. Theo έγραψε

  Ενα μονο εχω να πω ….Ευτυχως που υπαρχει και ο Ολυμπιακος που παλευει να παρει κανενα βαθμο για το καλο του ελλ.ποδοσφαιρου.

  Για τους φιλους μου της μεγαλης ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ομαδας που λεγεται ΠΑΟ ειναι οι επομενες δηλωσεις του Μουρινιο για να δουνε ποσο μεγαλη ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ομαδα ειναι και ποσο τους υπολογιζουν…

  “Κάθε άλλο παρά έκπληκτο άφησε το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Ανόρθωσης με τον Παναθηναϊκό τον Ζοσέ Μουρίνιο.
  Ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει να εκτιμά πολύ τις δυνατότητες της κυπριακής ομάδας, ενώ υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός,
  που αποκλείστηκε από την «Κυρία» είναι ανώτερος των «πρασίνων». «Δεν μπορώ να πω ότι περίμενα το αποτέλεσμα της Ανόρθωσης
  με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν με εξέπληξε κιόλας. Στα προκριματικά νίκησαν με 3-0 τον Ολυμπιακό, που είναι καλύτερη ομάδα
  από τον Παναθηναϊκό», δήλωσε ο «εκλεκτός». “

 20. anuparktos έγραψε

  αρχισε η βατραχιαδα?

  η υπομονη σας με το νεο καθεστως εξαντληθηκε μετα απο 4 μηνες,7 ματς κ 2 ηττες?

  απο το καλοκαιρι ξερουμε οτι δεν εχουμε αμυνα,χτες το μαθαμε?ο ανθρωπος το δηλωσε,το ροστερ καλο για ελλαδα,οχι για εξω….

  ξερετε που ειχαν φτασει τον παο οι τζιγγερο@$@%?νιωθετε?χαμηλωστε τον πηχυ,εχουμε δρομο ακομα

  λαθη γινονται κ 8α γινουν…κ κριτικη επισης..(ο τεν κατε λαθη σοβαρα με αεκ κ χτες)……

  ελεος ομως με τους σαλιγκαρους,περιμενουν μια ηττα για να κραξουν…

  ολοι γηπεδο την κυριακη,αφηστε τον 10κατε να δουλεψει(οχι ομως χωρις κριτικη) κ να διωξει η νεα διοικηση ταπομειναρια της παλιας σε ολα τα τμηματα της ομαδας (παιχτες-παραγοντες)

  @ΜΙΧΑΛΗ

  ευτυχως που ακουσαμε κ οτι τα μιντια κανουν προπαγανδα υπερ του παο κ γελασαμε λιγακι σημερα

 21. SG έγραψε

  Στέλιο, δεν σου γράφω συχνά, σε διαβάζω όμως πάντα και πάντα με ενδιαφέρον. Θυμάσαι ότι είχαμε συμφωνήσει στην υπόθεση Αϊμάρ για το γεγονός ότι δεν ήταν πατάτα του Αντωνίου. Ο Αντωνίου είναι ο τελευταίος που φταίει. Φταίνε οι άνωθεν — ΟΛΟΙ. Ναι, οι πολυμετοχικοί. Ο τρόπος με τον οποίο έχουν αντιμετωπίσει την νέα κατάσταση οι ιθύνοντες εμένα μου λέει ότι είτε δεν ξέρουν τι κάνουν (πιθανότατο, εφόσον δεν έχουν καμία εμπειρία από τον κόσμο του ποδοσφαίρου) ή κάνουν την πλάκα τους πάνω στη πλάτη του κόσμου, γιατί η μέχρι στιγμής συμπεριφορά τους δείχνει έπαρση και ελαφρότητα — πούρα, κότερα, συνεντεύξεις, διακηρύξεις, τσαμπουκάδες. Καταλαβαίνεις, ο Τζίγγερ χτες ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ απέναντι στους εσωτερικούς του αντιπάλους κι αυτό είναι το χειρότερο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Οπότε, ναι, στήριξη στο γήπεδο αλλά και κριτική εναντίον ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως. Και κάτι τελευταίο: ίσως να μην έχει καταλάβει ο κόσμος του Παναθηναϊκου πόσο βαθύς είναι ο πάτος στο οποίο έχει φτάσει η ομάδα (για τα δεδομένα της πάντα). Καλό είναι να το μάθει, γιατί η ανηφόρα είναι μεγάλη.

 22. ΒΟΛΕΥΤΗΣ (JR) έγραψε

  Γέμισε το μπλόγκ σαλιγκάρια σε χρώματα παπαρούνας.
  Μάλλον έβρεξε το βράδακι.
  Το πε κι ο Μουρίνιο ότι ναι καλύτερη ομάδα απο μας.
  Εδώ τοχει πεί ο Μαραντόνα σε μιά γιορτή της παράγκας που τον είχαν επίσημο προσκεκλημένο. Τον Μουρίνιο επικαλούντε. Τώρα απο πού το ξέρει ο Μουρίνιο είναι άλλο πράγμα.Πέρυσι που τους περπάτησε η Τσέλσι ο Τέν Κάτε ήτανε !
  Αυτά κάνει η Πανάθα.Εστω και για μιά στιγμή να γίνει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της Ευρώπης , όπως έλεγε κάποιος φίλος του μένει ρετσινιά.Φαντάσου να είχαμε πάρει παραμάζωμα , όλη την εσχατιά της Ευρώπης , Μόλντε , Χάιφα , Χέρενφεν κτλπ τι θα ακούγαμε.
  Το ότι ο Ολυμπιακός πρωταθλητής δίκαιος και καλύτερη ομάδα ? απο τον τρίτο πέρυσι Παναθηναικό διασύρθηκε απο την Ανόρθωση σε διπλά μάτς αυτό λίγη σημασία έχει.
  Δεν πειράζει ας μείνουμε και φέτος στις δάφνες των δύο ημιτελικών και του ενός τελικού μας και ας βάλουν μυαλό οι πολυμετοχικοί που έκαναν τα αντίθετα απο όσα λέγαμε όλο το καλοκαίρι.
  Και ας δίνουμε το δικαίωμα να χαίροντε κάποιοι στην Ευρώπη απο τις ήττες μας αφού δικές τους χαρές δεν έχουν. Και ας αμφισβητούν τις Ευρωπαικές επιτυχίες μας. Και μερικοί στην Darlinghton αμφισβητούν τα ευρωπαικά πρωτεία της Man.United ! ! Μα πώς ; Ρωτήστε αμφότερους και τους εδώ Darlinghton δηλαδή !
  Oταν σταματήσει η βροχή και πάψουν να βγαίνουν τα διάτωντα σαλιγκάρια τα ξαναλέμε παιδιά.

 23. koutsavaki έγραψε

  Τωρα το καταλαβατε οτι με βοηθους προπονητων και κοτερα
  οτι ομαδα δεν κανετε;
  Χειροτεροι απο ολες τις χρονιες ειστε φετος αλλα οταν σας τα λενε
  περα βρεχει….
  Εμεις δεν ανοιξαμε σαμπανιες απο την χαρα μας σε κοτερα επειδη
  φαγατε τρια στην Κυπρο οπως κανατε εσεις σε αναλογη περιπτωση,
  δεν σας δουλευουμε παρολο που ειστε ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ,
  αλλα απλα γελαμε με τα χαλια σας και με την ικανοποιηση οτι για αλλη
  μια φορα ειχαμε δικιο στα λεγομενα μας και απο κει και περα…προβλημα
  σας.
  Αλλη μια φορα καταπιατε την (τεραστια) γλωσσα που ειχατε βγαλει οπως
  και καθε χρονο τετοια εποχη πριν χαθειτε παλι στα λαγουμια σας εκει
  κοντα στα μεσα Απριλη….
  Μετα τον “διπλο Ριβαλντο” - Εκι τωρα πηρατε και τον “τριπλο Ροναλντινιο”-Σιλβα..
  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

 24. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  LESSON ZERO
  Προς συναδέλφους κ. Βάζελους:
  Μίρλα! Μίρλα!
  Τι είστε σεις ρε όλοι;
  Το πάν στη ζωή είναι να μην καταντήσωμε γάβροι ρε άρρωστοι!
  Δεν το μάθατε ακόμη; Σε λίγο θα πάμε και για κορνέδες ρε!
  ΕΝΤΡΟΠΗ !!
  Έστω λοιπόν και μια τόσο συνεφιασμένη μέρα, όπου το σύμπαν συνομωτεί (κοιτάχτε και στον πάτο ποιανού Αγίου είναι σήμερα) :-)
  Αξιοπρέπεια!
  Ξεκινάμε λοιπόν όπως πρέπει. Με τους αλλόθρησκοι:

  LESSON ONE
  Έγινε ο Πελοποννησιακός πόλεμος και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος;
  Έγιναν. Ιστορικό γεγονός.
  Έπεσαν η Ρωμαϊκή Αυτοκράτορία και το τοίχος του Βερολίνου;
  Έπεσαν. Ιστορικό γεγονός.
  Είναι η Ρεαλ Βασίλισσα της Ευρώπης;
  Είναι. Ιστορικό γεγονός.
  Δεν πά να φάει εξάρες (που έφαγε) δεν πά να πάει στη Σεγούνδα Ντιβιζιόν, Βασίλισσα θα παραμείνει.
  Αυτά χτίζονται στον Ιστορικό Χρόνο και μάλιστα, είναι και ΑΓΚΡΕΜΙΣΤΑ.
  Αυτό που πονάει πιο πολύ απ’ όλα, αν καλά αντιλαμβάνομαι, το “Ελλάς-Ευρώπη-Παναθηναϊκός” κύριοι εκτιθέμενοι, χτίστηκε και ανήκει στον ιστορικό χρόνο.
  Χτίστηκε σε ένα ιστορικό μήκος 30 ετών και γράφτηκε σε βιβλία και εγκυκοπαίδειες. Τελεία. Για να το καταρίψετε και να πάψετε να πονείτε, δεν σας φτάνει καμμιά ανόρωση και κανένας όφης.
  Απλόν:
  Το 2040, μπάινετε στο ντάμπλιγιου-ντάμπλιγιου Μαρκάκις γιομπλόγκ γκρ και μας λέτε:
  Mπλα-μπλα τελικός-ημιτελικοί-διηπειρωτικά-οκτά κ.τ.λ. Μήν τα ξαναλέμε… (Α! μην ξεχάσω: θέτε και τρία ακόμα εκτυφλωτικά στο φανελάκι..) :-)
  Ε τότε, άντε να πούμε: “Ελλάς-Ευρώπη-Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός” το πολύ-πολύ…
  Προς το παρόν να πείτε ότι ο γάβρος έχει καλύτερη ομάδα πο τον βάζελο που λέει και ο Σπέσιαλ Ουάν. Να το πείτε. Δεκτόν και αληθές! Ως εκεί όμως..
  Άιντες Επαρχιώτες. Πάφτε να Εκτίθεστε επι τέλους!

  LESSON TWO
  Προς συναδέλφους κ. Βάζελους:
  Δίδω συγχαρητήρια στο σενιόρ Μαρκάκη γιατί αποφεύγει τον παραμικρό υπαινιγμό για τον Τεν-Απυρόβλητο.
  Το εννοώ.
  Δεν του δίδω όμως συγχαρητήρια για τα σεντερ-μπάκ και τα ρέστα…
  Δεν είναι στρουθοκαμηλισμός.
  Είναι απλώς άκαιρον με τέτοια συνεφιά.
  Η δε αυτοκριτική είναι πέραν Σπυροπουλαίων και τερματοφυλάκων, ή απο το αν θέλουμε σεντρε-φόρ.
  Η αυτοκριτική πρέπει να γίνει σε δομικό επίπεδο, σε επιχειρηματικό-επιχειρησιακό επίπεδο. Εκεί δεκτόν.
  Στα παρακάτω λοιπόν έχει δίκαιον!
  Μέμφομαι όλους όσους σήμερα αρχίσανε τη μίρλα για τον Τεν-ΜεγάλεςΠαπαριές.
  Αυτό είναι σωστό ρε! ΝΑ τις ΚΑΝΕΙ τις Παπαριές!
  Είναι διεθνής προσωπικότητα;
  Είναι.
  Τούχεις συμβόλαιο 2 ετών με 3 εκ. δρχ. την ημέρα;
  Τούχεις.
  Είσαι ευρωπαίος;
  Είσαι!
  Ε, σκασμός λοιπόν τέλη Σεπτέμβρη!
  Μη γίνεσαι γάβρος!
  ΑΥΤΟ ΕΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ!
  Άστον να κάνει ότι παπαριά θέλει. Χρήσιμο είναι.
  Για φέτος, η μόνη απαίτηση είανι να καταλάβει τι γίνεται…
  Ουδεμία άλλη απαίτηση! Οι ομάδες χτίζονται σε 2, σε 3 και σε 4 χρόνια.
  Παράδειγμα ο Άγιαξ. Κάθε 10 έτη τονε βλέπεις, αλλά…
  Μη λέμε κοινοτυπίες…
  Στο κάτω-κάτω τί τούδωσες;
  Μια “ομάδα” που τρώει τεσσάρες απο τις θυγατρικές τούδωσες!
  Και ένα “στράϊκερ” που αστοχεί από τους 12 πόντους στον τελικό με τη Λάρισα και μια ντουζίνα άμπαλους τούδωσες!
  Αυτός φταίει δηλαδή που με 2 σέντρες κάνουνε 3 γκόλ οι κουμπάροι;
  (παρεμπιμπτόντως: Κεσπάγια=Ρεχάγκελ χωρίς μαλλιά. Σημειώστε το για το Μάϊο)
  Και στο φινάλε, από ΑΝΩΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ έχασες!
  Άιντες επαρχιώτη!
  Σκότωσε το γάβρο πούχεις μέσα σου.
  Και κομένες οι παρέες στα καφενεία μαζί τους. Είναι μεταδοτικό!

 25. gio έγραψε

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΕΛΙΟ,

  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ! ΤΟ ΧΡΗΜΑ (ΜΟΝΟ) ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΠΟΤΕ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΑΜΕΣΩΣ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΚΟΠΟ… ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΑΙΧΤΕΣ, ΤΕΝΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΗ ΚΟΡΥΦΗ! ΣΤΟ ΠΑΟ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΗΜΑ ΕΠΕΣΕ, ΑΛΛΑ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ! Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ, ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ… ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΞΟΔΕΨΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΧΤΗ ΟΣΑ ΞΟΔΕΨΕ Ο ΠΑΟ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ… ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ Η ΛΕΞΗ ‘ΥΠΟΜΟΝΗ’ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ, ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ…

 26. BL έγραψε

  Βγάζω στην άκρη τα φοβερά λάθη του καλοκαιριού, τα οποία έχουν αναλυθεί και έτσι και αλλιώς δε μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω για να τα διορθώσουμε και επικεντρώνομαι στο υλικό που υπάρχει:
  1. Ποιος επιβάλλει να αγωνίζεται ο Χριστοδουλόπουλος? Δεν το βλέπουν ότι δεν έχει την ποιότητα για Τσάμπιονς Λιγκ?
  2. Ποιος πάει να αχρηστέψει το Νίνη και το Ρουκάβινα( ο οποίος είναι ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ και θα έλυνε πολλά προβλήματα στην επίθεση)?
  3. Ποιος κάνει μαγειρέματα για να πληρωθούν ΚΑΙ φέτος όσο λιγότερα μπόνους συμμετοχών γίνεται?
  4. Ποιος θέλει να βγάλει όλες τις φετινές μεταγραφές που έκλεισε ο Βέλιτς αποτυχημένες για να μείνει απόλυτος άρχοντας στο τμήμα? Πήραμε 10 παίχτες και οι περισσότεροι είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Σύμπτωση?
  5. Με ποιανού τις πλάτες παίζει (ακόμα!) ο Γκούμας, ο οποίος εδώ και 2-3 χρόνια είναι ακόμα πιο αόρατος από το Ζιλμπέρτο?
  6. Για την ανανέωση του συμβολαίου του Τζιώλη ρωτήθηκε ο προπονητής? Για το Μελίσση?Το Γκάμπριελ? Τον Κλέιτον? Το Ροντρίγκο?
  7. Είναι δυνατόν να παίζει στην ομάδα παίχτης που θείος του έχει μεγάλο γραφείο στοιχημάτων στο εξωτερικό? ‘Η μήπως δεν το ξέρουν?
  Θα μπορούσα να φτάσω στο 20 και ο παρανομαστής είναι κοινός. Αυτή η δράκα που τόσα χρόνια έχει ασελγήσει πάνω στην ομάδα( οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν) δεν έχει ξεριζωθεί ακόμα, απλά φέτος προστέθηκε άλλο ένα όνομα. ‘Εχω πει ότι είμαι υπέρ του Τεν Κάτε, δε θέλω να φύγει, αλλά για όνομα του Θεού, βγάλε το Ζιλμπέρτο στο ημίχρονο και βάλε το Σόουζα, ρίσκαρε επιτέλους, έτσι και αλλιώς χάνουμε. Απλά οι 9 στους 10 προπονητές είναι δογματικοί και από εγωισμό δεν κάνουν από νωρίς τις αλλαγές γιατί θα είναι σα να παραδέχονται ότι κατέβασαν λάθος την ομάδα. ‘Η ( πραγματικά εύχομαι να μην ισχύει) είναι οσφυοκάμπτες και απλά εκτελούν εντολές. Και κάτι τελευταίο. Τα παραδείγματα του Γεωργιάδη και του Ολιβάρες( και πολλών ακόμα που έφυγαν για αυτό το λόγο) δεν ήταν αρκετά για να πάρουν κάποιοι τα μέτρα τους? Πόσες μαύρες σελίδες πρέπει να γράψει στην ευρωπαική ιστορία της αυτή η ομάδα? Ως πότε θα βιάζεται η ποδοσφαιρική και όχι μόνο λογική? Τι πρέπει να γίνει για αποκτήσει ο ΠΑΟ αγωνιστική υγεία? S.O.S.

 27. Anasto έγραψε

  Εμένα Κουρκούτι κάπου πάει το μυαλό, μια που είναι πια καιρός να πάρει κάνα πρωτάθλημα ο ΠΑΟ (άνευ Δούρου) και εκτός από ομάδα, πρέπει να φτιαχτεί και ένα πλαίσιο “χορηγημένο” ικανά, ώστε διαιτησίες σαν αυτήν της Κρήτης την περασμένη αγωνιστική να μην πάνε χαμένες.

  Πως προστάτευσε ο θείος τη δικιά του επένδυση, κάποτε που μπορούσε; Ένα τέτοιο πράγμα φτιάχνω εγώ με το μυαλό μου το ανήσυχο.

  Τα περί δημοσιογράφων και περί διακρίσεων κατά του Ολυμπιακού παιδιά ας τα αφήσουμε. Από τον πρωταθλητή έχεις άλλες απαιτήσεις. Δηλαδή αν είχε βγει ο Αθηναϊκός πχ να παίξει με την Ανόρθωση και έχανε, θα έλεγε κανείς ότι είναι ξεφτίλα; Για τον Ολυμπιακό όμως φυσικά και είναι.

  Τηρουμένων των αναλογιών λοιπόν, ο Παναθηναϊκός μπορεί να απέτυχε χθες αλλά η κριτική που θα κάνεις σε μια ομάδα με 1 πρωτάθλημα στην τελευταία δεκαετία και βάλε (κι αυτό πέτσινο), δε θα είναι το ίδιο σκληρή με αυτή που θα κάνεις στον μόνιμο πρωταθλητή. Υπομονή θέλει για τα πρώτα 100 χρόνια και ο βάζελος θα παίξει μπάλα. Σε άλλα 17 λοιπόν θα είναι καιρός να αρχίσουμε να έχουμε απαιτήσεις από τον Πολυχορηγικό.

  Α ρε θρύλε, μόνο εσύ θα μας ξελασπώσεις στο Ευρωπαϊκό στερέωμα και φέτος.

  Και κάτι πέρα απ’ την πλάκα. Η Ανόρθωση πέραν οποιασδήποτε άλλης συνθήκης, είχε και ένα άστρο, ναααα με το συμπάθειο για να είναι εδώ που είναι (χωρίς το συμπάθειο, νααααααααααααα). Αυτό για να μην κριτικάρουμε μόνο το βάζελο που έχασε. Γιατί θα μπορούσε να μην έχει την ατυχία που είχε και να μη φάει με μισή ευκαιρία 3 γκολ και να λέμε άλλα σήμερα. Όπως πάντα συνιστώ, ψυχραιμία παιδιά. Όπως με άλλα λόγια εν’ ολίγοις τα λέει κι ο Στέλιος. Δεν ήρθε από ένα ματς και το τέλος του κόσμου. Με μια νίκη δε στο επόμενο ματς, όλα γυρίζουν ανάποδα. Και οι ελπίδες για πρόκριση και οι προσδοκίες του κόσμου και η επικοινωνιακή παρτίδα και όλα.

  ΥΓ Και ένα τελευταίο περί βατραχιάδας: Ευλογημένος για μια δεκαετία σχεδόν ων από το πέρασμα του πρίγκηπος, δηλώνω πιστός γυρίνος. Με αυτόν (σχεδόν μόνο) είδα προκοπή, μπάλα και προοπτική, αυτόν εμπιστεύομαι.

 28. Κορνήλιους Τόμσον έγραψε

  Πράγματι πιστεύω ότι για όλα φταίνε τα σταγονίδια.Δηλαδή για να είμαστε ξεκάθαροι οι ….Εν ολίγοις φταίνε οι… .Και χωρίς καθόλου πλάκα γιατί μετά από όλα αυτά που διαβάζουν είναι ύποπτο που ακόμα κάθονται και ασχολούνται.Ειλικρινά γιατί δεν φεύγουν αφού είναι τόσο αντιπαθείς κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει.έχουν όμως ακόμη και οι πέτρες καταλάβει ότι κάποιοι θεωρούν ότι ΤΩΡΑ φτιάχτηκε ο Παναθηναϊκός και ότι δεν πέρασε το στεγνό καθάρισμα της “επένδυσης” και των Τσιρώνηδων που έφεραν Ριζουπόλεις.Ότι το απαλλακτικό βούλευμα δεν ήταν μόνο για την κατασκοπεία αλλά ήταν και για τις διαιτησίες και την ΕΠΟ.
  Δεν πειράζει.Πριν σας αφήσω στο μακάριο ύπνο σας χρωστάω κάτι στους γάβρους που έσπευσαν να πουν τη γνώμη τους.Το ανέκδοτο ότι ο γρύλος είναι πρεσβευτής του ελληνικού ποδοσφαίρου το προσπερνάω αφού όλοι ξέρουμε ότι ο αληθινός πρεσβευτής είναι η εθνική του πειρατικού και του … .Πρέπει όμως να θυμίσω στην συμπαθή συνομοταξία ότι είναι η ΜΟΝΗ ομάδα παγκοσμίως που με καθαρά ΞΕΝΟΥΣ βαθμούς και λόγω της πορείς και της βλακείας του Παναθηναϊκού των Βαρδινογιάννηδων που δεν κατάλαβαν τι έκαναν,επί 15 χρόνια έπαιζαν χωρίς προκριματικό στο C.L.Όταν χρειάστηκε τους είδαμε και θα τους δούμε και από δω και πέρα.Τέλος να θυμάστε:2 χ με τη Βέρντερ και νίκη με καλό σκορ με τους Κύπριους σημαίνει πρόκριση γιατί τώρα η Ίντερ θα χρειαστεί όλα τα ματς.Λυπάμαι που δεν θα διαβάσω τις εμπνεύσεις σας αν και πρέπει να πω ότι ο Πολύβουος δεν παίζεται.

 29. George2 έγραψε

  Στάκα ρε παιδιά. Ο Στέλιος έκανε μια πολύ εύστοχη ανάλυση που είναι κοινώς παραδεκτό ότι είναι πέρα για πέρα σωστή. Χάσαμε το πρωτάθλημα ή αποκλειστηκαμε απο το CL? όχι βέβαια. Αλλά και να αποκλειστούμε τι έγινε?

  Ποιοί είναι οι στόχοι φέτος? Πρωτάθλημα και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Πως καθορίζεται η καλή πορεία στην Ευρώπη? Για εμένα να πάει στους 8, για άλλον να περάσει στην 2η φάση για άλλον απλά να παίξει καλά.

  Μην τρελαθούμε κιόλας που ήρθε η ώρα να φέρουμε τον βάτραχο. Οχι ότι δεν τον ήθελα κάποτε, αλλά τώρα μοιάζει με περυσινή γκόμενα που με είχε χυλοπιτώσει!!!
  Ξέρουμε όλοι ποιές είναι οι ελλείψεις, αλλά αυτό είναι τεχνικές λεπτομέρειες, η πρόοδος που έχει υπάρξει είναι μεγάλη και όποιος πιστεύει ότι έπρεπε να πετάμε τότε ας δεί τέννις καλύτερα.

  Φέτος και του χρόνου θα έχει πολύ κουπί. Αν μετά απο αυτή την περίοδο δεν έχουμε γίνει αυτοί που πρέπει ας συνεχίσουμε να κάνουμε ότι και πρίν. Να καθόμαστε στο όμορφο καναπέ μας.

  Αλλά μέχρι τότε, ψύχραιμα. Αν έρθει κανένα διπλό στην Βρέμη εδώ θα είμαστε να δούμε πόσο καλή ομάδα έχουμε.

  Ψύχραιμα. Παναθηναΐκοί είμαστε…

 30. anorthosis έγραψε

  ston apoprosanatolismo iste oi kaliteroi

  xasate 0-2 apo inter kai milousate yia to 0-0 tis ANO stin germania oti ine kalo apotelesma yia ton pao anti na dite ta dika sas lathoi kai provlimata den leo kali i isopalia stin germania 1 pontos kai 3 apo xthes to vradi 4 yia tin ANO kai 1 pontos tis ANO stin germania pou itan kalos kai thetiko apotelesma yia ton pao 1 pontos kai yia ton pao fisika i vathmoloyia lei 0 pontous alla den pirazi.

  kai exthes to vradi oloi ftene ston pao yia tin itta exto fisika apo tin ANO den ftei se tipota !!!

  mpori na lete oti me 3-4 fasis kai valame 3 goals alla pou ine oi dikes sas fasis ???

  an den sas diname to penalti kai 2 xronia na pezame goal den vazate.

  oso yia ton ”kyrio” markaki
  kai xioumor exoume kai omada exoume kai souvles exoume kai seftalies exoume kai xalloumi exoume kai zivania exoume na kopiasis na se kerasoume(oxi oti to xriazese kiolas kalotaismenos fenese) alla mia 3ara trapezomata sou ta kanoume.

 31. power_a έγραψε

  ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ

  ΒΕΡΤΕΡ - ΑΝΟ 0-0
  ΠΑΟ -ΙΝΤΕΡ 0-2
  ΙΝΤΕΡ - ΒΕΡΤΕΡ 1-1
  ΑΝΟ - ΠΑΟ 3-1

  ΤΟΤΕ ?

  ΙΝΤΕΡ-ΑΝΟ ??

  ΑΝΟ ΙΝΤΕΡ??

  ΠΑΟ -ΒΕΡΤΕΡ

  ΒΕΡΤΕΡ - ΠΑΟ???

  ΛΕΤΕ???????????????????????????????????????????

 32. Lakhs έγραψε

  Κ. Μαρκάκη τα έλεγε ο Δομάζος το καλοκαίρι και κάποιοι έπεσαν να τον φάνε…
  Για μένα έχει δικαιωθεί 100% και κακός δεν έχει θέσει μέσα στην ομάδα η κολώνα της ιστορίας του Παναθηναϊκού.

 33. giorgos έγραψε

  Μπράβο ρε Μαρκάκη. Απ τα καλύτερα άρθρα σου. Αλλά να σου πω κάτι ρε φίλε. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ούτε καλός δημοσιογράφος σαν και εσένα, ούτε προπονητής, ούτε ποδοσφαιριστής για να καταλάβει ότι ο Αντωνίου και όσοι πιθανά άλλοι χάραξαν το μεταγραφικό σχεδιασμό, ήταν ή απολύτως άσχετοι ή απολύτως εγκάθετοι. Διότι δεν εξηγείται πράγματι να φορτώνεις, την ούτως ή άλλως ποιοτική σου μεσαία γραμμή με πέντε - έξι ακόμη παίκτες (αμφιβόλου ανωτερότητας από τους υπάρχοντες) να παίρνεις ένα σεντεμπακ που μόνο ο Αντωνίου είχε σκεφτεί ότι υπάρχει και μάλιστα να τον χρυσοπληρώνεις και να αποκτάς έναν επιθετικό ο οποίος είναι λαχείο (μπορεί να σου κάτσει ή όχι). Πετάξανε 23 εκ και ουσιαστικά ο μάνατζερ Αντωνίου έφτιαξε την επόμενη φουρνιά δανεικών σε ΟΦΗ κλπ.
  Και κάτι για τον τεν κάτε. Όσα παπαγαλάκια ονειρεύονται Μπάγεβιτς να τον ξεχάσουν. Θα τα κάνουμε που#$%α όλα. Ο κόσμος βλεπει και κρίνει, δεν είναι χαζός. Γουστάρουμε τον τεν κάτε και καλό θα είναι να το αφήσουν να δουλέψει ανενόχλητος και να αποφασίσει δεκέμβριο και Ιούνιο το ρόστερ της ομάδας.

 34. Theo έγραψε

  ναι φιλε ΒΟΛΕΥΤΗΣ (JR) το ειπε ο Μουρινιο .και ο Μουρινιο σας επαιξε πριν 2 βδομαδες και τυγχανει να ειναι απο τους κορυφαιους προπονητες στην ευρωπη. Εκτος αν πιστευεις οτι τον εβαλε ο Κοκκαλης να τα πει , η ο Γκαγκατσης ..Αααα μηπως για χτες φταιει η παραγκα η ο Γκαγκατσης ????

  Απλως τωρα πληρωνετε οσα εχετε πει απο το καλοκαιρι. Γιατι παντα ο καιρος εχει γυρισματα …. και εσεις ειστε συνηθως πρωταθλητες του Αυγουστου…

  και μερικα ρεκορ που εκανε ο ΠΑΟ. Πρωτη νικη απεναντι του απο κυπριακη ομαδα στο CL. Πρωτος ιρακινος παικτης που σκοραρε στο CL…
  Και στους 4 τελευταιες εκτος εδρας αγωνες ποσα εχει φαει …. 2 πενταρες και 2 τριαρες…και αυτο μαλλον ειναι ρεκορ

 35. john7 έγραψε

  G-ELLAS EUROPI PANATHINAIKOS!!

 36. Βαρώνος έγραψε

  @πράσινους ομόθρησκους :
  Υπομονή, στήριξη και καλόπιστη κριτική. Δεν γίνεται από τον περυσινό πάτο του υπονόμου που βρισκόσουν, να γίνεις αετός (κανονικός, όχι δικέφαλος). Η μόνη ομάδα που το κατάφερε αυτό, ήταν ο γαύρος το 1997 στο πιο βρώμικο πρωτάθλημα που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Ένα πρωτάθλημα όνειδος για ΟΛΟΥΣ όσους ασχολούμαστε με μπαλίτσα και το επιτρέψαμε να γίνει (όπως και πολλά επόμενα). Εγώ έτσι δεν το θέλω και, φαντάζομαι, την ίδια άποψη έχουν και οι λοιποί Παναθηναϊκοί (οι βάζελοι είναι άλλη ιστορία). Λάθη έγιναν και θα γίνουν. Ούτε ο Βαρδινογιάννης πήρε τίτλο το 1979, ούτε ο χοχοθείος το 1993. Σφαλιάρες έφαγε και ο πολύς Φεργκιουσον τα πρώτα χρόνια του με τα παιδάκια της πέπσι, κι ο Βενγκερ, αν δεν με απατά η μνήμη μου, από τον Βρύζα αποκλείστηκε κάποτε. Ταμείο στο τέλος. Ακόμα κι αν είναι μία ακόμη χαμένη χρονιά από πλευράς τίτλων, η ουσία είναι να μπουν οι βάσεις για κάτι ΆΛΛΟ σε ΟΛΑ τα επίπεδα. Τον βόθρο αφήστε τον για εκείνους που τον έχουν ως δεύτερη φύση.

  @αλλόθρησκους
  Ευτυχώς που δεν κάνετε κηδεία με ξένα κόλλυβα, όπως μας κατηγορούσατε τον Αύγουστο. Και τι δεν είπατε!!! Μέχρι και για πόλεμο των ΜΜΕ ενάντια στο θρύλο. Αλήθεια, ποιος σας πολεμάει ως τώρα; Οι αντικειμενικές που μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης σας έκαναν διαγαλαξιακούς, ενώ δύο μέρες πριν σας έκραζαν για τον αποκλεισμό; η Γάτα-Πρωταθλητής Νο2 που έχει ρεπορτάζ-δολιοφθορά για τον ΠΑΟ σχεδόν καθημερινά ενώ για εσάς στάζει μέλι; ή μήπως ο Φίλαθλος;
  Όπως και να ¨χει, σε μια δύσκολη μέρα με κάνατε και γέλασα.
  Σας ευχαριστώ που υπάρχετε.

 37. petros έγραψε

  re paidia thelete tralali?? o pao xtes katevike dixos simaioforo

 38. Traum έγραψε

  Κυριε Μαρκακη, ειστε θυμα κ εσεις του μυθου περι στρουθοκαμηλισμου, που πλεον το χρησιμοποιουν πολλοι στις εκφρασεις τους. Εσεις ομως ως δημοσιογραφος δε χρειαζεται να αναμασατε την ιδια ψευτικη καραμελα.
  οι στρουθοκαμηλοι δεν βαζουν το κεφαλι τους στη γη.
  δεκαδες χρονια τωρα δεν εχει παρατηρηθει ουτε ενας στρουθοκαμηλος να κανει την συγκεκριμενη κινηση. αυτο που κανουν ειναι να σκυβουν το κεφαλι στη γη για παρουν τη τροφη τους. οπως σκυβουν οι κοτες, οι καμηλοπαρδαλεις(που ειναι επισης ζωο με μακρυ λαιμο) κ εντελει οπως σκυβουν οι ανθρωποι να δεσουν τα κορδονια τους.
  ψαξτε το κ σεις(ειτε με το google ειτε ρωτώντας ορνιθολογο). το μονο που θα βρειτε ειναι φωτο απο comics κ καναδυο photoshop. τιποτα περισσοτερο.
  αυτα περι μυθου του στρουθουκαμηλισμου.

 39. JAN ZWAN JACOBSEN έγραψε

  ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΒΡΟΣΥΝΗ
  ———————————————–
  ;) ;) ;)
  Ρε μπήκαν οι γαύροι στο μαντρί , ανάψανε λαμπάδες
  κάνανε και ευχέλαιο με Κύπριους Παπάδες.

  Πρόστυχο και μακάβριο να κοροιδεύεις γαύρους
  γελάδια ευρωπαικά που τάχουνε με ταύρους !

  Στη Λεβαδειά νικάνε αυτοί , άντε και στα πηγάδια
  και μόλις χάσουμε εμείς , βροχή…τα σαλιγκάρια !

  Οχι Χατζημπαμπά μου και άλλοι βάζελοι απο Ευρωκούνια
  δεν θα ασχοληθώ άλλο με ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΓΑΒΡΙΑΣ.
  Δεν είμαι δα κι ο Οδυσσέας Αντρούτσος.

  Είτε το θέλουν είτε όχι έχω ένα ευρωπαικό τελικό
  δύο ημιτελικούς και μπόλικες οκτάδες.
  Για το μπάσκετ θαναι ιεροσυλία να γράψω κάτι.

  Και σας λέω πως άντε δεν αμφισβητούν όσα έχομεν
  ανα τας ευρώπας.
  Και δεν χαίροντε με τις ηλίθιες ήττες μας.
  Ποιός ο λόγος της ύπαρξης τους ;
  Το πρωτάθλημα ;
  Και η Βαλέτα στην Μάλτα έχει καμμιά εξηνταριά.

  Για φανταστείτε μια Ελλάδα απ’άκρη σ’ακρη πράσινη !
  Με ποιούς θα γελάμε ;
  Ποιούς θ αμφισβητούμε σαν χαρτοκλέφτες καθώτι
  πρωτάθλημα στα χαρτιά δηλαδής.
  Ποιοί θα βγαίνουν στου Τριανταφυλόπουλου σαν φερόμενοι
  καταζητούμενοι του κοινού ποινικού κώδικος καθώτι δικηγορεύω.

  Εγώ ;

  Εγώ είπα δεν ασχολούμαι μαζί τους ;)
  Αλλά ένεκα η συγραφική ανάγκης δηλαδής.
  Και η ζήλεια για τον ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΥΒΟΥΟ πόστ one περικαλώ.

  ΥΓ Αγαπούλα σε φχαριστήθηκα σήμερις
  Μεγάλος και σίγουρος σαν την ΕΘΝΙΚΗ.
  Θηλυκές κάτοικοι της ΓΚΟΜΕΝΟΧΩΡΑΣ κλείστε μάτια και πόδια.
  Ερχομαι με τον μαθητή μου να σφετεριστούμε ότι πολυτιμότερο
  έχετε.
  Και μη μου κάνετε τον Επτάθρυλο απέναντι στην Μόλντε
  καθώτι γνωστός Δανός , θέλω αντίσταση ;)

  2 Συνταγή για σαλιγκάρια.
  Τσιγαρίζουμε κρεμυδάκι Χάιφας , ριχνουμε ντοματούλα
  Χέρενφεν και σβήνουμε με κρασί 3-1 Ρόζ

 40. γιαννης 72 έγραψε

  Πολυ χαρηκα παρα πολυ , γιατι μερικοι εβριζαν τον ολυμπιακο
  για τα χαλια στη κυπρο .
  Να κοιτανε τη καμπουρα τους και τα χαλια τους
  οι ευρωπαιοι παναθηναικοι .
  Μια ζωη βλακειες και καραμελες καθε καλοκαιρι ομαδαρα
  και χειμωνα νουμερα .
  Ο σιλβα και ο νινης ο βυντρα ο εντοι δημουτσος ο μελλισης ο οφη ο παοκ ο ζαγορακης και αντε
  παρατα μας και αντε χε..ε μας .
  Σοβαροι να ειμαστε ρε παιδια αυτοι πληρωνουν δις για να κοψουνε
  βαθμους απο τον ολυμπιακο και ο κοκκαλης δινει δις για
  παικτες .
  καταλαβατε τι λεω ετσι ?
  Τωρα που εβαλε 5 ο οσφπ εγω πρεπει να πω οτι εγινε μπαρτσελονα ε?
  οπως ακουγα απο τους παο τοσα χρονια .

 41. Anasto έγραψε

  Για τον στρουθοκαμηλισμό, να πω πως αν και οι περισσότεροι ξέρουμε πως δεν είναι κάτι που κάνει το συμπαθές πουλερικό, νομίζω πως απλά όλοι χρησιμοποιούμε τη λέξη προκειμένου να πούμε με μια λέξη κάτι που για να το περιγράψουμε θα χρειαζόμασταν πολλές. Τώρα το αν ξεκίνησε από μια παρεξήγηση ή έναν “αστικό μύθο” σχετικά με το πτηνό, δε νομίζω πως ενδιαφέρει. Η λέξη υπάρχει, σημαίνει κάτι, χρησιμοποιείται και αν την αποσύρουμε χωρίς αντικατάσταση φτωχαίνουμε το λεξιλόγιο άρα και τον πνευματικό μας κόσμο.

  Δεν είχα σκοπό να τσιγκλήσω άλλο αλλά μια και βλέπω μερικούς ορεξάτους, κάποιους “τσιμπιτερούς” (παρά το γεγονός ότι δεν ανήκουν στα ψαρικά αλλά είναι συγγενές είδος με την στρουθοκάμηλο) αλλά και αρκετούς να έχουν ακόμα το βλαχοσύνδρομο του “Ευρωπαίου”, να πω ότι η μόνη ελπίδα πλέον για να περάσουν στον επόμενο γύρο του CL είναι η πεπατημένη που σας δόξασε μέσα-έξω. ………………..

  ………………

  Μα βρε μπαγάσηδες, είστε ανεκδιήγητοι. Δε φτάνει που λουστήκατε αυτά που κοροϊδεύατε, δε φτάνει που γίνατε το “ρεζίλι της Ευρώπης” που “πάλι καλά που αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός και το απέφυγε” όπως λέγατε χαιρέκακα, βγαίνετε και ξαναπανηγυρίζετε με αρχαία, ξένα κόλυβα και επαίρεστε για τις δόξες του παρελθόντος …………

  …………

  Αντέστε να αλληλοχορηγηθείτε τώρα με βορρά και νότο μπας και δείτε προκοπή κι αφήστε εμάς τους γαύροι να παίζουμε στο ΟΥΕΦΑ που εσείς την τελευταία δεκαετία που παίζατε, το πήρατε 5-6 φορές σερί και τώρα το απαξιώνετε. Πού ξέρετε, όλο και κάποιοι Ισπανοί ή Άγγλοι θα βρεθούν να μας αποκλείσουν, να σκάσει πάλι το χειλάκι σας γιατί τα κόλυβα που τρώτε ακόμη, η αλήθεια είναι μπαγιατέψανε, λήξανε και φαίνεται να σας έχουν ψιλοπειράξει.

  ΥΓ: Για να ακούσω τώρα το “Αμμοχώστους κι άλλα…” που μας λέγατε κάποιοι… Γιατί δεν το ακούω καλέ; Την έφαγε τελικά η γατούλα τη γλωσσίτσα;

  @ Αναστό: την εκτίμησή μου την γνωρίζεις και είναι δεδομένη. Παρεκτράπηκες, ωστόσο, σήμερα. Το hearsay μιας μειωμένης αντιληπτικότητας κυρίας για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι (και όχι γενικώς, όπως ούτε καν ο πίσω από τις λέξεις προσπάθησε να εκμαιεύσει) αν υιοθετηθεί εδώ ως topic, θα μας τα κάνει μπάχαλο. Υπάρχουν ιερά και όσια που δεν είναι σωστό να θίγονται, διότι το αποτέλεσμα είναι να ξεκινήσει η αποκαθήλωση και των “απέναντι” ιερών και οσίων και το τέλος είναι -πάντα- τραγικός… Σόρυ)

 42. Nikos έγραψε

  Χαίρετε…Καταρχάς συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο Νο.18.Οσον αφορά κάτι ποιηματάκια του …οποίσθιου γλουτοιαίου μηρού,το περιεχόμενο τους απέχει από την πραγματικότητα κατά 33 μέρες για ορισμένους αρθρογράφους και 32 για τις εφημερίδες.Προσωπικά έχω αδειάσει το φαγητό στη λεκάνη για το τι έκανε ο τεντάς,ο “δεν ξαναγυρίζω πίσω ούτε νεκρός”,κ.λ.π,κ.λ.π..Μικρά παιδάκια σε κάποια χειρονομία που μας γινόταν σηκώναμε το χεράκι και λέγαμε καθρεφτάκι και του οποίσθιου γλουτοιαίου μηρού τα εννιάμερα.Ετσι έγινε κι’ εχθές.Εχετε την αντανάκλαση αυτών που γράφατε και λέγατε από της 1 προ μεσημβρίας της 29 Αυγούστου 2008.Κοινώς όπως τα είπατε καταπιείτετα.Εμείς τότε εκτός από τα χάλια της ομάδας σκεφτόμασταν και την καζούρα που θα γίνει και από τους άλλους.Οι μεν Α.Ε.Κτζήδες την επόμενη μέρα “τακτοποιήθηκαν” (και καλύτερα γι αυτούς διότι δεν πρόλαβαν να πουν πολλά),οι δε “Panathinaikos,με ξέρουν περισσότερο στην Ευρώπη” (λόγω στοιχήματος ξέρω και την Queen of South,άρα και αυτή είναι γνωστή;) και ψιλλιασμένοι…Δεν μπορώ να γράψω άλλο,εξάλλου δεν έχει νόημα,διότι ελέω κλήρωσης πληρωθήκατε με το ΙΔΙΟ νόμισμα,άρα ξέρω πως νιώθετε…δύο φορές χειρότερα.Α ρε “καταραμένη” κλήρωση!!!!!!!!!

 43. Δημήτρης έγραψε

  Στέλιο συμφωνώ γενικά με όσα λες, εκτός από τα σταγονίδια, γιατί είναι μόνο μια αόριστη θεωρία, όπως τη θέτεις τουλάχιστον.
  Γεγονός παραμένει πως εξακολουθεί να υπάρχει αστοχία στις μεταγγραφές καθώς και ότι θάβονται παίκτες που ίσως βοηθήσουν, όπως Νίνης και Μάντζιος (δεν τους συγκρίνω, απλά τους αναφέρω μαζί). Ο Κάτε κάνει πολλούς πειραματισμούς και αν συνεχίσει έτσι θα είναι πολύ δύσκολο να καταλήξει κάπου.
  Και κάτι για όσους μιλάνε για σαλιγκάρια. Άλλο το να ενοχλείσαι που η ομάδα δε νίκησε την Ίντερ (υπερβολικό) και άλλο το να ενοχλείσαι που η ομάδα έχει κάνει στα τελευταία 10 παιχνίδια ίσως 4 καλά ημίχρονα συνολικά, δηλαδή ημίχρονα με καλή κυκλοφορία μπάλλας και ευκαιρίες (φυσιολογικό). Στο κάτω κάτω δεν είμαστε σαν άλλους οπαδούς που όσο χάλια κι αν είναι η ομάδα τους, αυτοί εθελοτυφλούν και σπεύδουν μονίμως στο γήπεδο για …προσκύνηση.
  Μπορούμε να βελτιωθούμε αλλά πρέπει ο Κάτε να αποφασίσει μια βασική ενδεκάδα και το καλοκαίρι να κάνει όλες τις μεταγγραφές αυτός μόνο.

 44. clandestino έγραψε

  Μπράβο Στέλιο για το άρθρο σου. Μακάρι να σε διαβάζουν όλοι οι Παναθηναϊκοί.
  Θέλω να πω 2 λόγια κι εγώ, δηλώνοντας την απόλυτη στήριξή μου στον Τεν Κάτε. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να του καταλογίζουν ευθύνες. Ο Προπονητής ήρθε σε επαφή με την ομάδα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου και μέχρι τις 30 Αυγούστου η ομάδα έπρεπε να κάνει μεταγραφές. Σε αυτό το διάστημα, είναι λογικό και αναμενόμενο ο Τεν Κάτε να μην μπορεί να καταλάβει τι εστί Βύντρα, Τζιόλης, Βύντρα, Γκούμας, Γκαλίνοβιτς. Για το λόγο αυτό, η διοίκηση (απ’ότι γράφτηκε στον τύπο) έδωσε το σχεδιασμό στον Αντωνίου, λέγοντας ότι ο Τεν Κάτε θα έχει του χρόνου συμμετοχή στις μεταγραφές. Εν ολίγοις, ο ένας και μοναδικός υπεύθυνος για τα κενά της ομάδας είναι ο Αντωνίου και αυτοί που τον έβαλαν σε αυτή τη θέση. Ο Άνθρωπος πέταξε 30 εκατομμύρια δεξιά και αριστερά χωρίς να φέρει ούτε έναν (!!!!) αμυντικό.
  Υ.Γ.
  Είμαι σίγουρος ότι στο μάνατζερ ο Αντωνίου θα έφευγε πρίν τελειώσουν τα φιλικά…

 45. ένας έγραψε

  Έμαθα ότι ο Τεν ρώτησε “τι φταίει”. Γι αυτό θα σας αγνοήσω σε αυτό το ποστ και θα μιλήσω στον κόουτς κατευθείαν (σίγουρα θα μας διαβάζει κανένας συνεργάτης του).

  E Mister! Mister we say. Take a “chartaki” from us and if you find the difficulties read it: Tzorvas in, Ninis in and captain, Rouka in, Gabriel in (as full back), Rodrigo in. Stimena kicks Ninis. And put them “nefti” you know where. And don’t sleep at the bench without a blanket. A change at the 5th minute is permitted. All of us make mistakes.

 46. dim2004 έγραψε

  Ωραιο το χαλουμι βαζελακιαααα!!!!!
  Μπουαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ!!!

 47. ace έγραψε

  “kourkouti έγραψε

  2 Οκτώβριος 2008 στις 15:19
  H απορία μου γενικότερα είναι γιατί έγιναν αυτές οι “χορηγίες” στον ΠΑΟΚ αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ για παίκτες (ο ένας “””στόπερ ταλέντο 26 ετών””” και ο άλλος ταλέντο αλλά 7ο ή 8ο χαφ κατά έναν αντικειμενικό προπονητή)…”

  “ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ ΑΥΤΗ, ΕΥΘΥΣ ΘΑ ΣΟΥ ΞΗΓΗΣΩ:
  ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΣΑΣ ΣΤΗ ΝΗΣΟ!”

 48. filathlos έγραψε

  Άκουσα το πρωτοσέλιδο του “Goal” στον Σέντρα και τουλάχιστον όσον αφορά εσένα Στέλλιο στο βαθμό που επηρρεάζεις τα του ΠΑΟ στην εφημερίδα είμαι ικανοποιημένος για το “ΠΑΤΑΤΡΑΚ” που αναφέρεται στο σποτ,οπότε το μήνυμα 18 μένει για τους υπόλοιπους…

  Ο λόγος που φωνάζω δεν είναι επειδή είμαι αρρωστάκι οπαδός του Ολυμπιακού,θέλω ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ δημοσιογράφους,δεν με ενδιαφέρει αν είσαι ΠΑΟ αρκεί να κρίνεις με τα ίδια κατά συνθήκη κριτήρια όλες τις ομάδες,έχω βαρεθεί να ακούω δημοσιογράφους υπαλληλάκια (ΟΛΩΝ των ομάδων) στα ραδιοτηλεοτυποδικτυακά(!!!!) μέσα,να προσφέρουν άλλοθι,ψυχανάλυση και αποστολές ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ (ρε μας κατατρέχει παντού! ) του ηθικού των οπαδών…
  Για αυτό δηλώνω ΟΠΑΔΟΣ του Ασημακόπουλου!!!
  Είναι δυνατόν να υπάρχει μόνο ένας που τα λέει στα ίσα;

 49. Ο SOTIS τόπε κι.. έγραψε

  Ο SOTIS ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΗ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
  ++++++++++++++++++++++++++++

  Xαιρετώ τους μόνιμους κυρίως εραστές και μή.
  Χατζημάγκες , Ζβανοσούπερ και λοιπούς.
  Ο Πολύβουος είναι μια ενημέρωση-ψυχαγωγία μόνος του.

  Ακούτ’εμένα.
  Η Ανόρθωση ποιόν καλύτερο παίκτη έχει έναντι της Πανάθας ;
  Εναν να πούμε , τον Τραιανό απέναντι στον Σαριέγκι.
  Στα υπόλοιπα μεδέν που λέει και μια ψυχάρα εδώ.
  Τι έχει όμως καλύτερο βάση των όσων είδαμε ;
  ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ , που απο Λειβακαμπέσηδες παίρνει το 100%
  και τους βάζει να παίζουν σε συστήματα που ΑΝΤΕΧΟΥΝ και
  ΚΥΡΙΩΣ μπορούν.
  ΤΕΛΟΣ κύριοι συνάδελφοι και ανάδελφοι του Σ-τέλειου άρθρου.
  ΑΥΤΗ είναι η μόνη αλήθεια.
  Ο Δέλλας δεν τρέχει πολύ το παλικάρι αλλά καθαρίζει πίσω
  με άλλα ατού , γιατί πχ να μην γίνει το ίδιο με τον Σίλβα ;
  O Σιόντης πχ παίζει Εθνική Ελπίδων , πόσο χειρότερος μπορεί
  να είναι απο τον Αβραάμ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΙ οι άλλοι
  να τον βάζουν να παίζει παρά τα τσάφ του.
  Εχει μέλλον , δεν παίρνουν άλλο σέντερ μπάκ και έβαλα
  σε μονόδρομο τον Βαλμπέρντε.
  ΑΝΑΚΑΤΕΨΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΡΕ ΤΕΝ , ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΤΣΙ
  ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ !!!!
  ΥΓ
  —-
  Ρε μάγγες μην ασχολείστε με τους Ολυμπιακούς.
  Είναι τόσο ξύπνιοι που αντί να αφήσουν το περσινο πρωτάθλημα
  να κριθεί στο γήπεδο , σκύλιασαν να το πάρουν στα χαρτιά
  για να τρέξουν να επιβεβαιώσουν τι;
  Το αυτονόητο.
  Μου θυμίζουν κάτι υπουργούς όνομα και μη χωριό που τους αμφισβητούν
  οι πάντες και εκείνοι εκεί. Στον Θώκο και στην Μάσα.
  Μιά ολόκληρη Ελλάδα τους έχει καταλάβει , δεν πρέπει να αμφισβιτήσουν
  κι αυτοί κάποιον για να επιβιώσουν όπως είπε άλλη ψυχάρα εδώ ;
  Ακόμα και τον Μουρίνιο μπέρδεψαν στα μαλιά τους που προσπαθούν
  να κρατήσουν για να μην πνιγούν.Που ο άνθρωπος μίλησε βάση
  τοπικού ιστορικού , όπως ο καθένας άλλωστε και είπε τον πρωταθλητή
  καλύτερη ομάδα απο τον τρίτο , όπως θα λέγαμε κι εμείς τον κάθε
  πρωταθλητή.Που να ξέρει ο άνθρωπος ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΙΛΩΘΕΙ ΤΑ
  ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΑ.
  Και μετά να γίνοντε του κόσμου ο περίγελος στην Ευρώπη του αξέχαστου
  Ακη Πάνου ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ
  ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΟΧΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ) ΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ
  ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.
  ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΦΑΡΑ
  ΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 50. Μάνος έγραψε

  Καλημέρα σε ολους τους φίλους του blog.
  Το ότι οι φίλαθλοι-οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι στεναχωρημένοι εξοργισμένοι ..και διακατεχόμενοι απο πολλά αρνητικά συναισθήματα είναι σίγουρο..Αλλά η απλή επισκόπηση του προβλήματος δεν αποτελεί λύση.Αν σκεφτεί κανείς τι παικτες έχουμε απαξιώσει κατα καιρούς και αποβάλει απο την ομάδα σαν ξένο σώμα,τότε θα δεί ότι το έγκλημα είναι διαχρονικό.Το πότε θα σταματήσει..άγνωστο.Ότι ο κ.Αντωνίου είναι καλός και πιστός Παναθηναϊκός ..δεν έχω λόγο να τον αντικρούσω, το αν κάνει για το πόστο αυτό..νομίζω πως ναί..Το ποιος θα έπρεπε να μπεί δεν γνωρίζω.Αυτό που ξέρω είναι ότι η υπερομάδα που μας παρουσιάστηκε στα χαρτιά και στην θεωρία δεν υπήρξε ποτέ..το αν θα μεταμορφωθεί ξαφνικά απο ασχημόμπαλο σε ομάδα Κυράστα ή Αγγελου είναι κάτι που ελπίζουμε.Πάντως καλη και ομάδα CH.L δεν είμαστε.
  Καλές οι εμφανίσεις του Σιλβα…άλλα μόνο για να πουλάνε απο μπουτικ.Στο γήπεδο ειναι λίγο καλύτερος απο Κονσεϊσάο,αν και νομίζω οτι την μπάλα την ξέρει σαφώς καλύτερα.Πάντως για αυτόν ελπίζουμε..
  Για την ομάδα θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα ΥΠΟΜΟΝΗ..ότι την αγαπάμε και θα την αγαπάμε όσο και αν μας τρελαίνει ή μας στεναχωρεί είναι σίγουρο.
  Και κάτι για τους παίχτες μας..ΔΩΣΤΕ ,ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

  Ευχαριστώ,
  Μάνος από Κορυδαλλο!!

 51. κοκκινοςκοσκοφιτσας(dimitrisavd) έγραψε

  Soti, οσο η αιτια για σας θα ειναι οτι τα παιρνουμε ετσι, στα χαρτια με διαιτησιες και παραγκες ακομα και το 2008 μπροστα δεν θα πατε. η παραγκα δεν υπαρχει τουλαχιστον εδω και 5 χρονια….

  Μια απορια, αν μπορει να μου την λυσει καποιος…. Ο ΠΑΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΟΝ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΟΣΑ(ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ). ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΕΥΘΕΩΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΗΝ ΠΑΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ “ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ” ΤΗΣ ΣΤΑ ΜΜΕ( ΝΙΚΟΛΟ, ΓΚΟΤΖΙΛΛΑ ΚΛΠ). ΓΙΑΤΙ ΕΡΙΞΕ ΛΕΥΚΟ ΣΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΣ ΡΕ ΚΥΡΙΖΙΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΤΗΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Τ @@ ΧΧΤΕΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΑΛΛΑ ΕΡΙΞΕ ΛΕΥΚΟ? ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΚΡΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ.

  ειπα κι εγω μια φορα να γινω αγκα ουγκα(φταιει το πρωινο ξυπνημα) αλλα κοιταξτε την ουσια αυτου που λεω

 52. Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ έγραψε

  ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ! !

  ^ο^ο^ο^ο^ο^ο^ο^ο^ο^ο^ο

  @ ace / post 46 ;)

  @ΠΟΙΗΤΗ:

  Είπαμε να κάνουμε διάλογο αναπαράγοντας επιχειρήματα.
  Πολλά απ’ όσα αναφέρεις στο ποίημα, είναι απλώς αστικοί μύθοι πλέον και όχι επιχειρήματα.
  Η λογοκρισία γίνεται με καλοπροαίρετη διάθεση και ελπίζω να το καταλαβαίνεις…

 53. anarcholiberal έγραψε

  Αγαπητέ κύριε Μαρκάκη,
  τα πραγματα είναι απλά, πολύ απλά και πολλάκις διαπιστωμένα από τον θυμόσοφο λαό μας: ΟΠΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΚΚΟΡΟΙ…κλπ,κλπ…
  Τί το ψάχνετε ρε παιδιά; Κάποιοι από τους ανωτέρω σχολιαστές σας (εσείς σίγουρα, πάντως) θα εργάζονται, φαντάζομαι, στον ιδιωτικο τομέα της οικονομίας, ας πούμε σε κάποια εταιρία. Ασφαλώς υπάρχουν διάφορες θέσεις ευθύνης με τους ανάλογους τίτλους (προιστάμενος, διευθυντής κλπ) αλλά όταν φθάνει η στιγμή ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, όλοι αυτοί απλώς ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ο οποίος “παίρνει πάνω του” την ομάδα. Ή δεν είναι έτσι;
  Νομίζετε ότι ο Κόκκαλης είναι ηλίθιος; Το δοκίμασε το πολυσυλλεκτικό σχήμα και πήγε στο CAS για να πάρει πρωτάθλημα!! Οπότε πολύ απλά “το ξανα πήρε πάνω του”!!
  Στον “πολυμετοχικό” υπάρχει αυτός ο ΕΝΑΣ;; Ο Χ Ι !! ΑΠΑΝΤΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΥΡΙΟ ΚΩΣΤΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ( ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, για να μαθαίνουν οι νεότεροι, έτοιμος ήταν να παει στον Ολυμπιακό, κάποτε…).
  Ακριβώς αυτή ειναι και η αιτία που οι (άψογοι, όπως τους χαρακτηρίζετε) οπαδοί του “πολυμετοχικού” ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ!! Σε ποιον να ξεσπάσουνε δηλαδή, στον Αντωνίου;;; Τι να φωνάξουν οι έρημοι;; ….ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ;;;; Διότι μόνον ο Θεός τους έμεινε!! Ο ΠΑΤΕΡΑΣ, ΤΖΙΓΓΕΡ, ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ : Μα αυτοί είναι απλώς ΜΕΤΟΧΟΙ οι άνθρωποι, τί να κάνουν δηλαδή;;; Βεβαίως, υπογείως, ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ (προσέξτε, η μεταγραφή του, όχι η μεταγραφη της ομάδας!!) κι όλοι μαζί βάζουν μπροστά τον ΑΝΤΩΝΙΟΥ!!!
  Απλά τα πράγματα, λοιπόν, αγαπητέ κύριε Μαρκάκη, απλά…….

 54. fotis έγραψε

  Pisteuw oti an ayta ta 24 ekatomyria euro twn metagrafwn eixan dwthei gia thn agora enos deksiou back,enos amyntikou,enos amyntikou half kai enos 10ariou (ths prokophs oloi aytoi) tote h omada tha htan poly kalyterh. Epishs kapoia stigmh prepei to roteison na stamatisei kai na apokthsei enan kormo h omada.Oi Goumas,Mattos,Ivansic,Ninhs, Spyropoulos kai Salpigidis prepei na ksekinoun vasikoi.

 55. Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ έγραψε

  Στέλιε το ξέρεις πολύ καλά ότι το καταλαβαίνω κι έχεις δίκιο.
  Εκτιμώ πέραν εσού και την απάντηση σου.
  Το μπλόγκ το διαχειρίζεσαι εσύ και εσύ αν τύχει στραβή
  θα λογοδοτήσεις.
  Λίγο πλάκα έκανα όπως ο φίλος στο δίστιχό του.
  Και μη ξεχνάς τι τόνους φαιάς ! ουσίας έβγαλα για το ποιηματάκι
  που γράφτηκε με πλακαγάπη για να πρωτοτυπήσουμε ενάντια
  στα σεντονάτα αγκα ούγκα ;)
  Μαζί σου φίλε.

  ΜΟΝΟ ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΕΝΑ COPY ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΟ ΜΟΥ ΣΤΟ MAIL
  ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑ.

 56. Κορνήλιους Τόμσον έγραψε

  Προς τον τύπο που έγραψε για τους τσάτσους στο νησί(τη νήσο όπως τη λέει).Αν είσαι αληθινός ποιητής που σημαίνει ότι είσαι άνθρωπος ταλαιπωρημένος και με άντερα ψάξε και γράψε μας πόσες φορές έχει κερδίσει στη Κρήτη ο οσφπ και πόσες ο Παναθηναϊκός.Επίσης πόσες νίκες συνολικά έχει ο οσφπ απέναντι στον ΟΦΗ και πόσες ο Παναθηναϊκός.Τέλος αν έχει χάσει ποτέ ο οσφπ κρίσιμο ματς όπως ο ΠΑΟ(2 πρωταθλήματα και έξοδο στην Ευρώπη).Σου δίνω και 2 μέρες να το ψάξεις και μπορείς αν θέλεις να ρωτήσεις και το παιδί από το Κολωνάκι το Σάββα της σχολής Μωραϊτη.Αν υπάρχει φιλότιμο και κανονικός αντρισμός,όχι κουτσαβάκικες μαγκιές.

 57. Manos13 έγραψε

  Αληθεια ρε παιδια , με τον Rukavina τι γινεται? Συνεχεια τραυματιας θα ειναι ή κατι αλλο τρεχει? Κριμα γιατι ξερει οση μπαλλα ξερουν ολες οι αλλες ( και πολυκροτες…) μεταγραφες μαζι!

 58. JAN ZWAN JACOBSEN έγραψε

  Μη μου αγχώνεσαι αγόρι μου @ ΑΝΑΣΤΟ
  και φέρνεις σε δύσκολη θέση τον δάσκαλο να σε
  βάζει τιμωριούλα και στο γραπτό σου μονογραφή
  ουτως ειπείν τελίτσες (τι μου θύμησες δάσκαλε).

  Και πέστα όπως γουστάρεις , χατήρι δεν χαλάμε εδώ
  και καταλαβαίνω τι κρύβουν οι τελίτσες-τρελίτσες.

  Ανεκδιήγητοι ήμαστονε ;

  Εμείς δεν κοροιδεύουμε τον τρίτο που αποκλείστηκε απο
  τας Ανορθωμένας στούμπατις.
  Μήπως έχει μια διαφορά ;
  Λέγω.
  Τον πρώτο κοροιδεύαμε της Ελλάδος που σκουλαρίστηκε
  σε ντιπλά μάτς απο τα χαλούμια.
  Εμείς οι τρίτοι , χάρη σας κάναμε που παίξαμε Τσού Λού
  που είχατε υποχρέωση να παίξετε εσείς οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ! !
  Αλλά πανάθεμα το σύστημα της ΟΥΕΦΑ το άκαρδο που σας
  έβαλε να παίξετε προκριματικούς.
  Προκριματικούς που επι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡίΑΣ σας ! φέρατε τον
  εαυτό σας να παίζει !

  Αλλά ποιοί πρωταθλητές ;
  Στην πρέφα ρε το πήρατε κι αυτό ;)

  Οταν το παρουμε εδώ που ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ
  ΕΛΛΑΔΟΣ , τότε θα μας κακίσετε που μιά Κύπρια μας παστέλωσε.

  Οταν θα το παρουμε εδώ που ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΝΟ , ΚΑΘΑΡΟ
  ΚΑΙ ΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΜΟ από κανένα πρωτάθλημα εκτός απο
  σας που αμφισβητήτε τα πάντα που δεν θα φθάσετε ποτέ.
  Τότε θα μας κακίσετε που φάγαμε ΕΠΤΑ , που μάθατε όλοι που
  βρίσκεται το Μόλντε , πως η φανέλα της Χέρενφεν έχει καρδούλες
  και πως η ΜΑΚΑΜΠΙ εκτός από μπάσκετ έχει και ομάς περίτρανως
  στην Χάιφα !

  Και γίναμε και ρεζίλι ε;
  Στην Ευρώπη.
  Κι εσύ τι ξέρεις απο Ευρώπη μάτια μου ;
  Χάσαμε απο αυτούς που έπρεπε να είχατε αποκλείσει
  και γίναμε ρεζίλι κιόλας ;

  Δεν συνεχίζω στείρα αντιπαραθεσις , απλά παρέθεσα
  και θύμησα σε όλους ποιανού υποχρέωση ήταν
  η Ανόρθωση και ποιός ήτο ο πρωταθλητής που έπρεπε
  να παίξει μαζί της ντιπλά μάτς.

  Για να διούμε όταν πατήσει η ΚΥΡΙΑ στο ΟΑΚΑ τι θα γίνει.
  Να έχουμε πλήρη το φάκελο του ΡΕΖΙΛΙΜΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗΣ.

  Ακόμα και με χωρίς άμυνα για χάρη του Αντωνίου !

  Αιντες !

  Ρεσείς εγώ δεν θέλω την Ελλάδα αλλά αναγκάζομαι να παίζω
  για να βγώ Ευρώπη.
  Εσείς πουσαστε υπεράνω και θέλετε μόνο τα εδώ παντιοτρόπως
  δια αποφυγή των cornedon , μην ξαναπάτε στην Ευρώπη
  που μας κοροιδεύετε , λές και είμαστε υποχρεωμένοι να
  πηγαίνουμε σε ημιτελικούς , τελικούς και να κάνουμε πορεία
  κάθε χρόνο.
  Ατιμούλικα μας έχετε συνηθήσει ψηλά αλλά κάντε κράτει.

  Τελευταία φορά απαντάω σε Ολυμπιακό.
  Θα ξανααπαντήσω όταν πάνε σε ημιτελικό έστω Τσού Λού.
  Τότενες δηλαδής που θαχουν γίνει ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΜΟΥ Π Ι Π Π Ε Σ ;)

  Ωραία συμπεριφορά κε Χατζημπαμπά , όταν σφίγγουν τα γάλατα απών.
  Ρε μπρρρρρ γαργάλατα , γαργάλατα μέχρι να βγάλουν γάλατα ;)

 59. ace έγραψε

  “ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΡΕ ΚΟΡΝΗΛΙΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ
  ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΛΕΓΕΤ’ ΑΡΕΤΗ Η ΒΡΩΜΙΚΗ Η ΚΡΑΣΗ.”

 60. giorgos έγραψε

  MIA ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΗΡΕ Ο ΤΖΙΓΚΕΡ……ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΥΡΓΙΑΚΟΣ..ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ……

 61. O ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ έγραψε

  @@ Κορνήλιους Τόμσον τον είχα στρώσει τον μάγγα.
  Αλλά ο Στελάκης , το αγοράκι μου , έκοψε το ποιηματάκι μου
  γιατί μου είναι ευαισθητούλης και καλά κάνει.
  Ειδεμή νά βλεπες το πραγματικό ποίημα πόσες πιθαμές….μαγγιάς έχει.
  Οχι ένα δύστιχο…δίστιχο της πλάκας και τέλος.

 62. Κορνήλιους Τόμσον έγραψε

  “Ανέβα Μήτρο στο βουνό και κ..σε μας τα φρύδια”.Στο δια ταύτα,στο θέμα μας, με αριθμούς και ντοκουμέντα.Άσε τις μαντινάδες γιατί μαντινάδες αποδείχτηκε ότι γράφουν όλοι τελικά κι ας μην είναι και τόσο παντελονάτοι.Έχεις τώρα 46 ώρες να ρωτήσεις,να διαβάσεις και να μας πεις τι βλέπεις.Αλλά να σου πω τι πιστεύω;Ούτε εσύ πρέπει να την ξέρεις την προϊστορία.Είναι σα να ρωτήσεις κάποιον “από που ήταν ο αρχηγός των αναρχικών στον Εμφύλιο της Ισπανίας”.Η σωστή απάντηση είναι: “Μαδριλένος”, όπως σωστό είναι και ότι πρώτα έπεσε η Βαρκελώνη και μετά-με πολύ περισσότερο αίμα-η Μαδρίτη.Αλλά έχει περάσει το παραμύθι…Πάντως αναμένουμε όλοι με αγωνία.

 63. ace έγραψε

  “ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΛΟΠΟΙΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΛΙΟ ΒΓΑΝΕΙ
  ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΣΕΣ ΑΡΑΔΕΣ ΠΙΑΝΕΙ!”

 64. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  ΕΛΕΟΣ! ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!
  ——————————————
  Είναι 2 μέρες τώρα που με το που κάνω να μπώ στον πολιτισμένο αυτόν ιστότοπο, ακούγεται μια μπάσα και γνώριμος φωνή απο μέσα:
  - Επι τέλους ρε καραγκιόζη! τί θα γίνει με την πάρτη σου;
  - Δεν αντέχεται αυτή η ΨΑΡΙΛΑ! ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!
  - Δεν μας έφταναν τα πορνό σου 12 χρόνια, κάθε βδομάδα, δέκα παρά τέταρτο;
  Τι να της πω της κοπέλας; Τι να κάνω ρε Ζβανάκο; Παντόφλες με καρφιά έχει πάρει η αθεόφοβη… Δεν ξαναμπαίνω (μέχρι να βγεί το σχόλιο απο το σπόρτ-γκρ).
  Δεν είναι του επιπέδου μου η στείρα αντιπαράθεσις.
  Εγώ είμαι και θα παραμείνω ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ! ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!
  [ΒΛ. ΣΧΟΛΙΟΝ #24]
  Ερωτώ όμως:
  Ας υποθέσουμε ότι είσαι γάβρος και μπαίνεις να κάνεις καζούρα.
  Θεμιτόν.
  Τι λες ακριβώς στο βάζελο για να καταλάβω;
  “Έχασες ΤΡΕΙΣ ΠΟΝΤΟΥΣ απο αυτούς που εγώ έχασα (μετά από 12 έτη):
  - 3 μήνες μπάλα - σεντόνια - χλίδα - αναγνώριση ΚΑΙ 5 μύρια τα οποία πήγανε στο ταμείο το δικό ΣΟΥ;”
  Έλα Χριστέ και μπούκωνε… τι να πω άλλο;
  Γι’ αυτό σας λέω: Είναι σήκωτο το ευρωπαϊκό σύνδρομο του επαρχιώτη…
  Μακρια λέμεεεε!

 65. ace έγραψε

  “KI AN ΣΟΥ ΚΟΨΕ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΣΚΛΗΡΑ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣ’ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ! ΔΕΝ ΕΙΝ’ ΓΙΑ ΥΣΤΕΡΙΑ!”

 66. ace έγραψε

  “ΚΙ OΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΤΣΟΥΣ ΣΑΣ, ΣΕ ΚΡΗΤΗ, ΣΑΛΟΝΙΚΗ,
  ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ Μ΄ΑΥΤΟΥΣ, ΜΑΛΛΟΝ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΝΙΚΗ!”

 67. Dimimal έγραψε

  xairetai stous filous panathinaikous…. gia tous allous apaxsiw mias kai fwrane parwpides edw k xronia.
  gia ton agwna k ta xalia mas den xreazetai na anaferw. ta eidame oloi. alla alitheia twra ta eidame prwti fora. exw diarkeias k exw paei se olous tous agwnes k se kanenan den eida wraia mpala. den milaw gia nikes k 5ares alla gia wraia mpala. k gia na eimai antikeimenikos tha exsairesw 2 imixrona. alla auto pou thelw na pw einai oti den prepei na fanoume arnitikoi k san filathloi na kanoume ta lathoi tou parelthontos. epeisis na pw oti o Ten kate me provlimatizei polu. gia polla…. parola auta tha einai terastio lathos na min ton stirixsoume. auto to lathos kanoun xronia twra oi ellinikes omades. o kathe neos proponitis prepei na meinei ston kathe pagko toulaxiston 2 xronia, na parei tous paiktes pou thelei kai na doulepsei tin omada opws thelei. k meta analoga me ti exei kataferei na krithei. an den exei piasei tous stoxous tou na fugei. k auto isxuei gia kathe posto stin omada. eite autos einai o antwniou eite o velits.
  oso gia tous gaurous auto pou den mporw na katalavw einai pws akoma mporoun na milane gia eurwpi. i istoria einai istoria oso palia i nea einai. oloi xseroume pws k giati o gauros epaize eurwpi tosa xronia k oloi xseroume ta apotelesmata… k tin katastrofi pou efere gia to elliniko podosfairo. nai o PAO ta teleutaia xronia den einai autos pou prepei k mas exei sunithisei. alla auto den simainei oti auta pou exei kanei tosa xronia k oi epituxies tou pou exoun toso voithisei to elliniko podosfairo exoun diagrafei.
  Prokalw opoion gauro thelei na kanei mia ANTIKEIMENIKI sugkrisi twn duo omadwn stin eurwpi sta xronia pou uparxoun k as metrisei posous vathmous exei ferei o kathenas. k meta na milisoume. !!!!!!!!!

 68. Traum έγραψε

  φτωχαινει ο πνευματικός μας κόσμος αν μαθουμε να χρησιμοποιουμε σωστα μια λεξη;
  το ελληνικο λεξιλογιο δεν εχει αναγκει να χρησιμοποιειται μια λεξη ως συντηρηση ενος μυθου.
  “ενέργεια, συμπεριφορά, που χαρακτηρίζεται από ηθελημένη ή προσποιητή άγνοια ενός (υπαρκτού) κινδύνου.” καλυτερα μια πιο πληρης φραση παρα μια στειρα λεξη.
  εκτος κ αν σας αρεσουν οι μυθοι κ τα παραμυθια..

 69. ace έγραψε

  ” KAI MEΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ,ΕΙΠΕ, “ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΛΑΘΗ”!
  ΟΜΩΣ Η ΠΛΑΚΑ Η ΚΑΛΗ ΕΙΝ’ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ! “

 70. O ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ έγραψε

  @ ace

  Ζήτα το αγόρι μου να το δημοσιοποιήσει ο Στελάκης.
  Είναι ταμάμ για σένα που φαίνεσαι γατόνι.
  Θα το φχαριστηθείς πίστεψε με.
  Ετσι σας θέλω τους παπαρουνάτους (κόκκινους)
  ανοικτόμυαλους.
  Είναι ποιματάκι που δεν έχει την παραμικρή βωμολοχία.

  ΥΓ Για δεs ρε Χατζημπάμπη πότε τον έπιασε τον δικό σου η αναφυλαξία
  της σεμνοτηφίασης
  Για γκόμενες ξέρεις να μιλάς στο ραδιόφωνο όμως.
  Ψυχολόγεεεεε , ναί ρε και καπνιστής και πότης είμαι.
  Και προοδευτικός και Οβραίος και χίλιες ατασθαλίες κάνω.
  Εχω κυλιστεί στη λάσπη του παραπάνω απο…… 100 % ;)

 71. ace έγραψε

  “ΚΟΡΝΗΛΙΕ ΚΙ ΟΙ ΚΟΠΕΛΙΕΣ ΕΣΚΑΣΑΝΕ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ
  ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΧΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΟΥ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ!”

 72. ace έγραψε

  “XATZHΜΠΑΜΠΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ
  ΓΙΑΤΙ ΑΣΕΛΓΟΥΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ…ΣΗΜΑΙΕΣ!”

 73. ΑΜΑΛΑΚΙ έγραψε

  ΓΙΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ.
  ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΛΕΩ.ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΣΟΥΝ.
  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.
  ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΣ ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΓΕΛΙΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.
  ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΧΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΑΝΤΡΟΠΑΡΕΑΣ.
  ΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ ΟΤΙ…….
  ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
  ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ , ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΑΣΧΕΤΗ.

 74. Ο SOTIS τόπε κι.. έγραψε

  Στέλιο αυτός ο ace μας έχει περάσει γενεές δεκατέσσερις
  και ο ποιητής του έρωτα [τρομάρα του] που κατάλαβα ποιός είναι,τουχει γράψει
  ποιηματάκι , έλα αγόρι μου και μυρίζομαι κάτι καλό βάλτο να πάει στην ευχή
  μη μας ψήνεις. Τι παραπάνω κακό έχει αφού λέει πως δεν βομολοχεί και δεν το βάζεις;
  Να βγούμε σε νέο συλαλλητήριο θέλεις ρε Στέλιο ;
  Μπαφιάσαμε σαν δυό μερόνυχτα ατσίγαροι.

 75. ace έγραψε

  “ΩΡΑΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΣΑΣ
  ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΕΝΑ CENT ΘΑ ΠΑΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΑΣ!”

 76. Omonoiatis έγραψε

  leei loipon o sotis :

  Ο SOTIS ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΗ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
  ++++++++++++++++++++++++++++

  Ακούτ’εμένα.
  Η Ανόρθωση ποιόν καλύτερο παίκτη έχει έναντι της Πανάθας ;
  Εναν να πούμε , τον Τραιανό απέναντι στον Σαριέγκι.
  Στα υπόλοιπα μεδέν που λέει και μια ψυχάρα εδώ.

  DLD simfwna me ton sotis na poume, gia paradigma, extos apton captain tis selesao Gilberto Silva - pou adikite me tosous axristous dipla tou kai pws na dixei ayta pou xerei - na poume dld simfwna me ton sotis oti o PAO exei kalitero paixti apo ton 3 fores prwtathliti eyrwpis me tin REAL Madritis SAVIO ? na min anaferthw se allous nomizw den xreiazete.

  oso gia proponiti ine apla thayma pou o ketsbayia ine sti kypro simfwnw, alla apo kapou prepei na arxizoun oi nearoi proponites kai aytos dialexe ti kypro, den tha minei gia poli.

  alla pws na xereis perissotera kai na vlepeis pera apton Della otan ekei vlepete mono entos synwrwn kai ante to poli ispania kai agglia, kai afou pisteyete pws meta tin ispania, italia, agglia ine i podosferiki ellada kai meta to xaos….

  2 dimosieymata pio panw kanoun logo pws xasate apo ANWTERI OMADA, kai pws ektitheste afou den diapistwsate apo to paixnidi me osfp tin dynamikotita tis Anorthosis.

  e fenete 2 adelfia ellhnes ekei exoun anoixei ta matia tous..dioti xrhma ekei stin ellada exete arketo stis omades… dioikitika omws eiste xalia..kai pernete ena asteri ton Silva kai i ipolipi omada ine xalia, akou sariegki kai vyntra kai m….es. Tha niwthame ntropi sti Kypro an meta apo tosi prospatheia den katafername na xeperasoume to epipedo tetoiwn “podosferistwn”. kai mia omada me tetoious paixtes pou kryvonte pisw apo to ena megalo onoma (pou den ine o maradona gia na kerdizei monos tou) se kamia periptwsi den thimizei ton PAO tou parelthontos.

  H Ellas ine isws i moni xwra sto podosfero pou prin 5-10 xronia itan kalitera sto sillogiko podosfero, kai deite epitixies tote. oloi pane mprosta i ellada paei pisw.

  xasate apo mia omada anwteri, mia omada pou epeyfimoun ayti ti stigmi kaliteroi gnwstes tou podosferou apo esas, opws AGGLOI kai ITALOI, proponites anagnwrismenoi kai eseis pali ethelotyflite giati den thelete na paradexthite poso ston pato pesate.

  kai mporei na sizitate me tis wres gia perasmena megaleia, kai gia to pios ine perissotero evrwpaios, askopa, giati ayti ti stigmi eiste gia klamata.

  DEN MPOREIS NA LES OTI THES ENISXISI SE 10 THESEIS, AFOU GYRW APTO GILBERTO INE OLOI -SXEDON- OSOI AGNWISTIKAN STO GSP , ASXETOI, KAI TAYTOXRONA NA MIN PARADEXESE TIN ANOTEROTITA TOU ANTIPALOU, O OPIOS PROFANOS DEN EXEI TOSOUS ASXETOUS PAIKTES STIN 11ada.

  Kai epidi xerw oti diavazoun kai anorthosiates edw arketoi, ipomoni, min trelleneste epidi nikisate omades opws pao kai olympiako pou ine fantasmata tou megalou endoxou parelthontos tous..perimenete mexri tis 25 Oktovriou pou tha mpeite sto gipedo mazi mas :)

 77. ace έγραψε

  “ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΒΑΖΕΛΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ …ΠΛΑΚΑ ΟΥΛΟΙ
  ΓΙΑΤΙ ‘ΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΤΕΚΝΟ, ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΥΛΙ!”

 78. ace έγραψε

  “Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΒΑΖΕΛΟΣ ΤΙΜΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΥΣ, ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ …ΜΠΟΥΓΑΔΑ!”

 79. Κορνήλιους Τόμσον έγραψε

  Τελικά ρε ace σε παρεξήγησα.Νόμισα ότι είσαι ποιητής αλλά τελικά είσαι απλά γάβρος…………. .Για το θέμα μας δεν έχεις γράψει τίποτε ακόμη αποδεικνύοντας ότι παπαρίτσες έλεγες.Τα ποιηματάκια σου μπορούν να τα διαβάσουν οι υπόλοιποι εγώ δεν χάνω το χρόνο μου με γιαλαντζί μαντιναδόρους.Μαντινάδες λέει και στο ραδιόφωνο εκείνη η διαφήμιση:”ανάθεμα τα κινητά,τον ύπνο σου έχεις χάσει,στις επαφές τη γκόμενα την έγραψες Θανάση!”.Όταν συνέλθεις μην ξεχάσεις να πεις σε αυτούς που θα απομείνουν εδώ να σε θαυμάζουν τελικά τη προϊστορία του ΟΦΗ με τον οσφπ.Μην ξεχαστείς έτσι;Να και τώρα θυμήθηκα ότι ένα ματς που ήταν τιμωρημένος ο ΟΦΗ και παιζόταν πρωτάθλημα για τον μεγάλο ψεύτη παίχτηκε στα φιλικά…Χανιά!!Αντίο για πάντα.Θα μου λείψουν οι μαντινάδες που κρύβουν την άγνοια.

 80. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  ΒΑΖΕΛΟΙ ΑΦΕΣ ΑΥΤΟΙΣ!
  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!
  =============================
  Από την άλλη μεριά, εγώ τους καταλαβαίνω…
  Ορισμένα πράγματα έιναι χαραγμένα στο DNA.
  Γονιδιακά, κληρονομικά, πως το λένε:
  Να ξέρεις δηλαδή, ότι την ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ την έψαχνε για ΄κανα εισιτήριο να δεί το Γιούτσο εναντίον του ΦΩΣΤΗΡΟΣ πίσω απο το ΚΟΤΕΤΣΟ-ΣΥΡΜΑ στο γήπεδον του Ταύρου,
  την ΙΔΙΑ ΩΡΑ ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ την έψαχνε BRITISH AIRWAYS, εισιτήριο για Λονδίνο να δεί το ΔΟΜΑΖΟ, χειραψία με τον ΚΡΟΪΦ μπροστά απο την κούπα;
  Εμ!
  Έλα στη θέση του παιδιού αυτού, τι βιώματα του πέρασε ο μπαμπάς του…
  ΥΓ
  Ψυχοπονιάρης είμαι τελικά ρε Ζβαν!
  Και αλοίμονο στο δύστυχο που θάχει το κουράγιο να μείνει μέχρι τέλους, με τα δυό μας… Μόνο η κοφτέρα του Μαρκάκη τονε γλυτώνει…
  :-)

 81. whefo έγραψε

  ΕΛΛΑΣ (ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΡΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ)
  ΕΥΡΩΠΗ (ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ)
  ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΠΕΛΑ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ)

  ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΚΥΡΙΕ ΠΡΕΣΒΗ.

 82. iperohos έγραψε

  Το θεμα δεν ειναι ο φετινος Παναθηναικος.Το θεμα ειναι γιατι αυτη η ομαδα που γεννησε στους οπαδους της μεγαλες προσδοκιες,δεν φαινεται ανταξιος αυτων.Γιατι τελικα εχουμε να δουμε μια πραγματικα ΚΑΛΗ ομαδα απο την εποχη Σαραβακου-Βαζεχα;

 83. Βαρώνος έγραψε

  Να υποθέσω πως όταν η Ξάνθη άνοιγε τους μηρούς διάπλατα πέρσι, μη και τραυματιστεί το … δέος του γρύλου και χάσει το πρωτάθλημα, ήταν όλα καθαρά. Όπως και το γεγονός πως η μοναδική ομάδα που δεν έχασε ποτέ στη Νίκαια στα ~20 χρόνια του Ιωνικού στην Α Εθνική ήταν ο γρύλος, είναι τυχαιότατο …

  … και η μόνη παραφωνία στον υπέροχο κόσμο του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο ΟΦΗ και ο ΠΑΟ …

  να στε καλά βρε. Γέλασα και σήμερα. :-))))))

 84. ace έγραψε

  “ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ ΤΗΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥΣ
  ΤΗΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ!”

 85. ace έγραψε

  “ΣΤΕΛΑΚΗ ΜΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΨΕΣ, ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕΣ ΤΗ ΡΙΜΑ,
  ΜΑ ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ!”

 86. ace έγραψε

  “ΜΕΓΑΛΟ ΚΛΑΜΑ ΕΠΕΣΕ ΕΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
  ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΠΙΑ ΤΟΠΙ!”

 87. Kostas M. έγραψε

  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΗΨΙΟΥ ΜΟΥ (10 ΕΤΩΝ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ)

  ΘΕΙΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΠΑΙΖΕ ΧΘΕΣ Ο ΓΑΒΡΟΣ?????? ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.

  Ο ΓΑΒΡΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ??????

  ΠΟΙΟΣ ΚΥΝΗΓΑΓΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΤΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ “ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ”?????????

  ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΕΓΙΝ ΑΝ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΑΒΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ???? ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ Ο ΓΑΒΡΟΣ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ????

 88. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  Το ήξερα ότι πονάει το ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
  αλλά ειλικρινά ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, δεν το περίμενα…
  =======================================
  Θα μου πεις, λίγο είναι;
  Εμ, βέβαια.
  Εξι μήνες αργότερα, ο μπαμπάς βάζελος έψαχνε εισιτήρια για το Μοντεβιδέο.
  Έπαιζε ο ΔΟΜΑΖΟΣ τελικό διηπειρωτικό με την τοπική Νασιονάλ…
  Για την ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
  Ο μπαμπάς γάβρος, την ίδια μέρα έψαχνε εισητήριο για την Καρδίτσα.
  Έπαιζε ο Γιούτσος με την τοπική Αναγέννηση…

 89. ace έγραψε

  “ΣΤΕΛΑΚΗ ΜΑΣ ΞΗΓΗΘΗΚΕΣ ΩΣ ΑΨΟΓΗ ΒΑΖΕΛΑ
  ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΤΙΒΙ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ
  ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΟΥΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ Ν’ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ
  ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Ν’ ΑΛΛΑΞΕΙΣ!
  ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΣ ΒΓΗΚΕΣ ΠΟΛΥ ΟΦΣΑΙΝΤ!
  ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ!”

 90. koutsavaki έγραψε

  Αμα δεν γουσταρετε γαυρους να απαντανε στα βλακωδη σχολια
  των βαζελων τοτε βαλτε την σημαια της ΠΕΚ αφου μονο αυτες
  τις φωνες θελετε να ακουγονται να το ξερουμε και μεις οποτε
  να τελειωνει η ιστορια…..
  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ “ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΚΙΑ”
  και τα “μπλοκακια τους”…..
  ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ…..

 91. Δημήτρης έγραψε

  Για ποιο λόγο άραγε οι πιστοί οπαδοί του Θρύλου εξακολουθούν να ασχολούνται συνέχεια με τον ΠΑΟ; Δεν είναι η ομάδα τους η καλύτερη στην Ελλάδα; Τόσα πρωταθλήματα που έχουν πάρει δεν αισθάνονται πια αρκετά ανώτεροι ώστε να τους ενδιαφέρει μόνο η δική τους ομάδα; Ή μήπως δεν αισθάνονται ανώτεροι; Γιατί; Με 11/12 πρωταθλήματα; Περίεργο… Ή μήπως όχι και τόσο περίεργο; Μήπως εξακολουθούν να ασχολούνται με τον ΠΑΟ γιατί δεν πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από αυτόν; Γιατί κάποιος που ασχολείται διαρκώς με κάποιον που θεωρεί κατώτερό του, μάλλον χρειάζεται ψυχίατρο.
  Αν λοιπόν οι Ολυμπιακοί δε θεωρούν την ομάδα τους καλύτερη από τον ΠΑΟ, τότε πώς εξηγούν το 11/12; Αν πάλι πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι και παρόλα αυτά ασχολούνται συνέχεια μαζί του, τότε οι ψυχίατροι πρέπει να πιάσουν πολλή δουλειά…

 92. ο Δέκα έγραψε

  Επανέρχομαι στο θέμα της ξύλινης γλώσσας, έχοντας ως αφορμή αυτό που διαβάζω στο sport 24: ο Τεν Κάτε υποσχέθηκε ότι ο αγώνας με την Ανόρθωση θα αποτελέσει κακή παρένθεση.

  Λοιπόν, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή ο δημοσιογράφος δουλεύει εμάς, τους αναγνώστες, ή ο Τεν Κάτε δουλεύει τον Πατέρα και μαζί αυτοί οι δύο τους οπαδούς της ομάδας τους (εντάξει, τρία τινά, αλλά το τρίτο είναι απόρροια του δεύτερου).

  Για να αποτελέσει κάτι “παρένθεση”, θα πρέπει να είναι διαφορετική ή ανακόλουθο με την τακτική και κανονική σειρά των πραγμάτων. Αν βρέξει μέσα στον Αύγουστο, τότε η βροχή είναι παρένθεση στην ηλιοφάνεια του καλοκαιριού.

  Όταν ο Παναθηναϊκός παίζει χάλια για πολλοστή φορά, αυτό ΔΕΝ είναι ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ, είναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ, και τα σχετικώς καλά διαστήματα, όπως ας πούμε το πρώτο ημίχρονο με τον Άρη, είναι η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ.

  Ξύλινη γλώσσα. Αηδία. “Κοιτάμε μπροστά”, δηλώνει ο Πατέρας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sport 24. Δείτε το μήνυμά μου #7, και γράφω ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή τη φράση ως δείγμα ξύλινης γλώσσας.

  Αν ο Πατέρας δέχεται ότι αυτό το χάλι που παρουσιάζει εδώ και ΜΗΝΕΣ ο Παναθηναϊκός είναι “παρένθεση” μέσα στην, κανονικά “καλή” πορεία του, τι να πω.

  Δουλευόμαστε ομαδικά.

 93. whefo έγραψε

  ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ 11/12 ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ?

 94. ένας έγραψε

  Ρε σεις. Δεν πάμε καλά. “Απολογήθηκε” λένε ο Τεν Κάτε! Τόση χολή δεν έχω ματαδεί από τα έντυπα. Ώπατης…

  Νάταν η ζήλεια ψώρα… Πάντως άμα δω δύο επιθετικούς και 4-4-2 σταματάω να ασχολούμαι με τα τεχνικά του ΠΑΟ. Εδώ δώσαμε και πήραμε να καταλάβουμε τι γίνεται με το 4-3-3. Πήραμε παίκτες για 4-3-3. Θα το αλλάξουμε τώρα; Θρύλος είμαστε;

  Αυτό το “στόπερ και επιθετικό το Γενάρη” θα μας καταστρέψει. Άντε να είσαι ο Σόουζα, ο Ρούκα και ο Μελίσσης και να ακούς αυτά τα πράγματα… Για να πάρουμε τ’ απάνω μας που με την πρώτη στραβή ψάχνουμε δικαιολογίες και λαϊκά δικαστήρια. Να απομακρυνθούν Αντωνίου και Αναστασίου και να αφήσουνε τον Τεν να δουλέψει. Κυρ Κώστα, τον Γκούμα ήξερες να τιμωρήσεις για το λάθος που είπε με την Ίντερ, τώρα που διαβάζουμε ότι (αδιάφοροι κατ’ εμέ) παίκτες λένε ότι δεν τους ταιριάζει το σύστημα δεν ξέρεις να τιμωρήσεις; Αυτά τα δυο μέτρα και δύο σταθμά θα μας φάνε…

 95. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΝ ΣΥΝΔΡΟΜΟΝ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΩΤΗ
  [ΜΕΡΟΣ 3ον]
  —————————————————————–
  Θα δοκιμάσω και λίγο ΦΕΪΚ ΠΟΛΥΒΟΥΑ, να μου πείτε τη γνώμη σας. (με την άδεια σου αρχηγέ, έχουμε ένα παραμυθάκι σε εξέλιξη και κολλάει. Αν θες μπορείς και να το συνεχίσεις. Έχει ένα άλφα ενδιαφέρον για τους προσκεκλημένους μας…)

  Περάσανε λοιπόν οι μέρες, περάσανε τα χρόνια και ο μπαμπάς γάβρος παντρεύτηκε μια όμορφη κοπελιά
  και έφερε στο φώς του ήλιου ένα αγοράκιιιι….
  Το αγοράκι γαλουχήθηκε, πάντα με την ίδια επωδό:
  - Ο θρύλος παιδί μου έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα. Να το ξέρεις αυτό….
  Μια μέρα, Πέμπτη ήτανε, ο Θρύλος εόρταζε τα ΕΞΗΝΤΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ περι το ‘85-’86, όταν το αγοράκι ρώτησε ξαφνικά:
  - Μπαμπά, τι έχει μετά τον ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ στην Ευρώπη;
  ** Να σημειώσουμε εδώ, ότι το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ μέχρι να διαλυθεί η Γιουγκοσλαβία (όταν και κληρώθηκε απανωτά με 2 ομάδες Β’ Κατηγορίας απο Βοσνία και Σερβία και μετά αποκλείστηκε (!)] ήταν ΕΝΑΣ ΓΥΡΟΣ: ο ΠΡΩΤΟΣ!
  - Ο θρύλος έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα είπαμε. Μη σου… (!)
  Απήντησε, λίγο νευρικός, ο μπαμπάς γάβρος.
  - Καλά μπαμπά… Έχω όμως, άλλη μια απορία απο χθές το βράδυ: το γκόλ του ΡΟΤΣΑ στο ΑΝΦΙΛΝΤ γιατί δε μέτρησε; Και τι ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΓΥΡΟΣ ήταν αυτός, που ο εκφωνητής έλεγε ότι έχει 140 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΕΑΤΕΣ;
  Ο μπαμπάς γάβρος, αυτή τη φορά κράτησε την ψυχραιμία του:
  - Έλα τώρα, πάμε γρήγορα, γιατί αρχίζει ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ με το ΒΥΖΑΝΤΑ για το κύπελο. Θα το σηκώσουμε πάλι. Να ξέρεις ότι ο θρύλος έχει τα περισσότερα κύπελα…
  - Τα άλλα μη σε νοιάζουν. Είναι για τους φλώρους…
  - Άϊντε, μη σου…

 96. ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έγραψε

  Μπράβο ρε @κουτσαβάκι.
  τι το θές και μπαίνεις στα αγράμματα δημοσιογραφάκια; άντε στο καλό αγόρι μου.
  που θα μας κάνεις και μαθήματα.

  ……………………………..
  – το παράκανες κ. Μαρκάκη. Τέτοιες φωνές δεν λογοκρίνονται. Ντροπή!

 97. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΝ ΣΥΝΔΡΟΜΟΝ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΩΤΗ
  [ΜΕΡΟΣ 4ον]
  ——————————————————————————————————-

  Μπαμπάς και υιός γάβροι λοιπόν, συνέχιζαν να ζούν ειρηνικά πιστοί και πάντα παρόντες στα δρώμενα της θρυλικής τους ομάδας.
  Ωστόσο, το αγοράκι φτάνοντας στο τέλος της εφηβείας του, περί το ‘96, είχε αρχίσει πια να έχει αμφιβολίες: Παρ’ ότι “ο θρύλος είχε τα περισσότερα πρωταθλήματα”, ο ίδιος πάσχιζε να θυμηθεί κάποιο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερνε…
  ** Υπήρχε ένα που θυμόταν αμυδρά, γύρω στα έξι του - τότε με τις απεργίες των ποδοσφαιριστών, που οι ομάδες κατέβαζαν τα παιδικά… το 86-87 - (* Συμβουλευτική Σημείωση: ΠΑΝΤΑ μέσα στις ΜΟΥΦΕΣ ο θρύλος) ωστόσο, ο μπαμπάς-γάβρος ήταν πλέον σοβαρά εκτεθειμένος.
  Τότε ακρίβώς ήρθε ΤΟ ΚΑΙΡΙΟ για την ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ιδιοσυγκρασία του μικρού αγοριού - ΧΤΥΠΗΜΑ:
  230 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΕΑΤΕΣ και η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ του ΒΑΖΕΧΑΚΟΥ με τα δύο αδύνατα ΧΕΡΑΚΙΑ ΨΗΛΑ στον ουρανό του ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ στο 87′ και τους Σωτηρακόπουλο-Σακελλαρόπουλους να ωρίονται: “Ελλας-Ευρώπη-Παναθηναϊκός”!! Εφιάλτης!!
  - Εντάξει ρε πατέρα, φλώροι δε λέω, αλλά πως διάολο το κάνουνε αυτό οι ξεφτίλες; Και χούντα δεν έχουμε πλέον. Και τέλος πάντων, που στο δια#@$… είναι τα Πρωταθλήματα τουλάχιστον; Φαντάρος θα πάω και δεν θυμάμαι ούτε ένα γα$@$@#νο!!!
  Αυθαδίασε άσκημα ο μικρός φίλος μας…
  - Ο Θρύλος έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα και κύπελα παιδί μου. Να το ξέρεις αυτό…
  Είπε με ψυχραιμία και σιγουριά ο μπαμπάς-γάβρος και συνέχισε:
  - Εισιτήρια για τον ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ στη ΛΕΙΒΑΔΙΑ βρήκες για την Τετάρτη; Έμαθα ότι ο ΑΝΑΣΤΟ θα παίξει με ένεση…
  - Και σταμάτα να ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ στο γάβρο ΠΑΤΕΡΑ σου, ΜΗ ΣΟΥ…

  ΥΓ
  14 μέρες αργότερα ο ευρωπαίος αποκλείστηκε με τριάρα απο τον ανώτερο του υπερηχητικό Άγιαξ, ενώ ο μπαμπάς βάζελος (τον θυμάστε στην αρχή της ιστορίας) ξανά-μανά είχε ήδη αρχίσει να ψάχνει για εισιτήρια Alitalia αυτή τη φορά, για Ρώμη… [ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ αυτή η οικογένεια... άστα πίκρα: πολλά τα λεφτά]. Δεν ήταν γραφτό όμως… (ίσως καλύτερα για την αδενοπάθεια της μαμάς, γιατί σε 10 μέρες είχανε κι’ άλλο ΤΕΛΙΚΟ στο ΠΑΡΙΣΙ παρέα με τον κύριο ΠΑΥΛΟ - αλλά αυτό είναι το επόμενο εφιαλτικό κεφάλαιο).
  Εκείνο το βράδυ λοιπόν, έγινε ένα επίσης ΚΡΙΣΙΜΟ γεγονός: άνθρωποι-ζόμπι” με κόκκινες σημαίες βγήκαν έξω απο τα σπιτια τους και ΚΑΨΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΣΑΛΙΜΑΝΙ (κυριολεκτικά: δεν έμεινε σκουπίδι σε κάδο εκείνο το βράδυ). Ένα Πασσαλιμάνι που είχε να δει γάβρους 13-14 ΧΡΟΝΙΑ…

  ΥΓ.2 [Σχόλια των θεατών του έργου στο τέλος της 4ης πράξης]
  - Απίστευτα βιώματα πάντως…
  - Και σε πολυ τρυφερή ηλικία κ. Καθηγητά…
  - Είναι τρομερό…
  - Έως απάνθρωπο θα έλεγα, ανεπιφύλακτα…
  - Είπαμε, εγώ τους καταλαβαίνω απόλυτα…

 98. SILVER έγραψε

  Αγαπητοι βαζελοι μετα το δουλεμα του γενικου διευθυντου μετα το τελος της μεταγραφικης περιοδου σχετικα με τις μεταγραφες ( εκοψε ΠΕΓΕΡΑΝΟ - ΑΙΜΑΡ) και εκανε οικονομια εις την ΠΑΕ μας δουλευουν τωρα και οι πρασινοφυλλαδες οτι τωρα αντεληφθησαν εκει στην ΠΑΕ οτι η ομαδα χρειαζοταν κεντρικο αμυντικο και φορ. Νομιζουν οτι κοιμομαστε σαν τους γαυρους που τους δουλευει ο ΧΑ-ΧΑ. Μαλιστα αγαπητοι πιστεψαμε στην πολυμετοχικοτητα και την πατησαμε. το ιδιο και οι μετοχοι πιστευω. ΔΕΝ ειναι δυνατον να κοιμωνται και να εβλεπαν απο περσι οτι η ομαδα ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. Οσο το 51% ανηκει στην οικογενεια δεν αφηνουν τον ΠΑΟ τουλαχιστον τα δυο επομενα χρονια να διακριθη ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ, γιατι ο λογος ειναι φανερος. ΤΟ πανο στην πορεια το εγραφε. ΤΟΥ ΣΤΕΛΛΙΟΥ η πενα το εχει καυτηριαση , για προσωπα ανικανα, στην αυλη του προεδρου, για γλυφτες, κλπ. Την πατησε ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ. Δεν αλλαξε τιποτα. ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΣ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ*** Θα εδινε κανενας απο εσας ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΑΡΛΑ για παικτες αμφιβολου αξιας ;

 99. Άντισλάβος έγραψε

  Είναι απλό ρε Δημήτρη.Χωρίς εμάς δεν υπάρχουν.Δηλαδή τι να κάνουν;Να βάλουν το Σάββα να απαριθμεί τους τίτλους;Ξέρουν πως τους πήραν όπως ξέρουν και τις παλιές ιστορίες.Ή μήπως να θυμούνται τι κάναν επί 50 χρόνια έξω από τη χώρα;……….. Γι΄αυτό ο εκπρόσωπός τους μιλάει για λαγούς μέσα στη σούπερ λίγκα.Και γι΄αυτό ο Αμανατίδης έχει φορέσει μπλούζα “καλύτερα νεκρός παρά παναθηναϊκός”στο δημαρχείο του Πειραιά.Μετά βέβαια το έπαιζε σχολιαστής στην t.v…Έχω τη καλύτερη απόδειξη:Ο θείος είπε ότι το ματς με τον ΟΦΗ του θύμισε ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού όπου όλοι στο γήπεδο(!!)άκουσαν το πόδι του Τομαρά να σπάει από κάτι Ουρουγουανούς!!!Καταλάβατε;Ο θείος ήταν στο γήπεδο έτσι για να ξέρετε ποια ομάδα έβλεπε κάποτε.Αν δεν το πιστεύετε ρωτήστε κάποιον που να πήγαινε παλιά στο “Αχ Μαρία”όταν έπαιζε εκεί ο Μπουλάς μα το Ζουγανέλη…

 100. ένας έγραψε

  > X”dad βλέπω έχεις έμπνευση
  Είναι γνωστό το “μυθιστόρημα των τεσσάρων” και ανάλογες απόπειρες
  http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12481&m=S03&aa=1
  Τι περιμένετε λοιπόν;

 101. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΝΤ. έγραψε

  ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
  ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΟΥ. ΑΠΛΩΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑΚΤΙΚΆ, ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΡΩ, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” ΚΑΙ “ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ” ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ. ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,

  ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΝΤΕΡΙΩΤΗΣ

 102. DOCTORATOS έγραψε

  Πολλά εγκάρδια χαιρετίσματα στη μόνιμη και δυνατή παρέα του Στέλιου.Αύριο πετάω για Μάντσεστερ κι απο κεί για Κόρκ αν θυμάστε.Ζβάν τι έγινε;Θα τα πούμε Αγγλία ή Ιρλανδία;Αν θυμάσαι βέβαια τι υποσχέθηκες και αν σε αφήνουν οι γυναίκες.Πάρε και τον Χατζημπαμπά μαζί,πληρωμένα όλα τα εκεί απο μένα.Θα κάνετε ωραίο ντουέτο.Ο Παναθηναικός ζητάει δύο σέντερ μπάκ έτσι δεν είναι;Γιατί ο ένας να μην είναι ο στόπερ της BOLOGNA ο φέρελπις , ψηλός και δυναμικός ΜΟΡΑΣ ας πούμε!Ελληνόπουλο που μοιάζει στον Σωτήρη.Σε πιό νεαρή ηλικία που ξέρει τι σημαίνει ΠΑΝΑΘΗNΑΙΚΟΣ και στο ψηλό παιχνίδι είναι αξιοπιστότατη λύση.Mε αξιόλογη παρουσία στη δύσκολη Ιταλία , με παραστάσεις απο μεγάλους επιθετικούς και σμηλεμένος αμυντικά από Ιταλούς προπονητές που έχουν την αμυντική ισοροπία της ομάδος τους νούμερο ένα έγνοια.
  Ακόμα και η Β’Εθνική που έπαιζε πρόσφατα ο ΜΟΡΑΣ είναι σκάλες ανώτερες α την δικιά μας Σούπερ Λίγκ.
  Οι πολυμετοχικοί πιστεύω να μπορέσουν να τον φέρουν.Για τον ένα απο τα δυο μπακ μιλάω.Ελληνική διάδοχη κατάσταση του 33αρη Γκούμα και του προς έξοδο όπως βλέπω Σαριέγκι.Και πάνω απο όλα σέντερ μπακ και τίποτε άλλο,βλέπε Μελίσση.Μιά ιδέα δίνω για ψάξτε το απο τώρα.
  Νάστε όλοι καλά.Επιστρέφω σύντομα.

 103. Anasto έγραψε

  Καλησπέρα σε όλους καλό ματσάκι να έχουμε.

  Στέλιο κατ’ αρχάς μη μου λες σόρυ, δικός σου είναι αυτός ο χώρος και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τον κάνει μαντάρα ή μπάχαλο όπως λες. Εγώ πρέπει και ζητώ συγνώμη που έγραψα ότι έγραψα χωρίς να με νοιάζουν οι συνέπειες.

  Για την ηθική, φιλοσοφική και τυπική πλευρά των όσων μου λες έχω ενστάσεις και διαφωνίες που δε θα μου έφταναν όλοι οι χώροι που καταλαμβάνουν μαζί όσα έχω γράψει με τη φιλοξενία σου και την άδεια σου. Η κουβέντα αυτή και για άλλους λόγους δεν μπορεί να γίνει τώρα αν και καλό θα ήταν τα οποιαδήποτε “άβατα” που αφορούν εφήμερα πράγματα όπως τα παιχνίδια, να τα τσαλακώνουμε το συντομότερο όσο τους αξίζει και να τα διαχωρίζουμε από τις αξίες όπως αυτή την υπέρτατη της ανθρώπινης ζωής πχ.

  Έλαβα μέρος σε άλλες 4 συζητήσεις μετά το κάζο του ΠΑΟ στην Κύπρο, 2 προφορικές και 2 γραπτές. Σε όλες είπα την άποψη μου, που διαφέρει και από αυτή των περισσότερων εκ των εξ’ ορισμού περισσότερο φορτισμένων βάζελων. Εν ολίγοις δεν πιστεύω ότι ήταν τόσο κακός ο ΠΑΟ και δεν άξιζε την ήττα κατ’ εμέ. Οι συζητήσεις ήταν στο επίπεδο που γουστάρω και φυσικά πουθενά δεν επεδίωξα (ποτέ άλλωστε) να σκοτώσω κάποιον πεθαμένο.

  Εδώ είδα κάποια πράγματα για τα οποία καλό είναι να μη μακρηγορήσω και θεώρησα πως καλό είναι να απαντήσω σε αυτά που θεώρησα θράσος και πρόκληση με τον τρόπο που τους αξίζει. Κακώς μια και αυτό δεν αξίζει ούτε σε μένα αλλά περισσότερο σε σένα και η στοιχειώδης ευγένεια που σου οφείλω αλλά και στον “τελευταίο” συνομιλητή θα έπρεπε να με αποτρέψει.

  Ίσως φταίει το ότι μπήκα με χαρά που θα ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες με σένα αλλά και κάποιους που την επαφή μαζί τους την απολαμβάνω. Μπαίνοντας λοιπόν είδα κάποια πράγματα και μου ήρθε εντελώς φυσικό να πιάσω το πρώτο τουφέκι που είδα πεσμένο και να πυροβολώ. Είπαμε κακώς. Και προφανώς όπου και όποτε το κλίμα δε σε σηκώνει και πρόκειται να στεναχωρήσεις κάποιους, καλύτερα είναι να σωπαίνεις και να αποσύρεσαι ευγενικά.

  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

 104. vaselinos έγραψε

  Παιδιά νέος είμαι και χαιρετώ όλους σας. Γράφω εδώ πέρα διότι από αλοιφή κοντεύω να γίνω σουπα. Λυστε μου την απορία παρακαλώ εσεις που ειστε σοφοί. Πέρυσι ο τεσέιρο εκανε ροτεισον και καμάρωνε. και ο φετινός ποτέ δεν αγωνίστηκε με την ίδια ενεδεκάδα αλλά μισει το ροτέισον. πως ρε παιδια θα μοντάρει τα απολειφάδια μας σε ομάδα οταν ποτέ δεν έχει δοκιμάσει τους ίδιους παίκτες πάνω από δυο φορές; Δοκιμές κάνει κανείς στα φιλικά αλλά όταβν αρχίζει τα επίσημα πρέεπι ν έχει άποψη ήδη και όχι να κ΄νει αψυχολόγητες αλλαγές. Εγω ρε παιδιά δε μπορω να εξηγήσω τι καταρα μας δέρνει και δε μπορούμε να πάιξουμε επίθεση ούτε με το λεβαδειακό μέσα στο ΟΑΚΑ. Επειδή ειμαι παρανοικός πιστευω ότι μόλις πάρουμε παικτη ή προπονητη της προκοπής τον πλευρίζει ο Χο Χο Χο και του τα χώνει για να μην παίζει. Αλλοιώς δε μπορω να εξηγήσω τη μ@λ@κί@ ομάδα που έχουμε.κάθε άλλη εξήγηση δεκτή. Merci

 105. Μάρκος έγραψε

  Σωστός ο “αντισλάβος”. Και παρέα με τον μακαρίτη τον Μπλούη Διακάκη έκανε ο θείος, και μαζί τα βράδια βγαίνανε. ..

 106. ένας έγραψε

  > vaselinos
  Περνάμε το “σοφοί” στο ντούκου και επέτρεψέ μου να πω εγώ δυό λόγια. Δεν είμαστε πιο σοφοί απλά είμαστε λίγο πιο μεγάλοι στα χρόνια. Εσύ φαίνεσαι απογοητευμένος. Για δες τι λέει ο Αναστό πιο πάνω: “Εν ολίγοις δεν πιστεύω ότι ήταν τόσο κακός ο ΠΑΟ και δεν άξιζε την ήττα κατ’ εμέ.” Το ίδιο νομίζω κι εγώ. Κακός δεν ήταν, φοβισμένος ήταν …

  Λοιπόν, ξεκινάω εγώ κι αν υπάρχει και άλλος Τενκατικός ας βοηθήσει για το ροτέισον. Πήρε ο Τεν μια ομάδα και πραγματικό λόγο είχε μόνο για δυο μεταγραφές που ζήτησε (Ροντρίγκο και Γκάμπριελ). Είπε όμως πως θα κρίνει το υπάρχον υλικό που δεν του φαίνεται άσχημο. Αυτή όμως η κρίση δεν θα γίνει σε 1 παιχνίδι. Θέλει 6 μήνες τουλάχιστον. Αλλιώς δεν θα είναι σοβαρή και θα γίνουν αδικίες. Έτσι λοιπόν δοκιμάζει διάφορους συνδυασμούς παικτών και θέσεων και εννοείται σε δυνατά και κρίσιμα παιχνίδια (μόνο με τη Σπάρτα δεν το έκανε για να περάσουμε στους ομίλους). Οι λόγοι που κάνει δοκιμές είναι πολλοί και σοβαροί (δεν χρειάζεται ανάλυση). Επιπλέον έχει και την πίεση από τις εφημερίδες και τον κόσμο για άμεσα αποτελέσματα. Αυτό είναι και αυτό είπε στην τελευταία δήλωσή του. Αν δούμε τις δηλώσεις του όλα είναι καθαρά και αιτιολογημένα.

  Είπες ότι δεν παίζουμε επίθεση. Τότε πώς νικάμε 2-0 στο Α’ ημίχρονο; Ξέχασες τι γινόταν πέρυσι; Ο Κετσπάγια δεν είπε ότι ο ΠΑΟ είναι φωτιά από τη μέση και μπροστά; Νομίζεις ότι το είπε ψέμματα για να μας κοιμήσει; Μην μας πιάνει λοιπόν απαισιοδοξία με την πρώτη στραβή. Και ζητάμε ευθύνες και άλλα τέτοια δημιουργώντας αποπροσανατολισμό. Κι απο που ως που προκύπτει ότι ο ΠΑΟ προκρίνεται από τον όμιλο CL πριν καλά καλά παίξει; Μην ακούς τίποτα Τεν. 4-2-3-1 σταθερά! Δεν έχουμε αποτύχει ακόμα… Αντίθετα, μπαίνουν σταθερά θεμέλια σύγχρονης ομάδας.

 107. Μάρκος έγραψε

  Α, ρε Στέλιο…μπορεί να μην ανεβάζεις ποστ συχνά, αλλά η λογοκρισία, λογοκρισία! Δηλαδή αυτό που έγραψα και το έκοψες, είναι κάτι που δεν είναι γνωστό; Είναι κάτι που είναι μυνήσημο; Η μήπως τελικά δεν θελουμε να βγαίνουν οι αλήθειες στο φως και να γράφουμε περί ανέμων και υδάτων;

 108. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  @Ένας:
  Καλέ τι μας λές;
  Είπε ο Αναστό ότι δεν είμασταν τόοοσο κακοί;
  Είπε και ο Κεσπάγια ότι είμαστε φωτιά;
  Και είπες και συ ότι νικάμε 2-0 το Λεβαδειακό, όπερ έδει δείξαι ήμαστε επιθετική ομάδα;
  Ρε συ, άμαν είναι έτσι ρίξε κανα τηλέφωνο στον Αντωνίου να τυπωθούν άλλα 26.000 διαρκείας πάραυτα…
  ΥΓ
  Το γάβρο πώς τον είδες;
  Κάτι σε είχα αρωτήξει πολύ συγκεκριμένο΄και σύ με απάντησες άλλα ‘ντ άλλα της Παρασκευής το γάλα..
  Γι πε, λοιπόν - θα σε ρωτάω μέχρι να σου σπάσω το σύστημα και να πεις ονοματάκια…
  Στο χθεσινό με το ΑΕΚ ποιός παίχτης του ΠΑΟ (απο τους 28) είχε θέση στην ενδεκάδα του γάβρου και στη θέση τίνος;
  Αh?

 109. ένας έγραψε

  Ο Νίνης στη θέση του Μπελούτσι. Αν δεν σε πείθει αυτό επανέρχομαι πιο εκτεταμένα σε επόμενο ποστ. Αλλά μετά το επόμενο δεν θα επανέλθω σε μεθεπόμενο (πάει να πεί ότι διαφωνούμε και δεν θα τα βρούμε). Κι αν θες πιο μπουγιόζικο όνομα βάλε τον Ζιλμπέρτο στη θέση του … Πατσατζόγλου. Αλλά το όλο θέμα δεν νομίζω ότι απαντιέται με ονόματα. Γι αυτό θα επανέλθω αν και αποφεύγω τις κρίσεις για το θρύλο. Αν θες πες μου κι εσύ τι θέλουν τα 26000 διαρκείας στο ΟΑΚΑ γιατί ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Θέλουν να γίνουν θρύλος στη θέση του θρύλου; Ή θέλουν να δούν σύγχρονο ποδόσφαιρο; Πες μου αν θες επίσης: ποιός την είχε καλύτερα την ΑΕΚ; Εμείς στο πρώτο παιχνίδι ή ο θρύλος;

 110. ένας έγραψε

  > X”dad (με αφορμή την ερώτηση και τη σύγκριση ΠΑΟ - ΟΣΦΠ)

  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ
  ————————————

  Ο Socrates έφερε τον Ντιόγο και μπράβο του. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Βραζιλίας και τρομερό παίχτη. Έφερε και Ντούντου και πάλι μπράβο, έφερε και Αβραάμ και Όσκαρ και λέγεται ότι γενικά ξόδεψε παραπάνω από τους πολυμετοχικούς. Αν συνυπολογίσουμε και το υλικό που διέθετε καταλαβάινουμε ότι τέντωσε άσχημα τον πήχη. Για όλους τους υπόλοιπους ισχύει αυτό. Και ο Βαλβέρδε μεγάλο όνομα είναι. Στο παρελθόν υπήρξαν μια δυό φορές που πίστεψα (στην ουσία φοβήθηκα) ότι ο θρύλος θα μεταμορφωνόταν σε μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα. Αυτό δεν έγινε (ευτυχώς για μένα) και παραμένει γίγαντας εγχώριας κατανάλωσης. Τί, πώς, τι φταίει κλπ. δεν με αφορούν και ας τα δούν οι Πειραιώτες από τη σκοπιά τους.

  Ο ΠΑΟ άλλαξε τον Ιούνιο και περνάει την περίοδο των ζυμώσεων (να μην ξεχάσω να πώ ότι δεν έχει καλά στόπερ). Τα 24 που μπήκαν στις μεταγραφές μπήκαν με σύναιση (αλλιώς δεν θα φτάναν ούτε για το αριστερό παπούτσι παιχτών που βάζουν στο μυαλό τους ορισμένοι). Ίβ και Μάτος δεν ήταν δικοί μας. Εισάγει δε και νέο σύστημα τακτικής. Στη σούμα λοιπόν: Στο CL η ομάδα δεν έχει μαθηματικώς αποκλειστεί και στο πρωτάθλημα θα είναι ένα πόντο πίσω από το Θρύλο πριν το μεταξύ μας παιχνίδι. Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα με αυτούς που πήραν διαρκείας.

  Ξέρω όμως ότι αυτά δεν ενδιαφέρουν και τόσο γι αυτό θα κάνω και ορισμένες “πιο πιπεράτες” παρατηρήσεις:

  1. 4-3-3 είπαν και ο Τεν και ο Βαλβέρδε και ο Δώνης (και ο Πετράνθα και άλλοι). Τι παίζει ο καθένας μετά από ένα μήνα; Τι έγινε; Είναι βαριά η καλογερική;

  2. Όλοι λέμε ότι ο ΟΣΦΠ έχει την καλύτερη επιθετική τετράδα στην Ελλάδα (και μερικοί θα λένε και στην Ευρώπη). Ο Βαλβέρδε γιατί δεν το λέει αυτό; Εκτός αν το λέει και δεν τον ακούω εγώ.

  3. Είπατε για την επιθετικότητα του ΠΑΟ με το Λεβαδιακό. Ο ΟΣΦΠ δεν είναι που κόλλησε με τον ΟΦΗ και που γενικά μπλοκάρει μέχρι το 60 να σκοράρει; Θυμάμαι ότι και το πρώτο γκολ με τον Αστέρα σούτ από 100 μέτρα ήταν.

  Δεν χρειάζεται να λεχτούν άλλα από πλευράς μου. Όποιος δεν πείθεται μέχρις εδώ δεν νομίζω ότι μπορώ να τον πείσω γενικά (ίσως και γιατί εν τέλει έχω άδικο και απομένει να φανεί). Επειδή μέχρι τώρα ο ΠΑΟ έχασε τα παιχνίδια με αντεπιθέσεις από τον αντίπαλο, περιμένω το ΠΑΟ-ΟΣΦΠ να έρθει η τετράδα να μας πνίξει. Total football θα παίζουμε μέχρι τότε φίλοι μου. Και αν κόψουμε και τα “δωράκια” στον αντίπαλο… Αν πάλι όλα αυτά δεν γίνουν και “φάνε” τελικά τον Τεν (2-3 εκ κόστος είναι), ας βάλουν και το χέρι στην τσέπη μετά να πάρουνε την αφάν κατέ. Σύνδρομα “Ριζούπολης” δεν θέλω να βλέπω εγώ και είμαστε όλοι φίλοι και εντάξει.

 111. Nikos έγραψε

  Marcelo Matos sti thesi tou Patsatzoglou?

 112. JAN ZWAN ADIKIMENONSNEN έγραψε

  ΤΟ ΔΙΛΗΜΑ – ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

  ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΥΓ 3
  ==============================

  @ ΣΤΕΛΙΟ
  @ ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑ - ΠΟΛΥΒΟΥΕ
  @ΠΑΛΙΟΠΑΡΕΑ , σαφέστατα μετεχόντων «αλλόπιστων» ΠΙΣΤΩΝ ! !

  Κόπηκα στο ξύρισμα….
  Κόπηκα στο Πανεπιστήμιο της ΜΠΟΥΣΤΟ-νης για Λέκτωρας.(Βοστώνη Ελληνιστή)
  Κόπηκα απο το Στελάρα σε ποίηση εξτρα πρίμα γκούντ ΚΥΡΙΛΕ…..
  (Ως ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ με το δικό μου mail πάντα)

  Αλλά πιό πολύ Χατζημπαμπά συνδρομητικέ , με πόνεσε το κόψιμο του Στέλιου.
  Οχι γιατί δεν τόβαλε το ποίημα (ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ).
  Διέκρινε νταχτηρντίδια και κάλυψε τα νώτα του , όπως γλυπτικώς (καθώτι
  «Γιαννούλης Χαλεπάς») προσέγγισε το θέμα και ο φίλτατος Αναστό.

  Αλλά γιατί συνέχιζε να βάζει έναν περάστικ-ace που πέρασε πριονοκορδέλα τον
  αδελφό μου , οτι ασελγούσαν πάνω του σημαίες ! τον Κορνήλιο ότι πονάει
  στα σκέλια μετά το χαλούμι ! και ότι οι πράσινοι έχομεν Τσάτσους ! !

  Ο Χατζημπαμπάς «σημαιο-ΦΟΡΗΣ» ρέ ;

  Και το 40χρονο εγγονάκι του , καθώτι παπούκας μου ο Στέλενσον το αγνόησε.
  Το παραπέταξε.
  Ακαρδε Jumboπαππού! Μια απαντησούλα έξυπνη σου ζήτησε.

  Και σε ρωτώ….
  Αξίζει ο Γιάν να δίνει τον εαυτό του γι αυτό ο μπλόγκ ;
  Τέτοια πίστη ούτε σε θυληκό ρεσείς !
  Απάντα ρε.

  Ποίημα ρε , δύσκολο έγραψα να χαρούμε κι όχι μπινελίδια.
  Κι η πιτσιρίκα με μπουφλάδωσε , γιατί όταν έχω έμπευσις δεν “ποστάρω” ;)

  Εχω χάσει τον ύπνο μου τα βράδια , πάω απο κρεβάτι σε κρεβάτι.
  Ενα κορμί ρημάδι στα χέρια εκμεταλευτριών που δεν υπολογίζουν
  πίκρα και στενοχώριες , μπροστά στην απόλαυση τους.
  Δεν κοιτιέμαι στον καθρέφτη γιατί οι αρχές μου θα με πτύσουν.
  Πάω βόλτα τον Ρέξ νωρίς τ’απόγευμα και δεν έχω όρεξη
  να ζευγαρώσω στο πάρκο με θηλυκό άγγελο πουχει σκυλίτσα.

  Είμαι σε δίλημα.

  Να κάνω τον «σημαιοφόρη» ώστε να μην χάσω ότι αγαπώ….ΕΣΑΣ.

  Η να το στρίψω διά του αρραβώνος και να βγάλω βόλτα τον
  σκύλο μου , γιατί διακρίνω το γνωστό μελαμψό πιπίνι απεναντι στο
  πάρκο με το καταπληκτικό Jack Russell Terrier ;

  Και γυναίκα που αγαπάει το σκύλο της…..
  Προσέχει πάντα σαν ΠΑΙΔΙ τον αίλουρο του φίλου της ! !

  Αιντες !

  YΓ Εκτός αν ο ΕΣ.ΤΙ.ΜΑ (Αίσθημα-S.Τ.έλιος ΜΑ.ρκάκης το όνομα που του
  υποσχέθηκα και θάναι άνανδρο να χοντροχαθώ για λόγους ευγενείας μιά
  και δεν ταιριάζω να πολυγράφω εδώ , χωρίς να σας το πώ)
  πετάξει το ποίημα έξω…..το βάλει στο μπλόγκ έστω ετεροχρονισμένα
  και τρομάξουν όλα τα ψαρικά.(Ακόμα απορώ πως το κοψε ΑΥΤΟΣ Ο
  ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ και έβαζε τον άλλο , που στα δικά του
  μπροστά , το δικό μου , ήτο άπορη κορασίς απέναντι στον
  βάναυσο βιαστή της ! η μας εξηγήσει τι έγινε και πώς , αν δικαιούμεθα
  εξήγησης και αν τον αφήνουν τα διευθυντικά καθήκοντα.)
  Κι εμείς διευθυντές είμαστε ρε , με δίμετρες νταβράντω γραμματείς.

  Και μου δείξει έμπρακτα αυτό που ΠΙΣΤΕΥΩ πως ξέρουμε καλά εμείς εδώ.

  Πως είναι εύκολο ναμαστε ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ στον εγωισμό μας
  και αφόρητα δύσκολο ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ στίς αρχές , στην ανθρωπιά
  και στην φιλία μας. Or.copy J.Z.J

  Γιατί αυτές οι άτιμες ΑΡΧΕΣ-ΕΡΙΝΥΕΣ θα μου κάνουν έναν καθρέφτη
  χάλια απο τα σίελα , αν ξαναποστάρω “όμηρος”.

  Κι αυτό το μπλόγκ αν κρίνω απο τον owner και όλους τους σταθερούς
  ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΕΣ και όταν τις παραβιάζουμε και μας
  το θυμίζει ο αδελφός διορθώνουμε ευθύς.
  Οπως απεδέχθειν πάραυτα εγώ , μη γνωρίζοντας την προκλητική
  συνέχεια στο «δημοσιευθέν» ποστάρισμα κάποιου περαστικού φίλου.

  Απάντατε μου ρε στο δίλημα ΣΑΝ ΑΝΤΡΕΣ όχι σαν αδέλφια !

  2. Ανέστησες τον πεθαμένο και είναι ζωντανός……
  Ασμα απο τις αδελφές Τρώγερ (Nortzeland – AEK Athens)

  3. Ακόμα κι αυτό το θαλασσοδαρμένο πράσινο κότερο αν είχε
  μάστορα καπετάνιο , δυό γρύλους και τρείς τραγουδίστριες
  θαθελε στην καθησιά του !
  Εμείς δεν έχουμε σέντερ μπάκ κι αυτοί έχουν τον Αβράμη
  τον Αντζα και τον Πάντζα !
  Αν τους είχαμε εμείς ρεσείς αυτούς θα υπήρχε φουφού και
  καστανάς έξω απο το ΟΑΚΑ που να μην είχε ξεπουλήσει ;
  Δεν είναι τυχαίο που τους έχουνε πεί «περιοδεύοντες
  Ευρωπαικούς θιάσους» γιατί πολύ απλά αυτοί πάντα ξέρανε
  να πλασάρουν την κομπαρσαρία για Μπρούς Γουίλις……
  «Πολύ σκληρός για να γλυκάνει….» ο κορνές !

  4. Ας φυλαχθούν απασαι αι Σαββες και καφέδες αν θα
  επανέλθω.
  Γεννιέται KAI KAI KAI πράσινος (δημοσιεύσιμος) Gebels !

  Αιντες ξανά

 113. O SOTIS τόπε κι.... έγραψε

  Εγώ κατάλαβα απο την πρώτη στιγμή οτι’σαι εσύ ο ποιητής εκ του προχείρου
  Και τοχω γράψει παραπάνω αν κοιτάξεις.Δεν λέω τυχαία ότι αν δεν γράψει ο Sotis δεν έχει γραφτεί τίποτα.Αθλητικογράφοι της πλάκας lol.
  Είναι γεγονός.
  Κάνω κέφι κάθε τι καινούριο και οχι τις ξύλινες μ@λ#κίες με κατεβατά ολόκληρα.Αλλά αν έγραψες καμμιά χοντράδα τι γίνεται;Κι αν δεν ήταν χοντράδα που κατά 90% δεν θα ήταν το πιστεύω , πες ότι ο Μαρκάκης ήταν πιγμένος και ζοχάδας.Αυτή είναι η φιλία σου;Στο κάτω κάτω ποιός είσαι ρε Δανέ ο Νικοπολίδης είσαι;Που ακόμα και τον κόσμο που τον λάτρευε τον γείωσε για να αλλαξοπιστήσει;Και εντάξει ο Τζίγγερ, ο λαός που έπινε νερό στο όνομα του τι του φταιγε κι έγινε πιό Ολυμπιακός απο τους Ολυμπιακούς;
  Kι εγώ θέλω ο Μαρκάκης να το βάλει κι εγώ θέλω να μας απαντάει,όπως παλιά,αλλά τώρα έχει όγκο δουλειάς τεράστιο και σας το λέω γιατί μαι γνώστης.Αυτή είναι η δική μας γωνιά υπό την εποπτεία του και τίποτε άλλο.Και καλά κάνει και εποπτεύει για να μην μπαίνει ο κάθε τρελαμένος και το παραξεφτιλίσει.
  Τώρα ρε Δανέ αν νομίζεις πως σε αυτή τη γωνιά που την βρίσκουμε τόσο καλά,χωράνε τόσο βαρβάτες αποχωρήσεις,φύγε.Να θυμάσαι πως είμαστε όλοι μας και μόνος του,θα κάνει και καμμιά πατάτα,πάρτο κι έτσι.Πάντως για να μην μου αγχώνεσαι,εγώ είναι σα να το διάβασα το δικό σου.Γιατί δεν χάνω μήτε το πολυχρησιμοποιημένο θαυμαστικό σου ΡΕ ! !

 114. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  Πάσο κύριοι…
  Έχουμε παίχτη καλύτερο του …Πάτσα.. (Σ.Σ: αναπληρωματικός δεν είναι ο Πάτσας;)
  ΟΚ όμως. Δεν είναι δεοντολογική η προσέγγιση μου. Να το δεχθώ.
  Είναι όμως ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ!
  Ενδεικτική του ότι δεν υπάρχουν παίχτες ΚΛΑΣΗΣ..
  Ο Μάτος και ο Ζιλμπέρτο είναι καρμπυρατέρ κλάσης.
  Μόνο καρμπυρατέρια δεν φτάνουν. Αυτοί οι παίχτες θέλουνε και πιστόνια απο γύρω για να τους δεις… (όπως Άρσεναλ ένα πράμα;)
  Θέλουνε και πολλαπλούς ψεκασμούς και εγκεφάλους και φρένα και αμορδισέρ κλπ κλπ.
  Τέ ‘ς πάντων… Τις έχουμε κάνει αυτές τις κουβέντες και θα τις ματα-ξανακάνουμε.
  —-
  Τώρα όμως υπάρχει ένα φλέγον ζήτημα, πάνω στο οποίο η ημετέρα κοινότης πρέπει να σκύψει με την δέουσα προσοχή:
  Ζβάν Ζβάν Γιάκοβσεν … ο δικαίως πικραμένος
  Εγώ ομολογώ, τίθεμαι αμήχανος μπροστά στην κατάθεση ψυχής του ανδρός…
  Του ανδρός λέγω, αλλά και του ανθρώπου Ζβάν.
  Του Ανθρώπου, αλλά και του εραστή…
  Του εραστή λέγω, αλλά και της ποιήσεως. Προσθέτω.
  Του εραστή αλλά και του διακεκριμένου βάζελου…
  Ναι κύριοι…
  Τίθεμαι αμήχανος..
  Διότι τι είναι αυτό λέγω,
  αυτό το οποίον κόβει τα φτερά του πολεμιστή την ώρα την κρίσιμη της μάχης;
  Το να του αφαιρέσεις ότι πολυτιμότερο έχει..
  ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ…

 115. ένας έγραψε

  Jan, δεν έχει αποχωρήσεις και τέτοια… Το σκυλί να το πάς βόλτα μετά το “ποστάρισμα”. Κι άμα ξαναβάλεις τίποτα “υποψήφιο”, πες μου να σου δώσω καμιά συστατική να μην κοπείς :) Κι εμένα μου έχει κόψει ποστ ο Στέλιος και σε όλους φαντάζομαι. Κουλ κύριοι, κούλ … Θα γράψουμε άλλα καλύτερα.

 116. SILVER έγραψε

  Προς ενας: Αγαπητε φιλε εισαι αλλου νυκτομενος, που ειδες καλε μου φιλε την ομαδαρα την κυριακη με τον λεβαδειακο, ποια επιθεση τσαμπουνας, και ποια αμυνα; Οταν καναμε μεταγραφες το καλοκαιρι οι υπευθυνοι ηταν ναρκωμενοι¨; ποια χρηματα εδαπανηθησαν για μεταγραφες σοβαρες; Εαν ο Τεν εισηγηθει δια την αποκτηση του Σοουζα θα το ξανασκεφτω αν πραγματι αξιζει για προπονητης στην ομαδα. Σαν κι αυτον ειχαμε τον Ποστιγκα, και εισαι λαθος αν νομιζεις οτι θα χρειασθη εξι μηνες για να στρωση την ομαδα.Αν προσπαθη να κανη τον Βυτρα κεντρικο αμυντικο χρειαζεται εξι χρονια. Τα λεφτα πεσανε στον πειραια και το ξερης και σε πολυ λιγο διαστημα θα αποδειχθη αν εχει ομαδα ο γαβρος. εμεις αντε γεια του χρονου παλι . Και αρχη καθε χρονιας θα κυνηγαμε το ονειρο, μιας μοντερνας ομαδας. Εαν το καλοκαιρι ενας οποιοδηποτε φιλαθλος του παναθηναικου εκανε τις μεταφραφες ,θα ειχαμε καλυτερα αποτελεσματα απο τα τωρα, διαφωνεις;. Απομακρυνθησαν παικτες οπως ΜΟΡΙΣ, ΚΟΝΖΑΛΕΣ και δεν αντικαταστηθησαν, δεν αποκτηθηκαν παικτες που ειχε αναγκη η ομαδα, ( κεντρικο αμυντικο, επιθετικο) ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΗΓΕΤΗ αντι αυτου τον Γκαμβριελ και τον Σοουζα ,τους οποιους δεν χρησιμοποιη ουτε ο Τεν. Αγαπητε με Ματζιο,Τζιωλη, βυτρα,Σαριεγκι κ.λ.π δεν φτιαχνεις ομαδαρα.

 117. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  Politically Correct
  ————————
  Τι έχουμε λοιπόν;
  Ας το πάρουμε λοιπόν όπως πρέπει, απο το μηδέεεεν..
  Ποιά είναι η συνήθης μομφή στο Μαρκάκη;
  Ότι είναι βάζελος και έχει φτιάξει μια βαζελο-μπλογκο-φωλιά, στην οποία κάτι χαζοβάζελοι μόνοι τους τα λένε και μόνοι τους τ’ ακούνε και μόνοι τους χασκογελάνε…
  Και ποία μπορεί - και ίσως πρέπει - να είναι η θέσις του Μαρκάκη επ’ αυτού;
  - Απεταξάμην!
  Λογικόν; Λογικόν
  Απόδειξις λοιπόν!
  Απο κεί και πέρα η ιστορία είναι γνωστή…
  Έίδανε οι CASελο-βολεμένοι ιχθείς, κότερα - μύρια - Τεν-Αγριόφατσες - μέχρι και Παύλους στην ΠΑΕ και στο καπάκι, απο εφταροεισπράχτορες γίνανε και Ανορθωσάδες…
  και τους πήγε Τσιρλιπιπίιιιι….
  Στην πρώτη αναλαμπή στο τούνελ ορμήξανε τα φουσάτα στη γνωστή τους βαζελοφωλιά να ξεδώσουν για τα φαρμάκια - το φόβο - το σκότος [που θάρθει τελικά είναι βέβαιον]
  Εύκολος Στόχος!
  Και Ερωτώ;
  Ποία η Θέσις Μαρκάκη εις την ενσκύψασα Ψαροκαταιγίδα;
  Ποία;
  Απαντώ:
  ΘΥΣΙΑ. ΘΥΣΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝ-ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ!
  Politically Correct… is’nt-it (?!)
  Για να φυσήξει άνεμος δυνατός και να πάρει μαζί του την …ψαρίλα.
  Απεταξάμην το στίγμα!
  Βήμα στους επαρχιώτες!
  Να επιδείξουν το επίπεδον τους.. άνευ φύλλου συκής μάλιστα..
  Διότι ερωτώ και πάλιν κ. Γιάκοφσεν:
  Ημείς τι πταίμε να ανοίγομε το μπλόγκζ και να αρπάζει μπόχα-ψαρίλα το σπίτι, τα παιδιά να έχουν δύσπνοια και εγώ να τρώω την παντόφλα με τα καρφιά στον αιφνιδιασμό; [βλ & σχόλιον #64]
  Για μένα βρε σε θυσίασε!
  Για τον αδελφό σου βρε!
  Που πήγαινα 3 μέρες στη δουλειά σα μούμια για να κρύβω τους τύπους των παντοφλο-ήλων!
  Και φυσικά στο τέλος ξαφανιζόλ οι μή-σκεπτόμενοι (το 99%) και μείναμε πάλι με τον Αναστόοοο!
  Ολα καλά όλα ανθηρά λοιπόοον…
  Τι λέγαμε άλλο;
  Α! Πόσα θα φάμε στο Καραϊσκάκη.
  Διεξάγω έρευνες και θα σας ενημερώσω εγκαίρως…

  ΥΓ
  Ήγγικεν η ώρα του ακριβοθώρητου σχολίου Μαρκάκη…
  ΕΝΟΣ, αποκλειστικού και μόνου σχολίου προς την ευαίσθητη αυτή ψυχή που δεν πρέπει να χαθεί…
  Την ευαίσθητη ψυχή λέγω… [σόρρυ, μου ξέφυγε...]
  Αυτό είναι σωστό. Και είμαι σίγουρος ότι θα το πράξει.
  ΥΓ2
  Αμα φύγει ο Ζβάν ρε, να με ρίξετε και μένα μέσα ρε, δεν θα το αντέξω το χτύπημα!
  Θάνατος!
  Μπούααααα!

  * Το ανθρωπάκι που κλαίει πως το φτιάχνετε ρε;

 118. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  :-(

 119. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  To βρήκα!
  Το άλλο που κλείνει το μάτι;

 120. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  Έχω μια ιδέα: Να βάζουμε φατσούλες λυπημένες μέχρι να σχολιάσει τα του Ζβάν…
  Να του σπάσωμε τα νεύρα:

  :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

  :-( :-( :-( :-(

  :-( :-(

  Να γίνουμε δηλαδή μπλόγκ-κηδεία…

 121. ΒΟΛΕΥΤΗΣ (JR) έγραψε

  Aφήστε τις παρόλες κι ο Ζβάν δεν πάει πουθενά.Αν και πάλι μεβαλε κι αυτός στην ΠΑΛΙΟΠΑΡΕΑ,χωρίς να με ονοματίσει συγκεκριμένα.Εχω ένα άχτι με την προσωποποίηση.Για μένα ρε Ζβάν ο Μαρκάκης δεν είναι δημοσιογράφος!Ξέρεις τι σφάξιμο έχω φάει εγώ;Χασάπης είναι ο μπαγάσας αλλά χαλάλι του.Αλλά σε ποίημα ποτέ,γιατί είμαι της θετικής,όπερ σημαίνει στα θεωρητικά σκράπας.Κόκκινη κάρτα του βγάζουμε αδελφέ,γιατί το ποίημα το θέλαμε για να γελάσουμε.Μην κωλώνεις δώσε άλλη μιά ευκαιρία.Μέχρι να τα πούμε απο κοντά και ότι περνάει μηχανή του κιμά να μας το στέλνεις προσωπικά στον καθένα ξεχωριστά.
  Ξέρω ότι έχεις σπαστεί,αλλά οι δικοί σου είναι εδώ.Μη στέλνεις στο Στέλιο τίποτα,σε μάς στέλνετα.Συμφωνώ απόλυτα και με τον Χ’ντάντ ότι καθήστασε άσφαιρος πάνω στο καλύτερο σου.Και σε σύγκριση με τον άλλο-που διάβασα τώρα που το είπες ειδάλως ήταν συνδεδεμένος-λές γιατί ρε γαμώτο.
  Εγώ δεν τήθεμαι αμήχανος κι αυτό γιατί γουστάρω να γράφω σε σας κυρίως και γιατί ο Στέλιος δεν μας έχει δείξει αλαζωνία,τουλάχιστον αυτό έχω εισπράξει ως τα σήμερα.
  Στις κυρίες υπάρχει στρίβειν δια το αρραβώνος και εκεί φόρτσα παιδαρά μου.Εδώ υπάρχουμε εμείς.
  Δεν ξέρω αν βοήθησα,γιατί τα ευαίσθητα ντεσού του καθενός είναι αδιαπραγμάτευτα.
  Αλλωστε ο Στέλιος δεν έχει πεί την τελευταία και πιο ζουμερή λέξη.

 122. vaselinos έγραψε

  για τον ένα. ευχαριστώ για τη παρηγοριά αλλά 12 χρόνια υπομονή κάνουμε. κάποτε λέγανε τι δεν έχει δει ενα δεκάχρονο παιδάκι και η απάντηση ήταν :το γαυρο να παιρνει πρωτάθλημα. τωρα τι θα λεμε για το δωδεκάχρονο βαζελάκι;( που αμφιβάλλω πια αν υπάρχει τέτοιο γιατι ο γάβρος κάνει παιδομάζωμα).
  Εγω δεν έχω υπομονή θέλω εδω και τώρα να πατήσουμε το γάβρο. Θέλω πρωτάθλημα τα θέλω όλα. έχω σύνδρομο στέρησης.
  6 μήνες να καταλάβει ο τεν τι ψαρια πιάνουν οι παικτες του; η γιαγιά μου θα καταλάβει γρηγορότερα. Μέχρι τότε και χωρις σεντερ μπακ υποψιάζομαι οτι στο Μιλάνο θα φάμε τεν.

 123. ΠΑΣΤΟΡΑΣ (holy father) έγραψε

  Δεν ξέρω τέκνον μου Χατζημπαμπά να κάνω φατσούλες λυπημένες.
  Αλλά όλο το βατοπέδι θρηνεί και πράτει ικεσίας στον Μεθ’ημών Γενού ίνα
  φωτίσει τους Εχοντας και Κατέχοντας του μπλογκώς (Οσιος Μαρκάκιος
  ο κοφτερατζής) να πράξουν την εγγραφην μετάνοιαν δια την παραμονήν
  του Δανού πλήν όμως σεβαστού Χριστιανού Ιωάννη Zουάν Ιακώβου.

  Υιοθετώ μετά παρρησίας και ψυχικής ολότητας τα εξευφραθέντα με τρόπο
  ουσιαστικό και παναλήθη λόγια, του Πράσινου Ποδηγέτη της ημετέρας
  κοινωνίας Χατζημπαμπά , τον οποίο και χρήζω Αρχάγγελο της σεμνής
  και δικαίουσας ταύτης επανάστασης.

  Και ερωτώ όπως ο Αρχάγγελος Χατζημπαμπάς.
  Πως θα υπάρξει παράδεισος σε αυτό το μπλόγκ Χριστιανοί όταν
  λείπουν οι Αγγελοι και Αρχάγγελοι του ;

  Ποιός θα μας ηνοίξει Τας Αγίας Θύρας του ;

  Οι εν καζανίω καιόμενοι ερυθροί , λόγω φλογώς , βενζεβούληδες
  του σκότους και της παραμύθας ; (Συγχώρεσε με Κύριε τον αμαρτωλό)
  Μπλόγκ χωρίς Ιωάννη Zουάν Ιάκωβο δεν νοείται.
  Χατζημπαμπάς χωρίς τον αδελφόν του , είναι Γηραιά Ηπειρος χωρίς
  τον εκ Λιμανίου Πειραιώς φερόμενον ως ποδοσφαιρικόν Σύλλογον!!!!!!

  Οι Γέλοτες σας μάραναν αμαρτωλοί Ευρωπαίοι.
  Διαλυθείτε ησύχως δεν θα τους στερηθείτε , φέτος ήλλαξαν στρατόπεδον.
  Θα τους χαρείτε στον δισκοπότηρον του ΟΥΕΦΑ!

  ΥΓ
  Μαρκάκιε λάβε θέση πάραυτα , διά να ηρχίσει
  η Αγία Κοινωνία των Πιστών.
  Τα λέγω ορθά αγαπητέ Ιωάννη Ιάκωβε το γένος Δον Zουάν;

 124. ένας έγραψε

  Είναι κόσμος που αν κάποιος δεν απαντήσει ένα ποστ λένε ότι “ταπώθηκε” και τα συναφή και άλλοι που λένε ότι έδειξε “ωριμότητα” και τα συναφή. Μεταξύ του κοκκόρου και του 6ομολογητή, διαλέγω τη στάση του φίλου μου του Βασίλη που λέει μεν κάτι αλλά όχι αυτό που πρέπει (ή που θέλουν οι συνομιλητές). Τουτέστιν, SILVER, επέτρεψέ μου να είμαι αισιόδοξος με τον ΠΑΟ και vaselinos να μην εμπιστεύομαι τη γιαγιά σου να κρίνει τον ΠΑΟ. SILVER, δίκαια αγανακτείς (σε διαβάζω καιρό τώρα) αλλά θέλει και υπομονή η δουλειά και vaselinos σου είχα πει ότι είμαστε μεγαλύτεροι όπερ και εμείς είμαστε που λέγαμε για το 10χρονο παιδάκι στα πέτρινα χρόνια του ΟΣΦΠ. Δεν μας βοήθησε και πολύ αυτό. Τα 10χρονα που λέγαμε τότε φέρανε τον Socrates. Τώρα, ο Πολύβουος, ο Χ”dad, ο JZJ, εγώ και άλλοι παρόμοια πειράγματα στο θρύλο κάνουμε. Αλλά εσύ θέλεις και το “τσιτσί” για να μην σε πειράζουν οι φίλοι σου (να πάμε στο τηγάνι και να ρίξουμε 4 γκολ - πόσα θα φάμε δεν ξέρω μέχρι να τελειώσει την έρευνα ο Χ”dad). Τώρα όμως έχουμε άλλο, σοβαρότερο θέμα να ασχοληθούμε:

  το να κοπεί ένα ποιηματάκι είναι πιο πολύ σωστό από λάθος. Γιαν να το δεχτούμε αυτό. Ο έμμετρος λόγος ενοχλεί περισσότερο. Τα “όπλα” που είπε ο Χ”dad νομίζω ποικίλουν και το τραγουδάκι-ποιηματάκι είναι το πιο δυνατό. Εκεί έγκειται και η “υπεροχή” Πολύβουου. Βέβαια, εδώ τη δουλειά την ξεκίνησε ο ace με τις μαντινάδες του αλλά δεν έπρεπε να του απαντήσουμε με ποιηματάκι γιατί ο ace την κοπάνησε και τώρα τι κάνουμε; Άρα να πούμε ότι το κομμένο ήταν “καλώς κομμένο” λόγω της συνθήκης μη-διάδοσης πυρηνικο-ποιημάτων στο διαδίκτυο. Έ;

  Άντε να του πω κι εγώ ένα δiστιχο του ace (για πάρτη του JZJ) για να μην φύγει αναπάντητος:

  Ace μας, ace μας, ace μας ρε ace
  παρέα με την ανόρθωση να παίζουμε και κλάπσε

 125. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  :-(
  Γιάννο μουου! :-(
  24 ώρες κι’ ούτε μια σου ανάσα Γιάννο μουου!
  Μπουρ(δ)λότο μας έκανε ο γαβρίγαβρος Γιάννο μουου!
  Οι κατηραμένοι οι κεσπάγες φταίνε Γιάννο μουου!
  Σε φάγανε γαβρολάχανο Γιάννο μουου!
  Που να φάνε 7 χαλούμια απο τη Βέδρερ κι’ 8 απο το Μεδιόλανο και 9 απο την Ομονοιάρα την Τριφυλλοφορούσα και άσπρη μέρα να μη δούνε οι αχαϊρευτοιοιοι!
  Κι ο άλλος που την έφαγε τη φλούδα που του ρίξανε οι κατασκόποι και άφησε το γαβρο-δηλητήριο και τα πράσινα δάκρυα να ρέουνε στο μπλόγ ως ο αμαζόνιος στα καταπράσινα δάση ντο μπραζίλ, τη βούβα έφαγε Γιάννο μουου!
  Που με τέσσερα σχόλια να μένει, σαν κάτι άλλους στο σπόρ24, Γιάννο μουου!
  Ααααχ! :-(
  Σπρώχτε με μέσα να μη βλέπω άλλο του πάστορα το θρήνο το βουβόοοο!
  Τι να το κάνω το πι-σί χωρίς εσένα Γιάννο μουου!
  Ρίχτε μου ιούς στα ρέζιστέρια, να μη βλέπω Γιάννο μουου! :-(
  Μια λεξούλα σου ν’ ακούσω ένα μισό “Άϊντες!” ν’ ακούσω κι’ ας με φάει το μαύρο χώμα Γιάννο μουου!
  :-(
  Ααααχ!
  :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

  [@Ενα, εσένα θα σε λούσω καλά, όταν περάσει η καταιγίδααααα!]

  * Είναι λογικό να δεχόμαστε με επιφύλαξη την υπόσχεση τεν Κάτε ότι ο ΠΑΟ θα βελτιωθεί και θα φανεί αντάξιος των δυνατοτήτων του. Αν βελτιωθεί, πώς θα φανεί αντάξιος των δυνατοτήτων του;
  (κορυφαίο-κλεμμένο απο το κόντρα)
  :-(

 126. κοκκινοςκοσκοφιτσας(dimitrisavd) έγραψε

  Ακρα του Στελιου σιωπη στο μπλογκ του βασιλευει

  Λαλει λαχανί, δεν παιρνει ουτε χ και ο γαυρος το γυρευει

  Περα απο την πλακα, μηπως λεμε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια και ο Στυλιανος μας βαρεθηκε; Μηπως γιναμε αγκα ουγκες; Για να προσφερω κι εγω το λιθαρακι μου, ως αρρωστος γαυρος αναφερω το εξης δεδομενο μπας και συζητησουμε και τιποτα πιο ουσιαστικο μια μερα, χωρις ιχνος ειρωνιας: Διαχρονικα στην Ευρωπη ο ΠΑΟ ειναι η πιο πετυχημενη ελληνικη ομαδα στα ευρωπαικα κυπελλα. Τελος. Απλα αν δειτε τα στοιχεια η ταση αυτη τα τελευταια χρονια εχει τασεις αντιστροφης, τιποτε περισσοτερο τιποτε λιγοτερο.

  Ασχετο, προς ολους τους εργαζομενους, μιας και καταρρεει ολο το συστημα και τοσο ωραιο καιρο, γιατι πατε στις δουλειες σας; ;p

 127. Απλός φίλαθλος έγραψε

  Μια και ο ήπιος βάζελος Στέλιος είναι ακόμα σε Ραμαζάνι και γράφει μόνο όταν σαρώνει χαλουμοκαταιγίδα το βάζελο, το κενό θα καλύψει ο ήπιος γάβρος. Ότι υπάρχουν ακόμα σοβαρά κενά στο βάζελο, σέντερ μπακ και σέντερ φορ, είναι βέβαιο. Ότι δεν μπορούν να παίξουν όλοι μαζύ οι κεντρώοι είναι επίσης βέβαιο. Οι αναδρομές στο Γουέμπλεϋ είναι άσκοπες, και, σημειωτέον, εγώ ο γάβρος είχα πανηγυρίσει με φίλους βάζελους εκείνες τις επιτυχίες, άλλα ήθη τότε. Κι εγώ θα μπορούσα να πάω πιο πίσω, τότε που ο γάβρος νίκησε τη Σάντος του Πελέ (ακόμα θυμάται τις κλωτσιές του Πολυχρονίου). Το πρόσφατο παρελθόν και κυρίως το παρόν μετράνε περισσότερο. Ο Τεν Κάτε χρειάζεται υπομονή και εμπιστοσύνη, ας κάνει και λάθη. Η κατάσταση στο γάβρο δεν είναι πολύ διαφορετική. Υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία στις θέσεις και κάποιες μεταγραφές βγαίνουν καλές. Αλλά χρειάζεται ένα σκληρό αμυντικό χαφ και ένα γρήγορο, μπουκαδόρο επιθετικό. Ο Βαλβέρδε αρχίζει να μπαίνει στο νόημα, πήρε κάποια αποτελέσματα, επιβάλλει πειθαρχία, μάλλον κερδίζει τη θέση του. Αλλά με το θείο τίποτε δεν είναι σίγουρο.

 128. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  170 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
  =====================================
  Γιατί υπάρχει τάση αντιστοφής περακαλώ;
  Επειδή κάποιος (ο τριτο-τέταρτος σε ευρωπαϊκή ιστορία*) μετά απο 12 χρόνια προσπάθεια (και με μέσον) και 35 μάτς χωρίς νίκη (ΠΟΤΕ-ΚΑΝΕΝΑΝ-ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ) πήγε στους 16;
  Τι συλλογισμοί είναι τούτοι βρε σκεπτόμενε;
  Αμα είναι έτσι θέλουμε:
  12 χρόνια για το 16. ΟΚ
  άρα 24 για το 8
  +(24+24)=48, Σύνολον 72 για τους 4
  +(48+48)=96 Σύνολον 168 για τον Τελικό
  ….και φτάσαμε στην πλήρη αναστροφή…
  Εάν ο σεβαστός σκεπτόγαβρος βλέπει την αναστροφή 168 έτη πριν αυτή συμβεί,
  τότε ΠΑΣΟ…

  * Βλ. ΑΕΚ στους τέσσερις το 78, Αρη στους 8, ΠΑΟΚ που βάραγε αλύπητα κάτι Μπάγερν και κάτι Αρσεναλ, Πανιώνιο με κατι Τβέντε στους 16 κ.ο.κ. και κατοπινότερα το θρύλο που πέρασε το β’ γύρο το ‘87, κατά το 61ο έτος της ιστορίας του…

  Ζβάαααααααααν
  :-)

 129. iperohos έγραψε

  Επιτελους ο ”απλος φιλαθλος” βαζει τα πραγματα στη θεση τους.Χαιρομαι γιατι ηλικιακα πρεπει να ειμαστε κοντα και ειμαι ακριβως της ιδιας αποψης.Αν και εγω δεν εχω συλλογικες προτιμησεις,ειμαι απλως ενας εραστης του καλου ποδοσφαιρου.
  Η απορια μου ειναι η εξης.Πως ολα αυτα που τα μη χρωματισμενα ματια μας εβλεπαν ως προς την ελλειψη στοπερ και σεντερ φορ(ιδιως του πρωτου)δεν τα εβλεπαν οι υπευθυνοι της ομαδας.
  Τελικα χιλια μπραβο στον Ο.Σ.Φ.Π!Πατησε την Α.Ε.Κ. και απεδειξε οτι αν και τα τρια τελευταια χρονια τον χριζουν απλο διεκδικητη του τιτλου,αυτος ηταν και-τουλαχιστον φετος-θα ειναι το αδιαφιλονικητο φαβορι.
  Kαι ασφαλως,τερμα πια με το Γουεμπλει κτλ.Ο θυμοσοφος λαος μας λεει ”περασμενα μεγαλεια και διηγωντας τα να κλαις”.Τουλαχιστον δυο ”ποδοσφαιρικες γενιες”περασαν απο τοτε.Καιρος να ασχοληθουμε με το κοντινο παρον και το μελλον.Καλο το παρελθον,αλλα ειναι μονο για να μας παραδειγματιζει και να μας διδασκει.

 130. ΠΑΣΤΟΡΑΣ (holy father) έγραψε

  Δεν ημπορώ να γραύσω επάνω στο “σκυλευμένο πτώμα” του Δανού.
  Συγχωρέστεμε δεν το επιτρέπει η Χριστιανική ανατροφή μου.
  Δεν αδικώ τον Χατζημπαμπά που γράφει.
  Ουαί τους γραφέντες που επλανήθησαν και τους πεπλανημένους
  που έγραυσαν!
  Διατί αγαπητοί μου δεν συλλογιστήκαμε το απλούστερο;
  Και το λέγω ιδιαιτέρως στον Αρχάγγελο της γλυπτικής , συγνώμη
  της μικρής μας επανάστασης εννοώ,τον αδελφόν του “αποθανόντος”
  (ζωή σε μάς) που έχυσεν πλήστα όσα κροκοδείλια δάκρυα και πρίν
  ο αλέκτωρ λαλήσει τρίς εν Γ.Σ.Π , τον απαρνήθηκε.
  Ορθώς δείχνεις τον εαυτόν σου δούλε του Κυρίου Μαρκ…συγνώμη
  λάθος και πάλι , δούλε του ΚΥΡΙΟΥ , αγαπητέ Χατζημπαμπά.

  - Να έμπει ο δάκτυλος της προκληθήσας παρεξηγήσεως , ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ
  - δηλαδή διά να βγάλει δημοκρατικά, εκκλησιαστικά και με φόβου
  - Θεού , η κοινότης μας , απηλαγμένη απο την ΑΠΟΡΟΙΑΝ τα συμπεράσματά της;
  - Και να καταδικάσομεν την αδικίαν,με ομόφωνη τιμωρία.

  Ακόμα και αυτό ο ποιμενάρχης σας πρέπει να το σκεφθεί αδελφέ του
  εν ουράνοις βλέποντα τους αμαρτωλούς κε Χατζημπαμπά;
  Πρέπει δηλαδή οι αποχωρήσεις να λάβουν μορφήν επιδημίας δια να το
  σκεφθείς ;
  Συ είπας τέκνον μου πως σε λίγο δεν θα γεμίζουμε ούτε κίτρινον αυτοκίνητον
  ταγμένον διά την εξυπηρέτησις των πιστών με αλμυρά κόμιστρα.
  (Η εκκλησία πρέπει να κάμνει και οικονομική πολιτική δια τα ασθενέστερα
  στρώματα του ποιμνίου της)

 131. ένας έγραψε

  Με τις ευλογίες σου πάστορα, θα κάμων απέλπιδα προσπάθεια να εμφανίσω τον JZJ από το έρεβος… (η ΕΜΑΚ κατέρχεται εις τον μπλογκικόν Άδη)

  Στην αρχή σκέφτηκα να του τραγουδήσω το (μέρες που είναι)
  “Άγγελοι Ρεχάγγελοι ήρθαν από μακριά …”
  και μετά να συνεχίσω τη Σολωμική παράδοση του dimitrisavd (126) σε κλίμα X”dad και πάστορα

  “Λευτεριά, για λίγο πάψε
  να χτυπάς με το σπαθί.
  Τώρα σίμωσε και κλάψε
  εις του Μπάυρον το κορμί.

  Και κατόπι ας ακλουθούνε
  όσοι επράξανε λαμπρά.
  αποπάνου του ας χτυπούνε
  μόνο στήθια ηρωικά.”

  Αλλά τέλος αποφάσισα να του απευθύνω στίχους σολωμικούς εν όψει του Ελλάδα-Μολδαβία:

  “Εκεί μέσα εκατοικούσες
  πικραμένη, εντροπαλή,
  κι ένα στόμα εκαρτερούσες,
  “έλα πάλι” να σου πει.

  Άργιε να ‘ρθει εκείνη η μέρα,
  κι ήταν όλα σιωπηλά,
  γιατί τα ‘σκιαζε η φοβέρα
  και τα πλάκωνε η σκλαβιά.

  Δυστυχής! Παρηγορία
  μόνη σου έμενε να λες
  περασμένα μεγαλεία
  και διηγώντας τα να κλαις.

  Και ακαρτέρει και ακαρτέρει
  φιλελεύθερη λαλιά,
  ένα εκτύπαε τ’ άλλο χέρι
  από την απελπισιά.

  Κι έλεγες: “Πότε, α, πότε βγάνω
  το κεφάλι από τις ερμιές;”
  Και αποκρίνοντο από πάνω
  κλάψες, άλυσες, φωνές.

  Τότε εσήκωνες το βλέμμα
  μες στα κλάιματα θολό,
  και εις το ρούχο σου έσταζ’ αίμα,
  πλήθος αίμα ελληνικό.”

  Ζβάαααααααν! Έλα γιατι περιμένει το κότερο!

  Υ.Γ. αν έστω και χαμογέλασες διαβάζοντάς μας βγές

 132. Πολύβουος Παναπόλας έγραψε

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΡΟΛΙΓΚΑΝ
  ΜΕ JAN ΠΑΡΙΟ.(Καλημέρα σε ΟΛΟΥΣ..οινο-πνευ-ματάκιδες!)
  =======================================
  (Εμπνευσμένο κι απο τον ΕΝΑ)

  Όλα όπως τα άφησες είναι
  στο “μπλόγκ” ένα πόστ
  περιμένει το χέρι σου
  στο κρεβάτι ένα θηλυκό
  περιμένει το σώμα σου

  Όλα όπως τ’ άφησες είναι
  στα οβερπόστινγκ φέγγει ακόμα
  το ίδιο ΠΡΑΣΙΝΟ χρώμα σου
  το ίδιο ΔΑΝΕΖΙΚΟ χρώμα σου

  Το πουλάω το σπίτι
  κι ότι άγγιξες εσύ
  κι ότι κοίταξες εσύ
  κι ότι ζήσαμε μαζί

  Το πουλάω το σπίτι
  η μισή ζωή μου λείπει
  δεν γεμίζει μ’ έναν* άνθρωπο ένα σπίτι
  δεν γεμίζει μ’ έναν άνθρωπο ένα σπίτι

  Όλα όπως τα ‘ξερες είναι
  ένα μπλόγκ τσακισμένο
  στη σελίδα που έπαψες να γράφεις
  στη σελίδα…. που μας λείπεις ρε “Καβάφης” !

  Όλα όπως τα άφησες είναι
  μια ζωή σταματημένη
  στο σημείο που την πόσταρες
  τον ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑ όπως τον ΓΟΣΤΑΡΕΣ !

  Το πουλάω το σπίτι
  κι ότι άγγιξες εσύ
  κι ότι κοίταξες εσύ
  κι ότι ζήσαμε μαζί

  Το πουλάω το σπίτι
  η μισή ζωή μου λείπει
  δεν γεμίζει μ’ έναν άνθρωπο ένα σπίτι
  δεν γεμίζει μ’ έναν άνθρωπο ένα σπίτι

  ΥΓ
  Γιατί αυτό ήταν το σπίτι μας.
  Συμφωνώ με τον holy father.
  Οπου γράφει “έναν” είναι ΚΑΙ ο δικός
  μας ΕΝΑΣ, με τις εκπληκτικές σκέψεις-επάρσεις του.
  Αν όλα πάνε καλά έχω {ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΥΕΦΑ}.
  Τάχουμε πεί στο σπίτι αυτό όταν ανοίξει η πόρτα,
  ανοίγει τουλάχιστον για δύο αφοσιωμένους!
  Jan είμαι λιγόpostos εκ πεποιθήσεως.
  Να ξέρεις πως δεν γράφουμε τυχαία στο Στέλιο
  και θα το διαπιστώσεις σύντομα.

 133. O SOTIS τόπε κι.... έγραψε

  Ο Μαρκάκης,ο αντίστοιχος Μουρατίδης του X-FACTOR στην ποίηση,δεν έβαλε τον Ζβάν στο μπλόγκ και έχουμε πάει αδιάβαστοι όλοι.Τρείς μέρες τώρα με αυτό ασχολούμαστε.Και σε ρωτώ ρε Ζβάν,τώρα που κάνει και καλά εκπομπή ο άλλος και δεν μας ακούει.Ποιός είναι ο Μαρκάκης που παρεξηγήθηκες που σου κοψε το ποίημα;Τόσα ξέρει τόσα βάζει.Και επειδή έβαλε έναν αλλον που μας ταχωνε αναπάντητα σε πείραξε η κοροιδία;
  Ο Χατζημπαμπάς κάτι είπε πολύ σωστό αλλά απο την γρουσουζιά σου δεν του δωσες σημασία.Ηθελε να αποβαζελοποιηθεί και έβαζε και τα άβαλτα.Τέλος.
  Θα απαντήσει στο εγγύς μέλλον σίγουρα.Αν δεν απαντήσει θα φύγουμε όλοι οι δικοί του.Αλλά μέχρι να απαντήσει,ρίχτα μας να κρατήσουμε το μπλόγκ.Μέχρι κι ο Πολύβουος μας ανατρίχιασε.Ο ένας ψυχούλα.Ο Χατζημπαμπάς η μαμά του λόχου.Κι ο παρεξηγιάρης Βουλευτής δύναμη.
  Για τον Πάστορα δεν θα πώ τίποτα.Τα δειξα στον Μπαμπινιώτη τα γραπτά του και θέλει να πάει στην ενορία του να ξομολογηθεί.
  Μα να σου ζητήσει ένα ΑΙΝΤΕΣ ο Χατζημπαμπάς κι ας τον φάει το μαύρο χώμα και σύ να κάνεις την δύσκολη την γκόμενα;Ρίχτο ρε Ζβάν μπας και ησυχάσουμε απο τον παντόφλα.
  :) :(

 134. O SOTIS τόπε κι.... έγραψε

  Ρε πως γίνεται και τοβαλες αμέσως;Αφού σε ακούω τώρα στο ράδιο κι έχεις βάλει το X-FACTOR;
  O Nικοπολίδης είπε γουστάρω πουμαι γαύρος.
  Ο Ντουντού και ο Ντομή είπαν πάμε να πάρουμε το ΟΥΕΦΑ.
  Που πάτε ρε Καραντουντουντομητροι ;
  Κι εμείς αντί να απαντήσουμε,κάνουμε μουτράκια ο ένας στον άλλον.
  Για ξυπνήστε κύριοι :)

 135. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  ΜΑΡΚΑΚΙΕΕΕΕΕΕΕ!
  ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΖΑΜΠΟΝΑΚΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΒΑΑΑΑΑΝ!
  ————————————————————-
  Ο Sotis ποιότης τόπιασε το υπονοούμενο…
  Όχι, γιατί ο άγιος πατέρας πήρε την ιερά του λόγχη και μου την κάρφωσε ίσα στην πράσινη καρδούλα που λέει και μια ψυχή…
  Λοιπόν απλόν και για να τελειώνει το παραμύθι:
  Φίλος ο Ζβάν, Φίλτατος ο Μαρκάκης.
  Σωστόν; Σωστόν.
  Επεσήμανα και επαναλαμβάνω ότι πλέον υπάρχουν μόνον δύο εκδοχές:
  Εκδοχή Α.
  Ο Μαρκάκης θεωρεί ότι εδώ υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ή μή, “κοινότης” (αλλά κοινότης) με κάποιου είδους “προσωπικότητα”, δικό του δημιούργημα στο κάτω-κάτω, ευρισκομένη εμφανώς σε πλήρη ηθικόν αναβρασμόν.
  Λύσις:
  Κλέβει 2 λεπτά απο τον πολύτιμο χρόνο του και δηλώνει ευθαρσώς:
  - Ζβάν έγραψες παπαριά και την έκανα ζβού. Δάτς δε γκέϊμ, ή ότι άλλο νομίζει.
  Πάσο. Πρώτη φορά θάναι άλλωστε; (που ο Ζβάν γράφει παπαριές ή που έγινε ζβού;)
  [αν και νομίζω ότι στην προκειμένη, κάτι καλό έγραψε ο δυστυχισμένος ο Δανός, τόσπρωξε "edu" και δεν κράτησε και μπακάπ, ο παπάρας]
  Εκδοχή Β.
  Ο Μαρκάκης θεωρεί ότι εδώ μέσα μπαινοβγαίνει μαρίδα που σκοτώνει το χρόνο της..
  Λύσις: Σιωπή:
  - Σας έχω χεζμένους και μου τα πρήξατε με τις παπαριές σας…
  Όσον αφορά το άτομό μο, άγιε πατέρα, κάμνω το οτιδήποτε για να πάμε προς το Α. Σε όποιο, εύλογο, χρόνο…
  Ειδαλλέως,
  … ζε πούλος… σε εύλογο χρόνο…

 136. JAN ZWAN....ΓΥΡΙΣΑ ;) έγραψε

  Μεταξάς 1940…..ΟΧΙ
  Ζβάν 2008………ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ

  Δεν θα κλείσουμε το σπίτι μας επειδής τον ενοικιαστή τον καλύπτει
  το ενοικιοστάσιο.Γιατί και το ανηψούδι του Κωστή του Παλαμά ο
  Στέλιος ο Μαρκάκης ειναι κι αυτός ενοικιαστής Κύριοι εδώ μέσα.
  Ωσπου να απαντήσει σαν άντρας προς ομορφάντρα , για μένα θάναι
  αόρατο τοίχος , κάτι σαν τον δικό μας τον Ζι Λου.[ΖΙλμπέρτο ΛΟΥγκρα]

  Ναι δεν θα ματάγραφα ποτές των ποτών [με πάγο και κτυπημένα].
  Αλλά μπορώ ρεσείς , πέστε μου μπορώ;
  Αστον ρε αγάπη μου Χατζημπαμπά , αστον να παίξει την Μαρία της Σιωπής
  νέξτ Βουγιουκλάκης βέρσιον για λίγο α-Κόμης!
  Ειδαλλέως τομπούλογλου όπως είπες αν γυρίσει δίσκο στην mougafone!

  Με συγκινήσατε όλοι ρε.
  Ποιούς να πρωτοξεχωρίσω;
  Τα μωρά που κάνανε ουρά για να ρουφήξουν όλη την πίκρα μου ;
  Εσάς που σύσσωμοι σταθήκατε στο πλευρό μου;
  Την εκκλησία που απέδειξε πως δεν είναι όλα Βατοπέδι;
  Την Βουλή των Ελλήνων με τον δαγκωτό τον Βουλευτή της ;
  Τον έναν και μοναδικό ένα;
  Τον Σώτη τον αλανιάρη που μαγκές πάντα ποστάρει.
  [Αχ δεν αντεχα ρε τονε βγαλα τον στίχο]
  Τον Πολύβουο τον ξάδελφό μου;
  Και άφησα τελευταίο το αίμα μου , τον αδελφο μου.
  Τόν άνθρωπο ορχήστρα , την ψυχή τουτουνού του μπλόγκ.
  Τον μαθητή που ξεπέρασε τον δάσκαλο του έρωτα.
  Την ζεστασιά μας , το μάλινο γουνάκι μας , το τριφύλλι
  μόστρα κλαρωτή πάνω στο κουτουπιέ…..ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΜΑΣ.

  Αγαπούλα είδες που έκανες την μ@λακία με τις προσκλήσεις
  και την Λούτσα το καλοκαiράκι , το κωλοβάρεσες και τώρα
  πιαστήκαμε όμηροι στον κίτρινο τον τύπο.

  Ηθελες να του πασάρουμε και μωρό στην παραλία τρομάρα σου.
  Και να κάνουμε το δίμετρο κωφάλαλο σαν κι αυτόν!

  Να τον κολήσει τον ξανθό τον παίδαρο αυτός και από κεί
  που φωνάζει τώρα “please Jan please ENOUGH” να μας αρχίσει
  στα ροχαλητά ;)

  Aιντες ! (σπέσιαλ αφιερωμένο στον αφανή άντρα του μπλόγκ που το ζήτησε)

  ΥΓ Αν γυρίσει ο ντοτόρος να του τα πούμε όλα.(ρουφιάνοι σαν τους δημοσιογράφοι)
  Τρίζουν τα κόκκαλα του Κώστα του Καρυωτάκη με το αήθη κόψιμο.
  Ολα θα μπούν στη θέση τους.
  Σπίτια αλλάζεις πολλά , οικογένεια ΠΟΤΕΣ.
  Πάω για μοχίτος στον στάβλο.
  Προχθές τοπινα στο BAR-CELONA , ξέρετε που είναι ;

 137. JAN ZWAN JACOBSEN έγραψε

  Συμπλήρωσης ένεκα η στέρησης.

  Αγάπες μου , αδελφέ μου κι όχι απλά φίλος κι ο άλλος φίλτατος
  και άλλα γλυπτηρίδια!
  Επικαιρότης διότι εξεχασθήκαμεν.
  Sotis….τουτέστιν.

  Γουστάρω να παίζω τον Γρύλο , είπε ο Αντωνάκης.
  Και λέω ΟΚ.Βαρέθηκε τα αλάτια καθώτι γάβρος και θέλει
  κάτι πιό εξελιξέ σε βουνίσιο.

  Το λεπόν την Βουγιουκλάκη την βρήκαμε , τον Αλεξανδράκη τον έχομε
  στο προσώ-πάτο του αγαπημένου Σάββακαφέ , μας λείπει το ποιός
  θα κάνει τον Ντίνο τον Ηλιόπουλο και ιδού….ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ, σε νέο στύλ.
  Ξεραίλα στο λιμάνι , δόλωμα μεδέν για να προσελκύσει λέπια ,
  πέτα το πρωτοσ-ΕΛΛΙΣ το βουλιαγμένο μου ! και πιάστα.

  Ντουντούκας και Δομής με μιά κραυγήν…θα πάρουμε το κύπελλο Ο Ε ΦΑ.
  Είδες η ΔΟΜΗ !
  Αν δεν σας πιάσουν χαλάλι σας.
  Ο Ντουντούκας ξέρει τα κατατόπια στο Λένιγκραντ.
  Επαιζε Μόσκοου.
  Τα γραφεία της Ζενίτ τα γνωρίζει.
  Θα πάρει και τον άλλο πουναι λιγάκι σκούρος μαζί του
  θα μπουκάρουν βραδάκι στη αίθουσα τροπαίων της Ζενίτ και ώπατις.
  Με την βοήθεια τη Αγίας Πετρούπολης μπορεί να πάρουν και το
  Σούπερ κάπ που πήραν οι Ζενιτιάνοι στο Μονακό.
  Εκεί δίπλα στο κύπελλο Ο Ε ΦΑ θα είναι κι αυτό.

  Με ένα σμπάρο δυό τρυγώνια μάγγες.
  Γιατί το είπομεν και παραπάνω.
  Τα λέπια μου γίνανε βουνίσιοι,τέρμα οι λιμνοθάλασσες,στοχεύουν ψηλά.
  Στους ΕΠΤΑ ουρανούς τους ανέβασε η Ντούλα (απο το Γιουβεντ-ούλα μέσα).

  Για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδής!

  Αιντες !

  ΥΓ Το τελευταίο σου πόστ με λύγισε αγαπούλα.
  Ολων σας , αλλα το τελευταίο ήταν βαρβατίλα
  Χατζημπαμπίσιο.
  Δεν είμαι πάντα από πέτρα.
  Ασχετα αν τα μωρά με φωνάζουν ROLLING STONE ;)
  Φεύγω για χειμερινό μπανάκι.
  Το μωρό απέναντι για φρεντοτσίνο καθώτι μακριά
  απ’το δασύτριχο τουρτουρίζει.
  Το νου σου “αόρατε στίχε” !

 138. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  OOOOLEEEEE!
  :-)
  OOOOLEEEEE!
  :-)
  OOOOLEEEEE!
  :-)
  OOOOLEEEEE!
  :-)
  OOOOLEEEEE!
  ;)

 139. ge aibal έγραψε

  μεχρι ποτε θα τους δουλευει ο γκαγκατσης ας κανουν μια ερευνα στις ενωσεις να δουν πως προωθουνται οι διαιτηται με την πρωτη στραβη ο παο θα γυριζει παλι στο μηδεν ο οσφπ παιζει με μια ταχυτητα παραπανω δες οσφπ οφη που επαιξαν λιγο ανδρικα ποσο παλτο ηταν ο γκαλετι ο μπελουτσι και οι λοιποι τωρα ανακαλυψαν οτι το ποδοσφαιρο ειναι αντρικο αθλημα τον τσιμπλιδη το κολτσιδα και τους λοιπους δεν τους εβλεπαν τωρα τους ανακαλυψαν ΜΕ ΓΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ

 140. ένας έγραψε

  (Το παρόν thread έγινε πολύ αντι-θρυλικό)

  Στην Ποστογαλία είμαι Μπενφίκα. Κάρα-κατσούρ, Σάντος, Αιμάρ (σα να τον πήραμε ήταν το καλοκαίρι και τον αισθανόματε δικό μας), Ρουί Κόστα, Εουσέμπιο. Αδικημένη ομάδα από την “αιώνια πρωταθλήτρια” Πόρτο του Μουρίνιο κλπ. (πού είχε κατηγορηθεί και για στησίματα) με μεγάλη ιστορία. Αετοί της Λισαβώνας λοιπόν …

  Στην Ουκρανία είμαι Μέταλιστ. Έχω βαρεθεί τη Δυναμό και τη Σαχτάρ του Καστίγιο και του υπερόπτη Λουτσέσκου που δεν καταλαβαίνει από νεαρά ταλέντα. Μέταλιστ είμαι που κανόνισε και την Μπεσίκτας η οποία είναι ανταγωνίστρια της άλλης αγαπημένης μου ομάδας. Την Γαλατά.

  Γιατί Γαλατά είμαι στην Τουρκία. Στο Γαλατά ψιλή βροχή και στα Ταταύλα μπόρα λέει το τραγούδι.

  Στη Γερμανία τι άλλο από Χέρντα; Fair play οι άνθρωποι. Πρωτευουσιάνοι από το Βερολίνο που πρώτοι αναγνώρισαν την αξία και ζήτησαν το Λουκά Βύντρα. Όχι Μπάγιερν και Αμβούργα και Χόβενχαιμ που θέλει να αρπάξει τον νεαρό άσο Κλέυτον μισοτιμής. Η Χέρντα είναι ο κολοσσός.

  Θα στενοχωρηθώ που μία από τις αγαπημένες μου ομάδες αυτές δεν θα συνεχίσει στο Κύπελο ΟΥΕΦΑ.

 141. O Sotis τόπε κι....... έγραψε

  :-p
  Ανάσανα.
  Ηρθε το χαμόγελο στα χείλη μας.Ο Χατζημπαμπάς ξετρελάθηκε.Πρώτη φορά στα χρονικά δεν έγραψε τίποτα και πανηγύριζε σαν μικρό παιδί.Και μένα το τελευταίο του πόστ με γέμισε.Στό είπα διάβασε τον και μετά αποφάσισε ρε γρουσούζη.
  Βάζω και τον γιό μου να σε διαβάζει.Και ξέρεις γιατί;Γιατί πες πες για γκόμενες βάζεις τους έφηβους στον ίσιο δρόμο.Το μόνο μπλόγκ στην Ελλάδα που το κάνει αυτό με γουστόζικο τρόπο.
  Thanks για την παραγγελιά.Την γούσταρα για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδής :)
  Σε αυτά που σου ζήτησα όποια εφημερίδα κι αν διάβαζες θάταν παραμυθιλίκη.
  Οι μεν ο Αντώναρος , οι δε ο προδοτης και οι “ουδέτερες” απλή καταγραφή.
  Μέχρι και ο ένας ρε λαμόγιο έγραψε κάτι έξυπνο,με το που γύρισες.
  Οσο για τον Στέλιο το είπα,εμένα δεν έχει τύχει να με κόψει ποτέ,αλλά είδες ότι τα βάζει όλα κι ας του τα χωσα κι εγώ.Ο άνθρωπος δεν έχει κόμπλεξ και είναι υγιής άρρωστος.
  Εχει κολήματα όπως ο καθένας μας.Τον κομπλεξάρα να φοβάσαι ή μάλλον ούτε να τον πλησιάζεις.
  Ενα θα πώ από αυτό το βήμα.Φόρτσα ομαδάρα μου και υπενθύμιση στον Πολύβουο για κάτι που χρωστάει.
  Και κάτι επίκαιρο κι από μένα.
  Η Εθνική ομάδα πάει με αυτόματο πιλότο.Οτι ξέρει ο καθένας παίζει.Η σφραγίδα του Γερμανού είναι οι εμμονές του και η εμπιστοσύνη στους δικούς του για να πάρει πολλά.Είμαστε μια καθαρά μέτρια ομάδα παγκόσμια που αν μας βγεί αμυντικά το παιχνίδι ματώνουμε τον αντίπαλο.Στο πρόσφατο Γιούρο οι ίδιοι είμασταν,αλλά τα χρόνια στην πλάτη βάρυναν και οι αναπνοές δεν έφταναν,μιά και η ραχοκοκκαλιά μας είχε ξεζουμιστεί.Πχ ο Κάρα έπαιξε μέχρι και πλέι οφ,ο Δέλλας το ίδιο,ο Μπασινάς απο τον Ισπανικό μαραθώνιο,ο Κάτσου απο το τρέξιμο των αετών να βγούνε Τσάμπιονς Λιγκ,ο Χαριστέας απογοητευμένος απο το πατατράκ της Νύρε,ο Νικοπολίδης ντεφορμέ,ο Γιούρκας στον κόσμο της μάσας και τού μέσα έξω στην Μαδρίτη κοκ.
  Βοήθα Παναγιά μου λοιπόν,οι άλλοι να ξέρουν να τρέχουν μόνο,γιατί αν ξέρουν και μπάλα,αν βγάζουν σοβαρά 4-5 συστήματα,ναι μεν θα κλείνουμε χώρους,αλλά θάμαστε συνέχεια στο κυνηγητό τους.Και δυό καρπουζια στην ίδια μασχάλη αυτή η Εθνική δεν το μπορεί.Το να κυνηγάει δηλαδή τον σοβαρό ανtίπαλο αλλά και να του κάνει και παιχνίδι αξιώσεων για να σκοράρει.Τέλος.

 142. JAN ZWAN JACOBSEN έγραψε

  KΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ…
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΠΑΝΑΘΑ.
  ======================

  Σημερα θα ντυθώ Χατζημπαμπάς ! !
  (Μπα παναθεμάσε ασχημομούρη , θυληκό δεν θα σταυρώσω.
  A δεν γίνεται , τελειώνω και ξαναντύνομαι….αυτό που θέλουν
  οι γυναίκες) [Ευχαριστώ και σένα και τον πιτσιρικά σου Sotis]

  Μίλησαν κάποιοι για τον Γρύλο ; Μίλησαν.
  Και τι γείπαν ;

  Ο Σπαθένιος το γνωστό….να νικάνε αυτοί και οι άλλοι να πάνε να…
  Κι ο Σκόρδας , οτι ο Αβράμης είχε συμφωνήσει ενάμιση χρόνο
  πριν την λήξη του συμβολαίου του !
  Καταγεγραμμένα και ουδώλλως αμφισβητ-ένσημα κολάνε στη remoul !
  Σωστό ; Σωστό.
  Οπερ σημαίνει….
  Μια ζωή στην λιτανεία (σχώραμε Πάτερ).
  Στην από κάτω τα περισσότερα.
  Στο σκοτάδι.
  Και σύ ρε Φλίπερ τόσα χρόνια έριχνες το πεκινουά στην ζούγκλα.

  Δεν λαλώ για τα Γκεμπελικά με τον Σάββακαφέ σε κάθε στραβή
  στο πρωτάθλημα και φίσκα στην προσβόλα για κάθε αντίπαλο
  που αμφισβητεί τον Ευρωπαίο γάβρο!
  (Mέχρι και λαγός ο Βατσινάς !)
  Δεν λαλώ για τις σφαλιάρες που πήγανε να ρίξουν στους
  Ανορθωσάδες απο τα αεροδρόμια για να τους τρομάξουν.
  Δεν λαλώ για τον Γκαγκάτση και τον Βάλνερ.
  Δηλαδή ρεσείς άν ο Βάλνερ είχε παίξει σε τέσσερις ομάδες της
  Μποτσουάνας και ταχανε κάνει αβαβα καίοντας τα αρχεία
  εκεί στο Αφρικα , η Καλαμαριά που θέλατε να το ξέρει ;
  Πρότα-σις κεμπάπ.
  Εσείς σαν νόμιμη ΟΥΑΑΑ αρχή δεν έπρεπε ναχατε μεριμνήσει
  στο φάκελο του κάθε παίκτουρα να υπάρχουν τρυπούλες
  όπως παλιά στις ταυτοτητές μας όποτε ψηφήζαμε, στα γραφεία
  της ΦΙΦΑ ;

  * * Θέλεις το λεπόν δυό δικαιόρους τύπου Γκαγκάτση και δυό
  παραγόντια τύπου Θωμά και Μπέου , γατόνια δηλαδής.
  Και μετά ΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ για να μην γίνεις
  Ομπιλιακός στην Γιορούπα.
  Σωστός ; Σωστός.

  Και μην το παίζεις υπεράνω , για να σε προφυλάνε θα
  το κάνεις εσύ , εφόσον στο Ελλάντα η παράγκα είναι
  διατηρητέο κτίσμα και η ΕΠΟ βασίλειο χωρίς ούτε καν
  διάδοχο !

  Για νάναι η ΟΜΑΔΑ σου 10 χρόνια πάνω απο τον Κόκκαλη
  κι όχι ο Κόκκαλης πάνω απο την ΟΜΑΔΑ σου !
  Γιατί ο πρωταθλητής χωρίς ομάδα , στην Ευρώπη , αλλά
  με Κόκκαλη, μπορεί να κάνει να νικήσει 10 χρόνια εκτός
  έδρας ακόμα και την Χάιφα στην ουδέτερη Λευκωσία.
  Ενώ ο πρωταθλητής με ΟΜΑΔΑ , στην Ευρώπη μπορεί να
  πάει και σε ένα ημιτελικό βρε αδελφέ , έστω κάθε
  δέκα χρόνια …..86 – 96 !

  ΥΓ. Ντούρος αρχιδιαιτητής , κοντομάνικος σχολιαστής στη ΝΕΤ.
  Θα μάθουν Ελληνικά κι οι Κινέζοι για να τον ακούνε !

  - 500 εκατομύρια να διναμε στον ΑΡΗ και να κάναμε
  Ροναλντίνιο στην Ιταλική λιρέτα τον Αβράμη.
  Ο Αβράμης θα πήγαινε στον Γρύλο.
  Τόπε κι ο Πρόεδρας είχε γέβνει το τάτσι μίτσι καρό ,
  καθόσον ο Φλίπερ διέγαγε ύπνο…. Βαθύ Σάμου !
  Κι ο καλός Κόκκαλης ρομαντικός ήταν , μέχρι που πέσαν
  οι πρώτοι κορνέδες και λερώσαν το Armani !
  (Κι apo tote Fliper ton popo Maspiani!)

  - Δυό αμυντικοί μπάμπουρες υπήρχαν στην χώρα
  και συ πήγες και πήρες την Μάγια την μέλισα και δεν την
  βάζεις, μπας και ψιλοτσιμπήσει.
  Αλλά ξέχασα , έσυ σαι οραματιστής μελισοκόμος
  βάζεις το μέλι στα δάκτυλα των άλλων κι όταν
  τα γλύψουν θα φταίνε κιόλας !

  Σα να πασάρω δίμετρο ξανθό φονιά στον Χατζηνταντά
  και να του λέει , υπό την απειλή της παντόφλας , σε
  παρακαλώ άσε με να ζήσω , μη με “σκοτώσεις”.

  Ζήσε ρε στην δυστυχία σου και σβήσε και κεράκια ;) ;) ;)

  Aιντες !

 143. ΒΟΛΕΥΤΗΣ (JR) έγραψε

  Τώρα που μείναμε οι υγιείς άρρωστοι και γύρισαν τα αδέλφια επανέρχομαι λέγοντας ένα και μόνο πράγμα.
  Θα καταφύγουμε σε λύση Λουιζάο τον Γενάρη ή οποιαδήποτε παρεμφερή λύση.
  Ταπεινά φρονώ πως η αποκλειστική δαπάνη πρέπει να βαρύνει τον άνθρωπο που έβαλε βέτο για τον Κυργιάκο και ξέρουμε όλοι ποιός είναι.Οσα εκατομύρια κι αν χρειαστούν.
  Ετσι οι βλακείες θα πληρώνοντε απο δώ και πέρα απο τους πολυμετοχικούς.
  Να υπάρχει τιμωρία , για να το σκεφθεί καλά ο κάθε φίλτατος Τζίγγερ όντας αποχωρήσας απο τα ενεργά του συλλόγου και κρατώντας το 51% του ιδιοκτησιακού πακέτου , να βάζει , παρακμιακά και οπισθοδρομικά βέτα σε έναν σύλλογο που έχει γυρίσει σελίδα.
  Τί λέτε κι εσείς κύριοι Στελιοχατζηζαμπονακοσωτηρηδοεναντοκτοράτοι ;

 144. ένας έγραψε

  > βολευτή (μιας και μ’ έβαλες στη σαρανταποδαρούσα…)

  Κυριάκος: Έλεγα παλιότερα ότι θα στενοχωρηθώ να τον δώ στα κόκκινα. Δεν τα φόρεσε και είμαι ικανοποιημένος σα βάζελος. Διότι έτσι θυμάμαι τη Ριζούπολη. Μπράβο του λοιπόν. Με τον Τζίγγερ (τον ίδιο) δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα ούτε από τους φιλάθλους ούτε και από τους άλλους πολυμετοχικούς. Το αντίθετο μάλιστα. Έτσι, έγινε σεβαστό το βέτο του. Αν ο Κυριάκος είναι “βαζελος” ας το πει, δεν είναι ντροπή. Το ινάτι δεν βοηθάει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

  Πέραν αυτού λοιπόν, οικονομικό πρόβλημα όπως βλέπετε δεν υπάρχει. Σιγά σιγά όμως και με ρέγουλο και τον πρώτο λόγο ο Τεν για να φέρουμε κανένα άξιο παληκάρι. Όσους προτείνει είναι α’ διαλογής: και ο Λουζάο (θα τον δούμε με το θρύλο) και ο Μέτσελντερ. Εγώ δεν τους θέλω το Γενάρη αυτούς (τι να τους κάνουμε φέτος; ο Ζουέλα είναι μια χαρά) αλλά ας είναι. Εμένα θα μου άρεσε καλύτερα ο Όγιερ που είναι και παππούς για να βγάλουμε τη χρονιά και το καλοκαίρι ξανοιγόμαστε πάλι. Βέβαια Λουιζάο ή Μέτζελντερ μου παραπέφτουνε… Το αριστερό χάφ που λένε θα κάνει να σφίξουνε λίγο οι (ξέρετε) γιατί πολύ στο σορολόπ τόχουνε ρίξει αριστερά. Ο επιθετικός που λένε να φέρουνε μόνο ζημιά θα κάνει. Πρέπει να διώξουμε πρώτα επιθετικούς για να φέρουμε καινούργιο. Εκτός αν είναι καμιά πολύ ιδιαίτερη περίπτωση! Δεν είναι ακόμα η ώρα για τέτοιους παίχτες. Βρέ πολυμέτοχοι, έχει η Χερένφεν έναν παικταρά Κροάτη αριστερά, τον Πράνιτς, που έβγαλε μάτια το καλοκαίρι. Δεν κάνει ο Ολλανδός μας κανα κονέ με τον Σόλιντ να τον φέρουμε;

  Καλά αφού γλύτωσε ο θρύλος τη Χερένφεν του Σόλιντ στην κλήρωση …

 145. Gregory21 έγραψε

  Συμφωνώ με τους τελευταίους όσον αφορά στον Ολυμπιακό που μας έκανε την ζημιά πέρυσι.Είναι σωστοί και αν όλοι οι μεγάλοι είχαμε προφυλαχθεί θαχαμε και καλύτερο ποδοσφαιράκι.Ειδικά εμένα που κατάγομαι κι απο την Πόλη και είμαι original ΑΕΚΤΖΗΣ το πρωτάθλημα που μας πήρε στα χαρτιά ήταν ηθικός θάνατος.Δεν το περίμενα με τίποτα,αν και τους ξέρω εκεί στον Πειραιά.Οπως δεν περίμενα να μην κινήσουμε γή και ουρανό να το πάρουμε πίσω,γιατί το αξίζαμε,γιατί παίξαμε και το πήραμε, δύσκολα ναί, ψεύτικα όχι.
  Οσον αφορά τα χάλια τα δικά σας,γιατί περί χάλιων πρόκειται,αυτό που είπε ο Ζάετς ήταν ταμάμ για την περίπτωση σας.Δεν έχετε πάρει με τόσα εκατομύρια,ένα παίκτη να κάνει την διαφορά.Οχι δύο,έναν.Εμείς πήραμε πχ τον Κυργιάκο που κάνει την διαφορά πίσω και τον Πελετιέρι που είναι σκυλί μαύρο και όσο πάει ο καιρός θα ανεβαίνει.
  Ο Πάοκ πήρε τον Μουσλίμοβιτς μπροστά που κάνει την διαφορά και τούς Γκαρσία και Κοντρέρας στο κέντρο και πίσω που ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μεσ’το γάλα.
  Ακόμα κι αυτή η γριά αλεπού ο Κοβάσεβιτς κάνει την διαφορά μπροστά στους χάρτινους,μαζι με τον Ντιόγο.Κοιτάξτε που θα τους βγεί και ο Αβραάμ που είναι πεισματάρικη μπαλαδόφατσα και ξύπνιο τσεκούρι.
  Αλλά ξέχασα δεν πήρατε καμμία φίρμα,γιατί με τις φίρμες και τους παικταράδες δεν τα πάει καλά ο βάτραχος.
  Φιλαράκι πως το λές εδώ το δικό σου;ΑΙΝΤΕΣ;
  Nα προστέσω εγώ και καλά κρασά,γιατί όπου ναναι θα κάνετε ήρωες όλoυς τους “μεθυσμένους”,βλέπε Βέρντερ και Ανόρθωση.Βάλτε και την Ιντερ μέσα που ακόμα ψάχνεται.
  Ρε πρασινοκάβουρες σε όμιλο με τις Μπάτε Μπόρισοβ,Βασιλεία και Ανόρθωση θα βγαίνατε πέμπτοι;;;;;;;;;;;;;;;

 146. ΒΟΛΕΥΤΗΣ (JR) έγραψε

  H ομάδα βλέπω πήρε τα πάνω της και γελάνε και τα μουστάκια μου.
  Στέλιο σε παρακαλώ να δώσεις συγχαρητήρια στο Βασίλη Βέργη για το σημερινό του άρθρο στην τελευταία σελίδα του goal.
  Την διάβασα λαθραία μια και όπως έχω πεί διαβάζω μόνο το δικό μας μπλόγκ καθημερινά και είμαι απόλυτα ενημερωμένος και φτιαγμένος.
  Μου αρέσει ο δημοσιογράφος που την ψάχνει μέσα απο τις λέξεις γιατί σε διαβεβαιώ Στέλιο πάντα έρχεται ο “Αλέξης” , δηλαδή η ουσία.
  Πες στον Βασίλη πως πράγματι σε αυτόν τον άνθρωπο που θεωρεί επιτυχία την δεύτερη θέση για τον Παναθηναικό , δώσανε κάποιοι τα ηνία αυτής της χαροκαμένης ομάδας.
  Και πολύ πολύ σωστά ο Βασίλης έπιασε το απόλυτο ρεζουμέ μιάς ολόκληρης κατεστραμένης χρονιάς.
  Περιμένω τους δικούς μας να δώ τι θα γράψουν εδώ.
  Και πάνω στα λόγια του Gregory21, που πραγματικά ο άνθρωπος παρότι αλλόθρησκος απέδειξε πως δίκαια γράφει σε αυτό το μπλόγκ.
  Δεν είναι τυχαίο που γράφουν οι πιο έξυπνοι διπλωμάτες εδώ.
  Τους τραβάει το μπλόγκ αλλιώς δεν εξηγήτε.
  Ο ένας προσπάθησε να μου απαντήσει πιό πάνω αλλά τα μπέρδεψε χειρότερα.
  Κατάλαβε αγόρι μου κάτι κι εσύ και όλοι μας.
  Κάθε λάθος παλιό της Πανάθας , που στοίχισε πολλά περισσότερα απο ένα πρωτάθλημα (οι μάγγες αν το ψάξουν θα καταλάβουν τι λέω) πρέπει να απομονωθεί , να αποστηρωθεί (βοήθα γιατρέ που χάθηκες) και να μην επαναληφθεί ποτέ.
  Ας πούμε η Ριζούπολη και το τι πέρασαν οι παίκτες μας εκεί.
  Ενα , ένα , με σοβαρότητα και πείσμα απαράβατης ΜΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ.
  Οποιοδήποτε επαναλαμβανόμενο λάθος του παρελθόντος που μας πήγε χρόνια πίσω και διέσυρε το όνομα της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας θα είναι….
  ΘΑΝΑΤΟΣ.
  (Χατζημπαμπάς speaking)

 147. ένας έγραψε

  > βολευτή
  Η απάντησή μου ήταν μια πρόταση (άσχετα αν βρήκα ευκαιρία και την εμπλούτισα):

  “Με τον Τζίγγερ (τον ίδιο) δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα ούτε από τους φιλάθλους ούτε και από τους άλλους πολυμετοχικούς.”

  Και σωστά και να γιατί: γιατί ο Τζίγγερ είπε μια μέρα ευθαρσώς “Αποφασίζω να πουλήσω …”. That’s it. Όλα τα υπόλοιπα για μη επανάληψη του παρελθόντος κλπ κλπ εννοούνται.

 148. JAN ZWAN JACOBSEN έγραψε

  Εβαλα το νερό στ’αυλάκι ρεεεεε !
  Μάζεψα την πιτσιρικαρία στο μπλογκάκι και ετοιμάστηκα
  για Τσαμπιόνι.

  Σήμερα παίζουμε με κάτι Αγγλάκια και Ουαλάκια απο μια
  ναυτιλιακή.
  Θέλουν να παίξουν με τον Jan 5X5.
  Γουστάρουν τα μπαλάκια του γιο-γιό τα μούβινγκ μπόις!
  Ψαχνοντε οι Βρετανιδούλες για να δοκιμάσουν την ζεστασιά
  απο τα δανέζικα μπουρί ;)
  Εχουν κι έναν ψηλό κοντά στα δύο μέτρα που έπαιζε λέει
  στην Πίτερχεντ και στην Στέρλινγκ με την λιμνούλα 11 χρόνια βασικός.
  Ελα φουστανελάκο μου και θα φυσήξει πολλά γκολίνια σήμερις.

  Η Λουκρητία Πανοφλία χάθηκε πάλι.
  Ε ρε καρούμπαλο παντοφλένιο που θα βγαλε.

  Τοχω παρατηρήσει όποτε καίει το τόπι, μου γίνεται Τεσέιρο
  ο Χατζηλούγκρας.

  Απάντα ρε στους κίτρινους που μας τα χώνουν πιπεράτα
  και σένια.
  Εγώ έχω παιχνίδι ρε μούχλα στης 9.
  Αφού η Πανάθα την έκατσε την βάρκα στην Ευρώπη
  ανέλαβε ο Jan για ασπροσωπησης.

  Μετά το μάτς θα τους πάω για μοχίτος , όλο και κάποια μωρά
  θαχουν φέρει μαζί τους οι Βρετανοί.

  Το στοίχημα που θα χάσουν θα το πληρώσουν….ΤΑΝΓΚΑ
  οι κοπελιές τους !
  Πρώτη φορά θάναι.

  My name is Jacobsen…..All inside Jacobsen ;)
  YEA !

 149. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  GOSSIP Report
  ———————————-
  Έπιασα ψιλή κουβέντα με το μπάρμαν του…
  [δεν θα πώ ονόματα, αλλά κάποιοι γνωστοί μας τυγχάνουν θαμώνες]
  Πάνω στην ψιλοκουβέντα μου πετάει:
  Ποιόν ρε;
  Άντε ρε δικέ μου, που το ξέρεις το άτομο;
  Ο καλύτερος πελάτης. Μεγάλες πλάκες!
  Προσπαθεί να βγάλει γκόμενα τουρίστρια. Αυτό το ψώνιο έχει.
  Σπρώχνει κανονονικά 1-2 κατοστάρικα κάθε βράδυ, περνάνε δίάφορες απο δώ, αλλά μπααα… κρατάει όμως πάντα καβατζούλα για τα κορίτσια απέναντι στην Αχαρνών…
  Ξημερώματα, επιστρέφει και ζητάει σφηνάκια… Να πάρει δύναμη λέει γιατί έχει και αγώνα αύριο… Κάθε βράδυ τα ίδια…
  Τι να κάνουμε; τον χώνουμε στ’ αμαξι του και απο κει και πέρα ο Θεός κι η ψυχή του…

 150. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ
  ————————
  κ. Βο-λεφτά τα σέβη μου:
  ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΛΑΘΟΣ
  ή αλλέως, “απο τον Γεωργακόπουλο στον Κυργιάκο”
  Μα νάναι και 48 φορές!!!
  Αυτό είναι το πρόβλημα:
  στο DNA…

  @Gregory:
  Μπάτε και Μπορίσοφ είναι δύο ομάδες;
  Αν όχι, Βασιλεία και Ανόρθωση και ΠΑΟ κάνουν το σύνολο τέσσερις
  (όσα και τα γκολίνια που φυσήξανε στα Πλει όφ, που λέει κι ο ανισόρροπος)
  Συνεπώς πέμπτοι θα βγαίναμε, μόνο αν ήταν και η ΟΜΟΝΟΙΑ στο κόλπο… ;)
  Για ξαναμέτρα, γιατί κάτι δεν βγαίνει…

 151. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  a propos,
  [και σόρρυ για το οβερπόστιγκ που λέει κι' ο συγκαταβατικός...]
  Υπάρχει ένα άρθρο-τσεκουριά του Δανέζη, σχετικά με το θέμα

  http://xray.yooblog.gr/2008/09/04/428/

  [είναι και απο τις ελάχιστες φορές που σας έχω απατήσει και έσπρωξα σχόλιο...]

 152. JAN ZWAN JACOBSEN έγραψε

  Mπα βγήκες απο την εαρινή σου νάρκη πολική αρκούδα μου ;

  Ο “κάποιος” λαλάει με ανωνυμίες και παραμύθια κύριοι.
  Ξεκάθαρα, κρύβει μιά παντόφλα μέσα του.
  Εγώ ο εραστής του ονείρου μιλάω με ονόματα.

  Ο Στήβενσον (Σταύρος το κανονικό του) είναι ο μπάρμαν
  εκεί που τα πίνω συχνά , εκτός κι αν το φιδίσιο έχει άλλο
  στέκι όποτε γίνομαι Χαμαιλέων.
  Οποτε με δεί το αγόρι και επειδής ξεύρει , ότι ο Γιάν θα αφήσει
  πίσω του τα ουάν νάιτ στάντ κάβα για τα νεκροφάγα, κερνάει τα μοχίτος
  και το σφηνάκι μπερδεγουέι το δικό μου.
  Τα 1-2 κατοστάρικα τα είπε ο Στήβενσον για ξεκάρφωμα , επειδή
  τον φωνάζω γύπα που κτυπάει την φαγωμένη λεία μου.

  Στα είπανε ρε απο την περιοχή του στάβλου που τα πίνω κι έκανες έρευνα
  αγοράς έτσι ;

  Αλλά τι δουλειά έχει η Αχαρνών ρε μουτζούρη ;

  Και ξέρω ποιές άλλες στα είπανε να με διασύρεις δημόσια.
  Να πείς στις κοπελιές πως ο Γιαν δεν είναι Ταχυδρόμος !
  Κτυπάει πάντα μία φορά τις μπλαμπλαδίτσες.
  Και η ψηλή με το διαμαντάκι στην μύτη (δώρο του Γιάν) η
  ακανόνιστα κοντοκουρεμένη ξανθιά , με το πράσινο το μάτι
  που θα πετάχτηκε σίγουρα , να της πείς αν ξαναπάς ρε
  Ηρακλή ΠΟΥΡό , πως τελειώσαμε , ο Ζβάν δεν είναι για χόρταση.
  Της χάρισα μερικές στιγμές ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ για να λέει
  κι αυτή στα εγγόνια της πως ταξίδεψε για λίγο δίπλα στον
  ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ ;)

  Δηλαδή ρε αχτινίδιο δεν πάς με τα νερά μου έτσι ;
  Δεν θές να γλύψεις κοκαλάκι ;
  Και το βασικό δεν με αρώτησες πόσο “ποστάρησα” χθές
  μετά το μάτς με τις Αγγλίδες.
  Αμα σου πώ ποιός έπαιζε μαζί τους χθές θα πάθεις.
  Εναν καράφλα τον Γκιλέσμπι Εθνική Σκωτίας τον θυμάσαι ;
  Τον έκανα τον παππού να ψάχνει γυναικολόγο η εγγονή του!

  Για να δώ ρε θα επανορθώσης.

  Ο Γκρέγκορυ βρε αθλητικογράφε του Βόλου , μας έβγαλε
  πέμπτους σε όμιλο των τεσσάρων [ υπερβολή ευγενείας] ,
  όπως εσύ βγαίνεις δεύτερος και χυλοπιταρισμένος όταν κτυπάς
  γκόμενα μόνος σου ;)
  {Παρε με με το καλό ρε να πάρεις την θέση του ρουφιάνου του Στήβενσον}

  Γύπα α Γύπα (με παντόφλες!)

  Αιντες !

 153. Αμαλάκι έγραψε

  Ουαν νάιτ στάντ JAN ZWAN JACOBSEN ;
  Δεν είμαι βαλτή απο τον Χατζημπαμπά.Ξέχασε το και μην ψάξεις πουθενά
  στο έτσι.Αυτό θα το καταλάβεις αμα τη εμφανίση.
  Αν ζήσεις βέβαια μέχρι τότε ή μετά.Πάντως ψυχολογόντας το όλο σκηνικό πρέπει ναχει δίκιο o μπάρμαν του Χατζημπαμπά,περί ψώνιου στις αλλοδαπές.
  Tον έχω ικανό να τον βρήκε και να συζήτησαν μεγάλες αλήθειες.
  Δεν άκουσα,πως είπατε,ορίστε ;
  Σήμερα θα πάμε μεγάλη παρέα Καραισκάκη.Στην γωνία της Βόνταφον,έχουμε ραντεβού στης 8:30.
  Τόχω ξαναπεί απο μπάλα είμαι σκράπα και τα θεωρώ όλα αυτά αποπροσανατόληση.
  Αλλά για την παρέα και την Εθνική,θέλω να πιστεύω πως σωστά με έπεισαν.
  Αν και περισσότερο για να πώ την μαύρη αλήθεια μου,η μπύρα μετά και το βρώμικο θα μου είναι πιό οικεία.

 154. ένας έγραψε

  Διάβαζα για τις σκληρές προπονήσεις του Τεν. Παιδιά, δεν είχα πάρει χαμπάρι και αυτή την πλευρά των πραγμάτων. Φέτος, δεν παρατηρήσαμε (μέχρι στιγμής και χτυπάω ξύλο) τραυματισμούς στην ομάδα. Εντάξει, ο Κάρα τόχει παρακάνει και παίζει με ενοχλήσεις και του Ρούκα στην αρχή δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικός ο τραυματισμός. Το γκρουπ των οράνιε φαίνεται ότι κάνει χρυσή δουλειά. Μήπως ο Νίνης δεν παίζει γιατί έχει μείνει πίσω με τις κλήσεις του στις Εθνικές ομάδες; Αν είναι έτσι και αν πάλι τον χρειάζεται πραγματικά ο Όττο, δεν μπορεί να πηγαίνει την τελευταία στιγμή στα μάτς της Εθνικής; Λέω μήπως…

  Επίσης, μια άλλη παρατήρηση: τώρα που παίζουμε CL θα δούμε πόσες κλειστές πόρτες θα βρούμε το Γενάρη για μεταγραφές. Το καλοκαίρι θυμάστε πόσα “όχι” ακούσαμε. Για έλα τώρα κυρ Πιζάρο να μας τα πεις τα “όχι” και από κοντά στο ΟΑΚΑ. Εγώ πάντως τον Όγιερ θα ήθελα με λίγα χρήματα αλλά αν τον σκεφτώ καλά ούτε κι αυτόν. Γιατί κ. Όγιερ έπρεπε να έχεις έρθει από το καλοκαίρι που σου έλεγε ο Τεν … Από Γενάρη τι να σε κάνουμε; να σε βάλουμε στο κύπελο με καμιά ομάδα της Β’ Εθνικής; Από Γενάρη οι περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος θα έχουν ξεφουσκώσει από φυσική κατάσταση και μέχρι και ο Σαριέγκι θα τους προλαβαίνει άνετα.

 155. Ο SOTIS τόπε κι.. έγραψε

  Ο Sotis γράφει τα δυνατά και τα κυκλοφοράει ο Γιάν :-)
  Θα μας πεθάνετε στο γέλιο και θα απολυθούμε κιόλας ρε λαμόγια.
  Ο Γρηγόρης έχει δίκιο.
  Είμαστε τόσο πεθαμένοι που ακόμα και σε όμιλο με τους Λευκορώσους
  και τους Ελβετούς θα πιάναμε πάτο.Η κλήρωση μας ήρθε όπως γουστάραμε απο τα προκριματικά ακόμα.Με ομάδα που φτιάχνεται τώρα όλες οι κληρώσεις ήταν λουκούμι.Κι όμως μας πακετάρισαν οι Κύπριοι.Και ρωτώ τον Στέλιο και όλη την παλιοπαρέα εδώ.Ηθελε προπονητή ο Παναθηναικός για να νικήσει την Ντιναμό,την Σπάρτα και την Ανόρθωση;
  Και η σούπερ ερώτηση τελευταία.
  Με τον βάτραχο όπως τον λέει ο Γρηγόρης υπήρχε περίπτωση ο ανέτοιμος,ο καινούριος,ο δύο μόλις μερών Παναθηναικός λέω εγώ,να μην έκανε ούτε μιά ευκαιρία με ΑΕΚ και Ανόρθωση;
  Ρε μην τρελαθούμε κιόλας,μη με ζορίζετε κι είμαι και ζοχαδιακός.
  Δεν λέω να νικήσει.Μία ευκαιρία ρεσείς λέω δεν έκανε.
  Μήπως ρε Ζβάν και Χατζημπαμπά,κατεβάσαμε εμείς οι οπαδοί του παρα πολύ τον πύχη μας και τέτοια εξεφτελιστικά φαινόμενα παλιότερα,για την Πανάθα,μας μας φαίνοντε τώρα φυσιολογικά;Για να μην τα χώνουμε στους γαύρους λέω άδικα.(Χώνετετα εσείς γι αυτά ζώ).
  Αδιανόητο να το αποδεκτώ ότι και να λέτε.Μία ευακαιρία ρεσείς,μία :-P

 156. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  GOSSIP Follow-up
  ————————————-
  Τον ρωτάω λοιπόν και γώ, ένα βραδάκι, αφού μου κίνησε την περιέργεια:
  - Καλά, αύριο τί αγώνα έχεις ρε μεγάλε;
  - Ασε με κάλεσε ο Φέργκιουσον στην Εθνκή Δανίας, μου λέει…
  - Α! κατάλαβα του λεω..
  - Τι κατάλαβες ρε ακτινίδιο; Πίασ’ ενα διπλό μοχίτος τώρα.
  - Λοιπόοον.. τί λέγαμε; Α! θα το σκεφτώ όμως γιατί η Ναόμι μετακομίζει Βοστώνη το Δεκέμβρη και το λυπάμαι το κοριτσάκι να μπλέξει με τους φλώρους…
  Με την ευκαιρία λέω να κάνω τη χάρη και στους Σέλτικς, την τριφυλλάρα, αφου με θέλει κι ο Μεσίνα… Είναι και πολλά τα φράγκα, καταλαβαίνεις…

 157. SILVER έγραψε

  Γεια σας αδελφια ,διαβαζοντας τα γραφομενα σας , αναρωτηθηκα, γιατην μη αποκτηση κεντρικου αμυντικου ποιος πταιη… ο τζιγγερ η ο αλλος ο σχολιαστης του κρατικης TV την περσινη περιοδο. επισης εχωμε και τον καραφλα. Εαν τα λεφτα που δωρησαν για αγορα μελιου, + λεφτα αγορας Πεγερανο = ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ στην αμυνα . Σχολιαστε λιγο της δηλωσεις μερικων παικτων της Εθνικης σχετικα με την προσελευση των φιλαθλων στο τηγανι μετα το τελος του αγωνα.

 158. ένας έγραψε

  Α βρε SILVER με μπρίζωσες πάλι

  Δεν διαβάζω τις δηλώσεις τους. Δηλώσεις κάνουν όσοι είναι αγωνιστές όταν πρέπει (όρα EURO). Γιατί τότε τους χρειαζόμασταν. Τώρα κάνει δηλώσεις και η γιαγιά μου (που έλεγε και ο vaselinos).

  Κάτι άλλο: το “σ’ όποιον αρέσουμε” δεν είναι κομψό. Τόλεγε και ο Καραγκούνης πέρυσι για τον ΠΑΟ “ας το πάρουμε και ας πανηγυρίζω μόνος μου” - για να μην ξεχνιόμαστε γιατί φέτος λέει μπράβο στον κόσμο και κάτι τέτοια. Οι ομάδες ανήκουν στους οπαδούς τους (όχι στους παίκτες τους).

 159. ο ΧΑΤΖΗΓΙΟΣ α.α JZJ έγραψε

  Μπαμπάκο γιατί σε λέει εκείνος ο Δανός κύριος παντόφλα ;

  Μπαμπακίτα ό ανθρωπάκος δεν είπε ότι παίζει στην Κουάλα
  Λουμπούρ της Μαλαισίας με την Μάντσεστερ.
  5Χ5 είπε το παλικάρι ότι παίζει μπαμπάκο.

  Που θα έπρεπε να παίζεις κι εσύ κάθε βδομάδα.
  Και όχι μπαμπάκο δεν είναι νούς υγιής εν ΣΤόΜΑΧΙ υγιή ! !
  Αλλά ξέχασα εσύ την τελευταία φορά που με πήγες στο πάρκο
  και πήγες να πιάσεις την μπάλα δεν έτρεχες……μπίσταγες!

  Μάλιστα μου είπε να σου μεταφέρω τα εξής :

  “Πες στον μπαμπά σου αγόρι μου τον Δενυπάρχωγλου αν
  θέλει και τον αφήνει η μαμά , υπάρχει μιά θέση στην
  ομάδα του 5Χ5 που παίζουμε , αντίστοιχη με της Πανάθας.
  Να πάψει να κάνει τον Μητσάρα πίσω απο τις κάμερες και
  να κατέβει στο γηπεδάκι να μας κάνει τον……πρόεδρο !
  Ναι αγόρι μου με την κοιλίτσα του θάναι βεριτάμπλ Πατέρας!”

  Αιντες !

  ΥΓ Και για τη Ναόμι αν θές να μάθεις γκομενοκουμπούρα….
  Ακόμα στα αντικαταθλιπτικά είναι που την έδιωξα τότες
  και τα φτιαξε με τον Ροβέρτο το ντε Νίρο, ναι ντε αυτόν
  που πήρε η chipita για να διαφημήσει το γαριδάκι της !

  Αναγκαστικά το κορίτσι έχει την σημαία του έρωτα μεσήστια
  από τότενες Χατζημπαμπά μουουουουουουουουου.
  Υπάρχουνε ρε ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ αλύγιστοι δανέζικοι ΙΣΤΟΙ την σήμερον ημέρα ;
  ;)

 160. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  GOSSIP Follow-up #2
  ———————————–
  Που λεεες… Η μεγάλη φάση όμως είναι όταν έρχεται με τους κολλητούς του.
  Κερνάω Τζέϊμσον σφηνάκια… κάτσε να σου πώ.
  Ένας κι ένας λέμε… (ένας μάλιστα την έχει δει τόσο, που άλλαξε το όνομα του σε “Ένας”. Καλό και ευγενικό παιδί κατά τα άλλα)
  Ο άλλος, θεοσεβούμενος, είχε ένα ατύχημα μικρός. Ήτανε διάκος. Έκανε κάποια μα#@@ και τον διώξανε. Aπό τότε νομίζει ότι είναι καθολικός παπάς. Πάστορα τον φωνάζουνε. Γα$@$#@ τις φάσεις…
  Ο άλλος, αποτυχημένος υποψήφιος βουλευτής και του μεινε. Βγάζει λόγους μες στο μαγαζί.
  Ο άλλος, ο καλλιτέχνης, με ένα παράξενο όνομα τον φωνάζουνε, κάτι Παρταόλας, Φαταόλας… Την έχει δει ποιητής. Απαγγέλλει στους θαμώνες μόλις τελειώσει ο προηγούμενος…
  Ο άλλος, είναι δόκτωρ ακτινολογίας, όλο σε συνέδρια στην Ιρλανδία πάει και τους φέρνει συνέχεια το ίδιο δώρο: κασκόλ με τριφύλλια…
  Ο άλλος, ο Σότις ποιότης. Άλλος αυτός… Δεν σηκώνει αντίρρηση. Μαγκιά μέχρι τα μπατζάκια…
  Κύριο θέμα συζήτησης ο Παναθηναϊκός. Βάζελοι που λένε.
  Εγώ με τα ποδοσφαιρικά δεν ασχολούμαι, αλλά απ’ ότι έχω καταλάβει, έχουνε 15 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Στέρηση μιλάμε… Από τότε που πηγαίνανε σχολείο…
  Τη μιά χρονιά τα χώνουνε σε έναν Σουηδό, την άλλη σ’ έναν Ιταλό, την άλλη σ’ έναν Ισπανό, την άλλη σ’ ένα Πορτογάλο. Φέτος την ξεκινήσανε τη δουλειά με ένανε απο το Σουρινάμ που πουλάει τέντες λένε…
  Τί να σου πώ, δεν βγάζω άκρη…
  Μονίμως όμως, τους φταίει ένας Βίντρας και ένας Τζιγγερ…
  Τί να σου πώ, δεν βγάζω άκρη…
  Το κλού όμως είναι ότι έχουνε και αρχηγό…
  Ένας τύπος με μιά μητόγκα σαν πιπεριά Φλωρίνης, Μακρόπουλος ή Μακρίδης, κάτι τέτοιο. Την έχει δει τη δουλειά διευθυντής ορχήστρας ή ραδιοφώνου, ή κάτι τέτοιο. Κυκλοφορεί με μια πτυσσόμενη μπαγκέτα σαν κεραία αυτοκινήτου στην τσέπη. Αυτός τα παίρνει κράνα άμα βρίζουνε: - “Αυτό είναι μηνύσιμο” ρε καραγκιόζηδες! τους λέει και τους βάζει τιμωρία.
  Μετά τους βάζει να ανοίγουνε τα χέρια και τους κοπανάει με τη βέργα… άπαιχτος ο τύπος….
  - Τι να λέμε… Έχω αρχίσει και κλείνω ρεζερβέ με διάφορους που γουστάρουν να τους χαζεύουνε…

 161. SILVER έγραψε

  Προς ενας: Εχεις απολυτο δικαιο η πραγματικη τους αξια φανηκε σημερα. Επιμενει ο ρεχαγκελ στην ιδια συνταγη, σημερα χρειαζοταν ο Σαλπιγκιδης και οχι ο Λυμπεροπουλος. Σημερα μου εφυγε και ενα βαρος γιατι ειχαμε χασει τον Αβρααμ το καλοκαιρι, αλλα χαλαλι του γαβρου. ΧΟ,ΧΟ.

 162. JAN ZWAN JACOBSEN έγραψε

  Εσένα ρε μούσμουλο Σαμοθράκης θα σε φτιάξω
  σε λίγο αν μου το επιτρέψει ο Πιπεριάς ο Φλωρίνης
  ο αρχηγός !
  Μαζεύω πληροφορίες , ρε άπιστε άντρα που δεν έχεις
  πιά μήτε Τσίπα , μήτε όσιο και ιερό.
  Mας ξεβράκωσες όλους με ψευθιές.
  Αφήστε τον πάνω μου αδέλφια.
  Στην Φουκουόκα έφτασε η χάρη σου.
  Πάω το μωρό στον Πειραιά γιατί φεύγει για την γιαγιά του
  στη Σίφνο και ήδη άργησα.
  Να τσιμπίσουμε και κατιτις στο Μικρολίμανο.
  Θα επιστρέψω σύντομα.
  Για τους άλλους παραθέτω αυτό που έγραψε ο Sotis Σαββάτο
  βράδυ πριν τον αγώνα μας με την Μολδαβία , για να δούν μερικοί
  ότι……τύφλα νάχουν οι εφημερίδες.post 141

  Η Εθνική ομάδα πάει με αυτόματο πιλότο.Οτι ξέρει ο καθένας παίζει.Η σφραγίδα του Γερμανού είναι οι εμμονές του και η εμπιστοσύνη στους δικούς του για να πάρει πολλά.Είμαστε μια καθαρά μέτρια ομάδα παγκόσμια που αν μας βγεί αμυντικά το παιχνίδι ματώνουμε τον αντίπαλο.Στο πρόσφατο Γιούρο οι ίδιοι είμασταν,αλλά τα χρόνια στην πλάτη βάρυναν και οι αναπνοές δεν έφταναν,μιά και η ραχοκοκκαλιά μας είχε ξεζουμιστεί.Πχ ο Κάρα έπαιξε μέχρι και πλέι οφ,ο Δέλλας το ίδιο,ο Μπασινάς απο τον Ισπανικό μαραθώνιο,ο Κάτσου απο το τρέξιμο των αετών να βγούνε Τσάμπιονς Λιγκ,ο Χαριστέας απογοητευμένος απο το πατατράκ της Νύρε,ο Νικοπολίδης ντεφορμέ,ο Γιούρκας στον κόσμο της μάσας και τού μέσα έξω στην Μαδρίτη κοκ.
  Βοήθα Παναγιά μου λοιπόν,οι άλλοι να ξέρουν να τρέχουν μόνο,γιατί αν ξέρουν και μπάλα,αν βγάζουν σοβαρά 4-5 συστήματα,ναι μεν θα κλείνουμε χώρους,αλλά θάμαστε συνέχεια στο κυνηγητό τους.Και δυό καρπουζια στην ίδια μασχάλη αυτή η Εθνική δεν το μπορεί.Το να κυνηγάει δηλαδή τον σοβαρό ανtίπαλο αλλά και να του κάνει και παιχνίδι αξιώσεων για να σκοράρει.Τέλος.

  και ΑΙΝΤΕΣ !

 163. ΠΑΣΤΟΡΑΣ (holy father) έγραψε

  Πανδαμάτορα.
  Πανυφήλιε.
  Δέσποτα της αρετής , της μεγαλοσύνης και της μακροθυμίας.
  Χατζημπαμπάς είναι , παρακαλώ σε συγχώρεσε τον.
  Ποτέ ένας ποιμενάρχης δεν θα απαντήσει σε βλασφημίες τέκνου του.
  Ποτέ δεν θα υπάγει εις το πύρ το εξώτερον,
  είς την παγίδα του σατανά δια να εμπλακεί σε τιαύτου είδους ποταπές προκλήσεις.
  Αν έτσι νομίζεις αγαπητό μου τέκνον , έτσι είναι.
  Και σε ερωτώ ινα εν ομονοία και εν ισοροπία σ’επαναφέρω.
  Ο Ιωάννης Ζουάν Ιάκωβος που το αερόβιον κύλισμα του εις τον βούρκον της πολυγαμίας δεν έχει τελειωμόν , διατί ομιλεί με σεβασμόν και ταπεινοφροσύνη δια τον ποιμενάρχην του;
  Συμφωνούμε πως είναι αμετανόητος βήχτης.
  Αλλά η Χριστιανοσύνη , Χριστιανοσύνη.
  Η οικογένεια , οικογένεια.
  Και η αγάπη , αγάπη.
  Χατζημπαμπά , πάντα εγώ για σένα θα είμαι ΠΑΤΕΡΑΣ , ΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ.
  Κι ας έκαμνα μα#@@ και με έδιωξαν απο την εκκλησίαν , όπως ψευδώς λέγεις.
  Παρακαλώ τον Ιωάννη να μην ηπαντήσει.
  Τουλάχιστον αν δεν τον έχω κοινωνήσει πρώτα.
  Και αστειευόμενος του λέγω….
  Ιωάννη Ζουάν Ιάκωβε φιάχνω ένα μοχίτος , σκέτη θεία κοινωνία!
  Καλύτερο απο εκείνο που μας εκέρασες εις το ουισκοπωλείον που διανυκτέρευε
  με τις αλλοδαπές μοναχές που είχων απολέσει τα ιμάτια τους , όπως σύ είπας εμού.
  Βοήθεια μας.

 164. JAN ZWAN JACOBSEN έγραψε

  Προσβόλα σε όλους ρε;
  Και στον αρχηγό τον Πιπεριά και στον Θρησκευόμενο
  και στον Πολύβουα;
  Δεν σέβεσαι τίποτις πια ρε self service του έρωτα ;

  GOSSIP THE TRUE AND THE END [AIDES!]
  ============================

  Δεν θαλεγα την αλήθεια αλλά με ανάγκασες γιατί
  προσέβαλες Οσια , Αγια , Ιερά και Πιπεράτα(Τής..Φλωρίνης)
  Παρότι τα τραύματα της παιδικής σου ηλικίας που δεν σε παίζανε
  τα κορίτσα “τα μήλα” είναι σεβαστά,πρέπει να προδώσω το
  ιατρικό απόρρητο για χάρη της Ιστορίας.
  *************************************************
  O μπάρμαν λοιπόν είπε στον απεσταλμένο του μαιευτηρίου
  της Φουκουόκα κύριοι και θα δείτε γιατί…….

  Πράγματι ήταν μαζεμένοι όλοι στο μπάρ όπως είπε ο Χατζημπαμπάς.
  Μέχρι που μπήκε ο Ζβάν μέσα (γνωστός και κουβαρντάς πελάτης)
  με σκισμέμο πουκάμισο και πιπιλιές σε όλο το στέρνο , όσες φαίνονταν
  απο το δασύτριχο.
  Κάτι ψυθίρησε στον Πιπεριά τον Φλωρίνης τον αρχηγό, του άφησε
  multi vitamines να τις μοιράσει και βγήκε πάλι έξω.

  Είχε σταματήσει ένα πουλμανάκι με κινεζογιαπωνεζούλες και τον
  είχανε κάνει Ρουβά.

  Ξαναμπήκε με καμμιά 20αριά κορίτσα μέσα!
  Τέτοια ξωτική ομορφιά , μπούκωσε το πύρωμα του κάτω
  αναπνευστικού.
  Εβγαλε τους ξένους θαμώνες,μου βαλε ενα διακοσάρι στην τσέπη
  με οδήγησε στην πόρτα και πήγε να την κλείσει.

  Τον παρακάλεσα να άλλαζω έστω τα τασάκια που θα γέμιζαν
  καουτσούκ , αλλά ήταν ανένδοτος και δεν το διακινδύνευσα.
  Αυτός στο σκοτάδι , δεν ξεχωρίζει δικούς και ξένους!
  Πυροβολάει αδιάκριτα πανάθεματον ο βγαλμενοχεράς!

  Εκείνη την στιγμή ερχόταν ο Χατζημπαμπάς.
  -Ασε τις βλακείες ζβάν του λέει και βάλεμε μέσα.
  -Μέσα θα μπείς του είπε ο ζβάν , αλλά για προσβολή της δημοσίας
  αιδούς ! απο τους περαστικούς , για την αυτοεξυπηρέτηση που θα πάθεις;)

  Και χωρίς πολλά πολλά μας κλείδωσε και τους δύο έξω.
  Mέχρι να κλείσει και τα στόρια το άτιμο το πηδηχτερό σκυλί , είδαμε
  τις Γιαπωνεζούλες γυμνές , αλλες πάνω στην μπαριέρα , αλλη πάνω στον
  καλόγερο (τον Πάστορα ντε) , άλλες πάνω στα τραπέζια , αλλή πάνω στην
  μύτη του Πιπεριά Φλωρίνης και τα λοιπά.

  Μετά ακούγαμε μόνο , πνιχτά ουρλιαχτα και φωνούλες.
  Και κάποιες δυνατές ψαλμωδίες απο τον Πάστορα.

  - Σώσων Κύριε τον λαόν σου και ευλόγησων την πολυγαμία σου.
  - Αλαλα τα χείλη των Ασιατών.
  - Και οι δύο,τρείς,τέσσερις (μέτραγε συνέχεια) έσοντε εις σάρκαν
  μία,δύο,τρείς(πάλι μέτραγε)
  - Ο Πιπεριάς με γνωστή φωνή απο το ραδιόφωνο , ελεγε μάλλον
  παρασυρμενος απο τον παπά….συγχώρεσε τον δούλο σου Γιαν
  που σε κοψε , κάνε αμαρτωλέ καμμιά πάσα ΚΑΙ μετά είπε…θαύμα
  μέχρι κι οι τυφλοί είδαν.
  - Τα γιαπωνεζάκια φώναζαν τσι τσαν τσοοοοοοοοοιιιι μανούλαμ’τσούζει!
  - Αλλος έδινε τα διαρκείας του στο ΟΑΚΑ , για να πάρει διαρκείας
  της Φουτζιγάμα κλάμπ.
  - Τέρμα στη φασολάδα , γειάσου ρε ζβάν με τα σούσια σου.
  - Οι εικαστικοί της παρέας τραγουδούσαν……
  Αγάλματα να χαιδεύαμε μεσ’το Μουσείο Μπενάκη , τέτοιο
  κορμί δεν θα’χανε , κωλ@φαρδε Μαρκάκη (μάλλον ο αρχηγός τους)
  - Κάποιος φώναξε ,να ζήσουνε οι μοναξιές , πέταξα τα βιάγκρα…
  αλλά αυτός ήταν ο διπλανός μου , που αυτοσχεδίαζε!

  Αυτά ακούσαμε κι εγώ κι ο Χατζημπαμπάς μετά μας πήρε ό ύπνος
  απο την εξάντληση!Καλό αλλά επίπονο ρε παιδιά το SELF SERVICE!

  Υστερα απο κάνα τρίωρο , βγήκαν όλοι μαζί έξω.
  Οι Γιαπωνεζούλες ξετρελαμένες φώναζαν AGAIN MASTER AGAIN
  και τραβούσαν τον ζβάν και τους άλλους στο πουλμανάκι να συνεχίσουν
  αλλού.
  Ο Χατζημπαμπάς τρεκλίζοντας , κούναγε το χέρι στον ζβάν , σα να του λεγε
  θα μου το πληρώσεις.
  Ο ζβαν τότε του είπε “στο΄χα πεί ρε να με πάρεις με το καλό” και του άφησε
  ένα κοσάρι να πάει να πάρει μια κρέμα ρέβλον για να μαλακώσει την παλάμη
  του που είχε βγάλει ρόζους.
  Α όλα κι όλα , αυτό έγινε μπροστά μου , τον πλήρωσε άμεσα.

  Οταν το πουλμανάκι έφευγε για άγνωστο ξενοδοχειακό προορισμό τα
  ευγενικά Γιαπωνεζάκια με το βελούδινο , παντού λείο κορμάκι , κόλησαν
  τα μουτράκια τους στα παράθυρα και χαιρέτησαν τον Χατζημπαμπά.

  Εναν Χατζημπαμπά ερείπιο σωστό.Κατάκοπος απο την «αυταρέσκεια»
  σαν στραπατσαρισμένος φλούφλης στο χρώμα κομένης μαγιονέζα τρίτης
  κατηγορίας.

  SAGIONARA MISTER , SAGIONARA του είπαν με τις γλυκές πνιχτές
  γνωστές φωνούλες τους.

  Τότε ο Ζβάν του έδωσε το τελειωτικό κτύπημα.

  Τι ΣΑΓΙΟΝΑΡΑΣ ρε κορίτσα….

  ΠΑΝΤΟΦΛΑΣ είναι ο άνθρωπας , Π Α Ν Τ Ο Φ Λ Α Σ.

  ΥΓ Η αλήθεια πονάει το ξεύρω.
  Πάντα όμως υπάρχει η οδός της μετανοίας.
  Περιμένω να την διαβείς αυτάρκη !! άσωτε ;)
  Ειδαλλέως πείνα και τον γονέωωωωων !
  (Βλέπε Πατέρα!)

  - Μίλησες και για διπλό μοχίτος αποτήροτε Κοιμησιάδη.
  Και που θα μου το βάλει ρε , σε χύτρα ταχύτητας ;
  Ελα ο καλός ο τήλιος του παππού;)
  :-P

 165. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  ΥΓ.
  Πως ξέρω να τονε φτιάχνω τον αφιλότιμο τον καλλιτέχνη όμως, έ;
  Αλλά και με τι μαστοριά αυτός, την αρπάζει την πασούλα απο τον αμυντικό μέσο ε;
  Και μετα ποίας ευχέρειας ξεδιπλώνει το λογοτεχνικό του ταλέντο, ως το ευμεγέθες σινδόνιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος των συλλόγων ε;
  Είδατε τι πήγαμε να χάσουμε ρε, μέσα απο την αγκαλιά μας;
  Εμένα ρε, ποιός νομίζετε ότι μ’ έβαλε στο τριπάκι δω μέσα;
  Ο αμίλητος νερός νομίζετε;
  Γελιέστε…
  * Στο αλλότριο χούμορ υστερεί λίγο, πήγε ν’ αρπάξει κανα δυό φορές, δεν άρπαξε τον υπαινιγμό με το διπλό μοχίτος στην παγονιέρα της σαμπάνιας, αλλά ουδείς αψεγάδιαστος….

  GOSSIP Follow-up #3
  =======================================================
  Ένα βράδυ λοιπόν που λές μάγκα μου, πριν κανα δυο χρονάκια, έγινε το χοντρό τζέρτζελο ‘δω μέσα…
  Τούκατσε επί τέλους, μια ληγμένη, κάπου από τα προάστια του Λίβερπουλ.
  Και μάλιστα από νωρίς κατά τις εννιά…
  Δεν βλεπόταν όμως αδερφάκι μου…
  Περί τα 100 κιλά, σαμπρέλες απο γύρω και τριχοφυϊα; Τύφλα νάχει ο Ζορμπάς…
  - Τι να κάνω ρε Στηβάκο; Εικοσιέξι μήνες νηστεία είναι πολλοί, μου λέει καθώς είχε αρχίσει να αντιλαμβάνεται τον παράξενο ηλεκτρισμό της ατμόσφαιρας…
  Εκείνο το βράδυ ήταν που ξεκίνησε και το βιολί με την παγονιέρα και τα διπλά μοχίτος…
  Εδώ που τα λέμε, χρειαζόταν ενας βόσπορος νερό της φωτιάς για να προχωρήσει η δουλειά..
  Προχωρούσε όμως και όλα έβαιναν προς αίσιο τέλος, όταν εντελώς αναπάντεχα, σκάνε όλοι μαζί οι φίλοι του που σούλεγα χθέεεεες!
  Γκαζωμένοι τσίτα, γιατί κάτι είχε γίνει λέει με τον Ιταλό και χάσανε απο τις κωλόγριες και αυτός τους είπε …μα κε κάτσο μπένει… και διάφορα άλλα τέτοια ακατάληπτα…
  Με το που βλέπουνε και το δικό σου με τη γκόμενα έγινε το σώσε εδω μέσα…
  Έχανε ο σκύλος τον αφέντη και το παιδί τη μάνα…
  Μη στα πολυλογώ τους πάνε καρότσι μέχρι τις τέσσερις.
  Έλα όμως που η άλλη είχε αρχίσει να γουστάρει!
  Κι όταν ο δικός σου την έπιασε στα έλα ντάρλιγκ να την κάνουμε για τα περαιτέρω, η φρεγάτα άρχισε να μπάζει νερά!
  - Κάμ όν Γιάν, ντοντ μπι σο χάριεντ, άϊ γκότ το νόου γιου μπέτερ… και τέτοια…
  Ώχ μανούλα μου!
  - Τί να γνωριστούμε καλύτερα ρε μούσμουλο σαμοθράκης, έχω γίνει ρόμπα σ’ ούλα τα βαλκάνια και συ μου θές και τσάϊ στη Σαχάρα;
  Και πάει να την αρπάξει απο το λαιμό ο αθεόβοβος! Ξύπνησε ο μισογύνης μέσα του και δικαίως, εδώ που τα λέμε. Τέτοια θυσία ο μεγάλος και η άλλη η γαϊδούρα να γουστάρει και χαλβά;
  Ούτε ο θεός ούτε ο δίάολος που λένε…
  Τέλος πάντων, εκείνο το βράδυ με βοήθησαν πολύ τα παιδιά, πρώτον και κύριον να φυγαδέψουμε τη γκόμενα και δεύτερον και δυσκολότερον να τον μαζέψουμε, να τον κουβαλήσουμε και να τον χώσουμε στ΄αμάξι κατά τα γνωστά…

 166. JAN ZWAN I LOVE YOUSEN έγραψε

  Καλός είναι μωρέ ο καψερός και μ’αγαπάει.
  Αλλά ο εγωισμός , εγωισμός , απο δώ μέχρι τα Ξενέρωτα Κοζάνης.
  Πολλά χωριά μαζί , σαν τα Ζαγοροχώρια.
  Ξενύχτησες για μένα αγαπούλα;
  Να μου γράψεις ερωτούλικα ποστάκια και να μού στείλεις με τον
  Πιπεράκο την αραχνούφαντη έμπνευση της λατρείας σου ;

  Βρε μπουλκουμεδάκο σε αφήνει ο Γιάν απέξω ποτές;
  Για σένα δουλεύω γίγαντά μου.
  Για σένα , για να δείς επιτέλους ένα πρωί κλεφτά σε κάποιο δώμα
  στη λίμνη Πλαστήρα ας πούμε , δίπλα απ’το παντοφλικό σου
  παρκαρισμένη , την πρόστυχη την ρόζ την γόβα την εξαντρίκ.

  Νομίζεις η δική μου η καρδιά δεν σπαράζει πουχεις γίνει
  εργοστασιάρχης ζυμαρικών απο τις χυλόπιτες ;
  Νομίζεις ότι μαι απο ατσάλι βρε παλιόπαιδο , όταν η γκόμενα
  μου κάνει νόημα δειχνοντας μου εσένα , πως ο δικός σου είναι ξωπαρεού ;

  Εγώ εδώ μέσα ρε δεν γράφω ! !
  Χατζηποστάρω ! ! !
  Αν δεν ήσουν εσύ αντρούκλα μου αρρενωπή (ναι ρε κάντε μου όλοι
  οι Μπράντ Πίτιδες κι οι Κλούνιδες μήνυση , αδελφός μου είναι , αίμα μου)
  τι θάμαν εγώ άρχοντα μου ;
  Ενας άγνωστος , ανώνυμος , σπουδαίος κι ανεπανάληπτος τεράστιος εραστής.
  Θαμαν η κορωνίς στην ζωή κάθε γυναίκας που σέβεται τον εαυτό της.
  Κάθε γυναίκας που βλέπει τον έρωτα σαν το μοναδικό βήμα στην απόλυτη
  συνειδησιακή της καταξίωση και την ακρογωνιαία κοινωνική της χειραφέτηση.
  Αυτό θάμαν μόνο.

  Ενώ τώρα τι είμαι ;
  Είμαι τα πάντα , που συνοψήζοντε στο……ΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΟΣΤ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑ!
  Το διάβασμα κάθε ψαγμένου.
  Ο αθλητισμός του έρωτα !
  Και ποτέ ο έρωτας του αθλητισμού ;)

  Γράψε ότι θέλεις εναντίον του μέντορα σου μελούμενε εραστή ;)
  Εγώ ξανά το ιατρικό απόρρητο δεν το σπάω.

  Και θα αποδείξω σε όλους πως είμαι ικανός , να κάνω την πιό ζεστή
  παντόφλα του κόσμου , να τρώει τα θηλυκά για πλάκα απο τα
  τίμπερλαντ του George Clounei ;)

  YΓ Επικαιρότης.
  Θέλει τα τηλεόπτικ πρόφιτ δικά του ο κος Κόκκαλης ;
  Και τον Γκαλίτσιο ήθελε και τον πήρε και με του μπαμπά σφραγίδα.
  Και τον Γ. Παπαδόπουλου ήθελε τον πήρε και με του μπαμπά σφραγίδα.
  Μπράβο στους παλαίμαχους μπαμπάδες.

  Ρε παιδιά αγαπημένα , τεράστιε Πηλαδάκη , φοβερέ Ρέμο σας παρακαλώ
  μην κάνετε αλλο μποiκοτάζ στον Ομπιλιακό μαζί με τις υπόλοιπες
  ομάδες της Σούπερ Λίγκ ! και δίνετε του τα πάντα μέχρι και τους
  παίκτες σας.
  Αυτός και την παράγκα θα γκρεμίσει και θα βοηθήσει τους μικρούς
  μέσα απο την Σούπερ Λίγκ. Ενας για κείνον και όλοι για έναν ! ;)
  Κοροιδέψτε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ , ΓΙΑΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
  σε αυτό το πόστ , σας έχουν για πρωινό :-P
  ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ :-P

 167. ένας έγραψε

  (συγγνώμη για την παρεμβολή)!

  Γίαν-τα μη μασάς και μην απαντάς! Σε αποκαλώ έτσι μετά αυτό που έγραψες για το “μουσείο Μπενάκη”! Τι ήταν αυτό βρε παιδιά… αγάλματα στο μουσείο Μπενάκη! … !

 168. ΒΟΛΕΥΤΗΣ (JR) έγραψε

  Τουλάχιστον κάτι είναι κι αυτό ρε παιδιά.Καημό τόχα να με προσφωνήσετε εδώ μέσα.Με προσφώνησε ο Χατζημπαμπάς,έστω και σαν αποτυχημένο βουλευτή.Εχω κάποια σχέση με το επιτυχημένο του θέματος,αλλά όχι καθε αυτού προσωπική και καλύτερα.
  Για Δήμαρχος ή κάτι τέτοιο που το ζώ απο κοντά,δεν θα έλεγα όχι.
  Οσο για την κόντρα των δύο ιερών τεράτων του μπλόγκ,είμαι με αυτόν που μίλησε για μένα.Μπορεί να μην έχω την γραπτή πονηριά σας,αλλά προσπαθώ να πώ κάτι κι εγώ.Και θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον έχει ουσία.
  Βέβαια φίλε Χατζημπαμπά μας την είπε ο νεαρός.Αλλά έτσι είναι.Μπάλα που κυλάει.
  Εχετε παρατηρήσει ότι ο Ντοκτοράτος λείπει δυό βδομάδες τώρα και φυσιολογικά έπρεπε να ήταν πίσω και παρών;
  Και δε μου λές ρε άρρωστο μυαλό,εντάξει με τις Γιαπωνέζες,έγινε του Ναγκασάκι,αλλά απο το μαιευτήριο γιατί ρωτάγανε;
  Μη μου πείς!
  Επιτέλους Μπαμπάς δεσποινίδος Γκέισας.Ακόμα και σαν ψέματα μου ακούγεται καλοοοοοοό.
  Kλείνω και φεύγω να ακούσω Στέλιο στο αμάξι.

 169. Θεμιστοκλής Πίκουλας έγραψε

  Η πίκρα μειώνεται όταν μοιράζεται με αυτούς που την αντιλήφθηκαν με τον ίδιο τρόπο. Γι αυτό επανέρχομαι. Ήταν μακριά και … σκληρή η Κυπριακή φιλοξενία!
  Στέλιο, με αυτό το άρθρο, διώρθωσες εν πολλοίς το προηγούμενο στο οποίο έθετες το ερώτημα για Αίμαρ ή σεντερ μπακ. Η ομάδα χρειαζόταν και τους ΔΥΟ. Επιτέλους έναν κηνυγό που να βλέπει δίχτυα και όχι “να σπάει μπάλα”.
  Ίσως ήσουν και πολύ κομψός. Το να κάνει λάθη ο Γιώργος ο Βαρδινογιάννης στην αρχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ήταν κατανοητό. Να τα κάνει ο Κόκκαλης ίσως. Κυρίως αν θυμάσαι μιλάμε για λάθη στη σφαίρα επιρροών. Αυτή έλειπε στο Γιώργο του 1979 με τις έντεκα πολύ καλές μεταγραφές, αυτή έλειπε στον ΟΣΦΠ των Λιτοφτσένκο,Προτάσοφ και αργότερα του Ντέταρι, αυτή δηλαδή η επιρροή στους κατάλληλους ανθρώπους έλειπε και από τον Κόκκαλη όταν προτοανέλαβε. Παίκτες όλοι πήραν! Η ΑΓΙΑ ΤΕΤΡΑΔΑ του ΠΑΟ σήμερα ΔΕΝ ΠΗΡΕ!
  Αντίθετα ο ΒΓΕΝΟ είχε ως σύνθημα την απόκτηση παικτών τέτοιων που θα αποκαταστήσουν το όνομα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΥ!
  Ερωτώ σε ΣΤΕΛΙΟ. Πρέπει να είναι ιδιαίτερα έμπειρος κάποιος ώστε να καταλαβαίνει ότι οι Κλέυτον,Χριστοδουλόπουλος,Σόουζα,Μελίσης,Μουν, μπορεί να κάνουν μία πολυ καλή ΛΑΡΙΣΑ όχι όμως έστω ένα μέτριο ΠΑΟ; Δίπλα δε σε αυτούς βάζεις μερικούς καλούς, μερικούς μέτριους και μερικούς υποφερτούς παίκτες της προηγούμενης ομάδας και περιμένεις αποτελέσματα;
  Πρέπει αδερφέ μου να είσαι πολύ, ( πως το λέει το πίθηκο ο Λαζόπουλος;). Έ το άλλο!
  Τους κολλάς και το Σίλβα, τσίμπλα στα μάτια, να κάνει παιχνίδι ένας άνθρωπος που τέτοιο πράγμα δεν έκανε ποτέ στη ζωή του.
  Για τον ΝΤΕ ΚΑΤΕ ούτε κουβέντα; ΓΟΥΑΙ και διατί; Αν είναι φυσικό να έχεις ένα παίκτη που σου έχει αποδώσει πολύ καλά σε δύο παιχνίδια ( ΙΒΑΝΣΙΤΣ) με ΙΝΤΕΡ και ΑΡΗ και δε τον βάζεις στο μάτς με την Ανόρθωση, ενώ βάζεις ένα παίκτη που μπορεί να βγει μέγας και τρανός όμως μέχρι τώρα δεν του έχεις δώσει επίσημα παιχνίδια και το λίγο χρόνο που έχει πάρει τον έχει σπαταλήσει σε ανοιχτές τρίπλες και αδέξια κοντρολ αν όλα αυτά είναι φυσικά τότε καλά. Αν αυτά τα βρίσκεις εσύ και όλοι οι συνμπλοκερ αφύσικα τότε ΚΡΑ.
  Τι απάντησε ο μίστερ ΝΤΕ στη συνέντευξη τύπου στη Κύπρο σε δεδομένη ερώτηση:
  -Πώς εξηγείτε ότι ο ΠΑΟ δεν έκανε καμία ευκαιρία;
  Απ Παρά το σκορ ούτε και η ΑΝΟ έκανε ευκαιρία
  - Ναι αλλά ο ΠΑΟ ήταν το φαβορί
  Απ Αν διβάσετε τις τοπικές εφημερίδες έχουν σα φαβορί την ΑΝΟ!!!!!!!!!!
  ΝΑΙ Ε;ΝΑΙ Ε;ΑΝΤΕ ΝΤΕ
  Όταν κερδίσαμε 3-1 τη ΓΙΟΥΒΕ να έδινε αυτή την απάντηση στους Ιταλούς ο τότε προπονητής της Κυρίας. Θα τον έτρωγαν ζωντανό και δε θα ήταν Γάβροι!
  Υγ Περι Άλλου
  Όχι, Γάβρος ποτέ, μακριά από μένα
  Ούτε καν Ολλλμπκος ούτε να το γράψω δε μπορώ
  πες με κομπλεξικό λίγο με νοιάζει
  Αλλά όχι Γάβρος στα πάντα!
  Πρωτάθλημα σαν του 2004 το πανηγυρίζουμε για 10 λεπτά.
  Περισσότερο το πανηγυρίζουν οι Βάζελοι, πα να πει οι εν δυνάμει Γάβροι.
  Εγώ πανηγυρίζω το πρωτάθλημα του 1996 και αργότερα μένω θαυμάζοντας
  το παιχνίδι της ομάδας του Κυράστα που πήρε τη δεύτερη θέση σαν ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΣ.
  Υγ 2
  Και θυμώντας τα να κλαις
  Μοιάζουμε οι σημερινοί Παναθηναϊκοί σαν τους σύγχρονους Έλληνες που όταν βρεθούμε σε δύσκολη θέση ανατρέχουμε στο ένδοξο παρελθόν που δεν έχουν Γερμανοί,Άγγλοι,Γάλλοι στους Παρθενώνες και στις Μυκήνες και τους εγκαλούμε ότι με την τόση τους πρόοδο δεν μπορούν να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν παρόμοια κατορθώματα. Παραλείπουμε να πούμε δε ότι και εμείς εκτός του ότι δεν είμαστε σε θέση να τα επαναλάβουμε, έχουμε σε σχέση με αυτούς τεχνκά καταβαραθρωθεί.
  Ποδοσφαιρικά χαιρόμαστε που ο ΟΣΦΠ αποκλείεται και αυτός συλήβδην από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως ότι έμείς είμαστε αυτή τη στιγμή άοσμοι,άγευστοι και άχρωμοι το περνάμε ντούκου τη σιγμή που στην Ευρώπη έχουν αρχίσει και προοδεύουν απίθανες ομάδες και επανέρχονται άλλες, εμείς πίνουμε , αλήθεια μέχρι ποιας γενιάς, από το νέκταρ της χαράς που μας προσεφέρθη το πάλαι πότε.
  Προσωπικά χαίρομαι σαν τρελός με κάθε αποτυχία του ΟΣΦΠ. Όμως με τινάζει στα ουράνια, πιστεύω όλους μας, κάθε ιδιαίτερη επιτυχία δική μας.

 170. ένας έγραψε

  Βρε γίγα JZJ με έχεις “κολλήσει” με το “μουσείο Μπενάκη”
  Πώς θα ξαναπάω εκεί σκεπτόμενος μήπως δω τα αγάλματα που ανέφερες;
  Μέχρι και την αθλητική επικαιρότητα με το μουσείο Μπενάκη θα τη σχολιάσω:

  Αγάλματα κι αν παίζανε απ’ το μουσείο Μπενάκη
  τον Γαβραάμ θα ντρίπλαιρναν μες στο Καραϊσκάκη.

 171. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ έγραψε

  @ ένας

  [Αγάλματα να γινομάσταν αγάλματα , αυτή την αγια ώρα
  τούτη τη στιγμή.
  Να πέθαινα μεσ'τα χέρια σου αγάπη μου να πέθαινες
  μεσ'τα χέρια μου κι εσύ.]

  Καλά ρε μπολ μπόι του μπλόγκ , ένα κατεβατό σούσι σε τάισε
  ο άνθρωπος , στα αγάλματα κόλησες του Μουσείου Μπενάκη ;

  Ρε πουρνόγαλο της Ακαντέμικα Ψόφιας , αν έβαζε πίνακες
  πως θα έκαναν ρήμα με το “Μαρκάκη” ;
  Πίνακες να χαιδεύαμε μεσ’το Μουσείο Μπενάκη
  τέτοιες κορνίζες που θα βρείς κ@λόφαρδε Μαρκάκη;
  E ρε φώτοου με κορνίζα και WC που βαράει τ’άτιμο το φθινοπωράκι!

  Ρεσύ ΣΡΕΚ (πράσινος είναι κι αυτός) εσείς ρε υποτείθεται
  τα λέγατε για τα γκομενάκια της Γιαπωνίας που σας ξετρέλεναν!
  Μπα παναθεμάσε ρεζίλι τον έκανες τον άνθρωπο.
  Καποιανού του χαρίζανε γκόμενα κι αυτός πηδούσε μάντρες !

  Να γιατί ρε ψοφίμια ο Χατζημπαμπάς είναι ΜΕΓΑΣ.
  Γιατί κοιτάει πέρα απο τα γραφούμενα.
  Εχει ορίζοντα πνεύματος μεγάλο.

  Κι είναι και πανέξυπνος ο άτιμος.
  Για πότε γύρισε στην παγονιέρα της σαμπάνιας την τύφλα του
  την μαύρη , δεν λέγεται.

  Διαβόλου κάλτσα ο μπαγάσας.

  ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΛΤΣΑ ΜΕ ΕΝΑ Π Α Ν Τ Ο Φ Λ Α Κ Ι ΜΟΥΡΛΙΑ ;)

 172. ένας έγραψε

  Βρε συ Νότη με παρεξήγησες. Εγώ αναγνωρίζω τις στιγμές ύψιστης ποιητικής αδείας. Πες τα κι εσύ αν μπορείς που λες τα “πάρτα” και τον “αετό” και άλλα τέτοια.

  Χατζημπαμπά τον τρέλανες πολύ το Σφακιανάκη
  και τόσκασες από το μπλογκ με φίνο γκομενάκι
  πούχει στο πόδι ασορτί το εξαντρίκ γοβάκι
  που μοιάζει όμως μ’ έκθεμα απ’ το μουσείο Μπενάκη.

 173. O Sotis τόπε κι....... έγραψε

  Μπράβο στον Πίκουλα.Πολύ σωστός.Ετσι είναι και το ξαναέγραψα αν το δείς Θέμη και πιό πάνω προχωρόντας το λίγο.Μπορεί το μέγεθος Παναθηναικός που ξέρουμε όλοι και όχι αυτό που βλέπουμε τώρα να αντέχει στο χρόνο και στην σκέψη των Παναθηναικών χωρίς μιά ευκαρία σε ΑΕΚ και Κύπρο;
  Ρε παιδιά να σοβαρευτούμε , δεν είπα να περνάμε περίπατο παντού,αλλά μια ευκαιρία μωρέ ολόκληρος Παναθηναικός;Τόσο πολύ ξεπέσαμε που το περνάμε το ντούκου;
  Πουσαι ρε βάτραχε να τους μάθεις μπάλα.Υπήρξε μωρέ ομάδα του βάτραχου που δεν έκανε τουλάχιστον 3-4 κλασικές ευκαιρίες στο μάτς κι ας ήταν αρχή της αρχής της περιόδου;
  Οσο για τον Γιάν καλά τα είπες αγόρι μου στον Δενυπάρχωγλου τον Χατζημπαμπά.Αλλο ένα τέτοιο να μας ξανακανονίσεις όπως αυτό με τις Γιαπωνεζούλες και θα πεθάνω πλήρης ημερών υπαρχηγέ μας!

 174. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  Ρε σεις, δεν παραγγέλνουμε ένα άγαλμα του Kristof Warzycha για το μουσείο Μπενάκη, μήπως και ησυχάσουμε μ’ αυτή την ιστορία;

 175. JAN ZWAN JACOBSEN έγραψε

  Ζήλεψες μαντολάτο Ζακύνθου ε ;
  Που ένα δίστιχο μου έγινε μότοου έτσι ;
  Κι αν το διάβαζαν αυτό το μπλόγκ περισσότεροι
  (αλλά οι πνευματικοί είναι λίγοι σ’αυτόν τον ανήλιαγο τόπο)
  θα γινόταν σύνθημα στα χείλη όλης της Ελλάδας.
  Οπως ο αδελφός σου ρε στα χείλη των κοριτσώνε παγκόσμια.

  Ρε Μπράντ Πίτ , ρε Μπρόσναν , ρε Κλούνει , ρε Αλόνσο και
  Χάμιλτον , ρε Ρονάλνο , ρε ζουμιά σταφίδας ! αν δεν είσασταν
  διάσημοι πόσοι από σας θα έπρεπε να μαζευτούν για να
  μαντάρουν ρε τα καλτσόν των καλλονών που έχω σκίσει
  στη ζωή μου ;)

  Μόνος μου και όλοι σας ρε , ακόμα κι έτσι στην ανωνυμία μου.
  Πάρτε και τον Χατζημπαμπά μαζί να σας βαστάει τσίλιες , γιατί
  έτσι κι αριβάρω στην πισίνα , βδέλα που θα με ρουφήξει
  ολόκληρο θα την κάνω την Αντζελίνα , Μπράαααααντ.

  Καλά ρε κόλαφε του Αντιρρίου , τρεισίμση η ώρα το ξημέρωμα
  κάθησες κι έγραψες αυτή την π@παριά ;

  Γι αυτό και το μωρό απο την υπερένταση , μου είπε….Γιάν έβγα
  επιτέλους αγόρι μου…..ΣΕΙΣΜΟΣ !

  Κρίμα την Γιανζβάνικη έμπνευσις [μακροσκελιάρικη δηλαδής;)] ρε που είχες!
  (αντιγραφή θα ήταν κι αυτή)
  Ενας Πίκουλας και σ’έκανε μια χόρτα!

  Που πας ρε ξυπόλητος στα αγκάθιααααααα;

  ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΙΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ;)

  ΥΓ Τώρα ξύπνησα ρε μπάχαλο της Βουλής.
  Αυτές οι αφρικάνες είναι μαραθονωδρόμοι και των κρεβατιώνε;)

 176. DOCTORATOS έγραψε

  Γύρισα χθές.Εκατσα κι ενα τετραήμερο διακοπές.Και μπορεί να πάω μόνιμα στην Ιρλανδία παιδιά.Αλλος κόσμος,ένα νησί πνιγμένο στο πράσινο.Από τις 10 μέρες έβρεχε τις 5 τουλάχιστον.Το Δουβλίνο πόλη για να ζείς.Μηδέν σκόνη,μηδέν καυσαέριο,ακόμα και στα πεζοδρόμια γκαζόν.Για το Κόρκ δεν είναι ανάγκη να σας πώ τίποτα.Μικρό Δουβλίνο που τα περίχωρα είναι γεμάτα Κέλτικα σπίτια μονοκατοικίες λές και είναι παραμυθένια κουκλόσπιτα.
  Σας διάβασα όλους,αν και μάθαινα λίγα κι εκεί.Το γήπεδο του Κόρκ μινιατούρα των Αγγλικών γηπέδων.Τόν τύπο με το κασκόλ δεν τον βρήκα,άφησα όμως καμμιά δεκαριά πράσινα σε πιτσρικάδες φίλων.
  Προτείνω ανεπιφύλαχτα εκδρομή στην Ιρλανδία αν κι είναι ακριβούτσικα.Καλύτερη απο την Σκωτία που της μοιάζει πολύ.
  Είναι εκδρομή ζωής και το άκρο αντίθετο της Ελλάδας.Αλλος κόσμος κυριολεκτικά παντού.Το ποδόσφαιρο τους ειναι εντελώς ερασιτεχνικό.Αγώνας Β’Εθνικής στο Λίμερικ παίζεται σε γήπεδο που στη μια μεριά είναι τα καταπράσινα χωράφια τους!Και μιλάμε για πόλη με τα προάστια που αγγίζει τις 100.000 λαού.Και στην ομάδα παίζουν τουλάχιστον 5-6 πιτσιρικάδες Ιρλανδοί.Φανατισμός μηδέν,τραγούδι και μπύρα ντόπια συνέχεια.Το Τζέιμσον νούμερο ένα ουίσκι με πολλές μάλτ βιοτεχνίες στις αγροτοπεριοχές τους.Ο Ελληνας πουχει μπουχτήσει την προχειρότητα και το αρπακόλα στην χώρα μας θα κάνει στη συνεφιά της Ιρλανδίας που θα του φανεί ασυνηθίστη.Οι Ιρλανδοί τα παίζουν λίγο.
  Στα δικά μας τώρα.Θα γύρναγα την άλλη βδομάδα,αλλά θέλω να δώ το τριφύλλι με την Βέρντερ.Αυτό το μάτς είναι όλα τα λεφτά.Δεν στενοχωρήθηκα τόσο πολύ ακόμα και με τα πρωταθλήματα του γαύρου,όσο απο το γεγονός ότι ο Παναθηναικός πάτωσε στον όμιλο του.Και μιλάνε οι Ευρωπαίοι απαξιωτικά για μάς.Θέλω να ξεκινήσει η ανάκαμψη μας απο τους Γερμανούς.Δεν πάει άλλο.Δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν μπορούμε.Πιστεύω οτι ψαχνόμαστε ακόμα.Αλλά και το ψάξιμο έχει τα όρια του.Είναι καθαρά πιά ψυχολογικό το όλο θέμα και φρονώ πως πλησιάζουμε την κόκκινη γραμμή,που υπάρχει για να μας πάρει όλους από κάτω.
  Και αγγίζουμε αυτό το μετέχμιο πιό γρήγορα απο κάθε άλλη φορα,γιατί ο όμιλος ήταν βατός και ιδιαίτερα προσοδοφόρος σε όνειρα και ελπίδες,πριν ξεκινήσει να μας προσγειώνει ανώμαλα.
  Δεν εθελοτυφλούμε θετικά κι ούτε αρνητικά!Δεν περιμέναμε να πάρουμε το κύπελλο Ευρώπης,όπως δεν περιμέναμε να γίνουμε λεία στην Ανόρθωση.
  Περιμένουμε τα αυτονόητα σαν Παναθηναικοί.
  Και τα αυτονόητα για τον συγκεκριμένο Παναθηναικό είναι,κάθε μέρα και ελάχιστα καλύτερος
  τουλάχιστον στην Ευρώπη.Ελάχιστα καλύτερος γενικά.
  Γιατί το πάθημα της Ανόρθωσης με μηδέν χαμένες ευκαιρίες,ήταν ένα αναπάντεχο και ηχηρό πισωγύρισμα.Για όσους έχουν μάτια και αυτιά.
  Για όσους θέλουν να βλέπουν τον Παναθηναικό που τους εκφράζει και όχι τον Παναθηναικό που είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού και μόνον.Ετσι παρασυρόμαστε στο τριπάκι,σε χαμηλώνω για να σε πιάσω.
  Εμείς δεν είμαστε μαθημένοι έτσι.Και δεν θέλουμε να μάθουμε με το ζόρι και ξαφνικά.
  Για μας υπήρξε,υπάρχει και θέλουμε να υπάρχει και ο Παναθηναικός της Ευρώπης.Αναποσπαστο κομμάτι της ζωής και της κουλτούρας μας.
  Το μπλόγκ αυτό με εκφράζει απόλυτα.Με όλο το απίθανο έμψυχο δυναμικό του.
  Τα Ιρλανδικά κασκώλ,σας περιμένουν κύριοι.
  Θα σας τα μοιράσει ο Γιάν.Να τον φτιάξουμε κι εμείς,όχι μόνο αυτός.
  Νάστε όλοι καλά.Και σας ευχαριστώ για όλα.

 177. Θεμιστοκλής Πίκουλας έγραψε

  Πήγε να μου τη πει ένα Γαβρέων για την ήττα από την Ανόρθωση και τον έστειλα να μαζέψει ραδίκια!
  Άρχισε κάτι να μου ψελίζει ένας Χανούμιος για την ίδια αιτία και έφυγε ντροπιασμένος.
  Με ρώτησε ο Γιος μου αν είναι αλήθεια τα όσα του διηγούμαι για τα κατωρθώματα του ΠΑΟ στο παρελθόν και ένοιωσα ηλίθιος.
  Με ρώτησε η συνείδησή μου αν ήμουν περήφανος για την ομάδα μου σήμερα και……..
  Στο παρόν, στη γιορτή των 100 χρόνων της ομάδας, το καλύτερο δώρο που έκανα στο παιδί μου ήταν μία φανέλα του ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ και μια του ΑΛΒΕΡΤΗ.
  Καλή μας τύχη αύριο μήπως και “ΤΟΥΜΠΑΡΕΙ” η κατάσταση.

 178. GREGORY21 έγραψε

  Εκανα λάθος,έχετε κάποιον που θα κάνει την διαφορά,χωρίς πλάκα.Αλλά προς το παρών την κάνει αρνητικά.Τον Τεν Κάτε.Με τόσες παραστάσεις σε μεγάλα κλάμπ κι όμως δεν έχει δείξει τίποτα.Μεγάλο παικταρά μπορεί να μην έχετε,αλλά έχετε τόσους υποφερτούς,που τουλάχιστον την Ανόρθωση θά πρεπε να την είχαν καθαρίσει.Δεν μιλάω για την ΑΕΚΑΡΑ,που μπροστά της όπως και ναναι η ομαδάρα μου πάντα τα χάνετε.Πρωτάθλημα πέρσι και πρίν καπάκι δυό χρονιές την πλάτη μας βλέπατε.Δυό κινήσεις χρειάζεστε τον Γενάρη,αν βέβαια θα ζείτε μέχρι τότε για να επανέλθετε.Δυό κινήσεις πίσω και μπροστά με παικταράδες κι όχι περνά περνά η Μέλισσα.Εμείς με τον Δώνη,θάναι θαύμα ακόμα και με αυτόν τον χάρτινο και τον πολυμετοχικό της πλάκας ναρθουμε τρίτοι.Γιατί κι ο ΠΑΟΚ που θα σας πάρει σήμερα αέρα,θάναι επικίνδυνος μέσα εκεί.
  Τέτοια φούσκα ομάδα ρεσείς είχα χρόνια να δώ.Μας ζαλίσατε με πολυμετοχικούς,με μεταγραφάρες,με προπονηταράδες,με λαό των συνεχών sold out και το μόνο out μέχρι τώρα είναι οι κολοτούμπες παικταράδες σας χα χα χα χα.
  Οτι και να μου σούρετε,εγώ θα κτυπάω πάντα εδώ,εκεί που δεν το περιμένετε.Γουστάρω την φιλοξενία σας.Με την Βρέμη πως τα βλέπετε,θα πατήσουν οι επιθετικάρες σας περιοχή;Να ξέρετε ότι δεν είμαι σκέτο δηλητήριο,γιατι είμαι αντιπαναθηναικός,το αντίθετο μάλιστα.
  Αλλά και χωρίς σέντερ μπακ ρε μάγγες είστε σκέτη απογοήτευση κι αν κάνω λάθος πέστετο μου.
  Λίγο να τρέχανε και ναχανε ψυχή,αυτοί που έχετε δεν θάσταν πάλι με την ψυχή στο στόμα.Και μην ξεχνάτε ο βάτραχος παραμονεύει.Ποτέ δεν είναι αργά να γίνουμε όλοι στην original και αντιπαναθηναικοί.

 179. Ασημάκης Πειραιώτης ο 1ος έγραψε

  Καλησπέρα κι από μένα στο ωραίο πανηγυράκι σας.Τα έχετε βρεί παρατηρώ στου κου Μαρκάκη το μπλόκ. Σας απολαμβάνω με αποκορύφωμα τον Μάη.
  Εχω να κάνω μιά ανακοίνωση.
  Πωλούντε σε τιμή ευκαιρίας τζάμπα για τα παλικάρια εδώ δύο διαρκείας για το κλειστό και το ανοιχτό της Καλογρέζας.Βλακεία κάναμε και τα πήραμε.
  Δίνοντε έστω ανταλλαγή με δύο εισητήρια για τον τελικό του Ουεφα στην Πόλη.
  Ολυμπιακός με Μίλαν,Σεβίλλη,Βαλένθια κλπ.
  Kαι το φάιναλ φόρ του μπασκετ με Ολυμπιακό,ΤΣ.Σ.ΚΑ,Ταού και Μπάρτσα ή Σιένα
  Για να δείτε οτι ο πρωταθλητής που θα παίξει συμπτωματικά στο Ουέφα θα το πάρει κιόλας.Οχι σαν κάτι άλλους δευτερότριτους.
  Και η παικτούρα απο το ΝΒΑ ο Τσίλντρες με τον Θοδωρή και το Σοφοθηρίο θα κάνουν υγιεινό περίπατο ιδιαίτερα εδώ μέσα.
  Αντε γειά άντε γειά όλα τα μεγάλα εδώ στον Πειραιά.

 180. ένας έγραψε

  Παίδες, μη φοβόμαστε οι βάζελοι τον ΠΑΟΚ και την Βέρντερ. Θα τα πάρει ο Παϊτέρης (έτσι τον είπε κάποιος) τα ματσάκια. Και αφού έβαλα κι άλλο ποστ (ντροπή μου - ού μου) δεσμέυομαι ότι αν στο μέλλον θελήσω να εξηγήσω ή να σχολιάσω την επικαιρότητα μέσω του “μουσείου Μπενάκη” θα γυρίζω σε αυτό το thread και θα βάζω τα ποστ.

  Π.χ.

  Αντί να κάνουν δωρεές προς το μουσείο Μπενάκη
  μαζεύουν τα τηλεοπτικά μες στου Καραϊσκάκη

  Νομίζω ότι σας κούρασα και εξαφανίζομαι για να δω το ματς της Τούμπας και να μη με πιάσετε αδιάβαστο. Λέτε μέσα στην Τούμπα εκεί, να βρούμε καμμιά άκρη; ή πάλι θα το γιορτάσουμε, μεσ’ στο ….

  Υ.Γ. Χ”dad, το άγαλμα του Βαζέχα να έχει μουστάκι ή όχι;

 181. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  Ρε σκασίλα που τραβάνε τα αεκάκια με τα σεντερ μπακ του βάζελου.
  Δεν παίρνουμε κανα-δυο ρε το Δεκέμβρη, γιατί αγχώνονται και βυθιζόνται δυό θέσεις τη βδομάδα και έχουνε φτάσει αισίως στην έβδομη;
  Και οι γάβροι;
  Καπάκι και δεύτερο τελικό στην Πόλη!
  Σαν την άλλη φορά με τι Μίλαν…
  Ελλάς-Ευρώπη-Ολυμπιακός κανονικά δηλαδή.
  ΥΓ
  Και έχω και μιαν αμυδρά υποψία: ότι τα λένε και σοβαρά…
  ΟΟΟΟΟΑΑΑΑΑ!
  Γιατί ρε Ζαμπέτα αθάνατε μας άφησες κι’ ακούμε ότι νάναι;

 182. JAN ZWAN JACOBSEN έγραψε

  Μάθετε να γράφετε περιληπτικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΕΕΕΕ !

  Δώσαμε 4 μιλιόνια και πόσες χορηγίες συν τον Δάρλα
  για να πάρουμε τον Χριστόδουλο και την Μάγια τη Μέλισσα.

  Και τελικά στο ματσάκι έπαιξε μόνο ο Δάρλας ! !

  Απατημένοι σύζυγοι που τα σκάμε και στους εραστές της συζύγου !

  ΤΩΡΑ

  Πατερας σπίκινγκ…..

  Στα επόμενα τέσσερα ματσάκια στην Ελλάδα θέλω 12 βαθμούς
  απαραιτητοπωσδήποτε.
  Και τρείς με τον Εργο 15 βαθμοί.
  Και ο Γρύλος μέσα δηλαδής.
  Και μέσα σε αυτά δεν είναι ούτε η Μάντσεστερ , ούτε η Μίλαν
  ούτε η Δόξα Κατωκοπιάς ;)
  Στα επόμενα 4 στην Ευρώπη θέλω 7 βαθμούς μίνιμουμ κι ας
  μην περάσετε πουθενά μετά.
  Κόψετε το λαιμό σας και συγνώμη δηλαδής.

  Ενα βαθμό να χαρίσετε Κύριοι…..ΒΡΕ ΚΕΚΕΞ ΚΟΥΑΞ ΚΟΥΑΞ ;)
  Τουτέστιν , Βάτραχος , λιμνούλες , πνιξηματάκια και τα λοιπά.
  Βαρέθηκα να σας βλέπω να πνίγητε το κουνέλι ρεσείς.
  Και να δουλεύουμε και τον κόσμο.

  Στην πίεση ρε λαμόγια και συγνώμη δηλαδής , γιατί με τις χαρούλες
  τα κότερα και τα χαιδεματάκια κάναμε το πίτ μπούλ….πεκινουά ναζιάρικο.

  Δηλαδή ποιόν θέλετε να φέρω για να νικήσετε τον μισό ΠΑΟΚ ;
  Τόν Κακά ;
  Βρέ Κακά !

  Κύριε ΤΕΝ ΠΑΤΕΝ τέλος η υπομονή.
  Υπομονή να κάνω με ομαδάρες όταν χάνετε.
  Αλλα υπομονή με το ΑΕΚ που δεν έχει ξανανικήσει απο τότες;
  Υπομονή με την Ανόρθωση που δεν ανικάει μήτε την Πάφο ;
  Υπομονή με τον ΠΑΟΚ που έπαιξε μισός ;

  Και στίς πόσες σφαλιάρες τελειώνει αυτή η γ@μημένη υπομονή
  και το ψάξιμο σου να κατεβάσεις μια υποφερτή ομάδα και αρχίζει
  το ΑΝΤΡΙΛΙΚΙ κι ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΡΕΣΕΙΣ ;

  Φάτε ρε μιμουάπτου επτάρα σαν τον Γρύλο , αλλά πατήστε ρε
  περιοχή κάντε 5-6 ευκαιρίες να σας χαρώ.

  Α να χαθείτε πιά σας βαρέθηκα κι εσάς και τον Χατζημπαμπά
  που σας βλέπει να ρολάρετε κιόλας !

  ΥΓ Σε Ομπιλιακούς δεν ξαναπαντάω.
  Τους αγαπώ.
  Στίς τοπικές ομάδες μετάτην Κάλεβ Τάλιν Εσθονίας πουχει
  15 συνεχόμενα πρωταθλήματα , είμαι Ομπιλιακός.
  Στην Ευρώπη ξέρετε τι είμαι.
  Αλλά πάνε να μου το χαλάσουν.
  Το νού σας στην Βέρντερ ρεμάλια , το νου σας στη Βέρντερ ;)

 183. ΒΟΛΕΥΤΗΣ (JR) έγραψε

  Καλωσήρθες Γιατρέ μας με το γάμα κεφαλαίο.Θα πάω Ιρλανδία οπωσδήποτε με έπεισες.Θέλω κάτι το αντίθετο απο την βρώμα που ζούμε στην Ελλάδα.
  Μπράβο στο Γιάν.Αλλά φίλε μου καλέ πιστεύω πως είναι αποκλειστικά ευθύνη του Τέν Κάτε.
  Εβαλε τον Μάντζιο χθές.
  Και τον είχε σε όλο το μάτς.Και έχασα τα τελευταία 20 λεπτά γιατί με κοίμησε ο slow motion man
  Oτι και να πούμε θα είναι ντροπή πιά ρε παιδιά.Κι ούτε κάνουμε τους μετά Χριστόν προφήτες.Εντάξει ρε Ολλανδέ είχες έμπνευση.Βλέπεις ότι ο άνθρωπος κοιμάται,πήρες διπλό κρεβάτι και κοιμήθηκες μαζί του;
  Αν είμασταν δημοσιογράφοι θα έπρεπε κάτι να γράψουμε.Τώρα απλά λέω τον πόνο μου στα παιδιά όπως ο Γιάν.
  Πρώτη φορά στα χρονικά βλέπω τον Παναθηναικό που πήρε επιθετικούς να είναι τόσο αποκρουστικός επιθετικά.
  Αν δεν φταίει ο προπονητής,τότε φταίω εγώ που αγόρασα διαρκείας!
  Ροτέισον Νο 2. Πάει καλά ο Κλέιτον, αρχίζει και δένει στο σύστημα,προσπαθεί για μιά κάθετη μπαλιά και στο επόμενο παιχνίδι Γκάμπριελ!
  Δηλαδή πόσο υπομονή να κάνουμε για να δούμε ένα σώφρονα προπονητή στον πάγκο;
  Οχι να δούμε την ομάδα να πετάει.Αλλά μια προπονητική συνέχεια και σοβαρότητα.
  Ο άνθρωπος πάει να μας μας κολήσει τρέλα!

 184. Χρηστάκης...Μηλιώκας έγραψε

  ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΑΡΑΓΑΡΦΟΣ ΣΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ ΜΠΛΟΓΚ.
  ΕΙΝΑΙ ΤΑ …….. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΠΟΧΗΣ ! [ Tragoydiste mazi mas]
  ==========================================

  Κι όπως λένε τα βατράχια στης ακροημιάς τα βράχια.
  Οποιος κλαίει είναι βλάαααααααααααααξ.
  Βρε κεκεξ κουάξ κουάξ βρε κεκεξ.
  Βρε κεκεξ κουάξ κουάξ βρε κεκεξ.

  ====================================

  Τσίρκο, ΠΑΡΑΓΚΑ, φίρμα γκρέκα
  τέμπο, μουργέλα, αγγαρεία
  γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο
  ΜΑΝΤΖΙΟ μπαρούφα, ομελέτα, ιστορία
  γκράντε ΤΕΝ ΚΑΤΕ καλαμπόρτζο
  ΣΟΡΥ , μπαρούφα, ομελέτα, ιστορία

  Μασκαρά, γκρέκο μασκαρά
  μασκαρά, γκρέκο μασκαρά

  Μάτσο Μαμάκα ΧΑΣΟΓΚΟΛΕ
  σκάρτο, τανάλια, πολιτσία
  φράγκο μαντζάρε, πολιτσία
  ΖΙΡΟΟΥ ΜΑΦΙΟΖΟ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

  Μασκαρά, γκρέκο μασκαρά…

  Σβέλτα, ΡΟΤΕΙΣΟΝ , μανιβέλα
  φρένο, στραπάτσο, Καραμπόλα
  μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα
  τρόμπα, ΟΜΑΔΑ , σαχλαμάρα κι άρπα-κόλλα

  Μασκαρά, γκρέκο μασκαρά… ;)

  ==============================

 185. ένας έγραψε

  Τα επικίνδυνα είναι:

  1. τα δώρα που κάνουμε
  2. που δε γράφει άρθρο ο Μαρκάκης

  Τι έγινε; Τον τουμπάρανε τον Τεν; Το καλοκάιρι και το Σεπτέμβρη τον τρέμανε! Μπορεί κάποιος να μου πει αν το σύστημα που πάιξαμε στην Τούμπα ήταν 4-4-2? Τελοσπάντων δεν είναι η ώρα. Την Τετάρτη το βράδυ θα τα πούμε (στον 1ο τελικό!). Πλέον, πρέπει να βγεί κάποιος από τη διοίκηση να μας πει τι γίνεται. Να πεί δηλαδή ότι στηρίζουμε Τεν και ΔΕΝ είναι στόχος το πρωτάθλημα, ή ότι είναι στόχος το πρωτάθλημα και δεν στηρίζουμε Τεν. Εγώ λέω το πρώτο. Αλλά σημασία έχει τι λέει η διοίκηση. Ο ΟΣΦΠ είναι τώρα στο +3 (με δεδομένο ότι θα πάρουμε τον Εργοτέλη). Στο +6 κατακτά και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Αν δεν είναι στόχος μας το πρωτάθλημα θα θέλαμε να το ακούσουμε πριν γίνει κανένα +6. Μετά δεν πιάνει…

 186. ένας έγραψε

  και κάτι άλλο…

  τρελάθηκα με Τζόρβα. Αυτός είναι η καλύτερη μεταγραφή … σέντερ μπακ. Μπράβο στο παληκάρι. Τα υπόλοιπα από Τετάρτη.

 187. O SOTIS τόπε κι.... έγραψε

  Στέλιο πες σε παρακαλώ στον Τσάρλυ που τον άκουσα πάλι χθές με τον Θέμη το βράδυ στον Σέντρα, ότι πράγματι ο Ντούσκο δεν είναι ο μόνος προπονητής στον κόσμο.
  Είναι ο μόνος που ξέρει την Ελλάδα και δεν κάνει απανωτές λαλακίες όμως.Ξέρει την ρεμούλα,ξέρει την παράγκα,ξέρει το σύστημα,ξέρει τους αντιπάλους ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΡΕ ΚΟΘΩΝΙΑ με όλο το θάρρος ξέρει ΠΩΣ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΙΣΤΗ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ που παίρνει πάνω του τα πρωταθλήματα,όταν στραβώσουν όντας στο σωστό δρόμο και στην ευθεία,για μας όλους τους τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς.Τόσο μυαλό θέλει ρε παιδιά αυτή η απλή σκέψη ;
  Αλλο το να μην τον γουστάρουμε για Α και Χ λόγους και άλλο,η ωμή αλήθεια.
  Ξεχωρίστετα επιτέλους αυτά τα δύο.
  ΡΙΞΕ ΡΕ ΖΒΑΝ ΤΟ ΑΙΝΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

 188. SILVER έγραψε

  Αγαπητοί βάζελοι και ενας : Στην σημερινη συνέντευξη στον ΣΕΝΤΡΑ 103,3 ο δημοσιογραφος ,χαιδευσε τα αυτια τού Αναστασιου. Καμμια ερωτηση ουσιας ,απαντηση στον κοσμο του ΠΑΟ ,κυνηγαμε πρωταθλημα, ευρωπη η δημιουργήτε ομαδα μελλοντος. ΠΟΙΟΣ χρεωνεται με τις αποτυχημενες μεταγραφες του καλοκαιριού. Βασικά χθές επαιξε ο Περσινός Παναθηναικός, αυτός καταφερε και πήρε τήν ισοπαλία αρα ο ΠΕΣΕΙΡΟ ηταν πετυχημενος προπονητης. Και σας ερωτω Κυριοι τι αλλαξε απο περσι, ο ΝΙΝΗΣ δεν παιζει διοτι ητο απροπονητος εκει στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ,( βασει λεγομένων Αναστασιου ) ενω ο Μάτζιος μετα διμηνη διακοπη λογω εγχειρήσεως ητο σε φορμα. Ενθυμητε κανενας την τελευταια τριετια κανενα αγωνα που απεδωσε ο Ματζιος. Ποιος θα βγη να ζητησει συγνωμη απο τους φιλαθλους απο την διοικηση , για την εικονα που παρουσιαζη ο φετεινός Παναθηναικός. Χαραχτηρήζει Ο Αναστασιου τον ΠΑΟΚ ΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΜΑΔΑΣ , ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΡΕΨΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΖΙΓΚΕΡ. Πού ειναι αυτα που εταξαν στον κοσμο; Ακομα και την αποτυχία μεταγραφης τού Κυριάκου την χρεωσαν στον τζιγκερ, λαθος Κυριοι αλλος ηταν Υπευθυνος. Εαν ο κύριος αυτος ειναι ευχαριστημενος με την μεχρι τωρα παρουσία του Παναθηναικου στο πρωταθλημα , εμεις ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ. Τωρα δικαιωνεται ο ΠΕΣΕΙΡΟ , ΔΕΝ ειχε παικτες αξιας η ομαδα ,αυτο το βλεπουμε και φετος, ΤΙ αλλαξε με τον ΤΕΝ ΚΑΤΕ; ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ . ΟΠΩΣ καθε χρονο και φετος εκει με το μπασκετ θα βρουμε την χαμενη αξιοπρεπεια μας. Σας ευχαριστω.

 189. O SOTIS τόπε κι.... έγραψε

  Silver φανατικέ θαμώνα και ένα από μας.
  Μία λύση υπάρχει. Ν Τ Ο Υ Σ Α Ν Μ Π Α Γ Ε Β Ι Τ Σ.Ετσι ξεκίνησε ο Πολύβουος αυτό το μπλόγκ και έτσι θα τελειώσει.Ξέρει την Ελλάδα,είναι προπονητόφατσα και απο τους παίκτες που έχει η Πανάθα που δεν είναι μεγάλοι,αλλά ούτε και παικτάκια θα πάρει το 100%.
  Αυτό θέλουμε Ν Τ Ο Υ Σ Α Ν Μ Π Α Γ Ε Β Ι Τ Σ και με αυτή την ομάδα άνετα πρωτάθλημα και πορεία στην Ευρώπη γιατί έχουμε το ευρωπαικό DNA.
  Και το καλοκαιράκι με τον Ρότσα να αλωνίζει Νότιο Αμερική και να μετράει η γνώμη του,τον Δημήτρη τον Σαραβάκο να αξιολογεί τα Ευρωπαικά λαβράκια πάμε για μεγάλα πράγματα.
  Ν Τ Ο Υ Σ Α Ν Μ Π Α Γ Ε Β Ι Τ Σ να κάνει και στην Ευρώπη αυτή η προπονητάρα μεγαλειώδη πορεία επιτέλους,γιατί τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε Ευρωπαιοδιώκτες!
  Να συναντηθούν επιτέλους και να συνεργαστούν οι μεγαλύτεροι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
  Π Α Ν Α Θ Η Ν Α Ι Κ Ο Σ ΚΑΙ Ν Τ Ο Υ Σ Α Ν Μ Π Α Γ Ε Β Ι Τ Σ.
  Τό πράγμα μιλάει μόνο του και μην ακούτε κανένα.
  ΝΑΙ δεν έχει παικταράδες ο Παναθηναικός, αλλά στην ΑΕΚ και στην Κύπρο που δεν κάναμε ευκαιρία ήθελε παικταράδες ; Τέρμα το παραμύθι παιδιά.
  Δηλαδή ο Λειβακαμπέσι είναι καλύτερος απο τον Σπυρόπουλο ;
  Και οι Κατσαβάκηδες , Σόσιν και Ντομπασινοβίτσιδες απο τον Μάτος , τον Σάλπι και τον Ρουκάβινα ; Από τον Καρα και τον Ιβανσιτς ; Από τον Τζόρβα και τον Κλέιτον ;
  Γι αυτό λέμε ότι ο άνθρωπος με πολύ καλύτερο υλικό απο ΑΕΚ και Ανόρθωση όχι δεν τους νίκησε,αλλά δεν τους έκανε και ευκαιρία.
  Εχω γνώμη και την καταθέτω ευθαρσώς.Α ρε Ντούσκο, αν τους είχες εσύ την πλάτη μας θα κοίταγαν μέσα έξω,ειδικά σε αυτό τον όμιλο που πέσαμε.
  Ν Τ Ο Υ Σ Α Ν Μ Π Α Γ Ε Β Ι Τ Σ ο Ι Ν Σ Ι Μ Π Α Γ Ε Β(ΙΤΣ)Α της Πανάθας.
  Ντούσκο περίμενε είναι θέμα χρόνου ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ.

 190. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  Παρακαλώ να σταματήσει η μίρλα
  Δεν είδατε τα επτάδυμα του σενιόρ Κόντι, αισιοδοξία;
  Πετάξανε τις πάνες και όχι μόνο μιλήσανε, αλλά γράφουνε και ποίματα…

 191. ο Απεργοσπάστης Δανός έγραψε

  Παραλίγο να τον χάσουμε τον Χατζημπαμπά κύριοι σύνεδροι !
  Ναι μάγγες τώρα θα μασταν μαυροφορεμένες χήρες.
  Θα πήγαινε το ζουμί νιαγάρας κι όλα τα κονιάκ νταλάρας!

  Πήγε να ανοίξει ο γλυψηδερός ο άντρας το ραδιοφωνο στο 103,3.
  Αναλογικό έχει ακόμα ο μάπας και ψάχνεται με το βελονάκι σαν
  κάτι στραβομοδίστρες.

  Είχε ξεχάσει ότι έχουν απεργία ακόμα κι οι κότες στην Ελλάδα και
  κρατάνε το αυγό στον κ@λο μέχρι αύριο.

  Ελα μου όμως που ήθελε να γλύψει το Στελάκι στέλνοντας απο εκείνα
  τα συροπιαστά και κατινίστικα μηνυματάκια!
  Και πουσαι αρχηγόπουλο και μόνο εσένα ακούω και τι θα γίνει με τον
  Ολλανδό γιατί την έχω πεί την μ@λακία μου ότι ρολάρει η ομάδα κτλπ.

  Ακούει το λεπόν , τραγούδια αντί για Στέλιο.
  Μασαμπουκάριζε κιόλας ως συνήθως , χθεσινοβραδυνά σουβλάκια
  η skatapothiki , δεν ήθελε πολύ να στραβοκαταπιεί.
  Ευτυχώς όμως πάνω στο μελάνιασμα,έπεσε η σφαλιάρα στο κεφάλι
  καθώτι τοις πάση γνωστό , η μ@λακία εκεί κτυπάει και σώθηκε ο αδελφός μου.

  Γιατί σας το ξεκαθαρίζω.
  Εμένα χωρίς το μαύρο το αλανιάρικο το ντόπερμαν δεν μου κάνει κού-κού!
  Χωρίς Χατζημπαμπά είμαι ένας ορντίναρυ πίπλ , σπίτι , δουλειά , καμμιά παπαριά
  σουβλατζίδικο , σπίτι.

  ΘΑΝΑΤΟΣ ! ;)

  ΥΓ Αδελφούλι πάλι χάθηκες.
  Ρε ψώνιο , φέραμε Χ στην Τούμπα , βουίξανε οι ρούγες
  στο Μετροπόλιταν κι εσύ “πέθανες” πάλι ;
  Γι αυτό με ήθελες πίσω ;
  Για να κάνω τα ρεπά και τις απεργίες σου ;
  :-P

 192. SILVER έγραψε

  Γεια σας βαζελοπουλα . θα ηθελα σημερα νά απαντήσω στόν Κυριο Βέργη σχετικά με το αρθρο του στήν εφημερίδα GOAL NEWS. Καθε υγειης φιλαθλος εχει δικαιωμα νά ασκή καλοπροαίρετη κριτικη δια τον προπονητη της ομαδας του, την δοιηκησην αυτης οσο και για τους παικτες απο τους οποιους απαρτιζεται. Η εννοια οτι του την πεσαμε τού Τέν Κάτε ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ. το οτι η ομαδα συνεχιζει στο G.L δεν ειναι και κατορθωμα εάν αναλογιστουμε οτι αυτή εχει δυο ηττες εκ των οποιων η μια από υποδιαιστερη ομαδα. Σε προγενεστερους περιοδους την ιδια εποχή εχουμε γνωρισει μεγαλες επιτυχιες της ομαδας μας, και με την ομαδα της αυριανης συναντησεως,(Βερντερ). Το θεωρηται κατορθωμα το οτι η ομαδα που κανει πρωταθλητισμο εφερε εις τους τρεις εκτος εδρα αγωνες της , μία ηττα, μια ισοπαλια, και μια νικη απο υποδιαιστερες ομαδες. Το αν ειναι καλός ο Τεν ΚΑΤΕ μπορει να το αποδειξη, ιδου η Ροδος , ιδου το πηδημα. Ο συσχαιτισμος ΠΕΣΕΙΡΟ= ΚΑΤΕΝ ατυχης διότι ο Πεσειρο δεν διετεθε (SILVA,SOOYZA κλπ). Κυριε Βέργη εαν νομιζεται οτι το χρονικο περιθωριο των τεσσαρων μηνων ειναι ανυπαρκτη χρονικη περιοδος δια να συγκροτηση μια ενδεκαδα και μετα απο 11 επισημα παιχνιδια ,να μην εχει σχηματισει ενα βασικο κορμο στην ομαδα και να καταληγει στην ενδεκαδα της περασμενης περιοδου , στην ενδεκαδα ενος αποτυχημενου προπονητου,κατα τας γραφας σας πιστευω οτι αυτο δεν τον τιμα και πολυ ; Στο ιδιο διαστημα η ομαδα με την οποια η ισοπαλια πανηγυρισθη ως κατορθωμα ,κατορθωσε απο ομαδα καφενειου να προβιβασθη ως ισοδυναμος διεκδηκητης πρωταθληματος. Μαλιστα Κυριε Βέργη ο προπονητης του Παοκ κατορθωσε 11 νεοαποκτηθεντες παικτες να τους συγκροτηση σε μια υπολογησιμη ομαδα. Ενω εμεις ψαχνομαστε ακομη ,ψεμματα; Αι απαντησεις του Αναστασιου δεν πειθουν,ο Τεν κατεφυγε σε λυσεις δοκιμασμενες απο τον Πεσειρο, και ναι μπορουσε να παρη τον αγωνα εαν ηταν πιο τολμηρος,γιατι ο Παοκ του δευτερου ημιχρονου εμοιαζε με τα ΠΕΡΑ ΤΑΤΑΥΛΑ. Αναφερεσθε οτι πειραματιζεται ακομη και σημερα διοτι οι παικτες ιδιως απο την μεση και μπροστα δεν εχουν αποδωσει,ποιους ενοειται , γιατι δεν τους γραφεται; Γιατι Κυριε Βεργη δεν γραφεται τα πραγματα με το ονομα τους; Ποιοι ειναι αυτοι που στηριζονται απο το σαπιο συστημα ακομη;Ποιοι δεν θελουν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ να παη εμπρος; ξεγυμνωστε τους . Δεν αντεχει ο κοσμος του ΠΑναθηναικου αλλη δεκαετια , ποιος εκμεταλευτη το συλλαλητηριο του κοσμου; Ποιος δεν θελει μεταγραφες εις τας θεσεις που εχουμε κενα ; ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ; ΑΥΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ . Δεν ρωτησατε τον ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ Ο ΚΛΕΥΤΟΝ ; ΓΙΑΤΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣ-ΚΗ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ;Γιατι κρατει την ιδια αδιαλαξια με τον Πεσειρο στο θεμα του ΝΙΝΗ; ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΧΑΙΔΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 193. DOCTORATOS έγραψε

  Τέρμα το μπλόγκ φιλαράκια.Ετρωγα ένα σάντουιτς και κάθησα να χαλαρώσω.Διάβασα το τελευταίο του Δανού και παραλίγο να πνιγώ.
  Αυτός θα μας στείλει αδιάβαστους πάνω στην πιό καλή ηλικία μας κι αφού έχουμε φάει τα βιβλία πάνω απο είκοσι χρόνια.Ενα πόστ γεμάτο ατάκες.Και νερό νά έπινα θά είχα πρόβλημα.Αυτός ο δόλιος ο Χατζημπαμπάς τι “ακούει”; Αλλά τα θέλει ο ποπός του κιόλας.
  Μου αρέσει να τους χαζεύω δεν σας το κρύβω.
  Αυριο γήπεδο όλοι.Αμπάριζα να τους πάρουμε να μην προλάβουν οι Γερμανοί να πούνε κιχ.Διάολε ενα τέτοιο μάτς μας το χρωστάει νά βγεί.Με τέτοια ομάδα και τέτοια αμυντικά χάφ όπως τα περιμέναμε,έλεγα θα πνίγουμε τον αντίπαλο και μπροστά ο Μότσαρτ ο Κάρα κι ο Σάλπι με τους πιτσιρικάδες στα χέρια του Τέν, θα λυσσάνε.
  Για να δούμε ρε παιδιά,για να δούμε.

 194. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  Ποιός νομίζεις ρε ότι είναι ο Χατζημαπαμπάς;
  Ο κλάψας του κλάψαντος επειδή έφερε Χ ατην Τούμπα;
  Και κακό είναι το Χ στην τούμπα ρε Ανισόρροπα; Πρωτάθλημα δίνει το Χ στην τούμπα όταν δεν τρώς τεσσάρες απο το θυγατρικό σωματείο…
  Άντε ρε απο κείθενες…
  Γαβροειδή του κερατά…
  Κορνέδες. Ά! κορνέδες!
  Τα ‘χω πει διακόσιες φορές και δε τα ματαλέω!
  Εγώ γκρίνιαξα όταν ήτο καιρός.
  Και για τον Εκι και για τον Εντόϋ και για τα μπάκ και για τα κλέϊτον και για το Μάντζιο και για τα όλα.
  Και ήντονε Αύγουστος..
  Όταν οι σουσσουράδες όλες μου αγοράζατε 26Κ διαρκείας
  Εγώ ρε γαβροβάζελοι δεν καταδέχομαι να παίζω τον κατατρεγμένο, ή τον προπονητή της κερκίδας ή τον κορνεκτοξευτή στις στραβές της ομάδας μου…
  Εγώ είμαι ρε εγγόνι του Λουκανίδη και γιος του Δομάζου και του Ελευθεράκη και ανηψιός του Μπουμπλή και του Ζάγιετς και ξάδελφος του Σαραβάκου και του Βαρζίτσα ρε χαμένα κορμιά…
  Εχω μπακάπ ιστορία ρε εγώ…
  Δεν είμαι ευρω-γαβρο-λιγούρης ρε ρεμάλια…
  Ακόμα και την τετραετία (απο το 04) της ξεφτίλας τη χαίρομαι…
  Έχω συμβόλαιο με 20-30 ανθρώπους και τους αφίνω να κάνουνε ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ τους..
  Τεν-Παϊτέρης; Τεν-Παϊτέρης;
  Αυτόν πληρώνω γι’ αυτή τη δουλειά. Μ’ αυτόν μας τρέχανε τα υγρά καλοκαιριάτικα. Και με τον αόρατο. Το ξεχάσαμαν πιτσουνάκια;
  Και άμα θέλει να βάλει το οικοδόμο, να βάλει τον οικοδόμο. Αυτός τον τρώει στη μάπα κάθε πρωί. Εγώ τί δουλειά έχω; Πού τον είδα εγω τον οικοδόμο να βγάζει σπρίντ και τακτικές;
  Εγώ απλά, στο μεταξύ σηκώνω ευρωπαϊκά με τον Παυλάρα…
  Γιατί εγώ ρε είμαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!
  Δεν είμαι γάβρος. Απλή και ειδοποιός διαφορά.
  Άιντες προπονηταράδες…
  Μη γίνεστε επαρχιώται…

 195. JAN ZWAN JACOBSEN έγραψε

  ΜΙΑ ΕΝΤΕΚΑΔΑ Π Λ Η Ν
  =================
  πως το λέει ο άλλος ; πρώτη παγκόσμια ανάγνωση ;
  ==================================

  1. Κεντρική διαχείρηση τηλεοπτικών πλήν Ολυμπιακού.
  2. Οχι στην παράγκα πλήν Ολυμπιακού
  3. Ανεκτή Ευρωπαική πορεία υπολοίπων,ιδιαίτερα ΠΑΟ πλήν Ολυμπιακού
  4. Απλοί φίλαθλοι με καθημερινή ζωή πλήν των συγκκριμένων επιστημόνων Ολυμπιακού
  5. Διοικητικές μη προκλήσεις αντιπάλων πλήν Ολυμπιακού
  6. Κανείς δεν έχει Σάββα πλήν Ολυμπιακού
  7. Ο προπονητής επιλέγει το σύστημα της ομάδας πλήν Ολυμπιακού (είπε ο Κόκκαλης)
  8. Μηδέν πρωταθλήματα ΟΛΟΙ αν δεν έχουν ΟΜΑΔΑ πλήν Ολυμπιακού
  9. Στα γήπεδα τα πρωταθλήματα σε όλο τον πλανήτη πλήν Ολυμπιακού. CAS
  10. Επι κυριαρχίας δήθεν ΠΑΟ & ΑΕΚ πήρε και η Λάρισα πρωτάθλημα πλήν κυριαρχίας Ολυμπιακού
  11. Η ΕΠΟ δεν παίρνει θέση ποτέ υπέρ καμμιάς ομάδας πλήν Ολυμπιακού

  ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ !

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ……

  Η Ελλάδα με οποιαδήποτε άλλη πρωταθλήτρια μεσουρανεί εντελώ τυχαία πλήν Ολυμπιακού ;)

  Αιντές !

  ΥΓ Αγαπούλα ζητάει το αίμα μου πολλά συγχαρητήρια απ’τ’αδέλφι μου.
  Tοχω ξαναπεί για να μην παρεξηγηθώ απο τα φιλαράκια τους Ομπιλιακούς.
  Στα τοπικά πρωταθλήματα είμαι Πυρσός Γρεβενών πουχει 40 επιτυχίες στα
  Γρεβενά , Κάλεβ Τάλιν Εσθονίας που το παίρνουμε 15 χρόνια συνέχεια και
  μετά Ομπιλιακάρα.
  :-P

 196. ένας έγραψε

  >X”dad
  Περιμένω τον αποψινό αγώνα για αυτό δεν μιλάω. Αλλά μου απεύθυνες μομφή.

  Εγώ είμαι του Τεν. Αλλά άμα ακούσω και ένα ωραίο (Παϊτέρης) θα το πω για να γελάσουμε. Δεν το λέω για να τον υποτιμήσω. Άλλωστε πειράζω όποιον αγαπάω. Και τον Τεν τον αγαπάω ΠΟΛΥ.

  Ναι ρε παιδιά καλά τα λένε. Του την πέφτουνε του Τεν. Όπως και του Μουνιόθ και παλιότερα του Μακαριάν. Αυτό ονομάζεται ελληνική πραγματικότητα που την ξέρουνε ορισμένοι (θα τους έλεγα οι “ρεαλιστές”). Ο Μακαριάν ήταν μακράν ο πιο καλλιεργημένος άνθρωπος που πέρασε (όλοι το παραδέχονταν αυτό) και τον φτάσανε από την πίεση τον άνθρωπο να λέει το “τι μ@λ@κ@ είναι τι μ@λ@κ@ είναι…”. Και ο Μακαριάν και ο Μουνιόθ μας παρατήσανε και ας βγούν όσοι ξέρουν περισσότερες λεπτομέρειες να μου πουν ότι δεν είναι έτσι. Λακήσανε …

  Μου μένει λοιπόν ο Τεν. Αυτόν θέλω και τον θέλω ξεάγχωτο σαν τον Σερ Άλεξ στην Μάντσεστερ. Ούτε εγώ κλαίγομαι αφού στο κάτω κάτω αν δεν πάρουμε κανέναν τίτλο φέτος δεν με καίει. Τι με περάσατε κι εμένα, τον παραπονιάρη του ανταγωνισμού με το θρύλο; Πιο πολύ με νοιάζει η φυσιογνωμία του ΠΑΟ (να μην χαθούν οι παλιοί καλοί φίλαθλοι). Γι αυτό γράφω. Όταν μας γράψει (ξέρετε που) ο Τεν κι ο κάθε Τεν δεν θα έχω και λόγο να γράφω. Αλλά ακόμα μας παίζουνε τα καλά παιδάκια του αθλήματος… άρα υπάρχουμε. Τον άτυπο τίλο που θα δεχόμαουν από την παρέα είναι προπονήτής της εξέδρας.

  Note to Ten: Coach, I read at exedra that you will use Kleyton or Kara instead of Ruka. Here at exedra it seems wrong… We would like in such a game the most dangerous pair: Ninis-Ruka

 197. ένας έγραψε

  I give the “chartaki”:

  Tzorvas
  Spyro, Goumas, Simao, Moon
  Mattos, Gilberto
  Kara, Ninis, Salpi
  Rouka
  Subs: Kara out - Iv in, Moon out - Gabriel in, I keep 1 free in case of an injury
  Don’t forget the “nefti”

 198. JAN ZWAN JACOBSEN έγραψε

  ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ…Ο ΡΙΤΣ ΤΟΥ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ!
  ===================================

  “Εγώ είμαι ρε εγγόνι του Λουκανίδη και γιος του Δομάζου και του Ελευθεράκη και ανηψιός του Μπουμπλή και του Ζάγιετς και ξάδελφος του Σαραβάκου και του Βαρζίτσα ρε χαμένα κορμιά…”

  Και μπατζανάκης του Σκευοφύλακα και κουνιάδα του Νεστορίδη και τριτοξάδελφος των Ανδριανοπουλέων και γιουσουφάκη του Αλή Πασά και μετρέσα του Κωνσταντίνου του Α’ του Πωγωνάτου και κυρά Χαρίκλεια του Ουγκα Λαλούγκα ανθρώπου του Νεάτερνταλ.

  Και καλά ρε τριπήθαμο σκαμπό πως είσαι γιός και του Δομάζου και του Ελευθεράκη μαζί ;
  Και ποιανού μπαμπάς ήταν ο Λουκανίδης πουσαι και εγγόνι του ρε τυροκαυτερή Μυκόνου ;
  Είσαι και Αργεντίνος παλιοπαπαρδέλα έτσι ; για νασαι και ανήψι του Ρότσα!
  Που ήταν αδελφός του Ζάγιετς άρα ανηψιός και των δύο!
  Και ξάδελφος του Σαραβάκου που είχε ποιούς μπαρμπάδες ; Τον Μαρκάκη και τον Παραπαπάμ ;
  Καλά ο Βαρζίτσα που κολάει ρε Πολωνική πιπίπτσα ;

  Ρε παιλοδυναστεία και μπονάτσα μαζί και μικρό σπίτι στο λειβάδι και τόλμη και γοητεία
  και λάμψη και καλημέρα ζωή!
  Ρε το κατάλαβες ότι έχεις κάνει ένα μπλόγκ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ ;)

  Πάρε τον Εγγλέζο τον ένα , απο το Διακοφτό του Γουλβεχάμπτον που μου λαλάει
  την εντεκάδα στα Αγγλικά ο Μιλόρδας και αντίτε ρε να δείτε έρχομαι απο την
  Ντισραέλι στριτ ;

  Ο ένας ανηψούδι της Μάργκαρετ Θάτσερ κι ό άλλος συμπεθεριό με τον Κολοκοτρώνη !

  Πως να πάει μπροστά αυτό το μπλόγκ ρε τρελοπαντιέρες ;

  Εμένα δε με νοιάζει λέγε ότι θές , να δούμε ο Πατέρας πως θα σε βγάλει
  έξω απο το MARFIN ARENA αύριο μεθαύριο , που θα σε καλύπτει και το
  ενοικιοστάσιο με τόσες Παναθηναικές συγγένειες ;) :-P
  Κι ο Χοχός απ’το εξοχικό σου στο Νέο Φάληρο ;)

 199. vaselinos έγραψε

  Αποψε δε με νιαζει και τόσο που δε κερδίσαμε γιατι παιξαμε λίγη μπαλιτσα. και δε θα ξαναπω και τίποτα για τον ζιλμπερτο σίλβα γιατι το κοντερ του κτύπησε τα περισσοτερα χιλιόμετρα 12 και κατι. Αξιος κι βαγγελάκης. τοχει το γκολ το παιδι. Αλλα ο Τεν πάλι τα σκατωσε ρε παιδια. αντι να βαλει τον μάτος να κρατησει το σκορ εβαλε ρουκα κλειτον οταν ηταν βέβαιο ότι οι άλλοι θα σκυλιαζαν. Οι αμυντικές μας αδυναμίες δε κρύβονται με τίποτα. Αλλα μην ξανακούσω και τη μ@λ@κία ότι η βερντερ δεν έχει άμυνα. Αν ειναι έτσι γιατι της έχωσε μόνο ένα μπαλάκι και με μεγα ζορι η Ιντερ; Απλα στη γερμανια παιζουν επιθετικα. δε τους νοιαζει ποσα θα φανε αρκει να βάλουν ενα παραπάνω. Μακάρι να είχαμε και μεις αμυνα σαν της Βερντερ.

 200. ο ΧΑΤΖΗΜΠΑΜΠΑΣ έγραψε

  Ψιλορολάρει ή δεν ψιλορολάρει μωρή αρραβωνιαστικιά;

 201. JAN ZWAN JACOBSEN έγραψε

  Το ξέρω ότι τα αδέλφια μου περιμένουν
  την ανάλυση και την ατάκα της δεκαετίας για το
  ψεσινό μάτς.

  Πάρτα λοιπόν άρρωστε Παναθηναικέ οπαδέ.

  Ας υποθέσουμε πως οι ομάδες είναι οι άνθρωποι που
  κινούντε γύρω μας στην καθημερινότητα μας.

  Τί είναι ο Ομπιλιακός ;
  Ενας γιάπης νεόπλουτης φαμίλιας που τρώει μπάφλες απο
  τα καλά γκομενάκια (Ευρώπη) και τοχει ρίξει στην σαβουρογ@μία
  για να επιβιώσει ως έσχατος μεν αλλά τέτοιος δε !

  Ο φετινός Παναθηναικός τι είναι ;
  Ενα σπουδαγμένο αγόρι μεσοαστών που ταπαιξαν σε κεφαλαιοποιημένα
  ομόλογα Ελβετίας τους κάθησαν και κονόμησαν.
  Ομως απευθυνθηκαν σε οικολομικούς συμβούλους του Βόλου και
  οι επανεπενδύσεις τους σε φυτείες καφέ της Μότζι Μίριμ τους τσάκισαν.

  Αυτό το νεαρό καθημερινό αγόρι έχει επιπλέον κι ένα μεγάλο
  πρόβλημα (η ατάκα της δεκαετίας).
  Ενα σίδερο σε μήκος μεσαίου Κρητικού μαχαιριού είναι στο μοιρό του
  καρφωμένο και δεν βγαίνει, αποφάνθηκαν οι ντοκτοράτοι γιατί δεν
  θα τον προλάβουν απο την αιμοραγία.
  Το έχουν στεγανωποιήσει και το έχουν αφήσει εκεί.

  Προχωράει τ’αγόρι , πονάει.
  Κάνει έρωτα το αγόρι, πονάει.
  Δουλεύει το αγόρι , πονάει.
  Τρέχει το αγόρι, πονάει.
  Γράφει το αγόρι , πονάει.
  Παίζει μπάλα το αγόρι , πονάει.
  Πηδάει για κεφαλιά το αγόρι……δεν πηδάει γιατί πονάει.

  Αυτός είναι ο φετινός Παναθηναικός , έτσι μοιάζει να παίζει.
  Με κουσούρι.
  Κι’ενα σίδερο αναμένο έχει στο μοιρό.
  Ισως τα προηγούμενα χρόνια αυτό το σίδερο να το είχε
  στον εγκέφαλο , ως άυλη , αλαζονική και εθελοτυφλική
  της ωμής Ελληνικής πραγματικότητας ουτοπία.

  Τώρα τόχει στο μοιρό.
  Φαίνεται ότι αυτή η ομάδα πονάει.
  Σφίγγει τα δόντια να ξεφύγει απο την μοίρα της.

  Αλλά αυτή κάπου στο 83′ ενός αγώνα ήταν προδιαγεγραμμένη !

  Η εγχείρηση του Γενάρη θάναι καταλυτική.
  Οπως και το πάθημα.
  Αλλά το ζητούμενο θά είναι τι επιπλοκές θα έχει φέρει το σίδερο
  στο μοιρό.
  Γιατί πόσες φορές οι εγχειρήσεις πετυχάινουν και οι ασθενείς…..
  ΑΜΟΜΙΕΝΟΔΟ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ.

  Και καλά θάναι αυτό το παλιοσίδερο να μην έχει κάνει μετάσταση
  σαν καρκίνωμα χρόνων στο κορμί του νεαρού ;)
  Στο μυαλό , στην ψυχή και ….. μας έχει βγάλει τα συκώτια ρε παιδί μου !

  Αιντες !

Αφήστε το σχόλιο σας

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word